1

MAJLIS HARI ANUGERAH KECEMERLANGAN AKADEMIK 2014

DEWAN AL GHAZALI , SABK MAAHAD ISLAHIAH ADDINIAH

28 MAC 2015

BI AGENDA TEKS
L

1. Ketibaan Diumumkan ketibaan Yang Berbahagia Ustaz Muhammad Amini bin
jemputan dan Mat Ali, Pen. PPD JQaf, Pejabat Pendidikan Daerah Manjung, diiringi
ibu bapa Pengetua SABK MIA ke tempat duduk utama. Semua hadirin
dipersilakan berdiri.
Ucapan aluan
Pengerusi Melati kuntum menghias gelas,
Majlis Tumbuh melata di tepi kali,
Anugerah Cemerlang 2014,
Pelajar-pelajar cemerlang kita hargai.
Nyanyian
lagu Assalamualaikum wbt , Salam sejahtera dan Salam Satu Malaysia.
Negaraku
Yang Berbahagia Ustaz Muhammad Amini bin Mat Ali, Pen. PPD
JQaf, Pejabat Pendidikan Daerah Manjung,

Yang Berusaha Tn. Hj. Abdul Rahman bin Ramli, Pengetua SABK
Maahad Islahiah Addiniah,

Yang Dihormati, Tn. Hj. Nor Ashikin bin Rahmat, YDP PIBG SABK
Maahad Islahiah Addiniah,

Para jemputan khas,
Guru-guru penolong kanan,

Pihak sekolah mengalu-alukan kedatangan para jemputan. 2. Tujuan Majlis Hari Anugerah Kecemerlangan Akademik ini diadakan adalah untuk menghargai pencapaian pelajar-pelajar yang mendapat keputusan yang cemerlang dalam bidang akademik sepanjang tahun 2014. Ajk PIBG SABK Maahad Islahiah Addiniah. Hj. Bacaan doa. 2 guru-guru. . Doa dipohon penuh pengharapan. Dipersilakan. Diharap agar dengan penghargaan yang diberikan akan mencetuskan lagi semangat para pelajar untuk lebih berjaya dalam pelbagai bidang pada masa-masa akan datang. Abd Wahab. Alhamdulillah. marilah sama-sama kita mengaminkan bacaan doa yang akan diketuai oleh Al-Fadhil Tn. ibu bapa dan para pelajar ke majlis pada hari ini. bersyukur kita ke hadrat Ilahi. Bagi memulakan acara.  Semua hadirin dipersilakan duduk. Bagi memberkati majlis kita pada hari ini. Agar Majlis mendapat keberkatan. sama-sama kita menyanyikan lagu Negaraku dengan iringan muzik. Menadah tangan tanda kerendahan. kerana dengan limpah Rahmat dan kurnia-Nya dapat kita sama-sama berkumpul dalam Majlis Hari Anugerah Kecemerlangan Akademik 2014. ibu-bapa. Fakhrurrozy bin Hj. Lafaz Bismillah memperkukuh tautan. seterusnya para pelajar yang dikasihi sekalian.

Ucapan Pergi ke kota beli selasih. Ucapan Bentuk Intan menggunakan acuan. Hj. Majlis merakamkan ucapan terima kasih atas bacaan doa itu tadi. Majlis dengan ini menjemput Yang Dipertua PIBG. jika ada alu tiada lesungnya Tak berguna jika ada dayung tiada perahunya Tak lengkaplah majlis jika tiada yang berbicara Oleh itu. 3 *Amin. *Majlis merakamkan ucapan terima kasih kepada Tuan Pengetua atas ucapan alu-aluan sebentar tadi. . Ucapan dari Tuan Yang Dipertua. Dipersilakan. Hj. amin Ya Rabbal Alamin. Ucapan Hadirin yang dihormati. Tn. Pengetua SABK Maahad Islahiah Addiniah untuk menyampaikan ucapan. Dipersilakan. 6. YDP PIBG Takut acuan terbelah dua. *Majlis merakamkan ucapan terima kasih kepada Yang Dipertua PIBG atas ucapan itu tadi. 4. Pengetua Tak molek. Nor Ashikin bin Rahmat bagi mennyampaikan ucapan. majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Tn. Abdul Rahman bin Ramli. Seterusnya dijemput menyampaikan ucapan. 5.

WAKIL PPD Sulamkan mesra satukan jiwa. Persembahan Hadirin sekalian. Dipersilakan. Majlis dengan penuh hormat dan takzim mempersilakan. Sekali lagi pihak majlis menjemput Ustaz Muhammad Amini diiringi oleh Tuan Pengetua dan YDP PIBG untuk naik ke atas pentas bagi acara gimik perasmian. menyampaikan ucapan sebentar tadi. 7. rasmilah sudah majlis kita pada pagi ini. 4 Perasmian Sayang si dara senyum tertawa. 1 Majlis diteruskan lagi dengan persembahan nasyid oleh Nida Ul Nasyid Jawaheer. Dengan ini diumumkan. Kumpulan nasyid ini mendapat bimbingan daripada Ustaz Ramadhan bin Mat Abas. Kumpulan nasyid ini juga telah menjadi Johan dalam Mahrajan Kesenian Islam peringkat daerah dan akan mewakili daerah Manjung ke peringkat negeri Perak. *** Hadirin yang dihormati sekalian. Majlis Anugerah Kecemerlangan Akademik bagi tahun 2014 akan dimulakan. Untuk tidak melengahkan masa marilah sama-sama kita mendengar ucapan dan seterusnya acara penyempurnaan gimik perasmian bagi Hari Anugerah Kecemerlangan Akademik 2014. oleh Kata azimat simpulan kasih. ***Majlis merakamkan setinggi-tinggi penghargaan atas kesudian Yang Berbahagia Ustaz. *** .

