You are on page 1of 4

Dari Raub pergi ke Pontian

,

Terus pula ke Kuala Perlis,

Harap semua berikan perhatian,

Mohon saya mulakan Majlis.

Melayang serindit di atas permatang,

Merbah berkicau di hujung muara,

Pemanis kata selamat datang,

Surah al-fatihah pembuka bicara.
Al-
fatihah………………

BismilLahirRahmanirRahim.Assalamu`alaikum Wa RahmatulLahi wa
Barakatuh.Yang Berusaha En Radzi Bin Johari selaku pensyarah GERKO
kami,Yang Dihormati Encik Zainal bin Sulaiman,Seterusnya putera puteri
bakal guru cemerlang sekalian.Alhamdulillah, bersyukur kita ke hadrat
Allah SWT kerana dengan izin dan limpahkurniaNya, kita diberikan
kesihatan dan kesempatan untuk bersama-sama menjayakanPertandingan
Malam Kebudayaan K19 Institut Pendidikan Guru Kampus Ipoh tahun2010
pada malam ini.
Purnama berseri di malam hari,Kerdipan Kartika bagai suasa,Malam Kebudayaan
dan Santai Asli,Memertabat seni warisan bangsa.

Sarung ketupat berisi inti,

Dibawa budak sambil berdiri,

Bunga mawar cantik tersemat. ... atas bacaan doa sebentar tadi. Pendidikan Gemilang Misi Utama. Bagi menambah keberkatan Majlis. Moga Majlis bertambah seri. bin ………..Hadirin yang dihormati. SELAMAT DATANG KE MAJLIS PERTANDINGANMALAM KEBUDAYAAN K19 TAHUN 2010Setinggi-tinggi ucapan terima kasih dihulurkan kepada En Radzi Bin Johari dan EncikZainal Bin Sulaiman atas kesudian untuk menghadiri Pertandingan Malam KebudayaanK19 bagi tahun 2010 ini seterusnya menjadi hakim pada malam ini.. Amin. Moga Majlis sentiasa diberkati. Amin Ya Rabbal `Alamin. Dengan tiada melengahkan masa. Dipetik gadis di tepi titi. Negeri Perak aman sentosa. Majlis merakamkan setinggi-tinggi penghargaan dan ucapan terima kasih kepada Ustaz …….Kehadiran semua sangat dihargai. Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan. Doa dibaca memohon Rahmat. marilah sama-sama kita menadah tanganmengaminkan bacaan doa yang akan dibacakan oleh saudara ……… Bin …….Hadirin dan Hadirat sekalian.

....untuk membuat persembahan.......................Kini tibalah acara kemuncak pada malam ini iaitu Pertandingan Kebudayaan bagi unitK19 bagi tahun 2010....................... Dengan segala hormatnya majlis mempersilakan.......................Kumpulan ini akan menyampaikan ....Marilah sama-sama kita menghayati persembahan mereka...............................................sebentar tadi............Seterusnya persembahan ....................... Persembahan ini akandisampaikan oleh kumpulan..Majlis mengucapkan ribuan terima kasih atas persembahan.................................Kita mulakan aturcara pertama....................Majlis mengucapkan terima kasih atas persembahan sebentar itu tadi......Dipersilakan.................Hadirin yang dimuliakan...... majlis dengan segala hormatnyamenjemput kumpulan......... Majlis dengan ini mempersilakan yang berusaha saudara Muhammad Anas Bin MohdSalleh.................Majlis diteruskan lagi dengan persembahan ........Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan....................Hadirin dan hadirat sekalian.................... itu tadi...............Majlis merakamkan ucapan terima kasih atas persembahan yang bertenaga olehkumpulan.. Mereka akan .Majlis pada malam ini diteruskan lagi dengan pesembahan dari kumpulan yang terakhiriaitu dari kumpulan ....... oleh pelajar dari kumpulan.Untuk membuka tirai persembahan pada malam ini............... ......... yangbertajuk.....Majlis mengucapkan terima kasih atas persembahan sebentar itu ........... ..........................................Dipersilakan.................... merangkap pengerusi induk Pertandingan Malam Kebudayaan K19 bagi tahun2010 untuk menyampaikan ucapan........yang diketuai oleh . Majlis mengucapkan ribuan terima kasih kepada saudara Muhammad Anas Bin Sallehatas ucapan beliau yang sungguh bermakna sebentar tadi...

..Acara seterusnya ialah penyampaian hadiah kepada para pemenang bagi pertandinganpada malam ini.... Kitatangguh majlis kita pada malam ini dengan tasbih kaffarah dan Surah al-asr. Semoga di lain masa kita berjumpa lagi...Sayangnya jatuh di tengah paya....tadi.Hadirin yang dimuliakan...Hadirin sekalian. Majlis diteruskan dengan tayangan video yang telah dihasilkan oleh pelajar unit K19yang bertajuk..Sama-samalah kita menghayati video tersebut.Bersarang tempua celahan mayang.. begitulah tadi persembahan oleh para pelajar unit k19 yang begitubersemangat..Ucapan terima kasih kepada semua hadirin yang telah menjayakan majlis pada malamini...Sampailah waktu berundur diri.Untuk itu.... dijemput Encik Zainal Bin Sulaiman mengiringi Encik Radzi Bin Johari untukmenyampaikan hadiah kepada para pemenang bagi malam ini.Berakhir sudah madah puitis.Hendak berpisah terasa sayang. Dengan berakhirnya pantun itu tadi maka berakhirlah sudah majlis kita pada malam ini. ......Hendak bersama apakan daya.. Kelopak menadah embun menitis.Sekian terima kasih... Jamuan disediakan di belakang.....Celahan batu tepian perigi..