You are on page 1of 21

THI TH I HC, CAO NG LN 1

Mn thi: TING ANH, Khi D


Thi gian lm bi: 90 pht M 152
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------
Questions 1-5. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word that differs from the rest in the position of
the main stress in each of the following questions.
1. A. tendency B. difference C. importance D. incidence
2. A. diverse B. current C. justice D. series
3. A. bamboo B. cactus C. camel D. hummock
4. A. reserve B. service C. derive D. combine
5. A. eternal B. literate C. pessimist D. vulnerable
Questions 6 - 35. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the following
questions.
6. BARNEY & FRIENDS gave children..........pleasure.
A. a great deal of B. a large quantity C. a large deal of D. a great number of
7. Do you have any objections..........this new road scheme?
A. at B. with C. to D. for
8. Despite a lot of hardship, the Green City Project will go...........
A. before B. forward C. advance D. ahead
9. I'm sorry! I didn't break that vase on............
A. my mind B. time C. purpose D. intention
10. I don't feel like.........to the cinema now.
A. go B. to have gone C. going D. to go
11. He has.........money in the bank.
A. a large number of B. a lots of C. a lot of D. lot of
12. There's a good film.........town.
A. at B. over C. on in D. in on
13. He isn't going to learn Spanish and..........
A. so isn't she B. neither is she C. she isn't too D. either she isn't
14. The policeman explained to us........get to the market.
A. how B. how could C. how we could D. how could we
15. He's always trying........me.
A. to avoid to meet B. avoiding meeting C. to avoid meeting D. avoiding to meet
16. Mr. Brown.........in the army from 1960 to 1980.
A. had served B. has served C. had been serving D. served
17. Would you please........him speak about the new plan.
A. let B. allow C. ask D. tell
18. Although she is unkind, I can't help........her.
A. like B. liked C. to like D. liking
19. Although Vicky looked pretty much the same after all those years, I noticed.........changes which made her
look even more beautiful than I remembered.
A. fair B. sensitive C. subtle D. joint
20. After hours of bargaining with the salesman, Jake bought the jacket for a .........of the original price.
A. fraction B. piece C. part D. spot
21. The football match tomorrow evening will be broadcast........on TV and radio.
A. simultaneously B. communally C. uniformly D. jointly
22. Please fill in your employment history, including your.......employer as well as any previous ones you
might have had.
A. private B. daily C. constant D. current
23. Most museums in the city........Day Passes at special rates for both pupils and students.
A. issue B. transmit C. print D. project
24. The woman.........someone had stolen her purse, but although they searched everyone in the shop, it wasn't
found.
1
A. accused B. enforced C. claimed D. warned
25. As I was........of the change in the program, I arrived half an hour late for the rehearsal.
A. unaware B. unconscious C. unable D. unreasonable
26. The Best Invention........this year was given to Jason Meyers.
A. Reward B. Brand C. Factor D. Award
27. On Christmas Eve, the.......family gathers for dinner, usually at my grandmother's house.
A. mere B. entire C. total D. complete
28. When the first Chinese restaurants opened in Greece, it was very difficult to get fresh........of Chinese
vegetables.
A. provisions B. materials C. supplies D. ingredients
29. I find mending old socks incredibly........ that's why I always ask my mother to do it for me.
A. hilarious B. tedious C. furious D. recreational
30. Megan solved her computer problem quite......she happened to mention it to a friend who had had the
same
problem and told her what to do.
A. occasionally B. clumsily C. accidentally D. attentively
31. Bill Gates is probably the best known and most successful.......in computer software.
A. pioneer B. navigator C. generator D. volunteer
32. My mother often.......our mistakes, whereas my father is very strict and punishes us for even the slightest
one.
A. passes B. neglects C. avoids D. overlooks
33. When I joined the army, I found it difficult to.......out orders from my superiors, but I soon got used to
..it.
A. call B. carry C. miss D. take
34. After nine months without any rain, the country was facing one of the worst......in the last fifty years.
A. draughts B. floods C. eruptions D. droughts
35. What I like about this restaurant is that there is ......parking space right outside it.
A. plenty B. ample C. expanded D. big
Questions 36 - 45. Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the best option
for each of the blanks.
The Industrial Revolution in Britain was built on the use of machines in factories. Since the 1950s, Britain's
(36)......industries have replaced machine operators with computers, and this (37)......has led to a decline in the
number of (38).......in many factories. Goods are bought and used much more than ever before but a lot of
these goods are imported. By the beginning of the 20th century, other industrial countries like the USA were
(39).......with Britain's exports, and countries in the Far East have been able to provide cheaper (40)......since
the 1970s. Areas located with heavy industries are suffering high unemployment. During the last 30 years,
there has been a constant rise in smaller industries (41).........as "light industries". These ones use electricity
and are not (42) .........on raw materials such as coal so they are "footloose", i.e. they can be located anywhere.
They produce such things as washing machines or spare (43) .......... Some of these industries produce nothing
at all, but provide services like distribution. The consumer boom of the 1980s and the increased leisure time of
most Britons have led to rapid (44) ........ in service industries like banking, tourism, retailing and information
processing, and in industries which distribute, maintain, and repair (45).........consumer goods.
36. A. manufacturing B. big C. large D. running
37. A. replacement B. change C. exchange D. automation
38. A. employers B. employees C. labors D. servers
39. A. working B. familiar C. competing D. fed up
40. A. things B. products C. produce D. imports
41. A. considered B. regarded C. known D. worked
42. A. dependent B. reliable C. dependable D. command
43. A. details B. parts C. sections D. gadgets
44. A. growth B. increase C. expansion D. extension
45. A. everyday B. home C. household D. expensive
Questions 46 - 55. Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the best answer
to each of the following questions.
2
Animation traditionally is done by hand-drawing or painting successive frames of an object, each slightly
different than the preceding frame. In computer animation, although the computer may be the one to draw the
different frames, in most cases the artist will draw the beginning and ending frames and the computer will
produce the drawings between the first and the last drawing. This is generally referred to as computer-assisted
animation, because the computer is more of a helper than an originator.
In full computer animation, complex mathematical formulas are used to produce the final sequence of
pictures.
These formulas operate on extensive databases of numbers that define the objects in the pictures as they exist
in mathematical space. The database consists of endpoints, and color and intensity information. Highly trained
professionals are needed to produce such effects because animation that obtains high degrees of realism
involves computer techniques for three-dimensional transformation, shading, and curvatures.
High-tech computer animation for film involves very expensive computer systems along with special color
terminals or frame buffers. The frame buffer is nothing more than a giant image memory for viewing a single
frame. It temporarily holds the image for display on the screen.
A camera can be used to film directly from the computer's display screen, but for the highest quality
images possible, expensive film recorders are used. The computer computes the positions and colors for the
figures in the picture, and sends this information to the recorder, which captures it on film. Sometimes,
however, the images are stored on a large magnetic disk before being sent to the recorder. Once this process is
completed, it is repeated for the next frame. When the entire sequence has been recorded on the film, the film
must be developed before the animation can be viewed. If the entire sequence does not seem right, the
motions must be corrected, recomputed, redisplayed, and rerecorded. This approach can be very expensive
and time consuming. Often, computer-animation companies first do motion tests with simple computer-
generated line drawings before selling their computers to the task of calculating the high-resolution, realistic-
looking images.
46. What aspect of computer animation does the passage mainly discuss?
A. The production process B. The equipment needed
C. The high cost D. The role of the artist
47. According to the passage, in computer-assisted animation the role of the computer is to draw the........
A. first frame B. middle frames C. last frame D. entire sequence of frames
48. The word "they" in the second paragraph refers to........
A. formulas B. databases C. numbers D. objects
49. According to the passage, the frame buffers mentioned in the third paragraph are used to............
A. add color to the images B. expose several frames at the same time
C. store individual images D. create new frames

