You are on page 1of 9

SKRIP PENGACARA MAJLIS

MAJLIS ANUGERAH KECEMERLANGAN PELAJAR
SK KAMPUNG KLID/PLAJAU, DALAT
EDISI KE-19 TAHUN 2016
BI ATUR CARA CATATAN
L
1. 0730-0800
Ketibaan penerima sijil/pelajar.
Ketibaan ibu bapa & guru-guru

*Makluman tata cara majlis kepada hadirin
2. KETIBAAN TETAMU KEHORMAT

Mengumumkan ketibaan tetamu kehormat Yang berbahagia Encik
Muhammad Nur Salhan Bin Salam, wakil Pegawai Pendidikan
Daerah Dalat merangkap Penyelia Unit Pengurusan Akademik

Assalamualaikum w.b.t dan salam sejahtera.

Majlis kita pada pagi ini dimulakan dengan nyanyian lagu
kebangsaan lagu Negaraku dan lagu Fly Kenyalang Fly, Fly High.
Hadirin dipersilakan berdiri.

Hadirin dipersilakan duduk.

Yang berbahagia, Encik Muhammad Nur Salhan Bin Salam, wakil
Pegawai Pendidikan Daerah Dalat merangkap Penyelia Unit
Pengurusan Akademik , selaku tetamu kehormat kita pada hari ini.
Yang berusaha, Encik Latif bin Abu Bakar, Guru Besar SK Kpg
Klid/Plajau.
Yang dihormati, Encik Lim Beng Chung, Yang Dipertua PIBG SK
Kpg Klid/Plajau.
Yang dihormati Encik Kujang bin Challang, Ketua Kaum
Klid/Narub.
Seterusnya guru-guru penolong kanan, rakan-rakan guru, staf
sokongan, pekerja swasta, ibu bapa dan pelajar-pelajar yang dikasihi
sekalian.

Alhamdulillah, marilah kita memanjatkan rasa syukur ke hadrat
Ilahi kerana dengan limpah dan kurnia-Nya, maka kita diberikan
luangan waktu untuk kita sama-sama berkumpul di Dewan
Serbaguna SK Kpg Klid/Plajau untuk Majlis Anugerah
Kecemerlangan Pelajar Edisi ke-19 tahun 2016. Majlis mengalu-
alukan kehadiran hadirin sekalian.

Moga diiringi restu Ilahi. majlis dengan segala hormatnya mempersilakan Encik Mohamad Khalik Bin Su-ut untuk memimpin bacaan doa.. Memulakan bingkisan ucapan... 4. UCAPAN KETUA MURID Hadirin yang dihormati. Terbang seiring di tepi kali. Untuk memohon keberkatan majlis kita pada pagi ini.. Majlis merakamkan ucapan terima kasih kepada Encik Mohamad Khalik Bin Su-ut atas pimpinan bacaan doa itu tadi. BACAAN DOA Lebat kemiri pohonnya rendah Dahan terikat tali perkasa Sepuluh jari kami menadah Mohon berkat yang Maha Esa.. bagi sesi persekolahan Tahun 2016 untuk menyampaikan ucapannya. Ketua Pelajar SK Kpg Klid/Plajau. Untuk makluman hadirin. majlis menjemput murid-murid Tahun 6 untuk mempersembahkan persembahan mereka iaitu Tarian Rampaian Etnik Sarawak. murid tahun 6 pada tahun ini merupakan murid yang sangat berbakat dalam bidang tarian dan nyanyian. Dipersilakan. majlis dengan segala hormatnya menjemput adik Delyzebeth Beatrice Bt Zuini. Dipersilakan. Majlis merakamkan ribuan terima kasih atas persembahan tarian yang mengasyikkan itu tadi.. . Sayang kumbang mencari makan. Selamat datang kami ucapkan. PERSEMBAHAN 1 (TAHUN 6) Hadirin yang dihormati. Dipersilakan.. Bagi memeriahkan permulaan majlis kita pada pagi yang indah ini.. 4. Terima kasih adik Delyzebeth Beatrice Bt Zuini. 3.

