KLIK Untuk Daftar Percuma https://ethtrade.org/agent595420 atau https://ethtrade.

biz/agent595420
Sebarang pertanyaan sila wasap terus klik link ini http://www.wasap.my/60132864786/PROJEKSIFARMISKIN

h

1
KLIK Untuk Daftar Percuma https://ethtrade.org/agent595420 atau https://ethtrade.biz/agent595420
Sebarang pertanyaan sila wasap terus klik link ini www.wasap.my/60132864786/PROJEKSIFARMISKIN

KANDUNGAN MUKA SURAT

1. PENGENALAN 3

2. APAKAH BITCOIN? 4

3. BITCOIN DARI SUDUT SYARIAH 10

4. BANK NEGARA DAN BITCOIN 15

5. APAKAH ETHTRADE? 16

6. CARA MENDAFTAR ETHTRADE 25

7. CARA MEMASUKKAN SIMPANAN MODAL 27

8. CARA MENDAFTAR AKAUN LUNO DAN WALLET LUNO 27

9. CARA PENGGUNAAN PROFIT KALKULATOR ETHTRADE 28

10. WEBSITE BERKENAAN BITCOIN 28

11. AMAL JARIAH DAN ZIKIR REZEKI 29

JADUAL MODAL DAN ANGGARAN KEUNTUNGAN TERMASUK MODAL

2
KLIK Untuk Daftar Percuma https://ethtrade.org/agent595420 atau https://ethtrade.biz/agent595420
Sebarang pertanyaan sila wasap terus klik link ini http://www.wasap.my/60132864786/PROJEKSIFARMISKIN

PENGENALAN.
Bismillahirrahmanirrahim.
Assalamualaikum wrh wbt, salam sejahtera.

Setinggi tinggi kesyukuran ke hadrat Allah SWT di atas limpahan rahmat
dan hidayahNya untuk kami menyusun laporan atau panduan ringkas
berkenaan simpanan dan pelaburan bitcoin.Selawat ke atas Nabi
junjungan Muhammad SAW, ahli2 keluarga baginda dan para sahabatnya
RA.

Tujuan panduan ini adalah untuk menyampaikan satu peluang simpanan
bitcoin iaitu duit digital atau matawang crypto. Memberi maklumat2
berkenaan peluang dan cara2 untuk menyertainya.
Memberi panduan2 dan langkah2 berkaitan simpanan dan pelaburan bitcoin
di platform Ethtrade.

Semoga pembaca mendapat ilmu2 pengetahuan berguna atau pendedahan
berkenaan teknologi kewangan terkini. Dengan ilmu2 teknologi kewangan
masa kini, para pembaca dapat merebut peluang2 yang ramai belum tahu.
Ada yang tahu sedikit tapi tidak tepat faktanya atau banyak yang belum jelas.

Anda sungguh bertuah terima ebook atau laporan ini. Anda boleh terus dengan
bisnes sedia ada. Hanya perlu buat simpanan pelaburan ikut kemampuan atau
kemahuan anda. Bonus kepada yang ingin buat network, kami berikan percuma
strategi marketing untuk membantu anda. Pastikan anda hubungi penaja anda.

Kami membantu anda yang berminat menyertai simpanan bitcoin dari A hingga Z
di group wasap. Anda boleh buat simpanan dan tunggu keuntungan bagi tempoh
yang disukai, samada 1,2,3,4,5 tahun dan seterusnya. Atau anda boleh bina
network dan mencapai bonus2 network. Ikut minat anda..

Kami berikan maklumat2 selengkap yang ada untuk panduan anda semua.

Panduan teknik2 pemasaran diberikan PERCUMA kepada anda yang menyertai
team kami. Teknik2 promosi, cara jawap wasap, teknik2 closing dan sebagainya
diberikan kepada yang suka buat network.

Rata2 yg dah join ERHTRADE pasti rasa menyesal.. Hehe.. Bukan kerana rugi tp
menyesal kerana :
1. Lambat join (lama sgt mengkaji @ memerhati)
2. Join modal kecik (takut kena tipu.. kalau tau ETHTRADE mcm ni, baik letak
modal besar)
3. Tak share peluang dgn ahli keluarga/sahabat handai (kalau aku tau bonus dia
mmg WOW aku x duduk diam)

Kesimpulannya...
1) Kalau nak tunggu faham baru nak join, confirm takkan faham. Join dulu baru semakin faham.
Buktinya ramai yg dah join cuma nak cuba2, skrg topup & topup investment lagi sbb dah faham.

2) Kalau nak kaji, kajian anda takkan berakhir selagi tak join. Join & kaji, sambil kaji sambil duit masuk. Sbb
profit ETHTRADE bagi setiap hari CONFIRM..NAK hari2 pun CONFIRM..awak nak atau tidak je lagi..
Jangan buang masa mengkaji sedangkan apa yg anda nak kaji, segala hasil kajiannya telah ditunjukkan.

3) Rata2 yg dah join, bila dah faham & yakin akan berkata " menyesal aku lambat join, menyesal aku fikir lama
sangat."

RM60 boleh kaya kalau untung, tak papa kalau rugi.

Semoga ebook atau panduan percuma ini memberi manfaat kepada anda dan orang ramai. Kami mohon jasa
baik anda untuk tolong share. Kami memohon maaf jika ada mana2 kekurangan di dalam panduan ini. Segala
yang baik dari Allah.

Terima kasih. Jumpa lagi. Anda sihat berjaya kaya bahagia. AAMINNNN ya RABBALALAMIN

WASAP SAYA, +60132864786 atau klik link wasap ini www.wasap.my/60132864786/PROJEKSIFARMISKIN

3
KLIK Untuk Daftar Percuma https://ethtrade.org/agent595420 atau https://ethtrade.biz/agent595420
Sebarang pertanyaan sila wasap terus klik link ini http://www.wasap.my/60132864786/PROJEKSIFARMISKIN

APAKAH BITCOIN? INFO 1
Ramai yang masih tidak tahu apa itu Bitcoin? Bitcoin adalah satu bentuk
mata wang digital, yang dicipta dan digunakan secara elektronik. Tiada
siapa yang mengawalnya. Bitcoins tidak dicetak, seperti Dolar, Euro atau
Ringgit Malaysia- Bitcoin yang dihasilkan oleh manusia menggunakan
komputer di seluruh dunia, dengan menggunakan perisian untuk
menyelesaikan masalah matematik.

Ia adalah contoh pertama kategori wang yang semakin banyak dikenali
sebagai cryptocurrency.

Apa yang menjadikannya berbeza daripada mata wang biasa?

Bitcoin boleh digunakan untuk membeli barang-barang elektronik. Dari
segi ini, ia seperti Dolar, euro, atau Ringgit Malaysia konvensional, yang
turut diniagakan secara digital.

Walau bagaimanapun, ciri-ciri Bitcoin yang paling penting, dan perkara
yang menjadikan ia berbeza dengan wang konvensional, adalah bahawa
ia tiada institusi (decentralized). Tiada institusi tunggal mengawal
rangkaian Bitcoin. Ini membuatkan sesetengah orang selesa & selamat,
kerana ia bermakna bahawa bank yang besar tidak dapat mengawal wang
mereka.

Siapa yang mencipta Bitcoin?

Seorang software developer yang dipanggil Satoshi Nakamoto
mencadangkan Bitcoin, yang merupakan sistem pembayaran elektronik
berdasarkan matematik. Idea ini adalah untuk menghasilkan mata wang
yang tidak dikawal mana-mana kerajaan pusat, transaksi secara elektronik,
kepantasan transaksi serta-merta, dengan bayaran transaksi yang sangat
rendah.

Siapa yang mencetak Bitcoin?

Tiada sesiapa. Mata wang ini tiada fizikal dan tidak dicetak oleh bank pusat,
yang tidak dipertanggungjawapkan kepada masyarakat, dan membuat
peraturan sendiri. Bank-bank hanya boleh menghasilkan lebih banyak wang
untuk menampung hutang negara, sekali gus menjatuhkan nilai mata wang mereka.

Sebaliknya, Bitcoin dicipta secara digital, oleh komuniti masyarakat yang
sesiapa sahaja boleh menyertainya. Bitcoins boleh ‘dilombong’ (mined),
dengan menggunakan kuasa pengkomputeran dalam agihan rangkaian.

Rangkaian ini juga memproses transaksi yang dibuat dengan mata wang
maya, berkesan menjadikan Bitcoin rangkaian pembayaran sendiri.

Jadi anda tidak boleh menambah Bitcoins tanpa had?

Betul. Protokol Bitcoin – peraturan yang membuat Bitcoin berjalan- dinyatakan
bahawa hanya 21 juta bitcoins boleh diwujudkan oleh pelombong (miner).
Walau bagaimanapun, Coin ini boleh dibahagikan kepada bahagian yang lebih
kecil (jumlah dibahagikan yang paling kecil adalah 100,000,000 Bitcoin
dan dipanggil ‘Satoshi’, dipanggil semperna pengasas Bitcoin).

Bitcoin berasaskan oleh apa?
Mata wang konvensional telah diasaskan kepada emas atau perak. Secara
teorinya, anda tahu bahawa jika anda menyerahkan duit Ringgit Malaysia
atau Dolar di bank, anda boleh mendapatkan beberapa emas kembali
(walaupun ianya tidak digalakkan secara praktikal). Tetapi Bitcoin tidak
berdasarkan emas; ia berdasarkan rumusan matematik.

Di seluruh dunia, orang yang menggunakan perisian program yang
mengikuti formula rumusan matematik untuk menghasilkan Bitcoin.

4
KLIK Untuk Daftar Percuma https://ethtrade.org/agent595420 atau https://ethtrade.biz/agent595420
Sebarang pertanyaan sila wasap terus klik link ini http://www.wasap.my/60132864786/PROJEKSIFARMISKIN

Formula matematik boleh didapati secara percuma, supaya sesiapa sahaja
boleh menyelenggara.

Perisian ini juga merupakan sumber terbuka (open source), yang
bermaksud bahawa sesiapa sahaja boleh melihat ia memastikan bahawa ia
melakukan apa yang ia sepatutnya.
Apakah ciri-cirinya?

Bitcoin mempunyai beberapa ciri-ciri penting yang membezakannya
daripada mata wang yang disokong kerajaan.

1. Bitcoin tidak dikawal Institusi (decentralized)

Rangkaian Bitcoin tidak dikawal oleh satu pihak berkuasa. Setiap mesin
yang melombong Bitcoin dan proses transaksi membentuk sebahagian
daripada rangkaian, dan mesin bekerjasama bersama. Ini bermakna, dalam
teori, pihak berkuasa pusat tidak boleh menggodek dengan dasar
kewangan dan menyebabkan krisis kewangan – atau hanya membuat
keputusan untuk mengambil alih Bitcoin dari sesiapa, sebagai mana Bank
Pusat Eropah memutuskan untuk melakukan di Cyprus pada awal 2013.
Dan jika beberapa sebahagian daripada rangkaian offline untuk sebab-sebab
tertentu, wang Bitcoin tetap akan terus mengalir.

2. Ia mudah untuk digunakan

Bank-bank konvensional membuat anda melompat melalui gelung semata-
mata untuk membuka akaun bank. Menyediakan akaun pedagang untuk
pembayaran adalah satu lagi faktor Kafkaesque, ditetapkan oleh birokrasi.
Walau bagaimanapun, anda boleh membuat satu Bitcoin Address dalam
saat, tiada soalan yang ditanya, dan tanpa yuran yang perlu dibayar.