50. According to the passage, the positions and colours of the figures in high-tech animation are determined
by........
A. drawing several versions B. enlarging one frame at a lime
C. analyzing the sequence from different angles D. using computer calculations
51. The word "captures" in the fourth paragraph is closest in meaning to......
A. separates B. registers C. describes D. numbers
52. The word "Once" in the fourth paragraph is closest in meaning to.....
A. before B. since C. after D. while
53. According to the passage, how do computer-animation companies often test motion?
A. They experiment with computer-generated line drawings.
B. They hand-draw successive frames.
C. They calculate high-resolution images.
D. They develop extensive mathematical formulas.
54. The word "task" in the 4th paragraph is closest in meaning to.......
A. possibility B. position C. time D. job
55. Which of the following statements is supported by the passage?
A. Computers have reduced the costs of animation.
B. In the future, traditional artists will no longer be needed.
C. Artists are unable to produce drawings as high in quality as computer drawings.
3
D. Animation involves a wide range of technical and artistic skills.
Questions 56 - 65. Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the best answer
to each of the following questions.
The response of most animals when suddenly faced with a predator is to flee. Natural selection has acted in a
variety of ways in different species to enhance the efficacy of the behaviours, known as "flight behaviours" or
escape behaviours that are used by prey in fleeing predators. Perhaps the most direct adaptation is enhanced
light speed and agility.
Adaptations for speed, however, are likely to require sacrifices biter attributes, so we might expect only some
species to adopt a simple fast flight strategy.
Another way of enhancing the effectiveness of flight is to move in an erratic and unpredictable way. Many
species, like ptarmigans, snipes, and various antelopes and gazelles, flee from predators in a characteristic
zigzag fashion. Rapid unexpected changes in flight direction make it difficult for a predator to track prey.
In some species, like the European hare, erratic zigzag flight might be more effective in the presence of
predators that are faster than they are and straight light more effective against predators that are slower. One
observation that supports this suggestion is the recorded tendency for slow-flying black-beaded gulls, which
are normally able to escape predators by means of direct flight, to show frequent changes in flight direction
when they spot a peregrine falcon (peregrines are adept at capturing flying birds).
A quite different way of enhancing escape by flight is to use so-called "flash" behaviour. Here, the alarmed
prey flees for a short distance and then "freezes." Some predators are unexcited by immobile prey, and a
startling flash of activity followed by immobility may confuse them. "Flash" behaviour is used in particular
by frogs and orthopteran insects, which make conspicuous jumps and then sit immobile. In some species,
"flash" behaviour is enhanced by the display of bright body markings. Good examples of insects with
colourful markings are the red and yellow underwing moths. At rest, both species are a cryptic brown color.
When they fly, however, brightly coloured hind wings are exposed, which render the moths highly
conspicuous. Similarly, some frogs and lizards have brightly coloured patches or frills that may serve a 'flash"
function when they move quickly. Some species even appear to possess "flash" sounds. The loud buzzing and
clicking noises made by some grasshoppers when they jump may serve to emphasize the movement.

56. The word "enhance" is closest in meaning to...........


A. encourage B. resist C. increase D. reveal
57. The description of the prey's movement as "zigzag" suggests that the movement is...........
A. reliable B. fast C. constant D. unpredictable
58. It can be inferred from the passage that the European hare.........
A. is faster than most of its predators B. is capable of two kinds of flight
C. is more likely to escape using straight flight D. is preyed upon by gulls and falcons
59. The behaviour of black-beaded gulls is most comparable to that of.......
A. gazelles B. European hares C. peregrine falcons D. frogs
60. It can be inferred that black-beaded gulls change direction when they spot a peregrine falcon for which of
the following reasons?
A. The falcons are faster than the gulls.
B. The gulls want to capture the falcons.
C. The falcons are unpredictable.
D. The gulls depend on the falcons for protection.
61. The word "alarmed" is closest in meaning to..........
A. moving B. selected C. frightened D. exhausted
62. All of the followings are mentioned as characteristics of "flash" behaviour EXCEPT...........
A. brief conspicuous activity B. immobility
C. bright body markings D. aggressive fighting
63. The phrase "in particular" is closest in meaning to...........
A. especially B. with difficulty C. expertly D. frequently
64. The hind wings of red and yellow underwing moths function in a way that is most similar to...........
A. the hind wings of peregrine falcons B. the zigzag flight of European hares
C. the colored patches on frogs D. the clicking of grasshoppers
65. Why does the author mention "grasshopper" in the last line?
4
A. To contrast animals that "flash" with animals that "freeze".
B. As an example of an animal whose "flash" behaviour is a sound.
C. To compare the jumping behaviour of insects and reptiles.
D. As an example of a predator that moths escape by using "flash" behavior.
Questions 66 - 70. Mark the letter A, B, C, or D to show the underlined part that needs correction.
66. Chemical engineering is based on the principles of physics, chemists, and mathematics.
A B C D
67. So when Whitman returned to the Pacific, over thousand settlers went with him.
A B C D
68. Ancient people used pot for cooking, storing food, and carrying things from place to place.
A B C D
69. Ancient people made a clay pottery because they needed it for their survival.
A B C D
70. A paragraph is a portion of a text consists of one or more sentences related to the same idea.
A B C D
Questions 71 - 75. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the sentence that has the same meaning as the
original one. Page 5
71. Without skilful surgery he would not have survived the operation.
A. Had it been for skilful surgery he would not have survived the operation.
B. He wouldn't have survived the operation if he hadn't had skilful surgery.
C. But for skilful surgery he would not have survived the operation.
D. With skilful surgery he would have survived the operation.
72. What Rachael does in her free time doesn't concern me.
A. What Rachael does in her free time is none of my business.
B. What Rachael does in her free time is not my concern.
C. I don't know what Rachael does in her free time.
D. What Rachael does in her free time is not concerned by me.
73. We couldn't have managed without my father's money.
A. Hadn't it been for my father's money, we couldn't have managed.
B. We could have managed with my father's money.
C. If we could managed, my father's money would be there.
D. If we couldn't have managed, we would have had my father's money.
74. I had only just put the phone down when the boss rang back.
A. I put the phone down when the boss rang back.
B. Hardly had I put the phone down when the boss rang back.
C. No sooner had I put the phone down when the boss rang back.
D. Scarcely had I put the phone down than the boss rang back.
75. While I strongly disapproved of your behaviour, I will help you this time.
A. Despite of my strong disapproval of your behaviour, I will help you this time.
B. Although I strongly disapproved of your behaviour, but I will help you this time.
C. Because of your behaviour, I will help you this time.
D. Despite my strong disapproval of your behaviour, I will help you this time.
Questions 76 - 80. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the best sentence built from the given words or
phrases.
76. when 1/ airport/ plane/ already/ leave.
A. When I arrived the airport, the plane had already left.
B. When I got to the airport, the plane had already left.
C. When I reached at the airport, the plane already left.
D. When I came the airport, the plane had already left.
77. If/ weather/ fine/ an excursion/ tomorrow.
A. If the weather will be fine, we will go on an excursion tomorrow.
B. If the weather is fine, we will go on an excursion tomorrow.
C. If the weather is fine, we would go on an excursion tomorrow.
D. If the weather were fine, we would go on an excursion tomorrow.
78. She/ not alone/ when/ shopping/ yesterday. 5
A. She was not alone when she did shopping yesterday.
B. She is not alone when she go shopping yesterday.
C. She was not alone when she went shopping yesterday.
D. She had not been alone when she went shopping yesterday
79. a pity/ wish/ tell/ about/ this.
A. What a pity! I wish you had told us about this.
B. What a pity! I wish you told us about this.
C. What a pity! I wish you would tell us about this.
D. What a pity! I wish you have told us about this.
80. Only/ this way/ make/ laws/ effective.
A. Only by this way we can make our laws effective.
B. Only this way we can make our laws effective.
C. Only by this way can we make our laws effective.
D. Only by this way we can make it effective our laws.

