You are on page 1of 4

Lectia nr 1: Procedel craul

Materiale folosite:pluta,baston

Continutul lectiei-mijloace Dozare Indicatii metodice

Invatarea miscarilor de
brate:
Exercitii pe uscat:
-miscarii ale bratelor si 4x
executarea acestor miscari in -trebuie mentinerea
oglinda; 6x spatelui drept;
-din stand departat,bratele
sus,miscari alternative ale 6x
bratelor;
-din stand departat ,forfecari
ale bratelor;
-din stand departat,extensii
ale bratelor 2x10m -distanta dintre
Exercitii in apa: picioare (pasul), in
-mers inainte cu vaslire de momentul forfecarii
brate; sa nu fie prea mare;
-mers cu spatele ,cu forfecari
de brate;
-stand departat cu trunchiul
aplecat,bratele sus,miscari
alternative ale bratelor;
Invatarea miscarilor de
picioare:
Exercitii pe uscat:
- din culcat facial pe banca, cu
picioarele situate in afara

nivelul genunchilor.Din sprijin cu mainile pe marginea bazinului. . . executarea miscarii de picioare cu capul in apa. . picioarele 9-10' apa: varful piciorului scufundate in apa pana la foarte bine intins. miscari de forfecare a picioarelor. sau din apa de catre profesor. -se acorda o atentie Exercitii in apa: marita asupra . . elevul fiind ajutat de pe marginea bazinului cu ajutorul unui bat. invatarea miscarii picioarelor specifica procedeului craul (forfecare). cu picioarele situate in afara bancii.din sezand pe o banca.bancii.Executarea miscarilor de picioare cu ajutorul plutei.Executarea miscarilor de picioare.din culcat facial pe banca. executarea miscarii alternative a picioarelor. Respiratia se executa la 6 batai de picioare sau la 9 batai de picioare.Din sezut pe marginea pozitiei piciorului in bazinului. executarea miscarii 3-4' alternative a picioarelor. . Coordonarea miscarii bratelor cu respiratia: Exercitii pe uscat: .

totodata intoarcerea capului intr-o parte.Cu picioarele in sprijin pe marginea bazinului.-miscarii ale bratelor si executarea acestor miscari in 6-9' oglinda.Sprijinul picioarelor intr-un colac. invatand unul de celalalt. sau pe culoarele delimitatoare. . invatand totodata intoarcerea capului intr-o parte. executarea miscarii bratelor. cu 10' rasucirea capului la trei brate. executarea miscarii cu bratele.din sprijin pe marginea bazinului. cu ajutorul plutei. Exercitii in apa: .Executarea miscarii bratelor din stand cu trunchiul indoit la un unghi de 900. pentru executarea respiratiei. cu respiratie la fiecare brat. pentru executarea respiratiei cu rasucirea capului fiecare brat. . Coordonarea miscarii picioarelor si bratelor cu . executare miscarii bratelor specific procedeului craul. . . mentinandu-se pozitia orizontala a corpului pe apa.Executarea miscarii bratelor din stand cu trunchiul indoit la -picioarele apropiate un unghi de 900.

.Executarea miscarii bratelor pe uscat. din stand cu trunchiul indoit la un unghi de 90o.Executarea unui ciclu de brate.Alunecare craul. .respiratia: Exercitii pe uscat: . cu rasucirea capului pentru executarea respiratiei la trei brate.Coordonarea rasucirii capului odata cu executarea 2-3' miscarii bratului de pe partea respiratiei: capul se rasuceste in momentul inceperii vaslirii si revine in momentul terminarii miscarii.Alunecare craul fara sprijin pe pluta.Alunecare craul cu sprijin pe pluta. . cu respiratie la fiecare brat . la sase batai de picioare si la noua batai de picioare. vaslind numai cu un singur brat. 10' Exercitii in apa: . cu respiratie la fiecare brat. . la doua brate si la trei brate . cu respiratie la doua brate.