3. Tanpa Identiti (anonymous)

Pengguna boleh membuat berbilang Bitcoin Address, dan mereka tidak
dikaitkan dengan nama, alamat, atau lain-lain identiti pengenalan diri.

4. Ia adalah benar-benar telus

… Bitcoin menyimpan tiap-tiap transaksi yang pernah dibuat dalam
rangkaian dalam versi lejer yang besar secara terperinci, yang dipanggil
blockchain. Blockchain ini mencatatkan semua.

Jika anda menggunakan Bitcoin address secara umumnya, sesiapa sahaja
boleh tahu berapa banyak bitcoin disimpan di address itu. Mereka hanya
tidak tahu bahawa ia adalah milik anda.

Terdapat langkah-langkah yang orang boleh diambil untuk membuat aktiviti-
aktiviti mereka lebih legap pada rangkaian Bitcoin, walaupun, seperti tidak
menggunakan Bitcoin Address yang sama secara konsisten, dan tidak
memindahkan banyak Bitcoin ke alamat tunggal.

5. Kos transaksi berskala kecil

Bank anda mungkin mengenakan bayaran RM10 keatas untuk transaksi
antarabangsa. Bitcoin tidak.

6. Ia sangat laju & cepat

Anda boleh menghantar wang di mana sahaja dan ia akan tiba seminit
kemudian, sebaik sahaja rangkaian Bitcoin memproses pembayaran.

7. Tidak boleh dibatalkan

Apabila bitcoins anda dihantar, tidak mungkin akan mendapatkan Bitcoin itu
kembali, melainkan jika penerima mengembalikan Bitcoin kepada anda. Bitcoin
akan hilang selama-lamanya.

5
KLIK Untuk Daftar Percuma https://ethtrade.org/agent595420 atau https://ethtrade.biz/agent595420
Sebarang pertanyaan sila wasap terus klik link ini http://www.wasap.my/60132864786/PROJEKSIFARMISKIN

Jadi, mempunyai banyak perkara tentang Bitcoin, dalam teori. Tetapi
bagaimana ia berfungsi, secara praktikal? Baca lebih lanjut untuk
mengetahui bagaimana bitcoins dilombong, apa yang berlaku apabila
transaksi Bitcoin berlaku, dan bagaimana rangkaian mencatat segala-
galanya.

Di mana untuk Beli dan Jual Bitcoin

BitX – Menyediakan perkhidmatan membeli / menjual / mendagang
Bitcoin secara online.(withdraw bank Malaysia)
Coinbox – Menyediakan perkhidmatan membeli / menjual /
mendagang Bitcoin secara online.
LocalBitcoin – Menyediakan platfom membeli & menjual Bitcoin
secara online & offline.

APAKAH BITCOIN? INFO 2
Nak jadikan 2018 #HARI2RAYA #HARI2GAJI #HARI2UNTUNG
Group kami bantu anda kumpul bitcoin.

#PERCUMA teknik marketing #SUPERFOCUS #MULTITARGET
#ZEROCOST disediakan bg yg nak buat network.

Wasap group support disediakan.

Dijangka 2018 nilai 1btc akan cecah RM10,000...lambat tinggal...?

Perbandingan % untung 1thn simpan di ASB.THAJI dn
ETHTRADE..DENGAN MODAL YG SAMA

1⃣ASB?2016 = 6.80%
2015 = 7.30% ??
2014 = 8.50% ?
2013 = 8.70% ?
Contoh simpanan.??
Rm1000 × 6.85% =Baru RM68.50 ajee dpt dividen utk 1thn simpan diASB

Rm2000 × 6.85% = Baru RM137 ajee dpt dividen utk 2thn simpan di ASB

2⃣T.Haji?2016 = 5.75% ??
2015 = 8.00%
2014 = 6.45% ??
2013 = 8.00%
Contoh simpanan..??
Rm1000 × 5.75% =Baru RM57.50 aje dpt dividen utk 1 thn simpan di
T.HAJI

Rm 2000 × 5.75% =Baru RM115.00 aje dpt dividen utk 2 thn simpan di
T.HAJI

3⃣ ETHTRADE
Average daily ?0.62-1.13%??
Average monthly ? 15 -25%??
Average yearly ? 150-300%??

Pulangan dividen sebulan di ethtrade
RM1000 × 15% compounding = RM166 DIVIDEN
DITERIMA SEBULAN DI ETHTRADE??

RM2000 × 15% compounding = RM333 DIVIDEN
DITERIMA SEBULAN DI ETHTRADE??

6
KLIK Untuk Daftar Percuma https://ethtrade.org/agent595420 atau https://ethtrade.biz/agent595420
Sebarang pertanyaan sila wasap terus klik link ini http://www.wasap.my/60132864786/PROJEKSIFARMISKIN

pulangan dividen utk 1 thn di ethtrade.
RM1000 × 200%compounding = RM5881 DIVIDEN
DITERIMA DI ETHTRADE UTK 1 THN??

RM2000 × 200%compounding = RM11767 DIVIDEN
DITERIMA DI ETHTRADE UTK 1 THN??

SIMPANAN di ASB*dn *T.HAJI*ambil masa *1 thn % nya
TAPI di ETHTRADE*boleh dapat untung cuma dlm masa *1 BULAN
ajee %....??

✅ Jadi mana pilihan bijak anda..???SIMPAN di ASB ATAU T.HAJI
ATAU DI ETHTRADE...????

MODAL Rm 60 jee pun...????

APAKAH BITCOIN? INFO 3
Extra income kumpul bitcoin. Nilai bitcoin 2017 RM5000++, 2018
RM10000++ nak tengok je?

Nak buka minda sikit ye..itu bagi yang nak berfikir sejenak..

Pernah tak kita menyimpan duit gaji kita sebulan RM100.

1)Setahun ada 12 bulan jadi RM100 x 12 bulan
Jadi kite dapat hasil RM1200 setahun..

Bayangkan setahun baru sekali anda merasa duit anda sebanyak
tu...sedangkan anda menyimpan setiap bulan.

AGAK2..BERBALOI TAK...!!!!

2) Ok..dengan niat yang sama menyimpan jugak tetapi kalinya dengan nilai
RM100 juga setiap bulan. Korbankan setahun sje simpan DI Ethtrade utk
menjana BITCOIN

ANDA AKAN DAPAT hasil SELEPAS 12 BULAN ....paling rendah anda dapat
hasil RM600 setiap bulan��?�...ok tak...

Sekarang kita totalkan hasil yang anda dapat dan modal yang anda keluarkan :

Total Hasil : Rm600 x 12 = RM7,200
Total Modal yang dikeluarkan = RM100 x 12 = RM1,200

NAMPAK TAK...!!!ANDA MASIH LAGI UNTUNG RM6,000

Dan yang bagusnya.... Selagi modal pokok anda tidak dikeluarkan semua,
anda dapat Extra Rm600 seterusnya setiap bulan.

Jika Anda nak Extra Income lebih dari RM600 , ada cara lain :)
SO YANG MANA SATU PILIHAN ANDA...��?�.

Jom kita mengumpul Bitcoin

Nak jadikan 2018 #HARI2RAYA #HARI2GAJI #HARI2UNTUNG
Group kami bantu anda kumpul bitcoin.

#PERCUMA teknik marketing #SUPERFOCUS #MULTITARGET
#ZEROCOST disediakan bg yg nak buat network.
Wasap group support disediakan.

7
KLIK Untuk Daftar Percuma https://ethtrade.org/agent595420 atau https://ethtrade.biz/agent595420
Sebarang pertanyaan sila wasap terus klik link ini http://www.wasap.my/60132864786/PROJEKSIFARMISKIN

APAKAH BITCOIN? INFO 4
Info tambahan pelaburan ethtrade

Soalan 1:
Adakah pelaburan saya akan matang selepas 60 hari?

Jawapan:
Setiap portfolio boleh dijual dan boleh dibawa keluar pada bila2
masa sahaja. Tetapi SEBELUM 60 HARI, anda akan dikenakan
caj2 tertentu.

Sebenarnya bukan tempoh matang yang dimaksudkan.
Penjelasan yang tepat ialah, SELEPAS 60 HARI anda TIDAK AKAN
DIKENAKAN SEBARANG CAJ TAMBAHAN.

Tetapi jika anda jual portfolio pada hari ke 61, anda BELUM DAPAT HASIL
SETARA MODAL.

?♦?♦?♦?♦

Soalan 2:
Bilakah anggaran tempoh untuk saya menerima pulangan modal saya?

Jawapan:
Selepas lebih kurang 4 bulan 1 minggu

Anggaran kiraan hari bekerja:
1 minggu = 5 hari bekerja
1 bulan = 22 hari bekerja
4 bulan = 88 hari bekerja

90 hari = lebih kurang 4 bulan 1 minggu ikut kiraan dalam kalendar.

Jumlah hari yg dipaparkan di dalam portfolio anda adalah TERMASUK
SABTU DAN AHAD

Untuk anda mencapai pulangan setara modal, anda perlu tunggu
hingga portfolio anda berusia 90 hari bekerja.

Anda boleh lihat pengiraan dalam PROFIT CALCULATOR pada akaun
masing2, seperti contoh berikut:-

USD10 selepas 90 HARI
⬇⬇
= USD20.12 (TERMASUK MODAL)

USD20 selepas 90 HARI
⬇⬇
= USD40.25 (TERMASUK MODAL)

USD30 selepas 90 hari
⬇⬇
= USD60.37 (TERMASUK MODAL)

Lain2 kiraan seterusnya.. sila kira sendiri ya.

Jalan terus.. maju

8
KLIK Untuk Daftar Percuma https://ethtrade.org/agent595420 atau https://ethtrade.biz/agent595420
Sebarang pertanyaan sila wasap terus klik link ini http://www.wasap.my/60132864786/PROJEKSIFARMISKIN

APAKAH BITCOIN? INFO 5
Join ETHTRADE semudah ?1⃣2⃣3⃣

1⃣buka 2⃣simpan 3⃣share
❌ Tak wajib cari org pun... kita buat simpanan utk dIri kita
sendiri dulu...dapat dapat bitcoin simpan mcm kita buat aset
utk diri kita...

♦ Kalau nak buat bisness betul².. nak kembangkan bisnes...
nak cari side income kita kena la share dgn org....kalau x
share dgn org x berkembang biz kita lor.....biz apa² pun
memang kena share dgn org...

♦ Tapi kalau biz bitcoin ni tak payah cari org, semua org kenal matawang
digital percayalah.. org akan cari kita nanti...kita cuma share kebaikan
simpan akaun je ?

♦ Org yg tak berani saving bitcoin sebab tak celik bitcoin, dia tahu bitcoin
tu berharga tapi dia takut nak simpan bitcoin..

Jgn ?takut, saving untuk masa depan kita, anak², family kita.. dibimbangi
suatu hari nanti kita dlm kesempitan.. wang ciptaan manusia, tak akan
berkekalan..sampai masa "expired date" juga.

?sesal dahulu pendapatan...sesal kemudian takde gunanye?????

✨Biz High Class, Sempoi Lumayan✨

Apa anda tunggu lagi?jom join ETHTRADE dan terima profit 15% hingga
25% setiap bulan.

APAKAH BITCOIN? INFO 6
STRATEGI KEBEBASAN KEWANGAN?
Anda tak suka cari org atau jual barang? Nak relax je!!
?SIT & RELAX : LET MONEY WORK FOR YOU?