Guru Besar SK Kpg Klid/Plajau. 8. Tetamu kehormat sudah menanti. Majlis kita diteruskan lagi dengan menjemput tetamu kehormat iaitu yang berbahagia Encik Muhammad Nur Salhan Bin Salam. seterusnya merasmikan majlis kita pada pagi ini. Dengan segala hormatnya dipersilakan. Dengan segala hormatnya dipersilakan… Majlis setulus hati merakamkan setinggi-tinggi penghargaan dan ucapan terima kasih kepada yang berbahagia Encik Muhammad Nur Salhan Bin Salam. wakil Pegawai Pendidikan Daerah Dalat merangkap Penyelia Unit Pengurusan Akademik untuk menyampaikan ucapan. UCAPAN ALUAN GURU BESAR Duduk sekawan gadis jelita Buat santapan untuk pahlawan Tampillah tuan kami meminta Madah ucapan kata aluan. Majlis kita diteruskan lagi dengan ucapan aluan daripada Yang Berusaha Encik Latif Bin Abu Bakar. Guru Besar SK Kampung Klid/Plajau selaku Pengerusi Majlis Anugerah Kecemerlangan Pelajar ke-19. Untaian madah kata aluan. untaian ingatan sepanjang zaman. Terbang melayang melewati awan.6. wakil Pegawai Pendidikan Daerah Dalat merangkap Penyelia Unit Pengurusan Akademik atas ucapan perasmian itu tadi.Terima kasih diucapkan kepada Yang berusaha Encik Latif Bin Abu Bakar. Untuk berucap penuh wawasan. SIJIL TAMAT PERSEKOLAHAN & ANUGERAH KHIDMAT BAKTI Hadirin yang dihormati. 7. UCAPAN TETAMU KEHORMAT Terbang tinggi burung merpati. .

pihak sekolah juga menganugerahkan sijil penghargaan atas khidmat bakti murid terhadap jasa mereka kepada sekolah. pihak sekolah akan menganugerahkan sijil berhenti sekolah kepada murid berkenaan. PERSEMBAHAN 2 (Tahun 2) Tiga purnama mencari penghibur Penghibur cilik penari harmoni Diharap hadirin semua terhibur Persembahan khas pelajar kami. Majlis merakamkan ribuan terima kasih atas kesudian yang berusaha Guru Besar SK Kampung Klid/Plajau. Dengan segala hormatnya dipersilakan. Dalat untuk menyampaikan Sijil Tamat Persekolahan dan Anugerah Khidmat Bakti. Setiap murid yang berjaya menamatkan sesi persekolahan di peringkat Prasekolah dan Tahun 6.. Untuk maksud itu. Dipersilakan. Majlis merakamkan terima kasih kepada Puan L’Linny Bt Ukau NYDP PIBG atas kesudian membuat cabutan tiket dan menyampaikan hamper kepada pemenang. 10. Selain itu. Terima kasih diucapkan atas persembahan yang mencuit hati itu tadi.. En.. Mohon bersedia dengan tiket bertuah masing-masing kerana kita akan adakan cabutan tiket bertuah.. Pintal kapas menjadi benang . Latif Bin Abu Bakar menyempurnakan penyampaian sijil dan hadiah itu tadi. dipersilakan Puan L’Linny Bt Ukau NYDP PIBG untuk membuat ( 17 ) cabutan tiket. Untuk itu. majlis menjemput yang berusaha Encik Latif Bin Abu Bakar. Guru Besar SK Kampung Klid/Plajau. 9. Ucapan demi ucapan telah diperdengarkan. Bagi menyerikan majlis kita pada pagi ini. ANUGERAH KURIKULUM Hadirin yang dihormati. Hadirin sekalian. kita saksikan persembahan daripada murid-murid Tahun 2. Mereka akan mempersembahkan Tarian Gummy Bear.

