You are on page 1of 4

CLASS

5 SAMPLE PAPER

SOF International
EnglishOlympiad
The actual test paper consists of 40 questions. Time allowed : 60 minutes. There are 3 sections :
20 questions in section I, 12 questions in section II and 8 questions in section III.

SYLLABUS
Section-I : Word and Structure Knowledge
Prepositions, Tenses, Irregular verbs, Pronouns, Modals quantifiers, etc.
Spellings, Collocations, Phrasal verbs, Idioms, Homonyms and homophones, Words related to feelings,
Travel, Food, Health, appearance, Character, etc.

Section-II : Reading
Search for and retrieve information from various text types like news headlines, Messages, Letters, etc.
Understand information given in News reports, Time tables, Messages, etc.
Acquire broad understanding of and look for specific information in short texts like messages, menu
card dialogues, etc.

Section-III : Spoken and Written Expression


Ability to understand situation-based variations in functions like requests, Refusals apologies, etc. and
the use of conjunctions.
SOF International
EnglishOlympiad
WORDANDSTRUCTUREKNOWLEDGE

1. Completeeachwordusingthelettersfromthebox.
Icantwaitto___wrapmybirthdaypresents.
(A)In (B)Im (C)Un

2. Choosetheoddoneout.
(A)Build (B)Separate (C)Construct

3. Completethesentencewiththecorrectspellingoftheword.
Iliketoread_____tomybrother.
(A) Allowed (B) Aloud (C) Alaud

4. Matchtheunderlinedphrasewithitscorrectmeaninginthebox.
Mothertriedinvaintomakeherfinishhermilk.

(A) Unabletodosomething (B) Usingapipe (C) Withalotofeffort

5. Findtheoddoneout.
(A) Teacher:Student (B) Shopkeeper:Customer
(C) Doctor:Librarian

6. Youhavetogo______thisdoortoreachthelibrary.
(A) From (B) By (C) Through

Direction(Q.No.7and8):Spottheerrorinthesentence.
7. Thisdoll /wasmy/beforeIgaveittoyou.
(A) (B) (C)

8. Ifastudentisnotwell,/hemusttostayhome/ andresttillhefeelsbetter.
(A) (B) (C)

9. Givenbelowarethreesentences.Oneofthemisincorrect.Findtheincorrectsentenceandmark
itinyouranswersheet.
(A) IwillstartmycourseonJune.
(B) Heworeashirtthatcamewellbelowhisknees.
(C) Sangeetawaslyingonthebedreadingabook.

10. Ifheisplanningtoparticipateinthemarathon,he________practiceregularly.
(A) Should (B) Shall (C) CanReadingadingReading

READING

Direction(Q.No.11and12):Readthepassageandanswerthefollowingquestions.
MissJabberBlabber
Theteacher,Mr.Raowalkedtotheblackboardandwroteupalistofwords.Hepointedtothelist.
Iwantyoutoreadthesewordstoyourselves,hesaid.Then,withouttalkingtoyourneighbour,
chooseanywordfromthelistanddrawapictureofitinyournotebook.
Joysquealedverythrilled.
2
Class5
Istaredatthewords.ThenItappedmychin.AndIscratchedmyhead.FinallyIreachedouttoRahul
andtappedonhishead.
Psst,Rahul,Iwhispered,whichwordareyoudrawing?
Joyjumpedupfromherseatandpointedatme.
Sir,Sir,Jennyistalkingtoherneighbour.
ThatshowJoyearnedherfamousname,onethatsheneverliked,JJoyJabberBlabber!

11. Joycomplainedtotheteacherbecause
(A) Shecouldntdoherwork.
(B) Theywerenotincludingherintheirconversation.
(C) Shewantedtoshowtheteacherthatshewasanobedientstudent.

12. WhichofthefollowingwordswouldRahulandJennyusetodescribeJoy?
(A) Irritating (B) Liar (C) Friendly
SPOKENANDWRITTENEXPRESSION

Direction(Q.No.13to15):Findonesentencetocompletethedialogue.
13. Mother:Whendidyoucomebackfromthezoo?Didyoulikeitthere?
Minu:...........................................
(A) Yes,Idid. (B)Iwillthinkaboutit. (C)Icannotcome.

14. Teacher1: Youhavegotalistofstudents.Howmanyofthemarecomingtothepicnic?


Teacher2:...................................................
(A) Idontknow (B) Icantseethem. (C) Ihaventgotany.

15. Sentence1.Iamcelebratingmydollsbirthdaytomorrow.
Sentence2..........................................................................
Sentence3.Youareinvited.
(A) Thereisapartyatmyplaceat6:00pm.
(B) Pleasecomewithagift.
(C) Dontcomeafter6:00!

3
Class5
SAMPLEANSWERSHEET
1.NAME:IfyournameisSACHITAIYER,thenyoushouldwriteasfollows:
S A C H I T A I Y E R

2.Father'sName:Ifyourfather'snameisSATISHKUMARSHARMA,thenyoushouldwriteasfollows:
S A T I S H K U M A R S H A R M A

SCHOOLCODE 3.SCHOOLCODE
M H 0 5 4 7 Writeyourschoolcode 4.CLASS 5.ROLLNO.
A A 0 0 0 i.e.ifyourschoolcode IfyouareinClass Ifyourrollno.is587,
B B 1 1 1 1 isMH0547darkenas 10,thenyoushould thenyoushouldwrite
C C 2 2 2 2 follows: darkenasfollows: anddarkenthecircles
D D 3 3 3 3 asfollows:
E E 4 4 4
CLASS ROLLNO.
F F 5 5 5
1 0 5 8 7
G G 6 6 6 6
H 7 7 7
Darken 0 0 0 0
thecircle Darken 1 1 1 1
I I 8 8 8 8 thecircle
2 2 2 2 2
J J 9 9 9 9
3 3 3 3 3
K K
4 4 4 4 4
L L
5 5 5 5
M
6 6 6 6 6
N N
7 7 7 7
O O 6.GENDER 8 8 8 8
P P Ifyouareaboy,
9 9 9 9 9
Q Q thendarken
R R Malecircle
S S
T T GENDER
U U CORRECT WRONG
MALE FEMALE waytodarken waytodarken
V V
thecircle thecircle P
W W
X X
Y Y
Z Z

7. IfyourchoiceforAnswer1isC,thenyoushoulddarkenthecircleasfollows: 1.

MARKYOURANSWERSWITHHBPENCIL/BALLPOINTPEN(BLUE/BLACK)

International English Olympiad

1. 4. 7. 10. 13.
2. 5. 8. 11. 14.
3. 6. 9. 12. 15.

ANSWERS

International English Olympiad


1. (C) 2. (B) 3. (B) 4. (C) 5. (C) 6. (C) 7. (B) 8. (B) 9. (A) 10. (A)
11. (A) 12. (A) 13. (A) 14. (A) 15. (A)

4
Class5