THE END

P N THI TH I HC, CAO NG LN 1


Mn thi: TING ANH, Khi D
152

Cu p n Cu p n
1 C 41 C
2 A 42 A
3 A 43 B
4 B 44 A
5 A 45 C
6 A 46 A
7 C 47 B
8 D 48 D
9 C 49 C
10 C 50 D
11 C 51 B
12 C 52 C
13 B 53 A
14 C 54 D
15 C 55 D
16 D 56 C
17 A 57 D
18 D 58 B
19 C 59 B
20 A 60 A
21 A 61 C
22 D 62 D
23 A 63 A
24 C 64 C
25 A 65 B
26 D 66 C
27 B 67 D
28 C 6 68 A
29 B 69 A
30 C 70 B
31 A 71 C
32 D 72 A
33 B 73 A
34 D 74 B
35 B 75 D
36 A 76 B
37 D 77 B
38 B 78 C
39 C 79 A
40 b 80 C

THI TH I HC, CAO NG


Mn thi: TING ANH

I. Pick out the word whose underlined part is pronounced differently from that of the other words
1. A. canoeing B. cap C. appeal D. penalty
2. A. honorable B. honesty C. historic D. heir
3. A. washed B. laughed C. missed D. agreed
4. A. laughs B. loves C. travels D. robs
II. Find the word that has different stress from the rest.
5. A. personality B. rhinoceros C. biologist D. gorilla
6. A. sociable B. silverback C. journey D. incredible
7. A. rhinoceros B. habitat C. leopard D. elephant
8 A. vacancy B. category C. vertical D. psychology
III. Choose the best answer
9. A water polo match _______ into quarters ranging from five to eight minutes.
A. is dividing B. is divided C. divides D. dividing
10. My grandmother is very _______ in history.
A. interest B. interests C. interested D. interesting
11. Vietnamese athletes performed_______ and won a lot of gold medals..
A. excellent B. excellently C. excellence D. excel
12. WHOs main activities are carrying out research on medical _______ and improving international health
care.
A. develop B. developing C. development D. develops
13. The more we learn, _______ .
A. The wiser we are B. we are wiser C. wiser we are D. the more wiser we are
14.The weather is horrible at the moment, isnt it? I hope it clears up later.
A. becomes brighter B. gets worst C. gets worse D. becomes darker
15.The Red List is a special book that provides names of ___________ animals
A. vulnerable and endangered B. dangerous
C. hunted D. extinct
16.Endangered species are plant and animal species which are in _____________
A at risk B. risky C. danger D. dangerous
17.Take an umbrella with you when you go out. It _________ later.
A. may rained B. must rain C. might rain D. need rain
18.There are a number of measures that should be _______ to protect endangered animals.
A. take B. takes C. taken D. took
19.Different conservation efforts have been made ___________
7 save endangered species.
A. in order to B. so to as C. so that D. in order that
20.I prefer scuba-diving to water polo ____________ it is adventurous.
A. since B. due to C. because of D. thank to
21. The waiter was not very good. _______________ , the food was delicious.
A. Therefore B. But C. However D. Although
22.She is the woman ____________ sister looks after the baby for us.
A. who B. whom C. that D. whose
23. ____________ about your difficult situation, I would have help you.
A. Had I known B. If I knew C. If I known D. Were I
24.Only .people came to the press conference.
A. few B. little C. a few D. a little
IV. Read the passage and choose the best answer to each question below.
We are all destroying the earth. The seas and the rivers are too dirty to swim in. There is so much smoke in the
air that it is unhealthy to live in many of the worlds cities. In one well-known city, for example, poisonous
gases from cars pollute the air so much that traffic policemen have to wear oxygen masks.
We have cut down so many trees that there are now vast areas of land all over the world. As a result,
farmers in parts of Africa cannot grow enough food to eat. In certain countries in Asia there is too little rice.
Moreover, we do not take enough care of the countryside. Wild animals are quickly disappearing. For
instance, tigers are rare in India now and because we have killed too many for them to survive. However, it
isnt enough simply to talk about the problem. We must act now before it is too late to do anything about it.
Join us now. Save the earth.

