You are on page 1of 12

Forrás:http://www.doksi.

hu

AZ
Az azonnali cselekvésre ösztönző szövegek 3 titka

0|Oldal

Sem a szerző.hu AZ AZONNALI CSELEKVÉSRE ösztönző szövegek 3 titka Odrovics János © 2013. csupán javaslatot tesz marketinggel. ennek ellenére minden tanács felhasználása előtt az olvasónak meg kell győződnie róla. 0|Oldal . hogy ismerje a rá vonatkozó előírásokat. és marketing szövegírással kapcsolatos irányvonalakra. hiányosságokért vagy a szövegek jogszerűtlen felhasználásáért.Forrás:http://www. Minden kérdéses esetben javasolt képzett jogi szakember segítségét igénybe venni. hogy a tanácsok alapján írt szöveg megfelel-e a magyar jogszabályoknak.doksi. és azokat minden esetben az olvasónak a saját szájíze. Bár minden igyekezetünk a jogtisztaságra irányul. jogszabályokat az adott földrajzi területen. kínálata szerint át kell alakítania. törvényeket. | Minden jog fenntartva Megjegyzés: A könyvben található tanácsok első sorban inspirációként szolgálnak. pontatlanságokért. Ez a könyv nem helyettesíti a jogi vagy számviteli tanácsadást. Az olvasó felelőssége. sem a kiadó nem vállal felelősséget a hibákért.

ha nincs más választásod.hu Előszó Köszöntelek kedves Olvasó! Nagyon remek döntés volt. Ami a következőkben megbeszélünk… Mit tegyél. vagy megtanulsz hatásosan írni.Forrás:http://www. hogy elkérted ezt az e-könyvet! Hidd el. mit akar megkapni egy vevő tőled. vagy rövid úton véged? 5 azonnali eredményt hozó szabály egy szövegírótól.doksi.. egy nagyon fontos részletét ismerheted meg a szövegírásnak. Izgalmas kaland következik! Akkor vágjunk is bele… 1|Oldal . akinek muszáj volt sikeresen írni…vagy éhen hal! 8 fontos hajtóerő..

Nem vagyok született értékesítő sem. ahogy a karrierem alakulni kezdett. semmi mással. Valójában kényszerből lettem szövegíró. amikor a legutolsó munkahelyemen.doksi. Nem nevezném semmiképpen "normális" életnek. akár egy esetlen. nem számít. Szinte minden évben költöztünk. hogy valaki abból él. akinek muszáj volt sikeresen írni…vagy éhen hal! Amikor szabadúszó szövegíró lettem. két ballábas vándor. csak ez számít. Annyi lakásban laktam. hogyan érd el a céljaidat – és ezt egyetlen iskola sem tanítja – akkor rá fogsz jönni. egy év után még nagyrészt csak botladoztam. hogy lásd. Volt pár igazán szörnyű munkahelyem…a legrosszabb mindenképpen a varroda volt. Légy hát az. hogy szövegeket ír másoknak. Miért? Mert. hogy legyek mozdonyvezető. mint nyereséget. az egyik év végén a főnököm azt mondta. Meg tudod csinálni! Nem akartam szövegíró lenni. hogy mit csináltál már az életben. hogy összeszámolni is nehéz. Mármint reklámszövegeket. ha felfedezed a titkát. akkoriban meg sem fordult a fejemben. soha nem is hallottam korábban olyasmiről. Vicces visszanézni a saját szappanoperámat. Már jó néhány éve értékesítő voltam. aki csak szövegírással foglalkozik. Nagyon bántott. ahol minden elkezdődött. Mondta ezt úgy. vagy hol vagy jelenleg. Mindig azt mondták nekem. Elbaltáztam számos lehetőséget. és nyugodtan merj nagyra törni. Sőt. mert talán én voltam az első Magyarországon. Itt ismertem meg a feleségemet…ő volt a főnököm …és innen indultam neki az értékesítési pályámnak. amit csak akarsz. hogy az egész éves fizetésem csak ajándék volt.Forrás:http://www. és másnak dolgozik. Nem volt előttem vállalkozói minta. hogy szövegíró legyek. aki általában több kárt okozott a cégnek. Tényleg nem. Adj szárnyat a képzeletednek. Sorra hagyták el a céget a 2|Oldal . A feleségem még 11 évvel ezelőtt is azért nyúzott. Egy átlagos családból jövök. ambíciót sem kaptam.hu "Pisztolyt a fejhez" szövegírás 5 azonnali eredményt hozó szabály egy szövegírótól. mert ezzel egy olyan ember értékelte le a munkámat. Folyton bukdácsoltam. ahol mindenki a két kezével keresi a pénzt. Azért mondom el mindezt. Nem is csoda. Éppen ezért. Ráadásul. az igazat megvallva. aki mindig is lenni akartál. hogy abban az évben nagyjából 12-14 millió forint PLUSZ forgalmat tettem le az asztalra az előző évhez képest. Csak egy dolog számít… Hol akarsz lenni. Nem találkoztam szabadúszó szövegíróval soha. legyen egy biztos állásod. hogy bármit meg tudsz tenni.