Jadi Boleh Rancang Kewangan Kita
@ Nak Kahwin
@ Beli Rumah
@ Bayar Hutang
@ Pergi Haji @ Umrah
@ Melancong
@ Beli Kereta Idaman
@ Apa2 Sahaja !!!

Hanya Dengan Modal Minima RM60.00@USD11!!

Plan impian anda disini
? Plan beli iphone7, 24 bulan, modal rm75 dpt RM 5,505
? Plan kahwin tahun depan, modal RM 3,000 dpt RM 22,404
�??? Plan roadtax tahun depan, modal RM 250 dpt RM 2,211
?� Plan haji vip tahun depan, modal RM 4,000 dpt RM 29,872
� Plan bayar ptptn 36 bulan cash, modal RM 200 dpt RM 157,000
� Plan beli kereta dlm 24 bulan cash, modal RM 1000 dpt RM 61,900
? Plan beli rumah 36 bulan, modal RM 1,500 dpt 1.3juta
?� Plan dapatkan anggaran RM 500,000 dalam masa 48 Bulan modal RM 100

Yang nak plan Kahwin, Beli rumah, Beli lot tanah, Mari la bermula dari RM60!!.

9
KLIK Untuk Daftar Percuma https://ethtrade.org/agent595420 atau https://ethtrade.biz/agent595420
Sebarang pertanyaan sila wasap terus klik link ini http://www.wasap.my/60132864786/PROJEKSIFARMISKIN

Modal minima RM60 shj kalau bawa pergi pasar kejap je habis,kalau guna
utk topup beli data internet pun tak nampak apa2 hasil. Jd kan RM60 utk
pulangan jangka masa panjang.
Pertama Kena Set Dulu Matlamat Simpan Di Ethtrade .
Jika Simpan RM50.00
12 Bulan - RM450
24 Bulan - RM4,500
36 Bulan - RM45,000
48 Bulan – RM250,000

Dan Seterusnya. Ini Hanya Pasif shj..YANG PASTINYE, JOIN HARI NI ESOK
DAPAT DIVIDEN HARIAN. Impian Di Depan Mata Anda ..Jangan Sia2 Kan
Peluang . Modal Serendah RM60.00. Anda Layak Bergelar Jutawan
In Shaa Allah Dengan IZIN NYA.

POWER PASSIVE INCOME?
CONTOH PELABURAN ANDA??
====================
ANGGARAN PULANGAN LABUR RM100
12 Bulan = RM707.00
24 Bulan = RM6,979.00
36 Bulan = RM62.617.00
48 Bulan = RM555,858.00
=========================

ANGGARAN PULANGAN LABUR RM500
12 Bulan = RM3,301.00
24 Bulan = RM34,915.00
36 Bulan = RM313,096.00
48 Bulan = RM2,779,303.00
===========================

ANGGARAN PULANGAN LABUR RM2500
12 Bulan = RM17,694.00
24 Bulan = RM174,586.00
36 Bulan = RM1,565,500.00
48 Bulan = RM13,896,526.00
============================

ANGGARAN PULANGAN LABUR RM5000
12 Bulan = RM35,392.00
24 Bulan = RM349,177.00
36 Bulan = RM3,131,005.00
48 Bulan = RM27,793,057.00
============================

ANGGARAN PULANGAN LABUR RM10,000
12 Bulan = RM70,785.00
24 Bulan = RM698,355.00
36 Bulan = RM6,262,015.00
48 Bulan = RM55,586,115.00
============================

ANGGARAN PULANGAN LABUR RM25,000
12 Bulan = RM165,173.00
24 Bulan = RM1,745,892.00
36 Bulan = RM15,655,045.00
48 Bulan = RM138,965,296.00
=============================

ANGGARAN PULANGAN LABUR RM50,000
12 Bulan = RM353,943.00
24 Bulan = RM3,491,788.00
36 Bulan = RM31,310,095.00
48 Bulan = RM277,930,593.00
=============================

10
KLIK Untuk Daftar Percuma https://ethtrade.org/agent595420 atau https://ethtrade.biz/agent595420
Sebarang pertanyaan sila wasap terus klik link ini http://www.wasap.my/60132864786/PROJEKSIFARMISKIN

BITCOIN DARI SUDUT SYARIAH INFO 1
Baca, Fikir, Faham & Renung²kan! : Penegasan Berkaitan Patuh
Syarie dlm Ethtrade.

PANDUAN:
Selagi Bisnes itu tidak melibatkan perkara2 ATAU unsur BERIKUT:

1. Gharar (Tidak Pasti ) iaitu Jual beli yang tiada transaksi .. seperti
jual barang/produk yang tidak nampak, tidak diketahui nilai secara
umum, barang belum wujud, transaksi yg tidak diketahui
manfaatnya bila diperoleh.

Di Ethtrade transaksi berlaku setelah pengaktifan slps pendaftaran dibuat dan direkodkan.. Walaupun
menjlnkn urusan jualbeli secara online bukan fizikal tapi jelas ia bermanfaat utk digunakan dalam urusniaga
spt ASB.
Urusan secara online sah sepertimana bayar zakat online yg telah dipraktikkan di M'sia.

2. Riba'(bunga/interest)
Iaitu melibatkan 2 perkara..
i) Barangan Ribawi yakni melibatkan pertukaran emas dengan emas,
perak dengan perak .
ii)Keuntungan yang dijanjikan tetap dan tempoh yang tetap.
CONTOH1: 2% drp Modal pokok. Setiap hari selama 60 hari..
CONTOH2: 10% selama 10 bulan termasuk pokok.

Di Ethtrade keuntungan diperoleh ahli tidak tetap. Jika hendak untung
lebih join dgn kadar (modal) tinggi. Jangka Masa tidak tetap dan persen(%) pun tidak tetap dan
persen(%)bukan dikira atas modal pokok. Akan tetapi keuntungan yang diberi bersandarkan harga bitcoin
semasa dunia yang di terima oleh semua ahli mengikut kelayakan. Contoh modal bsr untung bsr. Keuntungn
yang diberi menerusi compounding harian / profit bulanan tidak tetap tempoh waktu.. Berapa jumlah profit
harian tidak diketahui..

3. Maisir(Perjudian)
Ia lebih kepada untung nasib atau tilik.
i) Seperti perniagaan yang jelas terlibat dengan pusat perjudian..
ii) Pelaburan atau perniagaan yang membuat taruhan wang lebih
daripada 2 orang. Di mana pemenang akan untung.. dan yang kalah
perlu membayar kepada Pemenang. Di mana risiko rugi lebih tinggi di
pihak ramai.

Di Ethtrade jelas tiada urusniaga yang melibatkan perjudian.
Di Ethtrade risiko untuk maisir tiada di kalangan ahli.

MAKA dalam Ethtrade ditegaskan tiada unsur2 yang dilihat diteliti tidak patuh syarie.
Maka hukum berurusniaga di Ethtrade tersebut dikira harus... (tidak menyalahi Syarak)

LIHAT DENGAN MATA �HATI❤
https://konsultasisyariah.com/28435-hukum-bitcoin.html

Sekian, terima kasih✌?
Jom join Ethtrade

11
KLIK Untuk Daftar Percuma https://ethtrade.org/agent595420 atau https://ethtrade.biz/agent595420
Sebarang pertanyaan sila wasap terus klik link ini http://www.wasap.my/60132864786/PROJEKSIFARMISKIN

BITCOIN DARI SUDUT SYARIAH INFO 2
Pertanyaan berkenaan hukum urusniaga bitcoin dalam Islam

1. http://blog.triv.co.id/apakah-bitcoin-halal-berdasarkan-hukum-dan-peraturan-islam/
2. https://forumbitcoin.co.id/threads/apakah-bitcoin-sesuai-dengan-syariah.534/
3. https://konsultasisyariah.com/28435-hukum-bitcoin.html
4. http://www.sifubitcoin.com/bitcoin-adalah-halal-di-bawah-undang-undang-islam/
5. https://www.coingecko.com/buzz/bitcoin-islam-islamic-banking-finance
6. https://forumbitcoin.co.id/threads/apakah-bitcoin-sesuai-dengan-syariah.534
7. https://cointelegraph.com/news/is-bitcoin-halal-how-cryptocurrency-conforms-with-islam-and-sharia

BITCOIN DARI SUDUT SYARIAH INFO 3
Saya mau bertanya apa hukumnya berinvestasi bitcoin dan bertransaksi dengan bitcoin /crypo currency ? hal
ini sangat penting untuk dibahas, sebab masih sangat jarang ulama/ustadz yg membahasnya, syukron

Jawab:

Bismillah was shalatu was salamu ‘ala Rasulillah, wa ba’du,

Sebelum membahas mengenai hukum bitcoin, kita akan memahami
hakekat dari bitcoin. Karena dengan memahami hakekat kasus yang
menjadi objek kajian, kita bisa melakukan takyif fiqh(pendakatan fiqh)
dalam memahami kasus tersebut.

Ada kaidah fiqh yang menyatakan,

‫ت صوره عن ف رع ال شيء ع لى ال ح كم‬

Hukum terhadap suatu kasus, adalah turunan dari bagaimana
seseorang melihatnya. (Majmu’ Fatawa, 6/295)

Dari sekian situs yang menjelaskan bitcoin, ada satu situs yang memberi penjelasan paling mudah dipahami
sebagai berikut,

Bitcoin adalah sebuah mata uang digital yang tersebar dalam jaringan peer-to-peer yang tersebar di seluruh
dunia. Jaringan ini memiliki sebuah buku akuntansi besar bernama Blockchain yang dapat diakses oleh
publik, dimana didalamnya tercatat semua transaksi yang pernah dilakukan oleh seluruh pengguna Bitcoin,
termasuk saldo yang dimiliki oleh tiap pengguna. (forumbitcoin.co.id)

* Peer to Peer adalah adalah suatu teknologi sharing resource dan service antara satu komputer dan
komputer yang lain.

Sejauh mana jangkauan bitcoin?

Ada banyak bisnis dan individu yang menggunakan Bitcoin. Termasuk bisnis fisik di dunia nyata seperti
restoran, apartemen, firma hukum, dan juga layanan online terkenal seperti Namecheap, WordPress, Reddit,
dan Flattr. Meskipun Bitcoin termasuk fenomena baru, namun berkembang sangat pesat. Pada akhir Agustus
2013, nilai total semua bitcoin yang beredar melebihi 1,5 milyar dolar AS, dengan transaksi pertukaran bitcoin
senilai jutaan dolar dilakukan setiap harinya. (bitcoin.org)

Dengan memperhatikan jangkauannya, bitcoin telah disepakati para pebisnis di dunia maya sebagai alat
tukar. Dengan kata lain, bitcoin telah menjadi mata uang di dunia maya.

Batasan Mata Uang dalam Fiqh

Selanjutnya kita akan melihat, apakah bitcoin bisa disebut mata uang secara fiqh ataukah tidak?

