You are on page 1of 6

SKRIP PENGACARAAN MAJLIS KONVOKESYEN PRASEKOLAH

SK KULIM, TAHUN 2015

MASA TEKS CATATAN
9.00 PENGUMUMAN KETIBAAN TETAMU KEHORMAT
am *If neeeded
Mengumumkan perarakan masuk para penerima Sijil Tamat
Prasekolah , SekolahKebangsaan Kulim bagi sesi 2015.

UCAPAN ALU-ALUAN

Bismillahirrahmanirrahim.

Assalamualaikum w.b.tuh,
Salam Sejahtera
Salam 1 Malaysia.

Sayang selasih berisi minyak,
Bunga cengkih di atas jerami;
Terima kasih banyak-banyak,
Sudi datang ke majlis kami.

Melati kuntum tumbuh melata,
Sayang merbah di pohon cemara;
Assalammualaikum mulanya kata,
Saya sembah pembuka bicara.

 Yang Berusaha, En. Kamaruzaman bin Hj Daud,
Guru Besar Sekolah Kebangsaan Kulim,

 Yang Berusaha, En Abdul Khalid B Mahmood,
Penolong Kanan Pentadbiran,

 En. Mohd. Hamdi bin Ibrahim,
Penolong Kanan Hal ehwal Murid,

 Pn. Azizah binti Junoh,
Penolong Kanan Ko-Kurikulum,

 En Mohd Ridzuan B Ramli
 Pn Fa-dzilawati Bt Arifin,
 Pn Rozeta Bt Mat Ghani, selaku guru –guru prasekolah
SK Kulim,
Yang dihormati, para guru, para pembantu prasekolah, para

Bagi memberkati lagi majlis kita pada hari ini. Moga Majlis Bertambah Seri. Angkat doa jari sepuluh. Dengan segala hormatnya dipersilakan. Mari jolok sarang penyengat.membuktikan kecaknaan dan tautan kasih. marilah kita sama- sama mengaminkan bacaan doa yang akan dipimpin oleh. serta murid-murid Prasekolah yang diraikan sekalian. SELAMAT DATANG KAMI UCAPKAN KE MAJLIS KONVOKESYEN PRASEKOLAH SK KULIM BAGI TAHUN 2015. alfadhil Ustaz Iramdi Bin Ismail. Hadirin yang dimuliakan. keprihatinan tuan-tuan dan puan-puan semua hadir ke majlis ini. .ibu bapa dan anak-anak khususnya. Kehadiran Semua Sangat Dihargai. BACAAN DOA Tetak buluh panjang suluh. Dibawa Budak Sambil Berlari.ibubapa Staff sokongan. Kami mengucapkan selamat datang dan ribuan terima kasih kepada semua para jemputan yang hadir terutama para ibubapa atas kesudian meluangkan masa untuk hadir memeriahkan lagi majlis pada hari ini. Sesungguhnya. Puji dan syukur ke hadhirat Ilahi kerana dengan limpah kurnia- Nya dapat sama-sama kita berkumpul sekali lagi di dewan ini bagi meraikan kejayaan anak-anak kita dalam bidang pendidikan. Sarung Ketupat Berisi Inti. kerjasama erat antara kita guru-guru. dalam menjana kecemerlangan masa depan anak- anak. Doa minta biar selamat.

(Ucapan) Terima kasih adik comel kita diatas ucapan itu tadi. (GB berucap) . UCAPAN PERASMIAN Seterusnya. Dipersilakan. murid-murid akan terasa dihargai. majlis kita pada pagi ini mendapat berkat. Terima kasih diucapkan kepada Alfadhil Ustaz Tn Haji Iramdi B Ismail atas bacaan doa sebentar tadi. majlis dengan sukacitanya menjemput adik Wan Malissa Khaireen Bt Wan Taufiq Khairee sebagai wakil murid bagi menyampaikan ucapan. Majlis Hari Konvokesyen Prasekolah ini diadakan bertujuan untuk memberi motivasi kepada anak-anak kita agar dapat menempa kejayaan yang lebih memberangsangkan pada masa akan datang. Kita berharap supaya dengan pengajuran majlis seperti ini. UCAPAN WAKIL MURID Hadirin. Amin Ya Rabbal A’lamin. Kamaruzaman bin Hj Daud.. Seterusnya. dan sentiasa berada di bawah lembayung rahmatnya.(Ustaz baca doa) Amin. Guru Besar SK Kulim bagi menyampaikan ucapan sekali gus merasmikan Majlis Konvokesyen Prasekolah Tahun 2015. Majlis mempersilakan.Semoga dengan bacaan doa itu tadi. majlis dengan sukacitanya menjemput En. justeru dapat menggalakkan mereka untuk meneruskan lagi kecemerlangan bagi membantu SK Kulim untuk melahirkan lebih ramai pelajar yang cemerlang sama ada dalam bidang kurikulum mahupun ko-kurikulum. membuka tirai persada ucapan.

