You are on page 1of 5

SFÂNTU

L
NECTARI
E
zi de prăznuire:
9 noiembrie

pre cel ce s-a aratat în vremurile din urmă prieten adevarat al virtuții. Celui ce te-a slăvit! Slavă Celui ce minunat te-a arătat! Slavă Celui ce lucrează prin tine tuturor tămăduiri!” TROPARUL SFÂNTULUI NECTARIE . pre Sfantul Ierarh Nectarie să-l cinstim cei credincio și ca pe un dumnezeiesc slujitor al lui Hristos. că izvorăște bogate vindecări celor ce strigă cu evlavie: Slavă lui Hristos.“Pre cel născut în Silivria și ocrotitorul Eghinei.

. Prăznuirea sa se face în ziua de 9 noiembrie. Sfântul Ierarh Nectarie (1846-1920). a fost Mitropolit al Pentapolei (Libia). în insula Eghina. Cultul său ca sfânt al Bisericii a fost oficial recunoscut de Patriarhia Ecumenică din Constantinopol în anul 1961. director al Seminarului Rizareios şi întemeietor al Mănăstirii Sfânta Treime. făcătorul-de-minuni din Eghina (Egina).

făcând din mânăstirea sa din insula Eghina cel mai iubit loc de pelerinaj din toată Grecia. Iar în anul 1961. cu zi de prăznuire la 9 noiembrie. Zilnic credincioşii se închină la moaştele Sfântului Nectarie şi la mormântul său. La 3 septembrie 1953. Sinodul Bisericii din Grecia. pentru cinstire și binecuvântare. sfintele sale moaşte au fost scoase din mormânt şi aşezate în biserica mănăstirii din Eghina. Trecând mai bine de douăzeci de ani de la trecerea sa la Domnul. trupul său s-a aflat în mormânt întreg şi nestricat. văzând numeroasele minuni care se făceau la moaştele sale. . l-au declarat sfânt. răspândind multă mireasmă.

Ierarh Nectarie" din Iași. Biserica "Sf. În România. Nectarie se găsesc la Mănăstirea Putna. . părticele din moaştele Sf. Minunile Sfântului uimesc credincioșii de pretutindeni de puterea lui Dumnezeu care lucrează prin Sfinții Lui. Mănăstirea Radu- Vodă din București.