25. Why cant we swim in the seas and the rivers?


A. because they are too dirty B. because they are too healthy
C. because they are too harmful D. because there is too much smoke
26. How is the air in many of the worlds cities?
A. It is very pure B. there is so much smoke in it
C. it is healthy to breathe it D. none are correct
27. What kinds of animals are rare in India now?
A. lions B. tigers C. elephants D. bears
28. The result of cutting down trees in Asia and Africa is________
A. farmers cannot grow enough to eat B. there is too little rice
C. a and b are correct D. a and b are incorrect
29. Wild animals are quickly disappearing because__________
A. we take care of the city B. we do not take care of the city
C. we take care of the countryside D. we do not take care of the countryside
V. Read the passage and choose the best option to each gap.
My home is in the air - I do an enormous amount of traveling. It is a fast life and (30) ______ of work,
but I like it and that is the only way (31) _______ me.
Everything is tiring - music, traveling - but what can I do? I am not (32) _________ to complaining. It
is hard to imagine now (33) _______ I will ever be very long in one place. My home town is on the Caspian
Sea. There is sea, wind, sun and (34) ______ many tourists and hotels. I have my own flat with four or five
rooms, but I am seldom there. If I am there for a day or two I prefer to (35) _________ with my mother and
grandmother. They live in a small house, (36) _________ it is very comfortable and my mother cooks for me.
I like good, simple food.
I have no wife, no brothers or sisters and my father (37) ______ when I was seven. He was an engineer
and I don't (38) ______ him very well. He liked music very much and wanted me to (39) _______ a musician.
30. A. most B. full C. complete D. more
31. A. for B. to C. in D. by
32. A. wanted B. taken C. used D. known
33. A. and B. so C. while D. that
34. A. far B. too C. much D. more
35. A. stay B. go C. do D. spend
36. A. but B. since C. even D. which
8
37. A. killed B. gone C. passed D. died
38. A. know B. remember C. remind D. see
39. A. become B. turn C. develop D. grow

VI. Choose the correct sentence which has the same meaning as the given one.
40. The boy didnt eat dinner until his mother came home.
A. It was not until his mother came home that the boy eats dinner.
B. It was not until his mother came home that the boy ate dinner.
C. It was not until his mother came home the boy ate dinner.
D. It was not until his mother came home that the boy didnt eat dinner.
41. Emma hasnt gone to the cinema for years.
A. Emma goes to the cinema every years.
B. Emma hasnt gone to the cinema yet this year, but she did last year.
C. Emma doesnt go to the cinema unless she has the time.
D. Emma hasnt seen a film for a long time.
42. I didnt eat anything because I wasnt hungry.
A. If I was hungry, I would eat something
B. If I had been hungry, I would have eaten something
C. If I hadnt been hungry, I would have eaten something
D. If I had eaten something, I would have been eaten something
43. Why dont you like pop music?, the teenagers asked him.
A. The teenagers asked him why you didnt like pop music.
B. The teenagers asked why you didnt like pop music.
C. The teenagers asked him why he didnt like pop music.
D. The teenagers asked him why he doesnt like pop music.
44 . Do you have a good relationship with your boss?
A. Are you getting on well with your boss?
B. Are you going on well with your boss?
C. Are you behaving on well with your boss?
D. Are you keeping on well with your boss?
45. Ecologists say that our planet should be taken of.
A. Ecologists say that we should take care of our planet.
B. Ecologists say that we should take care our planet.
C. Ecologists say that we should be taken care of our planet.
D. Ecologists are said that we should take care of our planet.
VII. Identify one word or phrase that has a mistake(1.5m)
46.The computer games have been playing by many children since they appeared.
A B C D
47. Because a pain in his leg, he walked slowly.
A B C D
48. we met a deaf student which is very intelligent .
A B C D
49. If they will build a new room for the children, the children may study better.
A B C D
50. New York is originally called New Amsterdam although it was founded by the Dutch.
A B C D

------THE END-----

1B 2C 3D 4A 5A 6D 7A 8D 9B 10C
11B 12C 13A 14A 15A 16C 17C 18C 19A 20A
21C 22D 23A 24C 25A
9 26B 27B 28C 29D 30B
31A 32C 33D 34B 35A 36A 37D 38B 39A 40BD
41 42B 43C 44A 45A 46B 47A 48C 49B 50B

THI TH I HC
MN TING ANH

I. Choose one word whose stress pattern is different from the other.
1. A influential B. opportunity C. temperament D. expectation
2. A. government B. employment C. refusal D. redundant
3. A. improvement B. occasion C. believe D. interest
4. A. industrial B. interfere C. develop D. activity
5. A. extremely B. necessary C. nesesity D. co-operate
II. Choose the best answer to complete each unfinished sentence
6. Fortunately, the demonstration __________ to be quite peaceful.
A. turned into B. turned out C. turned off D. turned up
7. How much do you earn, Joe?
Id __________
A. rather dont say B. better not to say C. rather not say D. prefer not say
8. The traffic in town was very ___________ and I arrived home earlier than expected.
A. light B. weak C. little D. few
9. The witnesss account was not ___________ with the facts.
A. matched B. reliable C. consistent D. confirmed
10. He is very ill, and the doctors are not sure whether he will ___________ it through the night.
A. last B. survive C. endure D. make
11. ____________ you have the money in your account, you can withdraw up to $100 a day.
A. Unless B. Although C. Provided that D. As soon as
12.I suggest we ___________ outside the cinema tomorrow at 8:30.
A. meet B. meeting C. met D. will meet
13.I hope we will be able to avoid ___________ anyone.
A. disappointment B. disappoint C. disappointed D. disappointing
14. Is he really ___________ to judge a brass band contest?
A. efficient B. skillful C. capable D. competent
15. No matter how angry he was he would never ___________ to violence.
A. resort B. recourse C. exert D. resolve
16. The move to a different environment had brought about a significant ___________ in Marys state of
mind.
A. impact B. effect C. influence D. change
17. His house is nothing out of the __________; its just an average five-room house.
A. normal B. usual C. ordinary D. typical
18. The school __________ a system of monthly tests in place of an annual exam.
A. took B. gathered C. collected D. adopted
19 I think that the youth are high-flying but inexperienced ____________
A. There s no doubt about it. B. Certainly C. Are you kidding me? D. Its nice of you to say so
20. What do you think of your new bookkeeper?
- He works __________ his figures never need __________.
A. such efficiently that / to check C. so efficient that / checking
B. such an efficient that / to be checked D. so efficiently that / to be checked
21. It was a horrible ride through pouring rain. _________ he had a puncture and for the last hour had to push
the bicycle.
A. As a matter of fact B. To make matter worse C. Even so D. In fact
22. All through his life he remained _________ resentful of the way he had been abandoned by his parents as
a child.
A. fully B. seriously C. completely D. bitterly
10
23.: Do you still live there?
B: No, __________. Weve moved to a new house.
A. not now B. I do not live C. any longer D. not yet
24. Im not particular. Ill wear __________ of your dresses that fits me.
A. some one B. that one C. which one D. any one
25. It is imperative that this letter __________ immediately.
A. were sent B. sent C. be sent D. send
26. The pub was so crowded that he could __________ get to the bar.
A. almost B. barely C. quite D. merely
27. . The teacher asked a difficult question , but finally Ted ___________ a good answer.
A. came up to B. came up for C. came up with D. came out of
28. Ive had this cold for a week now. I just dont seem to be able to shake it __________.
A. out B. over C. up D. off
29. It is not surprising that he became a writer because he always longed to see his name__________.
A. in type B. in print C. in letters D. in edition
30. Could you stand_________ for me and teach my English class tomorrow morning, John?
A. up B. down C. out D. in
31. Can you _________ out the answer to number 2?
A. check B. leave C. work D. go
32. The complaints he received were like water off a ducks ___________.
A. back B. wings C. feather D. body
33. Dont forget to do as I have told you. _____________
A. Yes, I wont B. No, I will remember C. Yes, I will D. No, I wont
34. How long does it take to get to the City Library from here? _____________
A. Yes, its a long way B. It isnt very far
C. I am sorry I dont know D. You can go there by bus
35. We can form a negative verb by adding the prefix________ to the verb lead.
A. un- B. dis- C. mis- D. im-
36. Your parents must be proud of your result at school. ______________
A. Sorry to hear that C. Thanks. Its certainly encouraging C. I am glad you like it D. Of course
III. Choose the underlined word or phrase in each of the sentences that needs correcting.
37. Drug (A) addition has resulted (B) of many (C) destroyed careers, and (D) expulsions from school or
college.
38. A future system of (A) solid waste (B) managements should begin with (C) reduction in the (D) amount of
waste.
39. A mosquito (A)is filled with blood (B) is carrying (C) twice its own body (D) weight.
40. (A) A desire to eradicate (B) irregular spelling in English (C) can trace back (D) to the sixteenth century.
41. Because (A) not food is (B) as nutritious for a baby as its mothers milk. Many women are returning (C) to
the pratice of (D) breast feeding.