*** Anugerah seterusnya ialah Anugerah Cemerlang Thanawi 2014. *** Anugerah seterusnya ialah Anugerah Matapelajaran Terbaik SPM 2014. Tuan wakil PPD senyum sekilas. Tibalah masa penyampaian anugerah. *** Anugerah seterusnya ialah Anugerah Matapelajaran Terbaik Thanawi 2014. Majlis Hadirin sekalian. 8. *** Majlis dimulakan dengan penyampaian Anugerah bagi pelajar SPM terbaik 2014. 5 Terima kasih diucapkan atas persembahan yang menarik sebentar tadi. Penyampaian Hadiah Hadiah diatur tampak kemas. Diserikan dengan permata berlian. Berkebaya batik berwarna merah. *** Anugerah seterusnya ialah Anugerah Cemerlang SPM 2014. Penerima teruja menunggu giliran Dengan penuh takzim majlis mempersilakan Yang Berbahagia Ustaz Muhammad Amini bin Mat Ali ke atas pentas untuk menyampaikan anugerah kita pada hari ini. . Fasa 1 Tampillah Tuan ke atas pentas.

*** Anugerah seterusnya ialah Anugerah I’dadi Terbaik 2014. PPD Manjung. Pen. *** Anugerah seterusnya ialah Anugerah Matapelajaran Terbaik PT3 2014. 6 *** Anugerah seterusnya ialah Anugerah PT3 Terbaik 2014. Persembahan Hadirin sekalian. *** Anugerah seterusnya ialah Anugerah MatapelajaranTerbaik I’dadi 2014. Siti Mariam bt Sahar. *** Anugerah seterusnya ialah Anugerah Cemerlang I’dadi 2014. diminta untuk tidak . 9. dipersilakan Pengetua. *** Anugerah seterusnya ialah Anugerah Cemerlang PT3 2014. Dipersilakan. Dimohon kepada ibubapa dan penjaga. Penyampaian Oleh itu. 2: Majlis diteruskan lagi dengan persembahan kedua dari pasukan Kompang kompang SABK Maahad Islahiah Addiniah. Tn. Tetamu Khas 10. Kumpulan kompang ini mendapat bimbingan daripada Pn. *** Terima kasih diucapkan atas persembahan yang menarik sebentar tadi. PPD JQaf. Minum Pagi Dijemput para tetamu khas ke WAR ROOM untuk menikmati minum pagi. Hj. Abdul Rahman bin Ramli Cenderahati untuk menyampaikan cenderahati kepada Yang Berbahagia Kepada Ustaz Muhammad Amini bin Mat Ali.

mari kita sama-sama saksikan tayangan video yang telah disediakan. 7 keluar dan tuan puan akan menikmati sajian minum pagi yang akan diedarkan sebentar lagi di dewan ini. *** Anugerah seterusnya ialah Pengurusan Panitia Terbaik 2014. *** Anugerah seterusnya ialah Anugerah Cemerlang Akademik 2014. Abdul Rahman bin Ramli atas kesudian beliau menyampaikan anugerah sebentar tadi. Anugerah: Pengetua Tn. Tn. Hj. 11. Penutup Hadirin sekalian. . Penyampaian Majlis diteruskan lagi dan bagi menyempurnakan acara. dijemput. & Kerjasama tuan-puan sangat dihargai. Abdul Rahman bin Ramli ke pentas untuk Fasa 2 menyampaikan anugerah seterusnya. *** Anugerah seterusnya ialah Anugerah Cemerlang Azhariah 2014. Anugerah : Tokoh Pelajar Lelaki Tokoh Pelajar Perempuan **** Majlis merakamkan ucapan setinggi-tingi penghargaan kepada Tn. 12. Hj. Untuk anugerah seterusnya.

Andai terlanjur patah bicara. 8 Terima kasih sekalung budi. para ibu-bapa dan mereka yang terlibat secara langsung atau tidak langsung bagi menjayakan malis ini. Semoga kita berjumpa lagi. Kadang tak sedar tersilap kata. Ahli Jawatankuasa kerja Majlis Hari Anugerah Kecemerlangan Akademik 2014. Merdu bertingkah alunan suara. Wabillahitaufik walhidayah assalamualaikum wbt . Kenangan nan indah simpanlah di hati. Setinggi-tinggi penghargaan dan terima kasih yang tidak terhingga diucapkan kepada semua tetamu jemputan. Serendah hati kemaafan dipinta.