Curs2 : Uneltele “TOOLS”

Uneltele Photoshop sunt cele mai importante opțiuni ale Photoshop-ului deoarece ele te ajută în cea
mai mare parte atunci când lucrezi în Photoshop. Fiecare unealtă face un anumit lucru, lucru care te
ajută în anumite situații, deci prin urmare ar trebui să le știi pe toate astfel încât să vă ușureze munca.
Acest curs îți va prezenta uneltele Photoshop.

Move Tool

Vom începe cu prima și cu cea mai importantă unealta, Move Tool. Cu această unealta poți să muți
obiectele dintr-o pânză în alta, layere, să redimensionezi obiecte, mai pe scurt absolut tot ce include
mutat și selectat. Opțiunea Auto-Select poate selecta layer-ul sau grup-ul, depinde ce alegi din acel
meniu drop-down. Cu opțiunea Show Transform Controls poți redimensiona imaginea fără să mai
mergi la Edit > Transform. Următoarele opțiuni îți aliniază layerele, primele sașe opțiuni sunt active
doar dacă ai selectat un layer sau două, iar ultimele șase opțiuni (fără opțiunea cu cele două măști)
sunt active doar atunci când ai minim trei layere selectate.

Sfat: Dacă dorești sa aliniezi un text cu aceste opțiuni, folosește Rectangular Marquee Tool și
selectează tot documentul, iar după aceea aliniază textul, altfel nu ți-l va alinia cum dorești tu.

Grupa M: Rectangular Marquee Tool, Elliptical Marquee Tool, Single Row Marquee Tool și
Single Column Marquee Tool

Rectangular Marquee Tool

Cu această unealtă poți selecta, în formă dreptunghiulară / pătratică, o anumită parte dintr-o imagine.

1

Elliptical Marquee Tool

Cu această unealtă poți selecta, în formă de elipsă / cerc, o anumită parte dintr-o imagine.

Single Row Marquee Tool

Cu această unealtă poți selecta, în formă de linie, o anumită parte dintr-o imagine. În general nu se
folosește pentru selecție ci pentru a desena, cu ajutorul brush-ului, o linie unde dorești.

Single Column Marquee Tool

Cu această unealtă poți selecta, în formă de coloană, o anumită parte dintr-o imagine. În general nu se
folosește pentru selecție ci pentru a desena, cu ajutorul brush-ului, o coloană unde dorești.

Grupa L: Lasso Tool, Polygonal Lasso Tool și Magnetic Lasso Tool

Lasso Tool

Cu această unealtă poți să decupezi din imagine formând selecția cu mausul ținând apăsat clic-ul. Cu
această unealtă nu creezi ancore sau linii drepte, ci muți mausul astfel încât să decupezi.

2

Polygonal Lasso Tool

Cu această unealtă poți să decupezi din imagine formând selecția creând linii drepte de distanțe alese
de tine. Selecția se va forma dacă vei apăsa dublu clic sau dacă vei uni ultima linie cu primul capăt.

Magnetic Lasso Tool

Cu această unealtă poți să decupezi orice obiecte dintr-o imagine creeând ancore care se pot crea
automat (muți mausul pe unde dorești să creezi ancorele) sau clasic folosind clic-ul. Dacă o ancoră
este creată prost, apasă tasta Delete pentru a șterge o ancoră. Apăsând de mai multe ori tasta Delete,
vei șterge mai multe ancore.

3

Magic Wand Tool Cu această unealtă poți face o selecție rapidă intr-o imagine selectându-se singur după culoare. Exemplu: Am folosit ambele unelte pe aceași poză dând clic în același punct. Ai nevoie doar de un clic.Grupa W: Quick Selection Tool și Magic Wand Tool Quick Selection Tool Cu această unealtă poți face o selecție rapidă într-o imagine. se selectează automat. 4 .

Slice Tool și Slice Select Tool Crop Tool Cu această unealtă poți să decupezi din imagine ștergându-ți automat partea neimportantă. 5 . exemplu: atunci când creezi tutoriale și dorești să arați la vizitatori doar fereastra cu stilurile de layer.Grupa C: Crop Tool. iar partea cu negru se va șterge automat. partea unde e alb va rămâne. deci nu trebuie editate. În imaginea de mai jos poți vedea un exemplu. Opțiunile nu sunt așa de importante. Această unealtă o folosești atunci când ai nevoie doar de o anumită parte a imagini. iar dimensiuniile imagini se vor modifica.