Encik Kujang Bin Challang untuk menyampaikan hadiah untuk anugerah Kehadiran Cemerlang dan Program NILAM.. . PROGRAM NILAM Majlis diteruskan lagi dengan menjemput yang berusaha Ketua Kaum Kampung Kli/Narub. bahagian mahupun negeri. Majlis dengan segala hormatnya menjemput Yang Berusaha Encik Lim Beng Chung.. Encik Asnan Bin Sulaiman atas penyempurnaan sijil itu tadi... dipersilakan. YdP PIBG SK Kpg Klid/Plajau atas penyempurnaan hadiah itu tadi. Encik Asnan Bin Sulaiman untuk menyampaikan Sijil Penyertaan kepada murid yang pernah mewakili sekolah sama ada di peringkat daerah.. majlis menjemput Penolong Kanan Pentadbiran dan Akademik SK Kampung Klid/Plajau. TERBAIK AKADEMIK 2. YdP PIBG SK Kampung Klid/Plajau untuk menyampaikan hadiah kepada pelajar.. TERBAIK MATA PELAJARAN Tahniah kepada semua penerima anugerah. Majlis merakamkan setinggi-tinggi penghargaan dan ucapan terima kasih kepada yang berusaha Penolong Kanan Pentadbiran dan Akademik SK Kampung Klid/Plajau. ANUGERAH KEHADIRAN CEMERLANG 4. Meneruskan acara kita pada pagi ini. Majlis merakamkan setinggi-tinggi penghargaan dan ucapan terima kasih kepada yang berusaha Encik Lim Beng Chung. 1. Majlis merakamkan setinggi-tinggi penghargaan dan ucapan terima kasih kepada yang berusaha Ketua Kaum Kampung Kli/Narub. SIJIL PENYERTAAN MEWAKILI SEKOLAH Hadirin yang dihormati. 5. 3. Encik Kujang Bin Challang atas penyempurnaan hadiah itu tadi. Dengan segala hormatnya dipersilakan. Dengan segala hormatnya. Majlis dengan segalanya hormatnya mempersilakan.Tenun benang menjadi sari Rajin belajar akademik cemerlang Berbaloi usaha majukan diri. Majlis kita diteruskan lagi dengan penyampaian Anugerah Kurikulum.

majlis dengan segala hormatnya mempersilakan tetamu kehormat kita pada hari ini yang berbahagia Encik Muhammad Nur Salhan Bin Salam wakil Pegawai Pendidikan Daerah Dalat merangkap Penyelia Unit Pengurusan Akademik diiringi yang berusaha Guru Besar SK Kampung Klid/Plajau. ANUGERAH OLAHRAGAWAN & OLAHRAGAWATI Majlis merakamkan ribuan terima kasih kepada yang berbahagia Encik Muhammad Nur Salhan Bin Salam wakil Pegawai Pendidikan Daerah Dalat merangkap Penyelia Unit Pengurusan Akademik atas kesudian menyempurnakan penyampaian hadiah . Dipersilakan. Majlis kita diteruskan lagi dengan penyampaian hadiah untuk Anugerah Khas pada tahun ini. Majlis kita diserikan lagi dengan persembahan daripada murid Tahun 3. 4 & 5) Hadirin yang dihormati. Encik Latif Bin Abu Bakar untuk menyampaikan hadiah. dipersilakan Encik Runsol Ak Badindang PK KK SK Kampung Klid/Plajau untuk membuat (17) cabutan tiket.. ANUGERAH MURID IKON (BACAKAN KRITERIA) 2. Hadirin sekalian. ANUGERAH KHAS Hadirin yang dihormati.. Dipersilakan. 12. Mereka akan mempersembahkan KOIR yang bertajuk GEMILANG.. 4 & 5. Majlis merakamkan terima kasih kepada Encik Runsol Ak Badindang PK Kokurikulum SK Kampung Klid/Plajau atas kesudian membuat cabutan tiket. Terima kasih di atas persembahan yang bersemangat itu tadi. Dipersilakan.. Untuk maksud itu. Mohon bersedia dengan tiket bertuah masing-masing kerana kita akan adakan cabutan tiket bertuah.. Kita berhibur dulu seketika. 1. PERSEMBAHAN 3 (TAHUN 3. Untuk itu..11. ANUGERAH KHAS JABATAN PENDIDIKAN & SEKOLAH (BACAKAN KRITERIA) 3.

