You are on page 1of 8

Quiz 2

1. Which are the four categories of culture?


A. Symbols, ritual, values, heroes
B. Symbols, ritual, language, heroes
C. Languages, values, morals, heroes
D. Symbols, values, morals, myths

2. Verbal and non-verbal language represents what of a culture?


A. Rituals
B. Values
C. Symbols
D. Heroes

3. Culture is learned by individuals in a society through what sources?


A. Government, Family, media, Schools
B. Families, Peers, Institutions, Media
C. Families, society, Institutions, News
D. Government, Family, Media, Institutions

4. Which is not an example of cultural symbol?


A. Language
B. Printed money
C. Art
D. Politics

5. Holism refers to understanding what about a societys culture?


A. To know the various parts of culture and how they are interconnected.
B. To understand the historical value of societies cultural symbols.
C. To know how cultural practices were assimilated by the society.
D. To understand the level in which a culture adopts symbols or practices
.
6. What is a primary cause of cultures changing over time?
A. Technology advancements
B. Interactions with other cultures, ideas and symbols.
C. Government interventions
D. Propaganda and media intervention of new information

7. The terms subculture, ethnicity and co-culture help to identify what in a society?
A. Groups in a culture that try be different than others in their geographic area.
B. Cultural groups that are mimorities in their culture area.
C. To identify problem areas of a society.
D. Those in society with fewer economic resource.

8. Subcultures often exist within dominant cultures based on what factors?


A. Economic, Social Class Ethnicity or Geographic location
B. Skin color, Language or Education level
C. Political affiliation, Income level or Ethnicity
D. Economic, Age, Ethnicity or Geographic Location
9. Why are cultures considered to be dynamic?
A. Cultures interact and change because they are in contact with other cultures, which
allow an exchange of ideas and symbols.
B. All cultures change due to changing economic levels in each country.
C. Cultures gain power as they grow and become more dynamic than smaller cultures.
D. Cultures resist change and keep similar values over time.

10. Economic globalization involves the integration and exchange of what elements into a
country?
A. Capital, Technology and information across country boarders
B. Immigrants, Transportation and symbols across country boarders
C. Political ideas, propaganda and military power across country boarders
D. Music, language and customs across country boarders

11. Cultured is learned from what sources?


A. Military and governments
B. Families, peers, institutions and media
C. Tourist and business leaders
D. Friends, university and travel

12. What is the most important symbolic component of cuture?


A. Money
B. Art
C. Language
D. Media
Answer
1. A
2. C
3. B
4. D
5. A
6. B
7. B
8. A
9. A
10. A
11. B
12. C
Quiz 3
1. What are the three most common form of cultural diversity?
A. Ethnic diversity, subcultural diversity and communal diversity.
B. Perspective diversity, racial diversity and religious diversity.
C. Subcultural diversity, perspectival diversity and communal diversity

2. Which one is not a major dimension of diversity?


A. Gender, sexual and orientation
B. Ethnic
C. Religion
D. Heritage
3. Which one best describes human culture?
A. Learned behavior acquired by individuals as members of a social group.
B. Values and beliefs that genetically endow behaviors of human being.
C. Stretching of social, political and economic activities across borders.
D. All of the above

4. The term "subcultures" represents?


A. The sense of an immense enlargement of world communication.
B. Connection and sense of belonging to other individuals in their group.
C. Cultural groups which exist within a dominant culture.
D. Intensification of worldwide social relation which link distance localities.

5. The term "ethnicity" represents?


A. A group of people of the same descent and heritage who share a common and
distinctive culture passed on through generations.
B. A group of behaviors in which is inherently superior to other coexisting cultures.
C. A group of people of the same organization and hometown who share a common culture
passed on through education in schools.
D. Worldwide social relation which link distant localities in such a way that local
happenings are shaped by events occurring many miles away.

6. What is accomplished by sharing cultural traits with other members of the group?
A. We are able to act in socially appropriate ways and predict how others will act.
B. We are able to predict subcultures of the society.
C. We are able to share new cultural traits with others more effectively.
D. We are able to help others in our group.

7. The various parts of a culture being interconnected or holism is know as?


A. Legitimate
B. Integrated
C. Dynamic
D. Symbolic

8. What are cultural groups that exist within another larger cultural group?
A. Symbols
B. Heroes
C. Sub-cultures
D. Holistic cultures

9. What would not be part of "Global Connections"?


A. Spread of crimes and diseases
B. Spread of technologies
C. Spread of climate change
D. Spread of ideas, technologies, crimes and diseases
10. What are cultural symbols?
A. Objects that have different meanings to many people.
B. Something that stands for something else.
C. Something that have meaning only for those outside the culture.
D. Objects that have meaning only for those outside the culture.
11. What is the best examples of multiculturalism?
A. The spreading of Chinese cuisine, martial art, medicine and herbal remedies in China.
B. Growing impact of major pandemic deceases in the world.
C. Indian films (Bollywood) are increasingly presence in parts of Africa and the West.
D. All of the above.