Prin acest meniu poţi accesa comenzile disponibile pentru bucăți în Photoshop.Slice Tool Această unealtă îți permite să împarți o imagine în secţiuni mai mici. Pentru a accesa restul de comenzi pentru bucăți. fă clic dreapta pe o bucată și selectează Edit Slice Options. care uneori necesită imagini pentru a le decupate în acest fel. Slice Select Tool Cu această unealtă aveţi posibilitatea să mutaţi şi să redimensionaţi bucata creată cu unealta Slice Tool. care se potrivesc ca un puzzle (dar cu marginile drepte). poți utiliza tastele cu săgeți ale tastaturii. 6 . Pentru a merge la opțiuni. Această unealtă este frecvent utilizată pentru munca de web design. trebuie să te “muți” în ImageReady. Pentru a muta o bucată cu câţiva pixeli.

Grupa I: Eyedropper Tool. 7 . Dacă dorești să ștergi doar un spot. culoare se va adăuga automat în paleta Tools ca și culoarea foreground-ului. Note Tool și Count Tool Eyedropper Tool Cu această unealtă poți afla culoarea din orice parte a unei imagini. ține apăsat tasta ALT și apasă clic pe spotul care dorești să-l ștergi. Poți adăuga doar patru spoturi de culoare. Pui clic-ul de unde dorești să iei culoarea și apeși clic. Color Sampler Tool. iar prin opțiunea Clear poți să ștergi toate spoturile create. Color Sampler Tool Această unealtă îți permite să vizualizezi valorile culorilor în spoturi definit de tine pe imaginea. Ruler Tool.

Dacă diagonala va arâta la fel ca și în imaginea de mai jos. ținând clic-ul pe ea (pe linie) poți să o muți complet. ai pozibilitatea să o modifici. Pe final am păstrat cea mai tare opțiune a acestei unelte. trebuie să activezi paleta Measurements. 8 . cu această opțiune poți decupa imaginea. Opțiunea Clear șterge măsurătoarea făcută. acele dimensiuni care le vezi în primele opțiuni vor apărea în scala măsurătorilor. iar pentru a o vedea. Straighten. În primele opțiuni poți vedea detalile despre măsurătoarea creată. dar dacă ai nevoie să muți doar o ancoră (+). atunci imaginea va fi întoarsă în partea stângă. Pentru a salva măsurătoarea. După ce creezi o măsurătoare. dacă diagonala va fi invers.Ruler Tool Cu această unealtă poți afla dimensiunea unei porțiuni selectate de tine dintr-o imagine. în cazul în care măsurătoarea este o linie dreaptă (verticala sau orizontală) sau o poți decupa și roti în cazul în care măsurătoarea este formată pe diagonală. atunci ți apăsat clic-ul pe ancora aceea și o muți. dacă bifezi opțiunea Use Measurements Scale. imaginea va fi întoarsă în partea dreaptă. du-te la Analysis > Record Measurements.

După aceea vine culoare pe care o poți alege pentru numere. Cu opțiunea Marker Size poți schimba dimensiunea punctului de lângă număr. Exemplu. Notele apar în paleta Notes. iar cu opțiunea Clear faci acelaș lucru. din acel meniu drop-down poți selecta și grupul. La Author poți trece autorul notei. ai adăugate numerele de jos și dorești să ștergi numărul patru. poți crea alte grupuri. 9 . Dacă dorești să ștergi un număr. eu în imaginea de mai jos am adăugate două grupuri. Count Tool Cu această unealtă poți adăuga numere în imaginea ta. Numerele vor fi adăugate în ordine crescătoare. unde poți vedea Count Group 2.Note Tool Cu această unealtă poți adăuga note în imagini. La Count: poți vedea unde ai ajuns cu numărătoarea. numărătoarea va începe de la unu. ți apăsat tasta ALT și apesi clic pe acel numar. Dacă debifezi opțiunea cu ochi. partea uimitoare a acestei unelte este că toate numerele mai mari decât acel număr șters. Cu următoarea opțiune (dosarul). atunci când creezi un grup nou. ștergi un grup întreg. la Color poți alege culoarea notei (vezi imaginea de mai jos). iar cu ultima opțiune activezi sau dezactivezi paleta Notes. Cu opțiunea iî formă de cos poți șterge un grup. atunci numărul cinci va deveni patru și numărul șase va deveni cinci. iar cu opțiunea Label Size schimbi dimensiunea numărului. vor scădea cu unu. poți vedea toate grupurile de numărători care le-ai adăugat. orice număr. atunci toate numerele din grup vor dispărea. cu opțiunea Clear All poți șterge toate notele adăugate.

