You are on page 1of 6

3 75

1. B
2. C
3. A
4. D
5. D
6. D
7. C
8. B
9. B
10. B
11. D
12. C
13. B
14. B
15. B
16. C
17. C
18. D
19. C
20. C
21. A
22. B
23. D
24. C
25. D
3 21
6 (2)
1. (1) 3 (3)
2 (4)
5 (5)
4
2. 4 mmHgmin
3. 150 mmHg
1
3 75
1. A2 B C A B 100 mmHg 300 mmHg
1
C A 3
(A)RkPAPB2 (B)RkPAPB (C)RkPB2 (D)RkPA2PB
B

2. k
(A)Ms1 (B)M2s1 (C)M1s1 (D)M2s1
C

88-

3.
(A)CO(g)NO2(g) CO2(g)NO(g) (B)CaCO3(s) CaO(s)CO2(g) (C)N2(g)3H2(g) 2 NH3(g) (D)2 N2O5(g) 4 NO2(g)O2(g)
A

4.
(A) (B) (C) (D)

D

5. A B 0.040M C

(A) A3B 2C (B) B C A 0.032M (C)


BCA (D) B C B C (E) A
CB
D
(A) 020
[A] [B] [C]
( 0.040.03 )( 0.040.01 )( 0.020 )
132 A3B 2C
(B) A 3B 2C
0.04 0.04
0.04x 0.043x 2x
[B][C] 0.043x2xx0.008
[A]0.040.0080.032 (M)
(C)
rArBrC132 rBrCrA
(D) BC [B][C] rBrC
(E)
[A]0.03M[B]0.01M[C]0.02M
[A][C][B]

98-

2
6.
(A) (B) (C) (D)

D
Rk

7.
(A)AgNO3(aq)KNO3(aq)K2CrO4(aq) (B)NO(g)N2(g)O2(g) (C)H2(g)O2(g)N2(g) (D)CO(g)CO2(g)Ca(OH)2(aq) (E)H2O(l)Na(s)
C2H5OH(l)
C
(A) Ag(aq)CrO42(aq)Ag2CrO4(s)

(B) 2NO(g) O2(g)2NO2(g)


7 ~ 8

N2(g)2O2(g)2NO2(g)

(C)H2(g)O2(g)N2(g)
N2(g)2O2(g)2NO2(g)

2H2(g)O2(g)2H2O(g)

(D)CO(g)CO2(g)Ca(OH)2(aq)
Ca(OH)2(aq)CO2(g)CaCO3(s)H2O(l)
(E)C2H5OH(l)Na(s)H2O2(l)
C2H5OH(l)Na(s)C2H5ONa

Na(s)H2O2(l)

97-

1
8. 2 AB 3 C[A][B] 8 [B] 4
[A]
(A) (B) (C) (D) (E)
B
[A][B] 8 2x8 x3 3
1 1
[B] 4 2y 4 y2[A] 321

9. N2O5
0 2 4 6
[N2O5]M 1.00 0.5 0.25 0.125
(A)0 (B)1 (C)2 (D)3
B

10.
(A) (B) Fe2 (C) (D) (E)
O2 MnO2
B
(A)(B) H2O2 Fe2(C)(D) N2 H2
(E) MnO2

3

11.
(A) (B) (C) (D)

D
(A)(B)(C)

12.
(A) (B) (C) (D) (E)
C

13.
(A) (B)
(C) (D)
(E) k
B
(A)(C)(D)(E)

14. CO(g)NO2(g) CO2(g)NO(g)

(A) (B) (C) (D)


B

15. 2 1
(A) (B) (C) (D)
B

87-

16.
(A) (B) (C)
(D)
C

17.
(A) (B) (C)
(D)
C


18. T Ea

(A) Ea (B) (C)


(D)
4
D

19.
(A)HCl(aq)NaOH(aq) NaCl(aq)H2O(l) (B)5 Fe 2(aq)MnO4(aq)8 H (aq) 5 Fe 3(aq)Mn 2(aq)4 H2O(l) (C)2
C2O42(aq)2 MnO4(aq)16 H (aq) 10 CO2(g)2 Mn 2(aq)8 H2O(l) (D)2 K(s)2 H2O(l) 2 KOH(aq)H2(g) (E)AgNO3(aq)
NaCl(aq) AgCl(s)NaNO3(aq)
C
(C)

20. ()
(A) (B) (C) (D)
C
(C)

21.
(A)2 H2(g)O2(g) 2 H2O() (B)H(aq)OH(aq) H2O() (C)CaCO3(s)2 H(aq) Ca2(aq)CO2(g)H2O() (D)P4(s)5 O2(g)
P4O10(s)
A

22.
(A) (B) (C) (D)
B
ZnH2SO4 ZnSO4H2(B)

23.
(A) (B) (C)
(D)
D
(D)

24. AB CD H100 kJ

(A) (B) (C) (D)


C

25. H 4 cm 1.0 M S
1 cm 0.5 M
S S
(A)4 S (B) 4 (C) 2 (D)S
D
(11)6848
(22)624
1 48 1
R S( )2 S
2 24 2

3 21
1.

(1)
(2)
(3)
(4)
(5) (1) 6 (2) 3 (3)
2 (4)
5 (5)
4

2. N2O5 2 N2O5(g) 4 NO2(g)O2(g) 55 1 atm 820 mmHg


20 NO2 mmHgmin
4 mmHgmin
2 N2O5 4 NO2 O2
760
t20 7602 x 4 x x80
4x
x20 rNO2 20 4 mmHgmin

3. 2 NO(g)Cl2(g) 2 NOCl(g) NO 30 mmHgmin1 10



150 mmHg