Kamaruzaman bin Hj Daud atas kesudian beliau Majlis Konvokesyen Prasekolah SK Kulim Tahun 2015 sebentar tadi. Untuk makluman semua. PERSEMBAHAN MURID Dari Kedah pergi ke Perlis. (Persembahan) Majlis mengucapkan ribuan terima kasih kepada kumpulan persembahan “Rama-Rama” sebentar tadi. Persembahan menyusul memeriahkan majlis. Sudah tersemat di dalam hati. Singgah bersantai di tepi jeti. . persembahan tadi dibimbing oleh ____________________________.Ribuan terima kasih diucapkan kepada En. Moga hadirin terhibur di hati Dengan itu. Tanam lenggun tumbuh kelapa. Budi tuan kami tak lupa. Dipersilakan. majlis diteruskan lagi dengan persembahan “Rama- Rama” yang akan dipersembahkan oleh adik-adik daripada pra A. Terbit bunga pucuk mati.

Tahniah dan syabas juga diucapkan kepada murid-murid prasekolah yang menerima sijil dan hadiah pada hari ini. En Kamaruzzaman Bin Haji Daud. Untuk itu. . majlis dengan segala hormatnya menjemput Yang Berusaha. Kamaruzzaman Bin Haji Daud atas kesudian menyempurnakan penyampaian hadiah dan sijil graduasi buat murid-murid prasekolah. Untuk penerima sijil ____________________________. diiringi oleh ______________________________________________ untuk menyampaikan sijil serta hadiah kepada murid-murid Prasekolah SK Kulim. Dijemput.PENYAMPAIAN ANUGERAH Berkat rimbunnya si pokok jati. Semoga kejayaan ini menjadi pendorong untuk anda terus cemerlang dalam bidang masing-masing. Sekali hidup biarlah bererti. Tempat burung selalu bertemu. Isikan akal dengan ilmu Majlis diteruskan dengan penyampaian sijil gaduasi dan hadiah bagi murid-murid prasekolah. (Baca Senarai) (penyampaian hadiah) Majlis merakamkan setinggi-tinggi ucapan terima kasih kepada Yang Berusaha En.

untuk makluman hadirin sekalian majlis akan disambung dengan acara “Sesi Bergambar”. . Majlis merakamkan ribuan terima kasih. Sebelum bersurai.PERSEMBAHAN MURID 2 Bagi memeriahkan lagi suasana pada pagi ini majlis diteruskan lagi dengan persembahan Nasyid “Kun Anta” oleh murid-murid prasekolah SK Kulim.. Untuk makluman hadirin sekalian persembahan nasyid “Kun Anta” itu tadi dibimbing oleh ________________________________.tuh.b. Kami bagi pihak ahli jawatankuasa Majlis Konvokesyen Prasekolah SK Kulim merakamkan ucapan terima kasih kepada semua pihak yang memberikan kerjasama dalam menjayakan majlis pada hari ini. dengan berakhirnya persembahan itu tadi maka kita telah pun berada di penghujung acara Gugur menguning buah kuini. / Terima kasih dan tepukan gemuruh untuk anak-anak kita yang cukup berbakat ini. Untuk itu majlis mempersilakan. Hadirin sekalian. majlis menjemput tetamu. w. Wabillahitaufiq walhidayah. Saya juga memohon ribuan kemaafan sekiranya terdapat sebarang kekurangan sepanjang mengacarakan majlis. Setelah selesai “Sesi Bergambar” bersama tetamu kehormat dan jemputan. Menghijau pohon subur dibaja.dif-dif jemputan dan ibu bapa untuk menjamu selera dengan jamuan yang telah disediakan. Majlis kita berakhir di sini.. Salah dan silap lupakan saja Sebarang kelemahan harap dimaafi Segala kerjasama sangat dihargai Terima kasih sekalung budi Kenangan nan indah simpanlah di hati Semoga kita berjumpa lagi.