Patch Tool și Red Eye Tool Spot Healing Brush Tool Cu această opțiune faci același lucru ca și cu Healing Brush Tool. 10 . Ai trei opțiuni: Proximity Match (monstrele sunt asemănătoare cu locul unde apeși clic-ul cu unealta). iar dacă nu e bifat. Healing Brush Tool. Create Texture (crează o textură unde apesi clic-ul cu unealta) și Content-Aware (monstrele sunt din apropiere de unde apeși clic-ul cu unealta).Grupa J: Spot Healing Brush Tool. atunci doar din layer-ul selectat. ele se crează automat. Dacă selectezi Sample All Layers. atunci monstrele se vor crea automat din toate layerele. dar mult mai simplu. Aici nu ai nevoie să creezi monstre. Și aici ai opțiunile brush-ului și mod-ul (Mode).

ține apăsat tasta ALT și apasă clic. culoarea pattern-urilor va fi culoarea imagini unde le adaugi. La această unealta nu poți să alegi brush-ul. În imaginea de mai jos poți vedea un cerc care nu se aseamănă cu imaginea. sau toate layerele. dar ai unele opțiuni care le poți face la brush. acolo am adăugat o monstră din altă parte a imagini. monstrele se adaugă automat în funcție de cât ai ales tu la Spacing. Cu opțiunea Sample: poți folosi această unealtă pe layer-ul curent. apeși clic din nou. Pe lângă monstre (Sampled). poți adăuga și pattern-uri (Pattern) cu această uneltă peste imagine. 11 . La Mode poți alege modul în care să adaugi monstrele. după aceea pentru a adăuga monstrele peste obiectele care dorești să le scoți. Înainte de mod este o opțiune care seamănă cu un document și în mijlocul lui o ștampilă. dar fără să ți apăsat tasta ALT. Toată magia acestei unelte este să iei monstre din altă parte a imagini și să le adaugi peste obiectele care dorești să le scoți.Healing Brush Tool Această unealtă te ajută să scapi de unele obiecte din imagini foarte simplu și cu o aproximare foarte bună. cu această opțiune activezi paleta Clone Source. nu mai este nevoie să iei monstre. pe layer-ul curent și cel de sub el. Pentru a lua monstre. Daca activezi ultima opțiune.

Patch Tool Cu această unealtă poți să retușezi imaginea folosind monstre sau pattern-uri. 12 . În imaginea de mai jos ai un exemplu cu un pattern. Această unealtă lucrează ca și o combinație între Healing Brush Tool și Lasso Tool. Adică creezi selecții cărora le poți adăuga pattern-uri sau le poți muta în altă partea a imaginii. Cu opțiunea Use Pattern adaugi pattern-ul în selecție.

poți alege orice dimensiunea dorești tu până la 2500 pixeli. Cu opțiunea Pupile Size schimbi luminozitatea ochiului. tu ai posibilitatea să adaugi alte brush-uri personalizate. etc. iar al treilea bursh este un exemplu de brush personalizat. apasă F5. apă. În imaginea de mai jos poți vedea un ochi corectat cu Red Eye Tool. iar într-o secundă ochiul și-a schimbat culoarea. copaci. Soft Light. De unde alegi dimensiunea brush-ului poți să alegi și modelul brush-ului care dorești să-l folosești. planete. Folosind Opacity și Flow poți să schimbi intensitatea brush-ului.). iar celalalt nu. etc. Următoarea setare de lângă Flow este activarea modului airbrush ( ). primul brush este brush-ul moale căruia îi scade intensitatea de la interior spre exterior. Prima opțiune este dimensiunea brush-ului. Pentru a activa paleta Brush. Grupa B: Brush Tool.Red Eye Tool Cu această unealtă poți foarte simplu să scoți efectul de ochi roșii. Pencil Too. Cu această unealtă poți să pictezi pânza ta cu orice forme. al doilea brush este cel dur. vopsea se acumulează în timp ce ţineţi apăsat butonul mouse-ului. Există foarte multe brush-uri personalizate cu orice formă existentă. Color Replacement Tool și Mixer Brush Tool Brush Tool Această unealtă este una dintre cele mai importante unelte din Photoshop. Color Burn. care are aceași intensitate. nori. Situezi clic-ul cu unealta chiar peste pupilă și apeși clic. Pe măsură ce deplasezi cursorul peste o suprafaţă. mașini. iar cu Darken Amount cât de negru să fie pupila. Apasă clic pe buton pentru a activa această opţiune sau pentru a o dezactiva. foc. Există mai multe tipuri de brush-uri. Modul Airbrush simulează pictura cu un aerograf. stopi. Pe lângă brush-urile care vin cu Photoshop-ul. La Mode alegi modul de amestecare cu care dorești să adaugi brush-ul (Overlay. 13 . în imaginea de mai jos ți-am arâtat cele trei tipuri de brush-uri.