Dalam hadis dari Ubadah bin Shamit radhiyallahu ‘anhu, Rasulullah shallallahu ‘alaihi wa sallam bersabda,

12
KLIK Untuk Daftar Percuma https://ethtrade.org/agent595420 atau https://ethtrade.biz/agent595420
Sebarang pertanyaan sila wasap terus klik link ini http://www.wasap.my/60132864786/PROJEKSIFARMISKIN

‫ذ ال َبه ل‬
‫َّذ‬ ِ ‫ْ لا ِِبل َب َّه‬
َ ِِ ‫ِْ ِا َّوا ضل‬
َ ِ‫شَِّل لر ِِب ضل لِ ِر َّوا ضل لِ َر ِِب ضل‬
َ ‫ِلر َّوال‬ َ ‫اء ِِ ِت ضل ِم ِت ضلثِ ِِب ضل ِت ضل ِا َّوا ضل ِت ضل لا ِِبل َت ضت ِر َّوال َت ضت لر ِِبل‬
ِ َّ‫ش‬ ِ ‫ً َّو‬
َّ ِ‫ً َّواء‬ ‫بفا َّ ض‬
َّ ِِ ‫ص َّه ِب ِه ا ض َّتلَّ َِّْض َّفذِ َّبا ِِ َّل ِد َّلدِا‬ ‫ف َّف ِِل لَّوا َّ ل‬
َّ ‫شِ ضم لت ضم َّك ضل‬
‫ِِ َّل ِد َّلدِا َّكبنَّ اِ َّبا‬

“Jika emas dibarter dengan emas, perak ditukar dengan perak, gandum bur (gandum halus) ditukar dengan
gandum bur, gandum syair (kasar) ditukar dengan gandum syair, korma ditukar dengan korma, garam
dibarter dengan garam, maka takarannya harus sama dan tunai. Jika benda yang dibarterkan berbeda maka
takarannya boleh sesuka hati kalian asalkan tunai” (HR. Muslim 4147).

Dari keenam benda ribawi di atas, ulama sepakat, barang ribawi dibagi 2 kelompok:

[1] Kelompok 1: Emas dan Perak

[2] Kelompok 2: al-qut al-muddakhar (bahan makanan yang bisa disimpan), Bur, Sya’ir, Kurma, & Garam.

Kita lebih fokuskan melihat emas dan perak, karena ini yang ada kaitannya dengan mata uang.

Menurut mayoritas ulama, Maliki, Syafi’i dan Hambali, menegaskan bahwa alasan berlakunya riba pada emas
dan perak karena keduanya berstatus sebagai alat tukar (tsamaniyah), dan sebagai alat ukur nilai harta benda
lainnya (qawam al-Amwal). Dengan demikian, kegunaan emas dan perak (dinar dan dirham) terletak pada
fungsi ini, tidak hanya pada nilai intrinsik bendanya. (al-Mughi, Ibnu Qudamah, 4/135; as-Syarhul Kabir, Ibnu
Qudamah, 4/126).

Karena itu, diqiyaskan dengan emas dan perak, semua benda yang disepakati berlaku sebagai mata uang dan
alat tukar. Meskipun bahannya bukan emas dan perak. Dalam Tarikh al-Baladziri disebutkan,

‫ ال طبذ ِ ن عتر ه َّم وق د‬-‫ع ه هللا ر ْي‬- ‫قود ِ بت بب‬ ‫ال ِ َّ لر ج لد تن ال‬. ‫ش لا ا ال بل ك تن ت َّه وتب‬ ‫قراض تن ال ِ َّ لر ع لى‬ ‫اال‬

Bahwa Umar bin Khattab berkeinginan membuat uang dari kulit unta. Namun rencana ini diurungkan karena
khawatir, onta akan punah. (Futuh al-Buldan, al-Baladziri)

Sekalipun keputusan ini tidak dilaksanakan, tapi kita bisa melihat
bahwa para sahabat mengakui bolehnya memproduksi mata uang
dengan bahan dari selain emas dan perak. Rencana ini dibatalkan,
karena mengancam poopulasi onta. Bisa saja, ada orang yang
menyembelih onta, hanya untk diambil kulitnya. Sementara
dagingnya bisa jadi tidak dimanfaatkan. Andai bukan kebijakan
masalah kelestarian onta, akan diterbitkan mata uang berbahan
kulit onta.

Inilah yang menjadi dasar para ulama, bahwa mata uang tidak
harus berbahan emas dan perak. Imam Malik pernah mengatakan,

‫ظرة وال ورق ِ بل بهذ ت ِبع أن ل كره تهب وع لن ً كا ل هم ت كون ح تى ال ج لود ِ ل هم أجبزوا ال بس أن ل و‬

“Andaikan orang-orang membuat uang dari kulit dan dijadikan alat tukar oleh mereka, maka saya melarang
uang kulit itu ditukar dengan emas dan perak dengan cara tidak tunai”. (Al-Mudawwanah Al-Kubra, 3/90).

Karena itu, Syaikhul Islam mengatakan,

Sebagian ulama berkata, “Uang adalah suatu benda yang disepakati oleh para penggunanya sebagai (alat
tukar), sekalipun terbuat dari sepotong batu atau kayu”. (Majmu’ Fatawa, 19/251).

Kesimpulannya, hingga titik ini, penggunaan bitcoin secara hukum syariah dibolehkan, tidak ada sisi
pelanggarannya, selama itu dimiliki secara legal dan bukan melalui pembajakan atau penipuan.

Dalam Fatawa Islam dinyatakan,

‫ ت تطورة عبدل ا قود هي اإلل ك ترو لا ال قود‬، ‫ ال ش كم ف ي ت َّهب ت ت شبِ ه ال ك ب ْ وان وهي‬، ‫ال ت ْتون ف ي ت َّهب ت ت ِق ف ذ هب‬. ‫قود وهبه‬ ‫ال‬
‫ِ هب ت زل هب ت م ال تي ال َّت لا ح كم بت أ اإلل ك ترو لا‬

13
KLIK Untuk Daftar Percuma https://ethtrade.org/agent595420 atau https://ethtrade.biz/agent595420
Sebarang pertanyaan sila wasap terus klik link ini http://www.wasap.my/60132864786/PROJEKSIFARMISKIN

Mata uang elektronik adalah mata uang di dunia digital. Mata uang ini meskipun bentuknya tidak sama
dengan mata uang lainnya, namun dilihat dari sisi nilai yang dipertanggungkan statusnya sama. Sehingga
uang elektronik ini dihukumi sebagai ‘umlah(mata uang) yang bisa disimpan. (Fatawa Islam, no. 219328)

Fatwa bolehnya menggunakan bitcoin juga disampaikan lembaga Fatwa Syabakah Islamiyah – Qatar,

‫ ف بل َّت لا‬،‫ال ور ال ش كم غ لر ال ك ترو ي ش كم ف ي عت ثْ اإلك ترو لا ال قود أو ال رق ت لا‬،‫ال ت َّ تبد ال ت َّد ي أو ق ي‬. ‫ِ َّت لا ف شراؤهب بل ك وع لى‬
‫صر ِفب ل َّد ت ت ِ قا أو ال ج س ف ي ت َّهب ت ت ل ِا‬

Mata uang elektronik adalah mata uang dalam bentuk digital, tidak seperti mata uang kertas atau mata uang
berbahan logam tambang, seperti yang umumnya beredar. Karena itu, membeli mata uang digital dengan
mata uang lain yang berbeda, termasuk transaksi sharf (transaksi mata uang). (Fatawa Syabakah Islamiyah
no. 191641)

Di fatwa yang lain ditegaskan,

‫قود ت لك تن شل ِمب ت لك ف تن‬ ‫ ِ و ً ل لا اإلل ك ترو لا ال‬،‫ت ِبع ف ي ع ل له حرج ف ث ت شروعا‬ ‫ت ِبح هو ف لتب ِ هب اال‬

Siapa yang memiliki mata uang digital itu dengan cara yang
disyariatkan (mubah), maka tidak masalah untuk dimanfaatkan, untuk
keperluan yang mubah. (Fatawa Syabakah Islamiyah no. 251170)

Aturan Pembelian Bitcoin
Bitcoin statusnya mata uang. Karena itu, membeli bitcoin, hakekatnya
menukar uang dengan uang. Orang yang membeli bitcoin dengan
rupiah, hakekatnya dia menukar rupiah dengan bitcoin. Menurut
informasi, saat ini, harga 1 bitcoin (BTC) = Rp 7.950.500; atau 1 BTC = $
611.95;

Nabi shallallahu ‘alaihi wa sallam memberi aturan untuk transaksi uang dengan uang,

‫َّذ‬ ِ ‫ْ لا ِِبل َب َّه‬
‫ذ ال َبه ل‬ َ ِ‫ً َّوا ِء ِِ ِت ضل ِم ِت ضلثِ … ِِب ضل‬
َ ِِ ‫ِْ ِا َّوا ضل‬ َّ ِِ ‫بف َّه ِب ِه ا ض َّتلَّ َِّْض َّفذِ َّبا…ِِ َّل ِد َّلدِا‬
َّ ِ‫ً َّواء‬ ‫ف َّفِِل لَّوا ا َّ ض‬
‫ص َّ ل‬ َّ ‫ِِ َّل ِد َّلدِا َّكبنَّ اِ َّبا شِ ضم لت ضم َّك ضل‬

Jika emas dibarter dengan emas, perak ditukar dengan perak, kuantitasnya harus sama dan tunai… Jika
benda yang dibarterkan berbeda maka takarannya boleh sesuka hati kalian asalkan tunai. (HR. Muslim 4147)

Dalam hadis ini ada 2 aturan cara penukaran mata uang,

[1] Jika tukar menukar itu dilakukan untuk barang yang sejenis, wajib sama kuantitas dan tunai. Misalnya:
emas dengan emas, rupiah dengan rupiah, qiyasnya BTC dengan BTC.

[2] Jika barter dilakukan antar barang yang berbeda, namun masih satu kelompok, syaratnya wajib tunai.
Misal: Emas dengan perak, rupiah dengan dolar. Termasuk rupiah dengan BTC.

Karena itu, ketika ada orang yang beli bitcoin, atau jual bitcoin, di tempat transaksi keduanya harus ada. Uang
ada, bitcoin ada. Tidak boleh ada yang tertunda. Jika tertunda, melanggar larangan riba nasiah. Begitu
konsumen transfer rupiah, di saat yang sama penyedia bitcoin harus mengirim BTC untuknya
Dalam Fatwa Syabakah Islamiyah, aturan ini disebutkan,

‫ تن ال صرف ف ي ِ د و ال‬،‫ ات حبد ع د وال تتبل م ال ت قبِ ض‬،‫ ا ت ثف ع د ال تتبل م دون وال ت قبِ ض ال ج س‬،‫حقلق ِلب ل كون ق د وال ق ِض ال ج س‬،
‫حكت ِلب ل كون وق د‬

Dalam transaksi mata uang, harus ada serah terima (taqabudh) dan sama kuantitas jika jenisnya sama. Dan
disyaratkan harus taqabudh, meskipun boleh tidak sama kuantitas, jika beda jenis. Dan taqabudh bisa
dilakukan secara haqiqi (ada uang, ada bitcoin yang bisa dipegang), bisa juga secara status (hukmi). (Fatawa
Syabakah Islamiyah no. 251170)

Transaksi bitcoin, jika dilakukan sekali waktu ditempat, termasuk taqabudh secara hukmi.

Allahu a’lam.
Sumber: https://konsultasisyariah.com/28435-hukum-bitcoin.html

14
KLIK Untuk Daftar Percuma https://ethtrade.org/agent595420 atau https://ethtrade.biz/agent595420
Sebarang pertanyaan sila wasap terus klik link ini http://www.wasap.my/60132864786/PROJEKSIFARMISKIN

BANK NEGARA DAN BITCOIN INFO 1
Pelaburan ETHTRADE Dapat Kebenaran Bank Negara Malaysia??

Persoalan yang sering menjadi tanda tanya dan perbincangan hangat di group whatsapp dan media sosial
yang mempromosikan ethtrade. Soalan ini memang sangat wajar ditanya terutama kepada mereka yang ingin
mengeluarkan dana pelaburan yang besar ataupun kecil.