PERSEMBAHAN 4 (PRASEKOLAH) Majlis kita sudah hampir sampai ke kemuncak acara. 13. YdP PIBG atas kesudian menyempurnakan penyampaian insentif UPSR itu tadi. majlis menjemput yang berusaha Guru Besar SK Kampung Klid/Plajau. INSENTIF UPSR 2016 Bersempena dengan pengumuman keputusan UPSR baru-baru ini. majlis menjemput yang berusaha Encik Lim Beng Chung. Dalat Encik Latif Bin Abu Bakar untuk menyampaikan cenderadurja kepada tetamu kehormat kita. Majlis merakamkan ribuan terima kasih kepada yang berusaha Encik Latif Bin Abu Bakar. Terima kasih di atas persembahan yang sungguh menghiburkan hati itu tadi. Hadirin sekalian. 14. Untuk maksud tersebut. Guru Besar SK Kampung Klid/Plajau atas penyempurnaan cenderadurja itu tadi. pihak PIBG berbesar hati untuk memberikan insentif kepada murid yang berjaya untuk tujuan suntikan motivasi kepada individu penerima serta murid-murid yang lain. Mohon bersedia dengan tiket bertuah masing-masing kerana kita akan melakukan dua kali cabutan tiket bertuah untuk acara . 2016 kita berbesar hati dengan kesudian Encik Muhammad Nur Salhan Bin Salam selaku wakil Pegawai Pendidikan Daerah Dalat merangkap Penyelia Unit Pengurusan Akademik sebagai tetamu kehormat majlis kita pada hari ini.. Majlis merakamkan ribuan terima kasih kepada yang berusaha Encik Lim Beng Chung. majlis kita akan diserikan dengan persembahan daripada murid- murid comel Prasekolah. 4. Untuk itu. Dengan segala hormatnya dipersilakan. Anugerah Khas itu tadi. Untuk maksud itu.. Mereka akan mempersembahkan Tarian Chomma Chalo. YdP PIBG SK Kampung Klid/Plajau untuk menyampaikan insentif tersebut. Dipersilakan. CENDERADURJA VIP Hadirin yang dihormati. Untuk Majlis Anugerah Kecemerlangan Pelajar Edisi ke-19.

. kami menutup tirai majlis dengan wabillahitaufik alhidayah. Kami memohon maaf atas segala kekurangan dan kelemahan yang terdapat dalam majlis ini. Segala yang baik itu daripada yang Maha Esa. Pihak majlis merakamkan ribuan terima kasih kepada AJK Pelaksana. Mohon maaf sekiranya ada tersalah ataupun terkasar bahasa. Untuk itu. PENUTUP Hadirin yang dihormati. PIBG serta tuan-tuan dan puan-puan atas segala kerjasama yang diberikan sepanjang pelaksanaan Majlis Anugerah Kecemerlangan Pelajar Edisi Ke-19. Majlis merakamkan terima kasih kepada yang berbahagia Encik Muhammad Nur Salhan Bin Salam selaku tetamu kehormat atas kesudian membuat cabutan tiket bertuah. yang lemah dan kurang itu dari diri kami sendiri.. Seterusnya.. 15..b. Hadirin dipersilakan duduk. Majlis merakamkan terima kasih kepada Encik Hipeny Bin Paris PK HEM SK Kampung Klid/Plajau atas kesudian membuat cabutan tiket bertuah. Dipersilakan.Assalamualaikum w.. kemuncak majlis kita pada hari ini. SK Kampung Klid/Plajau Tahun 2016. dipersilakan Encik Hipeny Bin Paris PK HEM SK Kampung Klid/Plajau untuk membuat (17) cabutan tiket. Untuk mengakhiri majlis kita pada hari ini.t dan salam sejahtera. Dengan segalanya hormatnya mempersilakan . diminta semua hadirin berdiri untuk sama-sama menyanyikan lagu IBU PERTIWIKU. majlis menjemput yang berbahagia Encik Muhammad Nur Salhan Bin Salam selaku tetamu kehormat kita pada hari ini untuk membuat (15) cabutan tiket bertuah.. Dengan itu. Selepas ini. hadirin dijemput menjamu selera di tempat yang telah disediakan. Ribuan terima kasih juga diucapkan kepada yang berbahagia Encik Muhammad Nur Salhan Bin Salam mewakili Pegawai Pendidikan Daerah Dalat merangkap Penyelia Unit Pengurusan Akademik yang sudi menjadi tetamu kehormat kita pada hari ini. .

BERSURAI .16.