faci în felul următor: 14 .Pentru a adăuga un brush personalizat.

dar pixelate.În lista de mai sus ai mai multe opțiuni. unde poți vedea thumbnail-urile și numele brush-urilor (Small List. Brush-urile moi nu se vor vedea moi. pe lângă adăugarea (Load Brushes). Dacă această opțiune este selectată. ci dure și pixelate. atunci când adaugi un brush. adică cum să vezi brush-urile atunci când dorești să selectezi un brush. Large List) sau doar thumbnail-urile și numele brush-urilor (Stroke Thumbnail). mare sau mic (Small Thumbnail și Large Thumbnail). Ai posibilitatea să vezi doar numele brush-urilor (Text Only). brush-ul acela se va șterge și se va adăuga un alt brush la fel care va avea culoarea background-ului. Cum adică pixelate ? Pai vor avea marginile dure. el va fi adăugat cu culoarea foreground-ului. fac același lucru. sau în format de listă (mare sau mica). o setare care nu o ai la Brush Tool este Autor Erase. Grupa S: Clone Stamp Tool și Pattern Stamp Tool Clone Stamp Tool Această unealtă lucrează la fel ca și Healing Brush Tool. dar dacă apeși din nou clic tot peste acel brush (fără să miști maus-ul după ce l-ai adăugat). Setăriile sunt la fel ca și la Healing Brush Tool. resetare (Reset Brushes) și înlocuirea (Replace Brushes) unui brush. care le adaugi după aceea în altă parte astfel încât să poți scăpa de anumite obiecte dintr-o imagine. salvarea (Save Brushes). Creezi monstre ținând apăsat tasta ALT și folosind clic-ul. ai posibilitatea să schimbi interfața brush-urilor. sau doar thumbnail-urile brush-urilor. Setările sunt la fel ca și la Brush Tool. 15 . Pencil Tool Cu această unealtă poți adăuga aceleași brush-uri care le folosești la unealta Brush Tool. iar pixelii vizibili puternic.

Clone Pattern Tool Cu această unealtă poți adăuga pattern-uri în imagine. Poți alege orice formă de brush dorești pentru adăugarea pattern-urilor. Exemplu: Să ziceam că ai adăugat un brush sau un filtru peste imagine. Grupa Y: History Brush Tool și Art History Brush Tool History Brush Tool Cu această unealtă poți readuce imaginea la început folosind un brush ales de tine. iar în unele părți nu-ți place cum arată. 16 .

adică adaugi toate modificăriile la imagine în layer-ul ei și poți aduce imaginea ca și la început tot în același layer. modificăriile trebuie făcute în alt layer. Art History Brush Tool Cu această unealtă poți crea efecte artistice folosind o istorie bine definită a culorilor. Folosind un brush mai mare. adică ștergi modificările făcute la imagine. În imaginea de mai jos am șters un pic din pattern-ul adăugat ca și exemplu la unealta Clone Pattern Tool. imaginea ta nu se va mai înțelege deloc. altfel se va pierde din imagine. În imaginea de mai jos poți vedea un exemplu folosind un brush moale de 19 pixeli.Folosind această unealtă poți readuce unele parti ale imagini sau chiar toată imaginea ca și la început. Funcționează ca și un layer mască. Această unealtă crează pete de culoare asemănătoare cu culoarea peste care folosești unealta. Lucrul tare la această unealtă este că totul se întâmplă în același layer. vor fii decât pete de culoare. dar pentru layer-ul mască. 17 .