akik a felét sem tudják annak. és pár kiolvasott könyvvel a hátam mögött. és mondják ezért cserébe. mert nem volt értelme. Ennek egy nagyon egyszerű oka volt: vagy írok pár sikeres szöveget. akivel együtt vitték a céget. Otthagytam a munkahelyemet. mert nem hagytam magam. hogyan tegyem a dolgom. hordozd a tenyereden. Ráadásul befizettem egy 300 000 Ft-os konferenciára. miután a főnök ott járt nála. amit én tudok az értékesítésről. mert rengeteg reklámszöveget látok nap mint nap a világ számos részéről. inkább megkerestem a legbiztosabb módját annak. Csináld. Így nem aggódtam. és ha egy olyan embert találsz. Valójában teljesen nyugodt voltam.doksi. Muszáj volt sikeresnek lennem. A testvére. és visszahoznom. De elég volt. aki minden területet. nem kezdtem el aggódni. Azt mondod bátorság? Lehet… Az biztos volt. Nem gyászoltam a régi munkahelyemet. minimum a duplájára növel. Bár fogalmam sem volt róla akkor még. mert igazi kincs az ilyen munkaerő. 3|Oldal . így pontosan tudom.Forrás:http://www. akkor adj neki elég pénzt. mintha valaki pisztolyt tartott volna a fejemhez. jól látod. vagy végem. hogyha nem kezdek el sürgősen pokoli hatásos szövegeket írni. milyen egy világszínvonalú reklámszöveg. Egyébként csak egy jó tanács…ha értékesítőkkel dolgozol. szinte már hátborzongatóan nyugodt. ahol csak dolgozott. de ez idő tájt ráleltem arra a formulára. Elhiheted. akkor éhen halok…és a családom is. Ezért úgy döntöttem. Eközben a havi rezsink 300 000 Ft körül volt. hogy… Hogyan lehet megírni a legjobb szövegeket a világon?! Igen. Olyan volt az egész. hogy olyan emberek adják a fizetésemet. hogy lehet ilyen szövegeket írni. Egy ősrégi Mondeo-val a seggem alatt. Eljött a változás ideje. Gazdag akartam lenni. egy rozoga számítógéppel a szobámban. Nem ijedtem meg. mert – szerintem – igencsak rossz tanácsokat igyekezett adni. nem tudtam tovább elviselni. hogy mostantól írni fogok. mert nem volt más választásom. Amúgy is rossz alkalmazott voltam. Nem egy ügyfelemet kellett megmentenem. és simán vitába szálltam még egészen nagy cégek vezetőivel is…a Coca-Cola-nál is gond nélkül ellent mondtam az egyik nagykutyának. mert nincs munkám. Nem ostoroztam magam azért. Szóval elegem lett a rabszolgaságból. sajnos nem igazán látta ezt át teljesen. csak mert egyszer ellátogatott hozzájuk. hogy esetleg meggondolatlanul mondtam fel. Szóval. úgy gondoltam. hogy önálló leszek. vagy halj meg. világszínvonalú szövegekről beszélek. Ez egy nagyon kemény helyzetet teremtett.hu régi vevők miatta. miközben éppen eldobtam az egyetlen biztos pénzforrásomat.