IV. Read the passage and choose A, B, C, D for each of the following blanks
Have you ever asked yourself what you are working for? If you have ever had the time to consider this taboo
question, or put it to others in moments of weakness or confidentiality, you (42) _________ well have heard
some or all of the (43)_________. It's the money, of course, some say with a smile, as if explaining something
to a child. Or it's the satisfaction of a task well-done, the sense of achievement behind the clinching of an
important (44) _________. I worked as a bus conductor once, and I can't say I (45) _________ the same as I
staggered along the swaying gangway trying to (46) _________ out tickets without falling over to someone's
lap. It's the company of other people perhaps, but if that is the (47) _________, what about farmers? Is it the
conversation in the farmyard that keeps them captivated by the job? Work is power and sense of status say
those (48) _________ have either attained these elusive goals, or feel aggrieved that nobody has yet
recognized their leadership qualities. Or we can blame it all on someone else, the family or the taxman, I
suspect, and I say this under my breath, that most of us work rather as Mr. Micawber lived, hoping for
something to (49) _________ up. We'll win the pools, and tell the boss what we really think. We'll scrape
together the (51)_________ and open that little shop 11 we have always dreamed of, or go round the world, or
spend more time in the garden. One day, we'll get that (51) _________ we deserve, but until then at least we
have something to do. And we are so busy doing it that we won't have time to wonder why.
42. A. might B. can C. will D. should
43. A. below B. rest C. following D. latter
44. A. deal B. position C. job D. engagement
45. A. enjoyed B. wished C. hoped D. felt
46. A. make B. turn C. issue D. give
47. A. one B. case C. question D. problem
48. A. people B. must C. who D. may
49. A. move B. turn C. ease D. end
50 A. resources B. opportunities C. riches D. money
51 A. ambition B. station C. vocation D. promotion
V. Reading comprehension:
TEXT 1. According to airline industry statistics, almost 90 percent of airline accidents are survivable or
partially survivable. But passengers can increase their chances of survival by learning and following certain
tips. Experts say that you should read and listen to safety instructions before takeoff and ask questions if you
have uncertainties. You should fasten your seat belt low on your hips and as tightly as possible. Of course,,
you should also know how the release mechanism of your belt operates. During takeoff and landings you are
advised to keep your feet flat on the floor. Before takeoff you should locate the nearest exit and an alterative
exit and count the rows of seat between you and the exits so that you can find them in the dark if necessary
In the even that you are forewarned of the possible accident, you should put your hands on your ankles
and keep your head down until the plane come to complete stop. If smoke is present in the cabin, you should
keep your head low and cover your face with napkins, towels, or clothing. If possible, wet these for added
protection against smoke inhalation. To evacuate as quickly as possible, follow crew command and do not
take personal belongings with you. Do not jump on escape slides before they are fully inflated and when you
jump, do so with your arms and legs extended in front of you. When you get to the ground, you should move
away from the plane as quickly as possible, and never smoke near the wreckage
52. What is the main topic of the passage?
A. airline industry accident statistics
B. procedures for evacuating aircraft
C. guidelines for increasing aircraft passengers survival.
D. safety instructions in air travel
53. Travelers are urged by experts to read and listen to safety instructions ?
A. in an emergency B. before locating the exits
C. if smoke is in the cabin D. before take off
54. According to the passage, airline travelers should keep their feet flat on the floor------------------------
A. throughout the flight B. during takeoff and landings
C. especially during landings D. only if an accident is possible
55. According to the passage, which exits should an airline passenger locate before takeoff
A. the ones that can be found in the dark B. the two closest to the passengers seat
C. the nearest one D. the ones with counted rows of seats between them
56. It can be inferred from the passage that people are more likely to survive fires in aircrafts if they ------------
A. keep their heads low B. wear a safety belt
C. dont smoke in or near a plane D. read airline safety statistics
57. Airline passenger are to do all of the following EXCEPT
A. locate the nearest exist
B. ask questions about safety
C. fasten their seat belt before takeoff
D. carry personal belongings in an emergency
58. The word evacuate in the second paragraph is closes in meaning to_______.
A. evade B. abscond C. vacate D. forestall
59. The word inflated in the second paragraph is closes in meaning to_______.
A. lifted B. extended C. expanded D. assembled
60. What does the paragraph following the passage most 12 probably discuss?
A. How to recover your luggage B. Where to go to continue your trip
C. When to return to the aircraft D. How to proceed once you are away from the aircraft
Text 2.
In the very distant geological past all animals were aquatic. The very first vertebrates, or animals with
backbones, of which we have any fossil record, lived in the water. These vertebrates, the fish, were adapted to
underwater living. Their streamlined bodies were covered with scales to reduce surface friction: they had
muscular tails so that they could swim swiftly in such a dense medium as water; and they were endowed with
gills for breathing underwater.
Descendants of fish-type ancestors crossed the seashore barrier and accommodated themselves to life on
land. As amphibians, they possessed limbs instead of fins and lungs instead of gills. But they never became
completely free of the bonds that tied them to the water; even today many amphibians return to the water to
lay their eggs.
Millions of years after the first clumsy amphibians crawled over the land, newer types of land dwellers
appeared; these animals gave rise to the present-day reptiles and mammals. They were more completely
converted for land dwelling, with bodies and biological activities far different from those of fish. With these
special adaptations, mammals have been able to colonize the woods and meadows, the deserts and high
mountains, often far removed from the sea.
61. Of the animals with backbones, the first to appear were
A. mammals B. fish C. amphibians D. birds
62. Fish are suited to underwater life because of their
A. scales B. gills C. streamlines shape D. All of the above
63. In converting to land life, animals acquired
A. eyes B. lungs C. tails D. warm blood
64 .The word descendants in line 6 is closest in meaning to
A. descenders B. offspring C. grandchildren D. ancestors
65. The passage suggests that the first amphibians used their limbs to
A. swim B. crawl C. jump D. run
66 .An example of an amphibians incomplete adaptation to land life is its
A. return to water to lay eggs B. scales-covered skin
C. need to keep its skin wet D. inability to breath air
67 Animals found desert living possible only
A. when they became amphibious C. after they could walk on two feet
B. if they migrated to the sea periodically D. when they were fully adapted
68. The seashore was a barrier for descendants of fish type creatures in that
A. the land once rose much higher above the sea C. every attempt to cross it ended in death
B. crossing it required bodily changes D. once they crossed there was no return
69 .The word They in line 11 refers to
A. animals B. amphibians C. land dwellers D. reptiles and mammals
70 .The adaptation process described in the article was accomplished
A. over millions of years B. through biological changes
C. by the receding of the seas D. over millions of years and through biological changes