adică poți să recuperezi ceea ce ștergi. 18 . vei puta recupera ceea ce ai șters. Bifând opțiunea Erase to History. CS4 și CS5 au venit cu o nouă funcție importantă pentru această unealtă. Background Eraser Tool și Magic Eraser Tool Eraser Tool Cu această unealtă poți șterge. Pentru a șterge. vei folosi un brush la alegere. la fel ca și o radieră. Ceea ce ștergi cu această unealtă nu se mai recuperează. la fel ca și la layer-ul mască. Adobe Photoshop CS3. de aceea este mai bine să folosești un layer mască atunci când dorești să ștergi deoarece poți recupera ceea ce ștergi. din imagine.Grupa E:Eraser Tool.

Opțiunea Protect Foreground Color protejeaza culoare foreground-ului din imagine atunci când dorești să ștergi din imagine.Background Eraser Tool Cu această unealtă poți șterge din imagine. 19 . La opțiunea Limits. adică tot ce-i asemănător cu culoare care dorești să o ștergi (Contiguous). sau necontiguu (Discontiguous) sau doar lăsând marginile obiectelor din imagine (Find Edges). poți șterge continuu. poți șterge mult mai simplu unele elemente ale imagini.

iar cu această valoare vei șterge aproape tot din imagine. dacă nu vei avea această opțiune activată. iar opțiunea Sample All Layers va șterge din toate layerele. Opțiunea Contiguous restrânge ștergerea doar în apropiere. Grupa G: Gradient Tool și Paint Bucket Tool Gradient Tool Cu această opțiune poți combina mai multe culori și să faci un gradient. Cu această unealtă poți șterge din imagine la fel cum ai selecta cu unealta Magic Wand Tool. cu ea poți colora zona dorită cu un singur clic. Paint Bucket Tool Sigur ști la ce se folosește această unealtă. 20 . Această unealtă are câteva funcții importante: opțiunea Tolerance te ajută să ștergi mai mult sau mai puțin. Un număr mai mic va șterge mai puțin. Cu această unealtă poți adăuga gradiente în imagine fără să folosești un stil de layer. pe când un număr mai mare va șterge mai mult. va șterge din toata imaginea culoarea și culorile apropiate care dorești să le ștergi. Valoarea maximă care o poți adăuga este 255.Magic Eraser Tool Această unealtă este combinația între Eraser Tool și Magic Wand Tool. depinde de ce număr vei adăuga la această opțiune. altfel va șterge doar din layer-ul curent.

Acelui brush îi poți adauga mult setări pentru ca smudge-ul să fie diferit și cât mai frumos. Sharpen Tool și Blur Tool Smudge Tool Pentru a folosi unealta Smudge Tool trebuie să selectezi un brush. default pe care le-am modificat de aici. Acum am să vă arat un exemplu.Grupa: Smudge Tool. vom amesteca culorile de pe lucrarea. cu Smudge Tool vei “murdări” toata lucrărea. În Photoshop. Smudge înseamnă murdărie. 21 . Fără smudge Cu smudge Eu am folosit niște setări obișnuite. murdar.

Pentru a ajunge la locul de a modifica setările smudge-ului trebuie să selectezi mai întâi unealta Smudge Tool. 22 .

23 . adică florile. a face ceva confunz. În imaginile de mai jos poți vedea niște exemple pentru a înțelege mai bine această unealtă. lucrare. se vede clar doar ce e important. Blur Tool și Sharpen Tool sunt folosite pentru depth (depth înseamnă adâncimea unei lucrări). Cu sharpen Fără sharpen Eu vă recomand să folosești sharpen-ul de la Filter > Sharpen > Sharpen. Din imagine poți observa mai mult.Sharpen Tool Această unealtă e folosită pentru a accentua un obiect. Exemplu de depth În această poză poți observa adâncimea lucrării. o persoană dintr-o poza. deci unealta Blur Tool este folosită pentru adâncime. Blur Tool Această unealtă este folosită pentru a lua din claritatea unui obiect. Peste acea pantă este dat cu blur.

24 . Sponge Tool Buretele. pe scurt. cu această unealtă poți satura sau desatura o imagine. adică o închide.Grupa O: Dodge Tool. arde culoarea. Burn Tool și Sponge Tool Dodge Tool Cu această unealtă poți lumina o poză sau orice culoare. pe scurt îi crește luminozitatea culorii ajungând până la culoarea albă. Burn Tool Această unealtă este inversul uneltei Dodge Tool.