Ini hak kita sebelum membuat keputusan memulakan pelaburan. Entry kami kali ini menyelami persoalan ini
dari perspektif dan rujukan kami sendiri dan sudah pasti dikalangan pembaca ada yang lebih mahir, mohon
memberikan maklumbalas sekiranya pandangan kami ini tidak tepat. Moga kita beroleh manfaat.

Kami merujuk kepada artikel di The Star Online bertarikh 23 Mei 2016 adalah berkaitan

http://www.thestar.com.my/business/business-news/2016/05/26/bnm-governor-says-fintech-regulatory-
framework-ready-by-july/

Kami berpendapat perkara yang utama adalah pengiktirafan Bank Negara Malaysia (BNM) terhadap Fintech /
cryptocurrency. Dengan pengiktirafan ini akan dapat memastikan
Malaysia seiring dengan negara - negara lain yang menerima
cryptocurrency untuk ditukar dagangkan dengan Ringgit Malaysia.
Dan sememang ini ini telah direalisasikan kerana digital currency
bitcoins dapat dikeluarkan melalui kad visa di mesin ATM bank
tempatan dan dapat juga ditransaksikan daripada digital wallet ke
akaun bank tempatan.

Maka persoalan pengiktirafan BNM terhadap cryptocurrency
selesai.

Timbul pula pertanyaan bagaimana ETHTRADE buleh memungut
wang individu untuk diniagakan? Adakah lesen dikeluarkan oleh
BNM? Di mana syarikatnya di Malaysia? dan banyak lagi soalan
akan ditanya.
Bahkan soalan - soalan ini juga yang kami tanyakan dan kaji secara
sendiri.

Maka penemuan kami ialah seperti berikut:

1. Pendaftaran Syarikat Ethtrade.

Rujukan https://ethtrade.io/documents

Terdapat 2 pendaftaran di bawah nama ethtrade iaitu Ethtrade
Limited dan Ethtrade Global Limited yang berdaftar dengan Integrated Companies Registry Information
System (ICRIS)

ETHTRADE LTD (No. Syarikat 2398217) adalah sebuah syarikat di Hong Kong yang beroperasi di alamat
seperti berikut Unit 3, Room 2207-9 Tower Two, Lippo Centre, 89 Queensway, Admiralty, Hong Kong.
Ditubuhkan pada 4 Julai 2016.

Ethtrade Global Limited (No Syarikat 2488221) adalah sebuah syarikat di Hong Kong yang beroperasi di
alamat seperti berikut Level 19, Two International Finance Centre, 8 Finance Street Central, Hong Kong.
Ditubuhkan pada 23 Februari 2017.
Dengan wujudnya rekod pendaftaran ini maka syarikat Ethtrade sememangnya sebuah syarikat yang sah
berdaftar di Hong Kong iaitu negara pusat operasinya.

2. Kebenaran Bank Negara Malaysia (BNM)
Dengan pengiktirafan BNM terhadap Fintech dan cryptocurrency maka kami klasifikasikan ethtrade terlibat
dalam urusniaga pertukaran wang asing.

Rujukan: http://www.bnm.gov.my/index.php?ch=bm_fea&pg=bm_fea_announcement&ac=364&lang=bm

15
KLIK Untuk Daftar Percuma https://ethtrade.org/agent595420 atau https://ethtrade.biz/agent595420
Sebarang pertanyaan sila wasap terus klik link ini http://www.wasap.my/60132864786/PROJEKSIFARMISKIN

Penelitian kami terhadap Notis 3 Pelaburan terhadap aset matawang asing mendapati terdapat bahagian yang
menerangkan mengenai pelaburan di luar negara untuk akaun persendirian yang menjelaskan individu
dibenarkan membuat pelaburan luar negara dengan amaun yang dikehendaki.

Anda boleh layari notis ini di sini
http://www.bnm.gov.my/files/notices/Notice_3.pdf
Adapun pada kami ini adalah satu bentuk kebenaran yang umum daripada
BNM dan penelitian serta penilaian mendalam perlu dibuat oleh individu
sendiri terhadap syarikat yang hendak dibuat pelaburan. Pelaburan adalah
atas risiko sendiri. Entry di blog ini tidak menjamin ethtrade sebagai sebuah
platform pelaburan yang bebas daripada masalah.

Laporan dagangan syarikat boleh dijadikan sumber rujukan maklumat
perniagaan ethtrade.

Pihak kami tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerugian atau
kerosakan yang dialami disebabkan penggunaan sebarang maklumat yang
terdapat di dalam laman web.

Kredit pd penulis blog ethtrade asia.

APAKAH ETHTRADE? INFO 1

Syarikat Ethtrade ditubuhkan pada 2015. Dalam jangka masa singkat, kami bejaya menunjukkan pengurusan
yang terbaik dan menyatukan kesemua keuntungan. Kami adalah golongan
profesional muda dan bertenaga yang sentiasa bersemangat untuk
mencapai matlamat. Pengurus kami Eric Bondi dan Michael Frendowski
adalah pedagang yang terlatih. Sejak projek Ethereum dilancarkan pada
2013, kami mengambil keputusan untuk mempromosi platform unik ini yang
dikenali sebagai "Dunia Komputer."

Kami beranggapan matlamat kami adalah untuk membangunkan dan
mengambil bahagian didalam perdagangan matawang crypto yang dinamik.
Sekarang, kami secara berperingkat menguasai Ethereum dan berkongsi
pengalaman kami melalui perkhidmatan pengurusan aset yang berkualiti.

Prinsip pengurusan amanah kami menggunakan pelaburan anda untuk
berdagang dengan Ethereum. Pendapatan purata bulanan syarikat daripada
30% - 50%, separuh daripadanya (15-25%) terakru kepada pelabur. Pasaran matawang Crypto membenarkan
seseorang mendapatkan lebih keuntungan, tetapi strategi utama kami lebih kepada keselamatan dana
pelaburan.membuka peluang kepada pelabur dengan skim kerjasama yang jelas dan pembahagian untung
sama rata antara pelabur dengan syarikat. Apabila melabur disini, anda melabur dimasa hadapan sebenarnya
sudah pun berlaku.

Ethtrade bukan bitcoin atau ape2 matawang tapi ia adalah syarikat.
Kita melabur dgn syarikat ethtrade menggunakan matawang bitcoin.
Seperti anda melabur di ASB menggunakan matawang RM.
Mari kita belajar sama2 apa itu Ethtrade. Mudah - mudahan semua mudah
faham..

� ETHTRADE �
Apakah platform pelaburan Ethtrade?
Ethtrade adalah sebuah syarikat perdagangan cryptocurrency.
→Di mana kita boleh mengembangkan wang kita dengan hanya melabur
dalam platform Ethtrade.
→ Kita boleh mengembangkan Bitcoin, Ethereum atau Dolar!

Berapa banyakkah kita boleh mendapat hasil, harian atau bulanan?
→Sehingga 1% Harian
→ 15% Sehingga 25% Bulanan
→Tiada faedah tetap bergantung kepada prestasi team Ethereum.

16
KLIK Untuk Daftar Percuma https://ethtrade.org/agent595420 atau https://ethtrade.biz/agent595420
Sebarang pertanyaan sila wasap terus klik link ini http://www.wasap.my/60132864786/PROJEKSIFARMISKIN

→Pendapatan harian dari hari isnin hingga jumaat (Hujung minggu ditutup)
→Keselamatan terjamin, 100% Telus, Laporan kewangan mingguan, Laporan kewangan tahunan.
→ Ethtrade - Pemasaran affiliate deposit unik + keuntungan.
→Mendapat komisen dengan menjemput rakan anda!
→ 3% sehingga 12% sedalam 5 level!

Sekali lagi!
Ianya *deposit + bonus*keuntungan pemasaran affiliate yang unik.

Ethtrade juga menyediakan..
→ Pendidikan Perdagangan Cryptocurrency
→ Pendidikan Ethereum -Memahami Rangkaian Ethereum
→ Kerja Amal Ethtrade
→ Kelab Ethtrade & Event
→ Peraduan & Hadiah - 6,000 Hadiah, T-shirt, gajet dan banyak lagi!

Dimana syarikat ini terletak?
→Unit 3, Room 2207-9 Tower Two, Lippo Centre, 89 Queensway, Admiralty, Hong Kong.
→100% Syarikat Hong Kong berdaftar No. Syarikat 2398217

Siapakah pemilik syarikat?
Pemilik syarikat ialah :-
→Michael Frendowski - CEO
→Eric Bondi -Marketing
→Jey Shin - Bussiness Developer
→Jackwood - Chief of IDE.

Ethtrade mempunyai 3 website untuk kemudahan peserta jika ada website sedang diselenggara, iaitu
https://ethtrade.org
https://ethtrade.biz
https://ethtrade.io

》》》Ethtrade《《《
Sertai Kami & Mulakan Pendapatan!

17
KLIK Untuk Daftar Percuma https://ethtrade.org/agent595420 atau https://ethtrade.biz/agent595420
Sebarang pertanyaan sila wasap terus klik link ini http://www.wasap.my/60132864786/PROJEKSIFARMISKIN

APAKAH ETHTRADE? INFO 2

Apa itu www.ssllabs.com

SSL = SECURE,SOCKET,LAYER

SSL ialah kita menguji sesebuah serve website company serius atau tidak menjalankan bisnes
sebelum kita join apa2 bisnes dalam dunia ini.

Penting nya SSLABS ini ialah kita boleh melihat gred serve sesebuah company menjalakan bisnes,
terutamanya bisnes yang menjalankan transaksi wang seperti maybank2u,cimbclick dan lain-lain.
Ini kerana jika serve yang Gred A,B,C, dan TRUSTED maka kita tidak perlu risau serve nya tidak
akan boleh di hack oleh sesiapa untuk mencuri duit atau mencuri data peribadi kita. PERNAH DUIT
TUAN/ PUAN DALAM ACCOUNT BANK HILANG???

Untuk membuat domain yang TRUSTED ialah 1juta usd selama setahun. SSLABS ini bukan sahaja
di Malaysia, malah diguna pakai oleh satu dunia menggunakannya sebelum join apa2 bisnes.

( GUNALAH ILMU INI SEBELUM ANDA JOIN APA-APA BISNES DI ATAS MUKA BUMI INI )

Bagaimana pula dengan ethtrade.org ?? Biar gambar berbicara ��

APAKAH ETHTRADE? INFO 3
Info Ethtrade*
*Ramai yg tertanya2*
*1. Ni bisnes apa?*
Syarikat Ethtrade menjalankan urusniaga membeli dan menjual coin2 digital di web trade yg sah. Keuntungan

18
KLIK Untuk Daftar Percuma https://ethtrade.org/agent595420 atau https://ethtrade.biz/agent595420
Sebarang pertanyaan sila wasap terus klik link ini http://www.wasap.my/60132864786/PROJEKSIFARMISKIN

jual beli diberi separuh utk syarikat separuh utk investor(kita)

*2. Modal berapa ? Kena bayar bulan2 ke ?*
Modal minimum RM60 utk USD11 . Ikut kemampuan masing2. Kalau
nak bulan bulan pon boleh , kalau nak bayar sekali je pon takpe .