VII. Choose the sentence among A, B, C, D that is closest meaning to the original sentence .
71. He never suspected that she was a witch.
A. Never has he suspect she was a witch. B. He used to think she was not a witch,
C. At no time did he suspect that she was a witch. D. What he thought was she was not a witch.
72. If only you told me the truth about the theft
A. You should have told me the truth about the theft
B. Only if you had told me the truth about the theft.
C. Had you had told me the truth , there wouldnt have been the theft.
D. You only told me the truth if there was a theft.
73. The demand was so great that they had to print the book immediately.
A. So great the demand was that they had to reprint the book immediately.
B . So great was the demand so they had to reprint the book immediately.
13
C. So great was the demand that they had to reprint the book immediately.
D. So great the demand was , they had to reprint the book immediately
74. It is certain that the new cuts will worry the staff.
A. The new cuts certainly worry the staff.
B. The new cuts will be certainly worry the staff.
C. The new cuts will be bound to worry the staff.
D. The new cuts are bound to worry the staff
75. The minister's popularity suffered as a result of the scandal.
A. The scandal had a negative effect on the minister's popularity.
B. The scandal had bad effect to the minister's popularity.
C. The scandal influenced on the minister's popularity.
D. The scandal effected the minister's popularity.

VIII. Choose the sentence (A, B, C, D) that is best written based on the words provided.
76. Factory/ close down/ account/ economic depression//
A. The factory had to close down on account for the economic depression.
B. The factory was closed down on account of the economic depression.
C. The factory had to close down on account for economic depression.
D. The factory had to close down on account of the economic depression.
77. the author/ released/eared/last year/the book/a lot of money.
A. Released last year, the book earned the author a lot of money.
B. Released last year ,the author earned the book a lot of money.
C. The author released the book last year a lot of money earned.
D. The released book last year earned the author a lot of money.
78. classical music/speed/plant /grow.
A. Many types of classical music speed plants to grow.
B. Many classical music speed plant growth.
C. Many types of classical music speed plant growth.
D. Many types of classical music speed plants growth.
79. British/American/culture/time/see/valuable commodity.
A. British and American culture, time is seen as a valuable commodity.
B. In British and American culture, time sees as a valuable commodity.
C. In British and American culture, time is seen as a valuable commodity.
D. British and American cultures see time as a valuable commodity.
80. sport/serious/expensive business /hour/ training .
A. Sport is a serious and expensive business involving hours of daily training.
B. Sport is serious , expensive business involving hours of daily training.
C. Sport is a serious and expensive business of hours of daily training.
D. Sport is a serious and expensive business involving hour of daily training.

1C 2A 3D 4B 5B 6B 7C 8A 9C 10D
11C 12A 13D 14D 15A 16D 17C 18D 19A 20D
21B 22B 23A 24D 25B 26B 27C 28D 29B 30D
31C 32A 33D 34C 35C 36C 37A 38B 39A 40C
41A 42A 43C 44A 45D 46D 47B 48C 49B 50D
51D 52C 53D 54B 55B 56A 57D 58B 59B 60D
61B 62D 63B 64B 65B 66A 67D 68B 69C 70D
71C 72A 73C 74D 75A 76 77A 78C 79C 80A