25 . Dacă o ancoră nu e poziționată așa cum dorești tu. mai poți și decupa cu această unealtă. atunci când dorești să creezi un arc. atfel. ține apăsat tasta ALT și apasă clic pe ultima ancoră a arcului precedent. Freeform Pen Tool. Pentru a închide. etc. linii ordulare. adică a forma forma. Delete Anchor Point Tool și Convert Point Tool Pen Tool Această unealtă este folosită pentru crearea formelor în Photoshop. adică ancora de început al noului arcul care dorești să-l creezi. el va fii influențat de arc-ul precedent (atunci când ai un arc precedent. Add Anchor Point Tool. doar imaginație să ai. poți crea orice formă dorești tu cu această unealta. linii drepte. Arcele pot fii curbe. le poți modifica după bunul tău plac. ține apăsat tasta Ctrl și clic-ul pe ancoră și mută maus-ul. Pe lângă crearea formelor. Tot ce trebuie să faci astfel încât să creezi forme cu acastă unealtă este să creezi ancore și arce între ancore.Grupa P: Pen Tool. unește ultima ancoră cu prima ancoră. Foarte important. nu va fii) și nu îl vei putea crea așa cum dorești tu. pentru a scăpa de această incomoditate. ai posibilitatea să o muți.

ai nevoie să ai selectat tot ce vezi marcat în imaginea de mai sus. 26 .Pentru a face shape-ul de mai sus.

depinde de cât de gros dorești conturul. pentru a crea conturul. Add Anchor Tool După ce ai terminat de creat forma și ai ceva imperfecțiuni. dai din nou clic dreapta pe contur și alege Delete Path pentru a șterge arcele. În continuare. 4 pixeli. apoi alege din acel meniu drop-down. 3. După toate acestea. clic dreapta pe imagine și selectează Stroke Path.În imaginea de mai sus avem un alt fel de Pen Tool. ci doar face conturul. selectează un brush de 1. 2. dar trebuie să faci ce am zis și mai sus. Acesta nu face direct shape-ul ca mai sus. ci doar arcele de la Pen Tool. Brush (poți alege și altceva în afară de Brush). În imaginea de mai sus nu este format conturul. 27 . folosește această unealta pentru a retușa imperfecțiunile. trebuie să ai un layer nou gol. Cu această unealtă poți muta ancorele sau să modifici arcele. selectează Pen Tool. Freeform Pen Tool Cu această unealtă poți desena liber ca și cu creionul.

Cu Warp Text poți să denaturezi textul. apăsând clic pe ancoră cu această unealtă. Horizontal Type Mask Tool și Vertical Type Mask Tool Horizontal Type Tool Cu această uneltă poți scrie un anumit text pe orizontală într-un nou document.Delete Anchor Point Tool Dacă vrei să ștergi unele ancore a formei. În momentul în care scri un text nou ți se v-a forma un layer automat doar cu acel text. În imaginea de mai jos poți vedea setăriile de la această unealtă. Convert Point Tool De exemplu ai o linie orizontală făcută cu Pen Tool. 28 . Mai pe scurt. Vertical Type Tool. poți modifica arcele folosind ancorele. Cu această unealtă poți modifica arcul în ce formă dorești tu. vei putea modifica toate arcele formate cu acea ancora. Grupa T: Horizontal Type Tool. folosește această unealtă.

dar de acestă dată. Atunci când ai nevoie de un dreptunghiu sau un pătrat. nu este nevoie să te mai încurci cu Pen Tool. Direct Selection Tool Cu această unealtă poți să modifici cum dorești tu o ancoră. ci v-a forma un Mask ( Selecție ).Vertical Type Tool Cu această unealta poți scrie un anumit text pe verticală într-un nou document. Rounded Rectangle Tool. îi poți schimba arcele. Polygon Tool. Grupa U: Rectangle Tool. Pentru a crea un pătrat perfect. ține apăsat tasta SHIFT. 29 . ci doar întreaga formă. ci v-a forma un Mask ( Selecție ). Line Tool și Custom Shape Tool Rectangle Tool Este folosit la logo-uri. Nu poți să muți doar o ancoră. Grupa A: Path Selection Tool și Direct Selection Tool Path Selection Tool Cu această unealtă poți să muți o formă creată cu Pen Tool. Cu această unealtă poți crea un dreptunghi sau un pătrat. nu se va imprima textul în document. Eclipse Tool. O poți muta. Horizontal Mask Type Tool Cu această unealtă poți scrie un anumit text pe orizontală. Vertical Mask Type Tool Cu această unealtă poți scrie un anumit text pe verticală. dar acesta nu se va imprima în document. vectori. le poți crea foarte rapid cu această unealtă. În momentul în care scri un text nou ți se v-a forma un layer automat doar cu acel text.

