You are on page 1of 2

GR A

SUKSESE !

Detyr kontrolli Kapitulli 8 & 9 Klasa III A


Un jam _________________

1-Plotso ( 6 pike )

a) 6m=__dm ; 80dm =__m ; 6dm =__ cm ; 500 cm = __


m ; 50mm = __cm
b) Rendit n rendin rrits .(nga m e vogla tek m e madhja )
3m , 5dm , 70cm , 90mm , 200 cm , 80cm , 10mm
____________________________

2-Kryej mbledhjet . ( 4 pike )

8m 4dm 2dm 9cm 17 m 3dm 15 dm


40mm + 2m 3dm + 3dm 6cm
- 2 m 8dm - 8 dm 60mm

3-Njehso perimetrin e figurave . ( 3 pike )

6cm 6cm

8 cm 9cm

3cm 15 cm

P = __________________ P=_________________ P=__________________

4-Gjej syprinn e katrorit me brinj 9cm .( Vizato figurn ) ( 2 pik )

S =_____________________________

5-Gjej vllimin e kuboidit me kto prmasa : ( 2 pike )

Gjatsia 4 cm gjersia 2 cm lartsia


8 cm
V =___________________

6-Vizato dhe ngjyros figurat n mnyr q t tregoj: ( 6 pike )


a)gjysmn b) cerekun d) t
plotn

Arritje Te Qe kane nevoje per Te kenaqshme Shume te Te shkelqyera


paknaqshme permiresim kenaqshme
Kodi 1 2 3 4 5
Piket 0-8 9-16 17-20 21-28 29-31
7-Krahaso : ( >, < ,= ) ( 4 pike)
gjysma e 40 5-fishi i 4 ereku i 32 .. gjysma e 14
3-fishi i 4-es .. 1/ 4 e 24 ereku i gjysms se 16 ..
gjysmn e 4

8- Uiza ka mbledhur 80 guaska .1/8 ia dha vllait , 1/5 e prdori pr


mozaikun q bri dhe pjesn tjetr ia dha msueses .Sa guaska mori secili ?
( 4 pike)

Arritje Te Qe kane nevoje per Te kenaqshme Shume te Te shkelqyera


paknaqshme permiresim kenaqshme
Kodi 1 2 3 4 5
Piket 0-8 9-16 17-20 21-28 29-31