12. Symbols can refer to language that is?


A. Translated and original text
B. Verbal and nonverbal language
C. Verbal language only
D. Nonverbal language only

13. The socially essential collective activities within a culture are referred to as?
A. Morals
B. Mores
C. Values
D. Rituals

14. The feelings of the majority of the culture about what is good, bad, beautiful or ugly are
called?
A. Values
B. Rituals
C. Dynamics
D. Symbols

15. What is it called when cultures are in contact with other cultures and they exchange ideas
and symbols which leads to new cultural practices?
A. Stagnate
B. Dynamic
C. Echo-centric
D. Values

Answer
1. C
2. D
3. A
4. C
5. A
6. A
7. B
8. C
9. C
10. B
11. C
12. B
13. D
14. A
15. B
Quiz 4
1. Which one is not an element of culture suggested by Hofstede in 1991?
A. Symbols that refer to verbal and nonverbal language.
B. Rituals that are the socially essential collective activities within a culture.
C. Values that are the feeling not open for discussion within a culture about what is good
or bad.
D. Individual behaviors that are models within a culture.

2. What common law and ideology links subcultures in the USA together?
A. The Constitution and the ideal of the American Dream.
B. The Constitution and the ideal of a powerful iliary.
C. The American Dream and Declaration of Independence.
D. The use of Common Law and ideal of freedom.

3. According to Hofstedes Power Distance is defined as the extent that?


A. Less powerful member of institutions and organizations within a country are expected
and accept that power is distributed unequally.
B. More powerful member of institutions and organizations within a country are expected
and accept that power is distributed unequally.
C. More powerful members influence their culture on other societies is expected to build
similar governments.
D. Power distance is defined as the extent to which the less powerful members of
institution and organizations within a country expect and accept that power is distributed
unequally.

4. Hofstedes defined the degree of interdependence a society maintains among its


members as?
A. Power distance
B. Individualism
C. Uncertainty avoidance
D. Long term orientation

5. Hofstede defines the degree to which a person is able to influence other peoples ideas
and behavior as?
A. Power distance
B. Individualism
C. Uncertainty avoidance
D. Long term orientation

6. Hofstede defines the challenges of the present and future, and how societies prioritize
these two essential goals as?
A. Power distance
B. Individualism
C. Uncertainty avoidance
D. Long term orientation
7. According to Hofstede, what is the collective programming of the mind which
distinguishes the members of one group or category of people from another?
A. Values
B. Multicultural
C. Culture
D. Subculture

8. According to Hofstedes cultural dimension, American has a high degree of


interdependence among its members its would score high in which dimension?
A. Power distance
B. Individualism
C. Uncertainty avoidance
D. Long term orientation

9. America scores a low 40% on Hofstedes power distance dimension. If true, what could
be said the American culture?
A. Most Americans do not accept that the less power members within the country
experience power distributed unequally in their society.
B. Most Americans accept that the less power members within the country experience
power distributed unequally in their society that power is distributed equally in their
society
C. Most Americans do not accept that individuals cannot influence other members of
society ideas.
D. Most American agree power and wealth should be distributed socially equally.

10. In an individualism culture work place, the employer-employee relationship tend to be


established by_____________, hiring and promotion decisions are based
on__________ and rules.
11. The________________stands for a preference for cooperation, modesty, caring for the
weak and quality of life.
12. The_________________represents societys for achievement, heroism, assertiveness
and material rewards for success.
13. The__________________________ encourages thrift, saving, perseverance towards
results, and a willingness to subordinate oneself for a purpose.
14. ________________ is a cultural dimension based on the ability to show ones inner
feelings.
15. _______________ stands for a society that suppresses gratification of needs and
regulated it by means of strict social norms.
Answer
1. D
2. A
3. A
4. B
5. A
6. C
7. C
8. B
9. A
10. Contract, Skills
11. Femininity
12. Masculinity
13. Long term orientation
14. Indulgence
15. Restraint

Quiz 5
1. Which one of the following is a characteristic of Project Based Learning?
1. Learning is based on theoretical situation with the teacher leading.
2. Learning is based on real life problems with the teacher as coach.
3. Learning is less independent and students have a strict format.
4. Learning is based on unknown theories.

2. The process of Project Based Learning included all but which one the following?
1. Scientific method
2. Background research
3. Construction of a hypothesis
4. Backward mapping results

3. We learn culture from families, papers, institution, and media. The process of learning
culture is known as______________________.

4. _________________ vary cross-culturally and are arbitrary. They only have meaning
when people in a culture agree in their use.

5. _________________ are the real or imaginary people who serve as behavior models
within a culture.

6. Terms subculture, _______________, and _______________ are used as attempts to


identify groups that are cultures that exist within another culture.

7. ________________ diversity refers to individuals or group that have different ethnic


descent from the majority group in a country.

8. _______________ diversity refers to individuals or groups that have different physical


traits.

9. ________________ can be explained as a set of beliefs concerning the cause, nature


and purpose of the universe, especially when considered as the creation of a
superhuman agency or agencies.

10. _________________ can be described as the one-sided process that the subordinate
groups tend to give up their cultures and identities to blend into the dominant culture of
the society

11. _________________ involves changes in both of the societies and cultures in contract.

12. _______________ refers to the extent to which power, prestige and wealth are
distributed within a culture.

13. ________________________dimension expresses the degree to which the members of


a society feet uncomfortable with uncertainty and ambiguity.
14. __________________ uncertainty avoidance societies maintain a more relaxed attitude
in which practice counts more than principle.

Answers
1. B
2. D
3. Enculturation
4. Symbols
5. Heros
6. Ethnicity, co-culture
7. Ethnic
8. Racial
9. Religion
10. Assimilation
11. Acculturation
12. Power distance
13. Uncertainty
14. Weak