14
THI TH H MN TING ANH
QUESTION 1 -5: Choose one option A, B, C or D corresponding to the word whose main stress I son the
syllable in the position which is different from that of the others. Identify your choice by circling letter A, B,
C or D on the answer sheet.
1. A. appropriate B. emotional C. pronounce D. situation
2. A. cultivate B. machine C. terminate D. operate
3. A. prediction B. judgment C. intelligent D. compulsion
4. A. personal B. entry C. personal D. sampler
5. A. accordance B. understand C. acupuncture D. incomplete
QUESTION 6 35 are incomplete sentences. Choose A, B, C or D as your best choice to complete each
sentence and then identify your choice by circling letter A, B, C or D on the answer sheet.
6. Did you post that letter for me? Oh, Im sorry. I completely forgot. I ________________ it
immediately.
A. m going to do B. are doing
C. will do D. would do
7. what shall we have for dinner? I dont know. I cant make up my mind. We ____ some fish or
chicken.
A. are going to B. will have
C. are having D. have
8. I think Mary ____ the present you bought for her.
A. will like B. likes C. is going to like D. liked
9. The ceiling in this room doesnt look very safe. It looks as if it ____ down.
A. would fall B. falls C. is going to fall D. is falling
10. Its 1:45 now and I have an interview at 2:00. I ____ late.
A. will be B. would be C. m going to be D. am
11. He ____ me by asking me stupid questions while I am working.
A. annoys B. quarrels C. damages D. interferes
12. I am ____ tired to think about that problem at the moment.
A. simply B. nearly C. far too D. much more
13. I remember ____ the front door when I left home this morning.
A. to lock B. locking C. locked D. to have locked
14. There was no ____ in waiting longer than an hour so we left.
A. good B. point C. worth D. use
15. The child was told to eat all his food or ____ he would get no ice-cream.
A. in case B. else C. instead D. in fact
16. ____ you have no key, you have to get back before I go out.
A. although B. provided C. as D. unless
17. The question of late payment of bills was ____ again at the board meeting
A. risen B. raised C. brought D. taken
18. ____ the time you get to the theatre, the play will have finished.
A. until B. in C. by D. on
19. Since his father died, his closet ____ is his cousin.
A. relative B. friend C. person D. neighbour
20. James should have stayed out of the sun as his skin is so ____.
A. sensible B. sensitive C. insensible D. senseless
21. Have you any objections ____ this new road scheme?
A. with B. for C. at D. to
22. To get a passport, you must send in your birth ____ and two photos.
A. certificate B. licence C. paper D. card
15
23. The job was more difficult than I ____ expected it to be.
A .would B. had C. have D. might
24. She wrapped the small parcel in paper and tied it with ____.
A. wire B. string C. rope D. line
25. He just couldnt open he jar ____ hard he tried.
A. whatever B. however C. moreover D. even
26. Their washing machine was out of ____ so they couldnt wash any clothes.
A. activity B. work C. order D. condition
27. Could you ____ me how to use this new telephone?
A. explain B. show C. say D. remember
28. His wifes death was a terrible shock and it took him a long time ____ it.
A. get round B. come through C. go over D. get over
29. They would like to move to New York, but their children will never agree ____ .
A. with going B. to go C. with go D. going
30. When she looked in her purse she found that her money had been ____ .
A. broken B. thieved C. stolen D. robbed
31. I have told him never ____ here again.
A. come B. comes C. came D. to come
32. A good friend will ____ you when youre having problems.
A. stand by B. stand out for C. stand against D. stand in
33. The fruit tasted sweet, rather ____ a peach.
A. more B. like C. as D. similar
34. Her cars outside so I suppose she ____ have arrived.
A. must B. can C. should D. ought
35. My sister is an expert on wildlife and its ____.
A. conversation B. preservation
C. reservation D. conservation
QUESTION 36 45: Read the following passage carefully and then choose the best option to fit each
space. Identify your choice by circling letter A, B, C or D on the answer sheet.
If youve been told by your boss to improve your knowledge of a foreign language you will know that
success doesnt come quickly. It generally takes years to learn another language well and constant (36)
____ to maintain the high standards required for frequent business use. Whether you study in a class, with
audiocassettes, computers or on your (37) ____ sooner or (38) ____ every language course finishes and
you must decide what to do next if you need a foreign language for your career.
Business audio Magazine is a new product designed to help you continue language study in a way that fits
easily into your busy schedule. Each audiocassette (39) ____ of an hour long program packed with
business news, features and interviews in the language of your choice. These cassettes wont teach you
how to order meals or ask for directions. Its (40) ____ that you can do that already. Instead, by giving you
an opportunity to hear the language as its really spoken, they help you to (41) ____ your vocabulary and
improve your ability to use real language relating to, for example, that all- important marketing trip.
The great advantage of using audio magazines is that they (42) ____ you to perfect your language skills in
ways that suit your lifestyle. For example, you can select a topic and listen in your car or hotel when away
on business. No other business course is as (43) ____ and the unique radio- magazine format is as
instructive as it is entertaining. In addition to the audiocassette, this package includes a transcript with a
business glossary and a study (44) ____. The components are structured so that intermediate and advanced
students may use them separately or together, (45) ____ on their ability.
36. A. exercise B. performance C. practice D. operation
37. A. self B. individual C. personal D. own
38. A. after B. then C. later D. quicker
39. A. consists B. includes C. contains D. involves
40. A. insisted B. acquired C. asserted D. assumed
41.A. prolong B. extend C. spread D. lift
42. A. allow B. let C. support D. offer
43. A. adjustable B. flexible C. convertible D. variable
16
44. A. addition B. supplement C. extra D. manuscript
45. A. according B. depending C. relating D. basing
QUESTION 46 50: Read the following passage carefully and answer the question that follow by circling
letter A, B, C or D as the correct answers and then mark your choice on the answer sheet.
Every word on a label describing a food, a drug, a cosmetic or a medical device is important in protecting
you and your family from buying an inferior product, from misusing a good one, from being tricked by
dangerous quackery, or from unknowingly possessing an item harmful to health.
A label must not be misleading. This restriction is somewhat vague and therefore cannot prevent all
violations. Although the government tries to eliminate all misleading labels, the consumer must
nevertheless be always on guard. Just because a can of sardines has a fancy- sounding foreign name, dont
take for granted that the fish were imported. It is the law, too, that manufacturers must list their names and
places of their business on their labels.
Manufacturers must use common names in identifying their products so that anyone can readily
understand what he is buying. Synthetic foods must be prominently labeled as artificial. Food composed
of two or more ingredients must bear labels listing all ingredients in the order of predominance.
46. According to the article, the main purpose of a label is to ____.
A. attract the consumer B. protect the consumer
C. list the ingredients D. protect the manufacture
47. Careful reading of the label will prevent ____.
A. misuse of a product B. buying an inferior product
C. buying a harmful product D. A, B and C
48. The author suggests that ____.
A. some label are misleading in spite of government inspection.
B. all labels are misleading.
C. most labels are vague.
D. the government does nothing about misleading labels.
49. A foreign name on a label ____.
A. is never misleading
B. always indicates that the product is an import.
C. may lead one to believe that the product is an import.
D. is never completely truthful.
50. The most important ingredient of a product must be listed ____ .
A. first B. last C. in the middle D. as artificial
QUESTION 52 55: Read the following passage carefully and answer the questions that follow by
circling letter A, B, C or D as the correct answer and then mark your choice on the answer sheet.
Charles Eliot, taking over at Harvard in 1869 at the age of 35, pioneered a break with the traditional
curriculum. The usual course of studies at American universities emphasized classical and humanistic
courses, classical languages, mathematics, ethics and rhetoric; and each institution prescribed a rigid
program of required courses. Under Eliots leadership, Harvard dropped most of its required courses in
favour of an elective system and increased its course offerings to stress the physical and social sciences,