*3. Berapa keuntungan yg kita akan dpt ?*
Harian 0.3% - 1.5% (tak termasuk sbtu ahd)
Bulanan 15% - 25%

*4. Mcm mana kita nak tahu keuntungan masuk?*
System akan hantar jumlah profit ke email anda / boleh log in id , lihat
bahagian portfolio

*5. Kena cari org ke ?*
Terpulang kepada anda . Kita ada income pasif (tak taja) income aktif (menaja) kalau nak income pasif je pon
boleh. Kalau nak more side income boleh menaja sbb ada bonus utk yg aktif

*6. Lepas join nak buat apa?*
Duduk diam2 boleh , nak menaja pon boleh
*7. Lepas join dpt apa ?*
Awak akan ada id sendiri. Login id , on kan auto reinvest (bahagian
portfolio) dan awak boleh tgok keuntungan awak .

*8. Mcm mana cara nak guna btc utk dptkan RM?*
Anda boleh cairkan btc dgn cara :
- Guna untuk masukkan investment tajaan baru
- Jual kpd upline @ trader = dapat RM
- Anda belanja ke peniaga2 yg menerima BTC
- Anda transfer ke kad debit BTC dan CASHOUT di mesin ATM seluruh
dunia
- Anda transfer ke kad debit BTC dan belanja guna kad trsebut di seluruh
dunia

*9. Perlu download apa2 ke ?*
Ye , download application LUNO utk withdraw

*10. Kalau saya tak dpt download app luno utk withdraw mcm mana ye?*
Admin akan bantu utk tuan/puan withdraw

*11. Withdraw ni apa?*
withdraw tu pengeluaran utk kita cair kan bitcoin tu kepada cash sebab
kita punya pelaburan bitcoin ke bitcoin .

*12. Mcm mana nak withdraw?*
Macam kat atas td

*13. Bila tempoh utk withdraw?*
withdraw bila cukup tempoh matang 60 hari boleh withdraw . tapi kalau
nak ambik balik modal anda kena tunggu 4 bulan baru modal anda
penuh.

*14. Berapa lama proses withdraw ?*
Proses dalam 3-5 hari.

*15. Ada ajar cara withdraw ?*
Ada. Ni caranya
https://youtu.be/3N0jBe5haCk

*16. Syarikat dkt mana ?*
Syarikat Ethtrade di Hong Kong. Di Malaysia ada juga center milik leader

19
KLIK Untuk Daftar Percuma https://ethtrade.org/agent595420 atau https://ethtrade.biz/agent595420
Sebarang pertanyaan sila wasap terus klik link ini http://www.wasap.my/60132864786/PROJEKSIFARMISKIN

(tuan fauzi) di klang

*17. 4 bulan kita ambil modal , lepastu dpt apa?*
Lepas 4 bulan anda akan dpt modal + profit . Boleh ambil modal anda tp
tinggalkan keuntungan utk pelaburan seterusnya

*18. Kalau taknak ambik modal tu boleh ke ?*
Boleh. Lagi bagus . Income anda akan bertambah (boleh lihat anggaran
modal dan profit)

*19. Kalau ambik modal dan profit adakah sy kena buka akaun yg lain?*
Akaun masih ada cuma tidak aktif (tiada profit) jika nak aktifkan semula ,
boleh topup

*20. Tempoh yg diberi utk topup semula ?*
6 bulan , jika lebih kena buka akaun baru

*21. Kita bole membeli bitcoin dn melihat nilai bitcoin dari masa ke semasa
di "live update" mcm mana kita nk lihat ?*
Boleh download XE CURRENCY dkt playstore anda

*22. Nak daftar mcm mana ?*
Daftar Free, KLIK
klik link di bhg header muka surat

*23. Mcm mana nak masukkan modal ?*
Bank in modal yg anda nak laburkan kepada leader in charge. Leader akan
bantu masukkan modal anda.

*24. Mcm mana nak tukar ke bitcoin ?*
Jangan pening2 , lepas bank in tunjukkan resit payment , beri user ID ETH
dan pswd anda . Admin terpilih akan masukkan bitcoin mengikut pelaburan
anda

APAKAH ETHTRADE? INFO 4
ETHTRADE 100% REAL INVESTMENT

➡ Ianya Bukan MLM!!!
➡ Ianya bukan Scam/Spam!!!
➡ Ianya bukan Money Game!!

ETHTRADE ialah platform investment CRYPTOCURRENCY yg terbaik masa
kini.

Apa yg menariknya didalam syarikat ETHTRADE??

➡ TIDAK perlu mencari org (Pasif)
➡ TIDAK perlu menjual produk
➡ TIDAK perlu buat tabletalk (Pasif)
➡ TIDAK perlu promosi disana-sini (Pasif)

Anda hanya perlu buka akaun Ethtrade, modal adalah mengikut pada
kemahuan dan kemampuan kewangan anda (minimum USD11).

Profit sebulan adalah didalam anggaran diberi keuntungan 15% hingga
25%. Dan anda boleh memilih untuk menjadi pasif atau aktif member.

JOIN THE FUTURE TODAY!

20
KLIK Untuk Daftar Percuma https://ethtrade.org/agent595420 atau https://ethtrade.biz/agent595420
Sebarang pertanyaan sila wasap terus klik link ini http://www.wasap.my/60132864786/PROJEKSIFARMISKIN

Anda tahu kenapa kalau anda lambat bayar hutang bank, dia meningkat
banyak tahap dewa?Jawapannya ialah bank menggunakan sistem
kompounding untuk hutang anda..Bestnya bayar hutang bank dgn
kompounding ni.

APA ITU COMPOUNDING
Secara ringkasnya, kompounding ialah (modal + untung) x interest.
Contohnya, anda pinjam dengan bank RM 10,000. Bank tetapkan setiap
bulan interest ialah 6%. Katakanlah anda tak bayar selama 6 bulan. Jom
kita tengok perbezaan pengiraan kompounding (cara bank kira utk kita bg
duit kpd dia) dengan pengiraan konvensional (cara bank kira utk dia bg
duit kpd kita)
COMPOUNDING
Interest Bulan 1 -> RM 10,000 x 6% = RM 600
Interest Bulan 2 -> RM 10,600 x 6% = RM 636
Interest Bulan 3 -> RM 11,236 x 6% = RM 674.16
Interest Bulan 4 -> RM 11,910.16 x 6% = RM 714.61
Interest Bulan 5 > RM 12,624.77 x 6% = RM 757.49
Interest Bulan 6 -> RM 13,382.26 x 6% = RM802.96
Total interest 6 bulan = RM 4175.22

KONVENSIONAL
Interest Bulan 1 -> RM 10,000 x 6% = RM 600
Interest Bulan 2 -> RM 10,000 x 6% = RM 600
Interest Bulan 3 -> RM 10,000 x 6% = RM 600
Interest Bulan 4 -> RM 10,000 x 6% = RM 600
Interest Bulan 5 > RM 10,000 x 6% = RM 600
Interest Bulan 6 -> RM 10,000 x 6% = RM 600
Total interest 6 bulan = RM 3,600

Kepada yang malas nak kira atau faham. Nasihat saya. Anda lihat kpd yg
sy hitamkan tu sahaja. Utk kompounding, total interest lebih banyak dari
konvensional. Kenapa ye? Padahal interest sama je. 6%. Xde beza pon.
Itulah kuasa kompounding. Sekarang bank ni baik ke jahat? Time dia bg
dividen kt kita, dia guna konvensional. Time kita kena bayar kt dia, dia
guna kompounding..oooo, manyak cantikkk
Kalau anda rasa bank anda penyelamat dunia anda. Anda silap. Okay,
berbalik kepada pengiraan tadi.
Walaupun kompounding tu hanya 6x kali sahaja. Perbezaan ketara telah
kita lihat. Cuba anda bayangkan di ETHRADE@bitcion Compounding
anda ialah 60 hari next and next NON STOP!
Mesti meletup kaw-kaw kan? Jadi, apa tunggu lagi. RM60/11USD SIMPAN
tak kaya. Labur tak miskin

APAKAH ETHTRADE? INFO 5
?BAGAIMANA PELABURAN KITA DIDAGANGKAN DI ETHTRADE?
Prinsip Pengurusan Amanah di Ethtrade;
Pelaburan kita didagangkan dengan platform Ethereum. Purata
Pendapatan Bulanan syarikat adalah dari 30% - 50%, keuntungan
terakru syarikat dikongsikan 50/50 diantara syarikat dan para pelabur.
Bermaksud Purata Keuntungan 15%-25% terakru dikongsikan kepada
pelabur. Pasaran Cryptocurrency membolehkan seseorang untuk
mendapatkan lebih banyak keuntungan, tetapi strategi syarikat
bertujuan menjaga kepentingan para pelabur terutamanya untuk
keselamatan dana.

21
KLIK Untuk Daftar Percuma https://ethtrade.org/agent595420 atau https://ethtrade.biz/agent595420
Sebarang pertanyaan sila wasap terus klik link ini http://www.wasap.my/60132864786/PROJEKSIFARMISKIN

Diantara 6 Platform Dagangan Coin Ethereum:

? Poloniex

? Kraken

? Bittrex

? Openlendger

? Gatecoin

? Yunbi
Kesemua platform ini menjalankan dagangan di bursa saham bitcoin.

APAKAH ETHTRADE? INFO 6
Apa Perlu Buat Selepas Daftar ETHTRADE.

Setelah menyertai ethtrade kita memerlukan beberapa aplikasi untuk diinstall
di telefon pintar. Applikasi ini boleh didapati dari playstore phone anda.

1. XE Currency

Apps xe currency, lihat nilai bitcoin
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.xe.currency

Apps ini perlu untuk mengenalpasti kadar tukaran semasa 1 Bitcoins dengan USD dan matawang lain.

2. LUNO Bitcoins Wallet

Wallet LUNO
https://play.google.com/store/apps/details?id=co.bitx.android.wallet

Terdapat pelbagai jenis wallet yang boleh digunakan mengikut
kepada keselesaan anda. Pengesyoran kami andalah menggunakan
bitcoins wallet LUNO kerana ia lebih mesra pengguna dan dapat
dilink dengan bank - bank di malaysia untuk tujuan pertukaran
bitcoins ke RM. Bagaimanapun anda bebas memilih wallet yang anda
gemari.

Ethtrade Affiliated Program .

✅ 1 Email 1 ID Sahaja .
✅ Pendaftaran Adalah FREE .
✅ Pendaftaran Kena Guna IP
DATA Lain2.
✅ Modal Minima - USD11@ RM60.00
✅ Modal Maksima - USD30k@ RM150,000.00
✅ Boleh Tambah Simpanaan Bila2 Masa Sahaja .
✅ Hanya Bitcoin/Ethreum/USD Untuk Bayaran @
Simpanan.
✅ Modal Hanya Boleh DiKeluar Kan Selepas 60Hari . Jika
Tidak, Denda@Penalti 15% - 30% .
✅ Profit Boleh Di Keluarkan Bila2 Sahaja . Minima USD10.
Selagi Modal Tidak Keluar, Maka Anda Akan Terima
Profit Harian.
✅ Bonus Harian - 1 Minggu 5 Hari Sahaja . Sabtu & Ahad
- TIADA Bonus .
✅ Dividen -Bulanan 15% - 25%

22
KLIK Untuk Daftar Percuma https://ethtrade.org/agent595420 atau https://ethtrade.biz/agent595420
Sebarang pertanyaan sila wasap terus klik link ini http://www.wasap.my/60132864786/PROJEKSIFARMISKIN

✅ Proses Withdraw - 3@5 Hari Akan Masuk Dalam Wallet
BITX @ COINBOX.
✅ Bayaran Bonus - Wallet BITx @ COINBOX @ ADVANCE
CASH & ETHTREUM Wallet.
✅ Sistem Compounding ADALAH PILIHAN ( Jika Button
Auto Reinvestment ON, Bonus Adalah Lebih Besar )
✅ Ada 5 Pilihan Simpanan -
@ Frontier - USD11
@ Homestead - USD500
@ Metropolis - USD3000
@ Serenity - USD10000
@ Co Founder - USD30000
✅ Ada 2 Bonus NETWORK.
@ Bonus Tajaan
@ Bonus MATCHING
✅ Jumlah Bonus Berdasarkan
PANGKAT DALAM PLAN
AFFILIATE ETHTRADE.
@ Frontier & Homestead -
3 GENERASI@LEVEL
@ Metropolis - Co Founder
5 GENERASI@LEVEL .