mint én. Ne nagyon használj metaforákat. hol tudsz még hatásosabbat írni. mert ilyenkor bekapcsol az ember "beszari" énje (az enyém is beszokott régen). és…használd a bevált értékesítési formulát. szójátékokat…és ami még fontosabb. kezdd elölről. Keresd meg. vagy megtanulsz írni. Legyél tiszta és érthető…talán még egy kicsit szájbarágós is. és ha tudsz. és hirtelen érezni kezdesz. Vagy hatásos szövegeket írnak. hanem erősítened! Miért mondom ezt? Hát csak azért. ezért pontosan úgy kell kinéznie. és elkezded módszeresen kigyomlálni a szöveg legértékesebb részeit. akkor elveszíted a potenciális vevőid egy jelentős részét.doksi. hogy ez valami játék. a nagyiénak)…kezelned kell a kifogásait…fenn kell tartanod az érdeklődését. semmiképpen NE írj olyan "elmés" mondatokat. Az értékesítésben pedig ez egy biztos tarkólövés. Kerüld el a rébuszokat. neked kell válaszolnod minden lehetséges kérdésére. amiben van ugyan néhány szabály. Menj végig a szövegen újra meg újra. Mi az ajánlatod…miért jó az olvasónak. akik folyton úgy beszélnek. ők mire gondoltak. ezek veszélyes vizek. Na ezt sürgősen felejtsd el. a párodénak. Sok cégvezető hiszi azt a szövegírásról. ha nincs más választásod. amelyek már rengeteg pénzt termeltek másoknak. hogy logikusan kövessék egymást az egyes részek. vagy rövid úton véged. hogy majd az olvasó befejezi a mondatodat. amelyek feltételezik. Tehát NEM gyengítened kell a szövegen. Én kifejezetten frászt kapok azoktól. Ennyire hat az érzelmekre a szövegem? Hűha! Akkor gyorsan lecsökkentjük a hatását. hogy neked kell kitalálnod. mert nem értik. Használd az "idegen" szavakat óvatosan…pl. a vállalkozók ugyanabban a cipőben jártak. Törekedned KELL rá. vagy egyszerűen elriasztod vele őket. És megindul a kreativitási verseny. amennyire csak emberileg lehetséges. halálmiszer. mint egy üzleti beszélgetésnek…csak itt a másik fél nem tud válaszolni neked…éppen ezért. cseréld ki.hu Mint hamarosan kiderült.Forrás:http://www. A szöveged is egyfajta üzleti beszélgetés. ám azok is inkább csak dísznek vannak. 4|Oldal . Mit tegyél hát. vagy a gondolatot. Ha nem tudod azokat megfelelően használni. zavaros lesz számukra. hamar elsüllyedhet a csónakod… Az üzeneted legyen teljesen világos…annyira. paleocsinta stb.. Lássuk… NE kísérletezz! Hagyatkozz a jól bevált módszerekre. Ettől megijedsz. NE keress mindenféle kreatív szavakat. hogy jöjjenek hozzájuk a vevők. ha igent mond rá…miért igaz az. és hatnod kell a vágyaira…és könnyűvé kell tenned számára a rendelést A formula rém egyszerű: írj le mindent úgy. vagy mennek a szociális otthonba. Elolvasod a szöveget. és ha nem vagy profi hajós. hogy minden szavad megfeleljen az olvasó igényeinek (és nem a tiédnek. amit a kínálatodról állítasz…miért ne halogassa a döntést…hogyan kell rendelni…mi fog történni a megrendelés után? Ez a bevált formula… És amikor végeztél.