iar cu un radius mai mare. Poți să alegi tu cât de rotunjite să fie marginile folosind opțiunea Radius. colțurile vor fii mai mari (dreptunghiul poziționat pe verticală). ține apăsat tasta SHIFT. dar cu colțurile rotunjite. Pentru a crea un pătrat perfect. nu drepte ca și la Rectangle Tool. Cu un radius mai mic. 30 .Rounded Rectangle Tool Cu această unealtă poți crea tot un dreaptunghi sau un pătrat. colțurile vor fi mai mici (dreptunghiul mai mare).

31 . ține apăsat tasta SHIFT. de mărimi diferite.Ellipse Tool Cu această unealtă poți creea diferite cercuri sau elipse. Pentru ca cercul să fie perfect.

Polygon Tool Cu această unealtă poți crea forme cu formă de poligon. dar ai nevoie de imaginație. poți crea diferiți vectori și logo-uri cu el. Folosind opțiunea Shides. În imaginea de mai jos poți vedea mai multe poligoane cu diferite laturi. 32 . poți alege laturile poligonului. Ținând apăsat tasta SHIFT nu vei putea întoarce poligonul.

altfel o vei putea denatura. Această unealtă este folositoare atunci când ai nevoie să creezi linii în imaginea ta. Custom Shape Tool În această unealtă ai o mulțime de forme (shape-uri) pe care le poți adaugă într-o imagine. 33 . Ținând tasta SHIFT vei putea crea forma perfect.Line Tool Cu această unealtă poți crea linii drepte de dimensiuni și grosimi alese de tine. Ținând apăsat tasta ALT vei trasa o linie perfect orizontală sau verticală. Această unealtă este foarte folositoare deoarece poți găsi pe internet o mulțime de shape-uri care îți ușurează munca. În imaginea de mai jos poți vedea cum să alegi formele și cum să le adaugi folosind opțiunea Load Shapes din meniul drop-down care va apărea dacă apeși clic pe săgeată. Grosimea o poți alege foarte simplu prin opțiunea Weight.

să apropri sau să depărtezi în plan orice obiect 3D creat în Adobe Photoshop.Grupa K: 3D Object Rotate Tool. 3D Object Pan Tool. 3D Walk Camera Tool și 3D Zoom Camera Tool 34 . 3D Object Slide Tool și 3D Object Scale Tool Cu aceste unelte poți să rotești. 3D Pan Camera Tool. 3D Object Roll Tool. Grupa N: 3D Rotate Camera Tool. învârți. 3D Roll Camera Tool. Funcție 3D vine o dată cu Adobe Photoshop CS4 în sus. muți în stânga / dreapta.

Cu această unealtă poți să vizualizezi alte părți ale imagini care nu le poți vedea atunci când zoom-ul este prea mare. să le învârți în același punct.Cu aceste unelte poți să modifici punctul de vizualizare a obiectelor 3D create în Adobe Photoshop. Rotate View Tool Cu această unealtă poți să muți punctul de vizualizare a imagini astfel încât să o poți vedea din orice poziție dorești tu. să le muți în stânga / dreapta și să mărești zoom-ul sau să-l scazi. Poți să le rotești în același punct. Hand Tool și Rotate View Tool Hand Tool Această unealtă funcționează doar atunci când ai un zoom mai mare adăugat. 35 .

culoarea background-ului și culoarea foreground-ului.Zoom Tool Cu această unealtă poți să mărești sau să scazi zoom-ul. Mai poți și reseta culoriile astfel încât culoarea foreground-ului să devină negru. În paleta Tools ai două culori disponibile. iar culoarea background-ului să devină alb. Ultima opțiune din paleta Tools este să activezi Quick Mask Mode (Q) . Poți schimba culorile astfel încât culoarea foreground-ului să devină culoarea background-ului și invers. vei avea nevoie de un zoom mai mare. 36 . Te ajută foarte mult atunci când trebuie să lucrezi mai “delicat”.