APAKAH ETHTRADE? INFO 7
PELABURAN TERKINI 2017 untuk menjana pendapatan lumayan
menerusi bisnes bitcoin bersama ETHTRADE ???

▶ TAK PERLU TAJA/CARI ORANG
▶ pasif income...
▶ auto trade...
▶ modal mampu milik...
▶ minimum invest RM60 /USD11 jer
▶ Invest, sit n relax...
▶ hari2 profit masyukkk....
▶ boleh withdraw selepas tempoh matang 60 hari
▶ boleh topup modal bila2 masa...
▶ biz santai... ♻ Dalam kehidupan banyak pilihan ♻

Anggaran Keuntungan Termasuk Modal ( Purata Bulanan
15%~25% ) bagi yg pasif tidak menaja

DENGAN HANYA MODAL USD11@RM60 ANDA BERPELUANG
MENDAPAT PULANGAN SPT ?
?60hari = RM73+
?100hari = RM100+
?1 Tahun = RM367+
?2 Tahun = RM3,014+
?3 Tahun = RM24,753+
?4 Tahun = RM203,273+
?5 Tahun = RM1,669,263+

Modal Minima USD11@RM60
Modal Maksima USD30K@RM150K
100% Simpanan Dalam Bitcoin. Tiada Kontrak
Simpan Selama Mana Yg Anda Suka
LAGI LAMA ANDA SIMPAN, LAGI BERTAMBAH PROFIT ??�??

23
KLIK Untuk Daftar Percuma https://ethtrade.org/agent595420 atau https://ethtrade.biz/agent595420
Sebarang pertanyaan sila wasap terus klik link ini http://www.wasap.my/60132864786/PROJEKSIFARMISKIN

Bitcoin (Matawang Digital) Merupakan Antara Salah Satu
Aset Yang Paling Bernilai Di Dunia.
Permintaannya Yg Semakin Bertambah Membuatkan
NILAI BITCOIN SEMAKIN MENINGKAT ↗↗??

Nilai Bitcoin (BTC):
� 2009, 1 BTC = RM98
� 2016, 1 BTC = RM3500
� 2017, 1 BTC = RM5000++

Seperti Mana Emas, Bitcoin (Matawang Digital) Juga
Adalah Aset Masa Depan Kita Semua.
Jom Simpan Dan Kumpul Bitcoin Di ETHTRADE ???

77 Negara
100K++ Orang Telah Menyertai ETHTRADE !!!
Jom Jadi Salah Seorang Darinya ????

Anda boleh pilih antara satu bagi tindakan selanjutnya

APAKAH ETHTRADE? INFO 8
APA TU???
https://Whois.domaintools.com

Tahukah anda bahawa website-website tertentu akan ada tarikh
luput? Dalam bisnes, jika sesuatu syarikat yakin tentang bisnes
yang dijalankan. Mestilah website-website mereka mempunyai tarikh
luput yang lama. Sekarang teknologi di hujung jari, anda boleh
memeriksa sendiri sejauh mana syarikat itu yakin dengan bisnes
mereka dengan memeriksa tarikh luput website di
http://whois.domaintools.com/

Sejauh manakah syarikat-syarikat tersebut target untuk berada di
pasaran boleh dilihat secara kasar dengan tarikh luput website
mereka.

Masukkan sahaja alamat website di dalam search box. Saya telah
memeriksa sendiri antara bisnes2 yang berjaya di dunia.

Facebook : Expires on 2020-03-30

Instagram : Expires on 2021-06-04

Twitter : Expires on 2020-01-21

Microsoft : Expires on 2021-05-03Apple : Expires on 2021-02-20

Ethtrade : Expires on 2026-02-26 ?�?�?�

Anda nilai sendiri tuan-tuan..Nilai dengan mata hati..Buka mata, buka
minda..Tiada jaminan dalam pelaburan, tetapi kita boleh melihat
sejauh mana kesungguhan syarikat untuk membuat bisnes..Dengan
Security website bertaraf A setaraf dengan website maybank, tarikh
luput website pada tahun 2026 setaraf dengan website2 syarikat2
yang kukuh dan berjaya pada masa sekarang..

Anda tentukan, kalau betul Ethtrade ni penipu, adakah mereka
sanggup membayar sejumlah duit yang banyak untuk website
security dan tarikh luput website..Ramai sudah yakin dengan Ethtrade..... .anda bila lagi??

24
KLIK Untuk Daftar Percuma https://ethtrade.org/agent595420 atau https://ethtrade.biz/agent595420
Sebarang pertanyaan sila wasap terus klik link ini http://www.wasap.my/60132864786/PROJEKSIFARMISKIN

CARA MENDAFTAR ETHTRADE CARA 1
Panduan register akaun ETHTRADE
[ Ikut arahan berikut-]

1. Buka gmail anda siap2 kerana pendaftaran memerlukan
gmail...system akan hantar 4 digit nombor sebagai
pengaktifan yg perlu anda isi didalam kotak yg akan
disediakan nnt.

2. Klik link dibawah ini
(link penaja anda)
klik link di bhg header muka surat

3. Klik oren bar
"START EARNING NOW!"
4. Klik "SIGNUP"
5. Type email anda
6. Type kan catcha code dikanan
7. Check atau thick "I Agree......"
8. Klik oren bar
"CREATE AN ACCOUNT"
9. Buka email anda - cari email drpd ETHTRADE
10. Dapat no pin 4 angka dlm email tersebut
11. Type kan no pin tersebut di website ethtrade
12. Screenshot page temporary login & password.
Simpan untuk record anda
13. Bank-in deposit ke salah acc penaja anda atau
leader anda (minta no akaun)
14. Ambil gambar bank-in slip deposit
15. Hantar whatsapp ke (no tepon penaja anda)
screenshot & bank-in slip bg tujuan pembelian credit
USDollar ke account ethtrade anda.

?SELESAI.??

CARA MENDAFTAR ETHTRADE CARA 2

Step pendaftaran akaun percuma ethtrade

?klik link website yang diberi oleh rakan anda di sini
klik link di bhg header muka surat

?klik open account
?klik start earning now
?masukkan emel
?masukkan code yang dipaparkan
?klik box I agree
?klik create an account
?tunggu emel pincode dari ethtrade
?masukkan pincode
?klik send

Tahniah! Akaun percuma anda telah berjaya
didaftarkan. Dipaparan akan keluar popup sebelah
kanan maklumat no ahli & password sementara

25
KLIK Untuk Daftar Percuma https://ethtrade.org/agent595420 atau https://ethtrade.biz/agent595420
Sebarang pertanyaan sila wasap terus klik link ini http://www.wasap.my/60132864786/PROJEKSIFARMISKIN

☡screen shot maklumat tersebut untuk rujukan
☡klik I have save
☡klik logout akaun anda

step pengesahan akaun
?klik login
?masukkan emel atau no ahli
?masukkan pasword sementara
?masukkan code yang dipaparkan
?klik login
?tunggu emel pincode dari ethtrade
?masukkan pincode
?klik send

Tahniah! Akaun anda telah disahkan ?

CARA MENDAFTAR ETHTRADE CARA 3
Step by step nk Register acc ethtrade

1. Klik Link ini klik link di bhg header muka surat

2. Sebelum Register, PASTIKAN referral sama dgn upline..
Sila lihat "Anda dijemput oleh: ETH…………….

3. Masukkn email anda

4. Masukkan code ditepi contoh. "40644"

5. Klik (dlm kotak)" saya setuju dengan terma-terma
Pelaburan

6. Klik "MEMBUKA AKAUN"

7. Kita akan dpt email check email anda) 4 pin code di email..
Buka email&masukkan ke kotak yg disediakn..

Selesai.. Selamat datang ke dunia crypto-currency.

26
KLIK Untuk Daftar Percuma https://ethtrade.org/agent595420 atau https://ethtrade.biz/agent595420
Sebarang pertanyaan sila wasap terus klik link ini http://www.wasap.my/60132864786/PROJEKSIFARMISKIN

CARA MEMASUKKAN MODAL KE AKAUN ETHTRADE
Step aktifkan akaun simpanan anda
↪bankin kepada merchant atau leader in charge, minima RM60, maksima RM150,000 (jumlah dalam gandaan
RM50)
↪maklumkan merchant atau leader incharge
⚬no ahli anda
⚬password sementara
⚬jumlah simpanan
↪merchant atau leader incharge akan proses & akan maklumkan apabila transaksi sudah berjaya

CARA MENDAFTAR AKAUN LUNO DAN MEMBUAT WALLET LUNO
Step aktifkan akaun simpanan anda
↪bankin kepada merchant atau leader
incharge, minima RM60, maksima RM150,000
(jumlah dalam gandaan RM50)
↪maklumkan merchant/leader incharge
⚬no ahli anda
⚬password sementara
⚬jumlah simpanan
↪merchant akan proses & akan maklumkan
apabila transaksi sudah berjaya

Next
Install LUNO Bitcoin Wallet di playstore & daftar

((Akaun Luno pula))

?�STEPS SETTING LUNO
?download luno di apps
?klik sign with email
?masukkan email dan pasword pasword: huruf depan besar,
huruf kecil & nombor
?tgk di email then klik link biru untuk confirmation
?klik continue
?masukkan semula email & pasword
?create pin & confirm pin
?klik 'got it'

?�VERIFY ACC LUNO
?klik 3 garis atas belah kiri
?klik setting -folo aturan
?masukkan nama
?no telefon
?upload IC
?upload bill utility

?�setel semua urusan luno di apps

Link akaun LUNO ke Akaun ethtrade dgn 8 steps sahaja!

Sebelum link akaun LUNO, perlu verified akaun luno Anda
mengikut Step by step.

1. Buka akaun LUNO

27
KLIK Untuk Daftar Percuma https://ethtrade.org/agent595420 atau https://ethtrade.biz/agent595420
Sebarang pertanyaan sila wasap terus klik link ini http://www.wasap.my/60132864786/PROJEKSIFARMISKIN

2. Klik Setting
3. Klik verified level 1
4. Masukan no phone
5. Klik verified level 2
6. Ambil gambar IC
DONE!

1. Buka Luno
2. Klik more
3. Klik receive bitcoin
4. Copy link scan code
5. Buka akaun ETH
6. Klik Setting
7. Klik Payment details
8. Paste link di kotak bitcoin.
???Selesai???