hogy… "Hé. minden adat rendben van-e. világos és őszinte. Esetleg pár weboldalon. NE HAZUDJ! Ne ígérj olyat. Minden részletre figyelj oda. Bármikor. Ha megfigyeled. Legyél mindig érthető. vegyél ki belőle egy húszezrest. vagy amikor éppen azon vagy. Te is így vagy vele. Ha csak egyszer is meginog. és fogadd el. hogy "De jó ez a hirdetés!". az nekik sokkal erőteljesebben érezhető. ezt akarom!" Most már csak az a kérdés. Sőt! Teljesen hétköznapi nyelven kell írnod. amikor az olvasó azt tudja mondani. azt vedd ki.hu NE TEDD! Legyél vagány. Egyet ne tegyél meg soha. hogy az életemet tegyem a hatásosságára? Ha kétség merül fel benned. Ne játssz a saját életeddel! – Kérdezd meg mindig magadtól: Vajon ez a szó. hogyan írj úgy. akkor inkább menekülőre fogja. és szépen lassan kezdd el széttépni. Aztán vegyél elő még egyet. ha te nem érzed elég erősnek a szöveget. reklámszöveget szinte sehol nem látsz. és úgy egyébként. Ha megfigyeled. mintha az életed múlna rajta? Csak szívleld meg a következő tanácsokat. és azt is tépd szét. hogy vagy így írja meg a szöveget. ez a mondat. Jól adtad-e meg a telefonszámot. akkor inkább dobd ki. hanem azt. Ez természetes dolog. ilyen hirdetést. Minden állításodnak és a teljes szövegnek át kell mennie a "Na és" teszten. vágyait…kezelted a kifogásait…megnyugtattad. amikor már elég erős a szöveg. ez a bekezdés elég erős. ha kéri azt. hogy nem elég erőteljes valamelyik szövegrész. hogy elvedd a szöveged erejét. arról még lesz szó bőven). akkor ellenőrizz le rajta minden adatot. hogy biztonságos üzletet köthet…majd elmondtad neki. vagy…tudod mit? Vedd elő a pénztárcádat. hogy érteni fogja a célozgatásaidat. ahogy téped szét a pénzt? Szarul? Akkor ezentúl idézd fel magadban ezt az érzést. amikor éppen ismét egy vacak szöveget készülsz a világ elé tárni. akkor semmiféle írói vénára nem volt szükséged.Forrás:http://www. és ne bízz abban. Megfogalmaztad az olvasó gondjait.doksi. Ha valaki 5|Oldal . amit kínálsz. akkor a vevőid egyáltalán nem fogják annak érezni. Hidd el. De ezekre mind visszatérünk hamarosan. ahol a készítő már tudta. 2. mintha pisztolyt fognának a fejedhez. vagy teljesen felesleges volt vesződnie a honlappal. Az emberek most már NEM azt mondják. hogy vagy hatsz az emberekre. hogy "Na és?". hogy csak felidézted magadban a képet. Mint mondtam. Soha ne akarj játszani az olvasó képzeletével. Hogy érzed magad attól. Ami számodra egy kicsit gyenge. Nem kell hozzá írói véna. és kövesd ezt a stratégiát: 1. ezzel a szöveged ténylegesen világszínvonalú lett (hogy hogyan töltsd meg tartalommal. amit nem tud teljesíteni a terméked! Ha ilyesmit találsz a szövegben. Na most. Nem kell ehhez agysebészet. és írj másikat. akkor elvesztetted őt. hogy mit csináljon.

hogy szinkronban legyél az ügyfeled belső vágyaival. csak mert segített neki megoldani egy gondot? Láttál már embert könnybe lábadt szemmel mesélni. Az emberek nem akarnak unatkozni. képtelen vagy lefogyni. amit kínálsz. "Na és?". a székedben ülve. Nem más. Hallgasd ugyanazt a zenét. Bújj ágyba a vevővel. akkor honnan is tudnád. Menj ki. Vagy. a kozmetikusokkal. ha jobbnak. a szakácsokkal. Igazad van. de soha nem volt gondod a súlyoddal.doksi. amikor hiába próbálkozol. "Szenzációs leértékelés" kiáltja a harmadik. hogy milyen érzés lefagyott kézzel kicserélni egy ékszíjat. Kérdezd meg. "Fűtőtestek. "Na és?". mit éreznek…mitől másznak a falra…mi keseríti meg az életüket… Láttál már valakit hálásan egy másik ember nyakába omlani. Ám csak egyszer rontson. és beszélgess a szerelőkkel. vagy zavaros szövegeket olvasni. És ezt nem tudod megtenni egy irodaház harmadik emeletén. hogy milyen érzés. Megvásárolják. ahogy azt mondod. hogy nem tiszteli a vevőt. vagy rendbe tenni a széthullott gyújtáselosztót? Beszélgess velük. 6|Oldal . A leghülyébb dolog. Ez abszolút nonszensz. gyakran nagyon nehéz kitalálni mi motiválja a vevőt. ahová ő jár. "Elköltözünk" hirdeti az egyik cég. Meg kell értened őt. amit csak egy marketinges tehet. Nézd ugyanazokat a filmeket. Ha nem szereltél még autót mínusz 10 fokban az út szélén. akkor honnan tudnád. máris belekapaszkodsz a gyenge pontba…és azzal a lendülettel ki is bújsz a döntés terhe alól. "Na és?"…és neked ebben az állapotban kell szólnod hozzá… 3. amelyek a nagy semmit reklámozzák. a gyári munkásokkal… Ha fogyasztószert árulsz. és vége. mint hinnéd. Minden ember ezen a bolygón ugyanolyan alapvető igényekkel és vágyakkal éli az életét. klímák nagy választékban" mondja a negyedik…az olvasó pedig folyamatosan sorolja. "De hát minden vevő más!". a nyugdíjasokkal.Forrás:http://www. és tényleg erős érvei vannak. ha nem érted meg őt igazán. okosabbnak érzi magát nála. Nem lehet megérteni a vevőt. Nem szeretik a nagy semmit sem…és sajnos túl sok olyan ígéretű reklámmal találkoznak. hogy mi folyik egy ilyen ember fejében. Nem is fogod soha. Így azt sem tudod megérteni. csak mert a másik megérti őt. akkor nem tudsz vele vitatkozni. így végre kiadhatja a bánatát? Már szinte hallom.hu meg akar győzni. Menj be abba az étterembe. ha nem ismered a világát. ha a mélyen bennük élő vágyaikat szolgálod ki. Ők emberek. "Új készlet érkezett" hirdeti a másik. Legyél az emberi természet lelkes tanulója. Az első számú feladatod. Nem különböznek annyira.