the fine arts and modern languages. Soon other institutes in all sections of the country were following
Harvards lead. Eliot was also influential in bringing about important reforms in professional education.
He renovated the Harvard medical and law schools, raising the requirements and lengthening the residence
period, and again the Harvard model affected the other schools. Improved technical training in other
professions accompanied the advances in medicine and law. Both state and private universities hastened to
establish schools of architecture, engineering, education, journalism and business.
Although Harvard was one of the first universities to found a graduate school, the recognized center for
graduate study, based on the German system with the highest award, was John Hopkins.
51. What did Charles Eliot do at Harvard?
A. He started studies under a rigid program.
B. He introduced modern studies.
C. He removed all classical studies.
D. He selected students under an elective system.
52. According to the passage, after 1869 students at Harvard were ____.
17
A. given a wide selection of subjects to choose from.
B. allowed to choose any subject at all to study.
C. required to study physical and social sciences
D. unable to follow classical and humanistic courses
53. Under Charles Eliots influence at Harvard, students who wished to become doctors and lawyers had
to ____ .
A. study for longer hours.
B. conform to a required Harvard model
C. reach a higher academic level
D. act in a professional way.
54. We understand from the passage that John Hopkins University ____ .
A. offers the best graduate prizes
B. provides an excellent German education
D. has the oldest established graduate school
55. The overall effect of Charles Eliots reforms was to ____ .
A. standardize professional education
B. diminish the other universities
C. lower the prestige of classical and humanistic studies
D. widen the academic curriculum
QUESTION 56 -60: In these sentences, each one has four underlined words or phrases marked A, B, C
and D. Choose the one word or phrase which must be changed in order for the sentence to be correct by
circling letter A, B, C or D and then mark your choice on the answer sheet.
56. My friend has just won the first prize in perform folk dance.
A B C D
57. For welcoming my foreign friends, we are celebrating a big party.
A B C D
58. We spent a week to preparing for our concert.
A B C D
59. I prefer to watch a live concert to listening to music on the radio.
A B C D
60. I often listen music when I have free time.
A B C D
QUESTION 61 70: Choose one option A, B, C or D corresponding to the sentence which has the same
meaning as the original one and mark your choice on the answer sheet.
61. She turned the radio at 7:30. She was still listening to it when her mother came home at 9:00.
A. She has been listening to the radio at 7:30.
B. She had been listening to the radio since 7:30.
C. She has been listening to the radio after 7:30.
D. She has been listening to the radio by 7:30.
62. She knows a lot more about it than I do.
A. I dont know as mush about it as she does.
B. I dont know as mush about it as she did.
C. I didnt know as mush about it as she does.
D. I didnt know as mush about it as she did.
63. The moon doesnt have the atmosphere, neither does the planet Mars.
A. Neither the moon or the planet Mars has the atmosphere.
B. Either the moon nor the planet Mars has the atmosphere
C. Neither the moon nor the planet Mars has the atmosphere.
D. Either the moon or the planet Mars has the atmosphere.
64. The referee was being escorted from the football field by strong police guards.
A. Strong police guards were escorting the referee at the football field.
B. Strong police guards were escorting the referee into the football field.
C. Strong police guards were escorting the referee from the football field.
D. Strong police guards were escorting the referee towards the football field.
18
65. The bank manager turned down his request for a home loan.
A. His request for a home loan was turned down by the bank manager.
B. His request for a home loan was turned up by the bank manager.
C. His request for a home loan was turned upside by the bank manager.
D. His request for a home loan was turned off by the bank manager.
66. Temperature is measured by a thermometer.
A. A thermometer is used to measure temperature.
B. A thermometer is used for measure temperature.
C. A thermometer is used with measure temperature.
D. A thermometer is used on measure temperature.
67. They think that the owner of the house has gone abroad.
A. The owner of the house is thought to go abroad.
B. The owner of the house is thought to have been going abroad.
C. The owner of the house is thought to have been gone abroad.
D. The owner of the house is thought to have gone abroad.
68. My suit needs to be cleaned before the interview but Im busy to do that.
A. I must have my suit cleaned before the interview.
B. I must clean my suit before the interview.
C. I must have my suit to be cleaned before the interview.
D. I must have my suit cleans before the interview.
69. What a pity I failed the entrance exam.
A. I wish I had passed the entrance exam.
B. I wish I have passed the entrance exam.
C. I wish I will pass the entrance exam.
D. I wish I pass the entrance exam.
70. Maria eats very little so as not to put on weight.
A. Maria eats little very because she wants to lose the weight.
B. Maria eats very little because she wants to lose the weight.
C. Maria eats very little because she wants weight to lose.
D. Maria eats very little because lose the weight she wants to.
QUESTION 71 80: Choose one option A, B, C or D corresponding to the best sentence which is made
up from the given cue words and then mark your choice on the answer sheet.
71. / know / Linda / mine / engage / friend / you / ? /.
A. Do you know that Linda will be engaged with a friend of mine?
B. Do you know that Linda will be engaged up a friend of mine?
C. Do you know that Linda will be engaged to a friend of mine?
D. Do you know that Linda will be engaged for a friend of mine?
72. / panic / there / people / building / realize / be / fire /.
A. There was panic among people when they realized that the building was on fire.
B. There was among people panic when they realized that the building was on fire.
C. There was panic among people when they have realized the building that was on fire.
D. There was panic among people when they had realized that was on fire the building.
73. / stop / driver / car / time / child / save.
A. The driver had stopped the car in time to save the child.
B. The driver stops the car in time to save the child.
C. The driver has stopped the car in time to save the child.
D. The driver stopped the car in time to save the child.
74. / bad weather / despite / decide / house / build / carry / we /.
A. Despite the bad weather we decided to carry out building the house.
B. Despite the bad weather we decided to carry off building the house.
C. Despite the bad weather we decided to carry up building the house.
D. Despite the bad weather we decided to carry on building the house.
75. / my brother / I / not think / mistake/ make / that / purpose.
A. I dont think that my brother made that mistake for purpose.
19
B. I dont think that my brother made that mistake on purpose.
C. I dont think that my brother made that mistake with purpose.
D. I dont think that my brother made that mistake at purpose.
76. / made / mind / we / not invite / party / them.
A. We made off our mind not to invite them to our party.
B. We made up our mind not to invite them to our party.
C. We made for our mind not to invite them to our party.
D. We made with our mind not to invite them to our party.
77. / return / spaceship / Earth / by 6 pm / next Monday.
A. The spaceship will have turned to the Earth by 6 pm next Monday.
B. The spaceship have returned to the Earth by 6 pm next Monday.
C. The spaceship will be returned to the Earth by 6 pm next Monday.
D. The spaceship will return to the Earth by 6 pm next Monday.
78. / tired / I / too / be / do /to / anything / today.
A. Im too tired doing anything today.
B. Im too tired do anything today.
C. Im too tired to do anything today.
D. Im too tired for doing anything today.
79. / we / to / arrange / meet / theatre / at / the / John / to / arrive / fail /.
A. We had arranged to meet at the theatre so John failed to arrive.
B. We had arranged to meet at the theatre but John failed to arrive.
C. We had arranged to meet at the theatre because John failed to arrive.
D. We had arranged to meet at the theatre therefore John failed to arrive.
80. / be / there / three / students / choose / best / ones / among.
A. There are three students be chosen among the best ones.
B. There are three students choosing among the best ones.
C. There are three students to choose among the best ones.
D. There are three students chosen among the best ones.

THE KEYS
1D 11A 21D 31D 41B 51B 61B 71C
2B 12C 22A 32A 42A 52A 62A 72A
3B 13B 23B 33B 43B 53C 63C 73D
4C 14B 24B 34A 44B 54C 64C 74D
5A 15B 25B 35D 45B 55D 65A 75B
6C 16C 26C 36C 46B 56D 66B 76B
7B 17B 27B 37D 47D 57A 67D 77A
8A 18C 28D 38C 48A 58C 68A 78C
9D 19A 29B 39A 49C 59A 69A 79B
10C 20B 30C 40D 50A 60B 70B 80D

20
21