Semakin lama disimpan semakin banyak Untungnya....MODAL
DAPAT BALIK..!!!???�

Cara penggunaan PROFIT KALKULATOR ETHTRADE
Kira potensi profit anda.
Sila ke https://ethtrade.org

Scroll hingga jumpa CALCULATE PROFIT
atau KIRA KEUNTUNGAN, ikut step berikut
1. Klik option "Standard"
2. Klik option "USD", mula 10usd
3. Klik option "auto reinvest"
4. Cuba ubah tempoh masa invest kpd 22 hari (1 bulan),
260 hari (1 thn), 520 hari (2 thn),
(780 hari)3 thn, 1040 hari (4 thn),
1300 hari (5 thn) dan seterusnya
5. Lihat potensi profit anda. Tukarkan dari USD kpd RM.
6. Ada pilihan simpan USD5000,
RM25K simpan 4 bulan dpt modal semula. Seterusnya tiap2
minggu withdraw profit.

WEBSITE BERKENAAN BITCOIN
1. www.cointelegraph.com

2. https://coinmarketcap.com/

3. www.btcmanager.com

4. www.coindesk.com

5. https://blockchain.info

6. www.blockchain.com

7. www.bitcoin.com

28
KLIK Untuk Daftar Percuma https://ethtrade.org/agent595420 atau https://ethtrade.biz/agent595420
Sebarang pertanyaan sila wasap terus klik link ini http://www.wasap.my/60132864786/PROJEKSIFARMISKIN

AMAL JARIAH DAN ZIKIR REZEKI
Marilah kita menjemput rezeki dengan sebarkan link2 berikut.

AMAL MAKRUF, INFAK, WAKAF. Mohon share di fb, whatsapp, telegram, in shaa Allah

1. Pertubuhan Murid-Murid Kitab Turath Negeri melaka(PMKT Melaka)

http://www.pmkt.com.my/v2/index.php/sumbangan3/senarai-bank

https://www.facebook.com/pmkt.melaka

2. Wakaf masjid Putra Heights, Subang Jaya

https://www.facebook.com/pages/Masjid-Putra-Heights/620212694740905?fref=ts

3. Maahad tahfiz Ad Dakwah

https://www.facebook.com/pages/Maahad-tahfiz-ad-dakwah/779807918722565?fref=ts

4. Madrasah Tahfiz Miftahul Ulum

http://mtmu.edu.my/sumbangan

5. Madrasah Darul Mumtaz

https://www.facebook.com/darulmumtaz?fref=ts

6. Darul Insyirah, Rumah Orang Tua

https://www.facebook.com/MyDarulInsyirah?fref=ts

7. Madrasah Hashimiah

https://www.facebook.com/hashimiah

8. Rumah Anak Yatim Di Malaysia

https://www.facebook.com/anakyatimmalaysia?fref=ts

9. Maahad Darul Faizin

https://www.facebook.com/MaahadDarulFaizin?fref=ts

10. Maahad Tahfiz At Thohiriah

http://www.tahfizthohiriah.com/

11. Sri Rahmat Nurussaadah

29
KLIK Untuk Daftar Percuma https://ethtrade.org/agent595420 atau https://ethtrade.biz/agent595420
Sebarang pertanyaan sila wasap terus klik link ini http://www.wasap.my/60132864786/PROJEKSIFARMISKIN

https://Facebook.com/rumah.suluk

(Bank CIMB:12240000624102 @ 8600574917)

no acc sri rahmat nurrussaadah

12. Broker Akhirat

https://www.facebook.com/groups/brokerakhirat/

13. Sedekah Subuh

https://www.facebook.com/groups/1497269310536576/

https://facebook.com/sdk.subuh/

14. Wakaf Masjid Taman Pulai Indah

http://www.masjidtamanpulaiindah.com/

15. Madrasah Darus Salam

https://facebook.com/madrasahdarussalamofficial/

16. Maahad Tahfiz Ilmi

https://facebook.com/TahfizILMI/

17. Rangkaian Maahad Tahfiz An Nabawi

http://matancentre.com/derma/

18. Maahad Tahfiz Umum

https://facebook.com/Madrasahkini/

19. Pondok Pengajian Ilmu Wahyu

https://facebook.com/Pondok-Pengajian-ILMU-WAHYU-596531660448565/

20. Maahad Tahfiz Anak Yatim Siti Khadijah

Www.pengasasbksk.org

21. Madrasah tahfiz lil banin

https://www.facebook.com/Madrasah-Al-Tahfiz-LIL-BANIN-945897332174668/

22. Infak Nasi Kukus Untuk Anak Yatim

https://chat.whatsapp.com/9hxdC1Z7nE9DCgXdYGINrq

23. Pondok Sungai Durian

https://www.facebook.com/pages/Pondok-Sg-Durian/313759628641055

Waqaf Pembinaan "Asrama Ummu Salamah".

Pondok Sungai Durian, Kelantan.

No Akaun Waqaf:

BANK ISLAM : 03-072-01-0119839.

Maybank : 5530-2961-0334.

24. Maahad Tahfiz Al Muqri

https://www.facebook.com/MaahadTahfizAlMuqri/

(MOHON SHAREKAN & BANTULAH)

Maahad Tahfiz AlMuqri Puchong akan membina bangunan baru tiga tingkat bernilai Rm1.8 juta.

30
KLIK Untuk Daftar Percuma https://ethtrade.org/agent595420 atau https://ethtrade.biz/agent595420
Sebarang pertanyaan sila wasap terus klik link ini http://www.wasap.my/60132864786/PROJEKSIFARMISKIN

Kami mempelawa sesiapa yang berminat untuk menyumbang sekurang-kurangnya RM10.00 atau RM30 atau
RM50 seorang setiap bulan selama 12 bulan kedalam akaun:

Maybank No. : 5627-7720-3532

atau

Bank Islam No. :1206-5010-0296-50

atas nama MAAHAD TAHFIZ ALMUQRI.

25. Sri At Ta'lim Nurul Jannah

Maybank 5580 4260 5446

https://www.facebook.com/Sri-At-Talim-Nurul-Jannah-1529165253993889/

26. Maahad Tahfiz Al Quran MTBQ

MBB 557447502038

Ust Ashraf 0125795935

✩✩✩✩✩✩✩✩✩✩✩✩✩✩✩✩✩

Kupasan Kitab Ziarah ke Alam Barzakh (Al Imam Jalaluddin As-Suyuti)

�✏KENAPA SI MATI LEBIH MEMILIH UNTUK BERSEDEKAH SEANDAINYA DIA DIKEMBALIKAN KE DUNIA?

??Sebagaimana firman Allah, "...wahai Tuhanku, alangkah baiknya Engkau lambatkan kedatangan ajalku ke
suatu masa yg sedikit saja lagi, supaya aku dpt bersedekah....." -(surah al munafiqun:10)

?✏Sedangkan dia tidak pun berkata "supaya aku dapat mengerjakan umrah" atau "supaya aku dpt solat"
atau "supaya aku dpt berpuasa"?

?✏Seorang ulama berkata, "Tidaklah seseorang yg tlh mati itu menyebut utk bersedekah melainkan kerana
kehebatan pahala yg telah dilihatnya selepas kematiannya.."

??Maka hendaklah kamu perbanyakkan sedekah kerana sesungguhnya seorang mu'min akan berada di
bawah teduhan pahala sedekahnya pada hari kiamat nanti.

??Bersedekahlah utk saudaramu yg tlh pun meninggal dunia kerana sesungguhnya mereka amat berharap
utk kembali ke dunia utk bersedekah dan melakukan amalan soleh.

??Oleh itu realisasikanlah harapan mereka. Dan latihlah anak2mu supaya membiasakan diri dgn
bersedekah.

??Bersedekahlah.. Sesungguhnya Allah memberi ganjaran kpd org yg bersedekah.

??Adakah anda pernah membaca tentang faedah bersedekah?

1⃣✏Amalan sedekah itu adalah salah satu pintu daripada pintu2 syurga

2⃣✏Sedekah adalah sebaik2 amalan soleh dan sebaik2 sedekah ialah memberi makan

3⃣✏Pahala sedekah akan menaungi pemiliknya pada hari kiamat dan melepaskannya dari azab neraka

4⃣✏Sedekah dapat memadam kemurkaan Allah dan kepanasan kubur

5⃣✏Sedekah adalah sebaik2 hadiah buat si mati, yang paling bermanfaat untuknya di kubur dan yang
ditambah oleh Allah akan rezeki (kerana bersedekah)

6⃣✏Sedekah adalah satu penyucian harta dan jiwa dpt menggandakan kebaikan.

7⃣✏Sedekah adalah punca kegembiraan si pemberi dan punca wajahnya bercahaya di hari kiamat

31
KLIK Untuk Daftar Percuma https://ethtrade.org/agent595420 atau https://ethtrade.biz/agent595420
Sebarang pertanyaan sila wasap terus klik link ini http://www.wasap.my/60132864786/PROJEKSIFARMISKIN

8⃣✏Sedekah menjadi pengaman dari ketakutan pada hari huru hara besar dan hari yang tiada kesedihan
kerana hilangnya sesuatu drpnya (hari kiamat)

9⃣✏Sedekah menjadi punca keampunan trhadap dosa dan penghapusan daripada kejahatan

?✏Sebagai pembawa berita gembira tntang pengakhiran yg baik dan punca doa malaikat buatnya

11⃣✏Orang yg bersedekah adlah org yg terbaik di kalangan manusia.

12⃣✏Pahala sedekah pula adalah utk semua yg berkongsi tentang sedekah itu (bukan hanya utk si pemberi)

13⃣✏Pemberi sedekah dijanjikan kebaikan yg banyak dan pahala yg besar

14⃣✏Org yg suka menginfaq adalah salah satu sifat orang yg bertaqwa.

15⃣✏Dan sedekah menjadi punca lahirnya kasih sayang hamba Allah kepada si pemberi.

16⃣✏Sedekah tanda dermawan dan salah satu tanda kemuliaan dan kemurahan hati

17⃣✏Bersedekah memustajabkan doa dan merungkaikan segala kesulitan.

18⃣✏Bersedekah menolak bala dan menutup 70 kejahatan di dunia.

19⃣✏Sedekah memanjangkan umur, menambah rezeki, menjadi punca rezeki dan kemenangan

20⃣✏Sedekah menjadi ubat, penawar dan penyembuh

21⃣✏Sedekah menghalang kebakaran, tenggelam akibat banjir dan kecurian

22⃣✏Pahala sedekah adalah tetap (tidak berbeza-beza) walaupun diberikan kepada haiwan ternakan atau
burung2.

??Dan sebaik2 sedekah skrg ini ialah menyebarkan msj ini dengan niat bersedekah

32
KLIK Untuk Daftar Percuma https://ethtrade.org/agent595420 atau https://ethtrade.biz/agent595420
Sebarang pertanyaan sila wasap terus klik link ini http://www.wasap.my/60132864786/PROJEKSIFARMISKIN

Doa rezeki nabi2
1. Nabi Isa Al Maidah, Ayat 114.
2. Nabi Sulaiman, As Shod, Ayat 35.
3. Nabi Musa, Al Qasas, Ayat 24
Sesiapa yang berminat mengamalkan zikir tertentu untuk
menarik rezeki boleh hubungi
FB Suhaimi Abdul Karim
https://www.facebook.com/saudagaremas916

http://www.wasap.my/601112227846/ZikirTarikanRezeki

MAKLUMAN PENAFIAN

Penyusun panduan ringkas ini telah mengumpul sebaik mungkin info2 berkenaan
bitcoin dan perkara2 yang dinyatakan. Penyusun tidak bertanggungjawab di atas
sebarang kemungkinan untung rugi kepada pembaca diatas penggunaan info2
tersebut. Nilai keuntungan adalah untuk contoh sahaja dan tidak tetap berdasarkan
pasaran semasa.

SEKIAN TERIMA KASIH

33