hogy megkapják az utána járó biztosítási pénzt. hogy te mit akarsz. hogy az alkohol szép lassan megeszi a testét. mit akarnak általában az emberek: 7|Oldal . Tudatosítani. az olvasót NEM érdekli a nagy megnyitód…hacsak nem kap valamit ez alkalomból. aki a pia miatt került az utcára. Az emberek gondolhatják rólad. hogy az emberek első sorban saját magukkal vannak elfoglalva. Amikor a kisgyerek átrohan az úton.hu Emlékezz rá. egy fontos felismerés. amit nem rég kinéztél magadnak. Ha meg akarod érteni. erősebbé. egy valódi példakép. hogy ha nem vásárolnak tőled. amilyenre ő már régóta vágyik. De a szenvedély tetten érhető hétköznapibb helyzetekben is. hogy egy klassz fickó vagy. amikor már érezte. Lehet. Ott álltál a tükör előtt. Ha például nem megy egy kampányod. és új célcsoportot kell keresned. Amikor elkezdesz 120-al száguldani a városban. hanem az. akkor TE valamit rosszul csinálsz. A szenvedély a világ egyik nagy hajtóereje. csak hogy elmondhassák. hogy tényleg segítesz nekik… Tehát. mit akar Ő. mint a túlélési ösztön. Lehet. Megmérgezik akár egy családtagjukat. amit ha megértesz. és adsz át ott olyasvalamit egy maroknyi embernek. hogy milyen ostobák. még akkor is. akkor ne az embereket okolod dühösen. hogy felmásszanak egy hegycsúcsra. vagy akár másokét is. Nem érdekli az sem. De itt van egy lista. amikor bejelented az új termékedet (ez csak neked esemény)…hacsak nem mutatod meg neki. akik könnyedén kockára teszik az életüket. hogy rossz vevőkre célzol. hogy a vevő mit akar…ez az első számú dolog a marketingben. akkor nagy lépést teszel előre az üzleti életben. és elvarázsolt a látvány. mert nem vásárolnak. Hidd el. Vannak. a családját. ahol éppen aznap jár le az akció arra a kabátra. milyen mély érzelmek tombolnak egy alkoholistában. hogyan teszi őt vonzóbbá. De vásárolni akkor is csak a saját önző vágyaik hatására fognak. amiért sokan ölni tudnának. mikor te a legjobb megoldást kínálod nekik…hanem meg kell értened. hogy sokan mit kockáztatnak. Tetszik vagy sem. El fogja mondani. hogy a vevő motivációit képtelenség kitalálni. egy igazi show man. Ásítozik. Az 'önző' szót nem rossz értelemben használjuk a marketingben. hogy megkapják. a barátait és az önbecsülését néhány sörért. Tudd.doksi. ők jártak ott fent. hogy elérkeztél egy nagy mérföldkőhöz a cégeddel…hacsak nem tartod meg az év partiját. már ez önmagában áttörést hozhat. A vágy erősebb. hogyan áldozta fel a munkáját. csak hogy odaérj még zárás előtt az üzletbe. Vagy az is lehet. akkor beszélj valakivel. És nem akarod elveszíteni ezt az érzést.Forrás:http://www. hogy nem elég jó az ajánlatod. nem az számít. Gondolj csak rá. hogy egyszerűen csak nem hiszik el. amit akarnak. szabadabbá stb. 4. mert meglát a túloldalon egy olyan bringát.

Forrás:http://www. amivel vevőket lehet szerezni. soha nem jó semmi. Mindig kell valami. amit soha nem hagyhatsz figyelmen kívül. Önfejlesztés: Sok ember érzi úgy. gyorsabbak akarunk lenni másoknál. Ez egy örök törvény. ha meg kell gyógyulniuk. És ha lehet.hu Kapzsiság: soha nem elég semmi. Ha valami növeli a vonzalmat a másik nem szemében. Éppen ezért hatnak annyira az ilyen üzenetek: "Itt van egyszerű. Mutasd meg az embereknek. depressziósak és elégedetlenek. Igyekezz befejezni minden olyan tevékenységet. "idióta-biztos" módja annak. hogy a vevő elmondhassa a családnak. miközben feromonokat szabadít fel. intimitás: A emberek áhítják.doksi. "Ez az új ital erőteljesen növeli a nemi vágyat. gyűlölik és vágyják a szexet…és sok esetben mindezt egy időben. No meg. mint amennyit másoknak kell fizetnie érte"." Egészség: Egy okos cégvezető tisztában van vele. Ehhez viszont spórolni kell. amitől sokáig fiatalos lehet…viszont milliárdos üzlet olyasmit kínálni az öregeknek. okos. Tehát egy órából fél órát a szexre gondolnak. hogy "és most mindezt fele annyiért szerezheted meg. Soha ne becsüld le a valódi alku erejét…és a lehetőséget. Szóval.) Egy tininek hiába kínálsz valamit. hogy lenézik. milyen remek alkut kötött. ami másnak is van…mindig gazdagabbak. ami sok kínálatot vonzóvá tesz. Nem elég. ami megold egy nagy problémát…és holnaptól gazdagabb leszel. kreatív. mint hitted. hogy a másik fél órát milyen gondolatokra pazarolják el?! ) Itt van tehát egy igazi hajtóerő. Elképzelni sem tudom. és most azonnal keress olyan kínálatot. hogy az emberek listáján előkelő helyen áll a szex. Ráadásul a sok küzdelemtől fáradtak. Ehhez pénz kell. az mindig erős hatást vált ki. félik. mert nem elég ügyes. hogyan lehetnek jobbak valamiben. túlterheltek. akkor most. a barátoknak. hogy az emberek egy fillért sem adnak ki szívesen a megelőzésre…ám rögtön leürítik a bankszámlájukat. (Egyesek szerint az emberek napi gondolatainak felét valamilyen szexuális témájú elmélkedés teszi ki. Aztán annál is többet. (Kiváló példa erre a rák. Szex. Ez a belső ellentmondás teszi. szerelem. szexisebbek. erősebbek. és azonnal imádni 8|Oldal . egészségesebbek. amelytől újra tininek érezhetik magukat. ami megelőzést ad el. hogyan négyszerezze meg a fizetését az elkövetkező 45 napban…mindössze napi egy óra munkával" Jó üzlet: Az egyik legizgalmasabb ajánlat. Mindent akarunk. szeretnénk a lehető legtöbb élményhez jutni a lehető legkevesebb ráfordítással. így ellenállhatatlanná teszi Önt a másik nem számára. ha valami aggasztó betegségben szenvednek.

és NEM azért. ami segít nekik kivívni mások figyelmét. Hass erre a félelemre és igazi happy end lesz a vége.Forrás:http://www." Az egyik legfontosabb pont a szövegírásban: A legerősebb szó. A félelem a börtöntől szabálykövetővé teszi az embereket. és NEM olyat. És végül nem érti egyik vállalkozó sem. Neki mi a vágya. a hobbi. hogy elismerést kapjanak. mert Neki tetszik. Te mit tartasz érdekesnek. ha sikeres akarsz lenni az értékesítésben: "Te/Ön" Ez az olvasó számára a legkedvesebb szó. hogy a vevőnek tetsszen. A sport. Félelem: Ez egy pokoli erő. akkor azzal sokat léphetsz előre az eladásaidban. Neked mi a vágyad. "Hogyan szerezzünk barátokat…és befolyásoljuk az embereket?" – a világ egyik legnagyobb példányban eladott könyve. akkor egészen más lenne a világ. akkor ez nagyon erős hajtóerő. miközben a kedvenc játékával játszik? Nézted már. De olykor elég látni azt is. hogy rossz történik másokkal. hogy Te mit gondolsz. és milyen az önfeledt élvezetnek áldozni egy kicsit…ám soha sem veszítik el a vágyat. hogyan kell örülni. Olyan hirdetést ad fel. hogy nem kapjuk meg azt a tiszteletet és elismerést. amilyet a Vevő akar olvasni. Olyan ajánlatot tesz ki. "Soha nem nevettem ilyen jót életemben…itt van a világ legboldogabb embereinek titka.hu fognak. "Hogyan nyerheti el villámgyorsan az emberek tiszteletét és bizalmát…még a legerősebb emberekét is?" Öröm: Figyelted már meg egy kisgyerek arcát. ha nem kapja meg a neki járó tiszteletet és elismerést? Tehát. Őt az érdekli – és ez mindennél jobban – hogy Ő mit gondol. amit elsőként kell megjegyezned. a munka. amit megérdemelnénk. Sokféle félelem él az emberben. és nem olyat. Ha megfigyeled. hogy miért nem megy a bolt. hogy ilyen boldog perceket éljenek át. 9|Oldal . miközben mindenki a túlélésért küzd?" Tisztelet: A legtöbben úgy érezzük. amit hihetetlenül sok vállalkozó elront. Őt nem érdekli az. Ez olyasmi. Ha ez a félelem nem élne bennünk. amit a Vevő akar venni. Rengeteg emberi teljesítmény mögött ez a hajtóerő áll. Ha valami rossz már egyszer megtörtént az emberrel. de talán mind közül a veszteségektől való félelem a legerősebb. "Hogyan védje meg a befektetéseit kockázatmentesen egy tőzsde krachtól…és hogyan keressen vagyonokat minden forintján. amit Ő szeretne látni egy lapban. akkor attól a jövőben félni fog. amit azért tesznek az emberek. a szexualitás stb. tiszteletét. Miért akar valaki kiváló golfozó lenni? Miért vásárol valaki szexuális teljesítményt növelő szereket? Miért hajt valaki jobban a többieknél egy irodában? És miért lesz valaki haragos. amilyet Ő el akar adni. ha tudsz kínálni az embereknek valamit. területén számos olyan dolgot fedezhetsz fel. Ő mit tart érdekesnek.doksi. ahogy egy barátod megkapott egy rég áhított dolgot ajándékba? A felnőttek sajnos néha egészen elfelejtik. elismerését. Azért tesz ki egy táblát az üzletére.

az újságokban és az interneten. Egész nap reklámüzenetekkel bombázzák…a tévében. Nem hisz neked. Nem számít. Fogadd el. hogy mindent elhiggyen. A vevő nem rúgja fel a saját szabályait. és értsd meg a vevő természetes kétkedését.doksi. Én is így éreznék az Ön helyében. De itt van mindaz. hogy velem tartottál! A Szövegmester tanfolyamon találkozunk… Üdvözlettel. Nem számít. amitől szigorúan TILOS eltérni. nem rohan vásárolni. 5. nem teszi kockára a pénzét csak azért. mennyire vagy őszinte. Nem számít. mennyire jó a terméked. Mondd el. hogy igaz legyen.Forrás:http://www. ami meggyőzött arról.hu A szövegírásban alapkövetelmény. hogy "Tudom jól. a rádióban. mindez túl szép. hogy szinte minden mondatban az Ön/Te szónak ott kell lennie…természetesen értelmes keretek között. Mindig vedd figyelembe a hitetlenséget. ha egy ilyen ajánlattal találkoznék. Nem hisz az ajánlatodban. hogy …" Ez egy rövid részlet volt a Mágikus szöveg e-könyvből. amiben ennek a könyvnek a letöltési linkjét is megkaptad… Köszönöm. Szeretnéd megismerni a teljes könyvet? Tudod mit? További részleteket ismerhetsz meg a könyvből teljesen ingyen itt>> Vagy az e-mail-ban is találsz egy linket. Senki sem engedheti meg magának. Odrovics János a szövegírás hercege 10 | O l d a l . mert szépen kérted. milyen remek üzletet kínálsz.