CHESTIONARUL 16 PF

1. Îmi sunt clare instrucţiunile acestui test:
a. da
b. nu sunt suficient de clare
c. nu
2. Sunt gata să răspund la fiecare întrebare cât mai sincer posibil
a. da
b. nu ştiu
c. nu
3. Aşi prefera să am o casă:
a. într-un cartier în care oamenii se pot vizita cu uşurinţă
c. izolat în adâncul pădurii
b. între a şi c
4. Sunt capabil să găsesc energia necesară pentru a înfrunta dificultăţile pe care le întâmpin:
a. întotdeauna
b. deseori
c. rar
5. Mă simt neliniştit în faţa animalelor sălbatice, chiar dacă ele sunt închise în cuşti
a. da
b. s-ar putea
c. nu
6. Mă feresc să critic oamenii, ideile şi părerile lor
a. da
b. uneori
c. nu
7. Fac oamenilor observaţii usturătoare atunci când consider că le merită
a. da
b. nu sunt sigur
c. nu
8. Îmi place mai mult muzica clasică decât cea uşoară
a. da
b. nu sunt sigur
c. nu
9. Dacă a-şi vedea 2 copii ai vecinilor gata să se bată
a. i-aş lăsa să se descurce singuri
b. nu ştiu ce-aş face
c. i-aş împăca
10. În societate
a. caut să mă împac remarcat
b. între a şi c
c. prefer să nu mă fac remarcat
11. E mai interesant să fii
a. inginer constructor
b. nu ştiu
c. actor dramatic
12. Pe stradă aş prefera să mă opresc pentru a privi la un artist care pictează, decât să privesc şi să ascult oameni
care se ceartă
a. da
b. nu ştiu
c. nu
13. În general reuşesc să mă înţeleg cu oamenii exigenţi, chiar dacă aceştia se laudă sau se arată prea satisfăcuţi
de ei înşişi
a. da
b. mai mult sau mai puţin
c. nu
14. Pe faţa unui om se poate vedea dacă este necinstit
a. aproape întotdeauna
b. uneori
c. niciodată

1

nu 24. a subţia b. nu 23. „Sapa” e faţă de „a săpa” ceea ce „cuţitul” este faţă de a. nu sunt sigur c. de acord b. între a şi c c. niciodată 19. Când ceva mă scoate din sărite mă calmez foarte repede a. Mi se întâmplă să am senzaţia unui pericol vag sau să mi se facă frică din motive pe care nu mi le pot explica a. da b. între a şi c c. sentimente b. Aş prefera să-mi asum riscul unei munci în care să pot câştiga neregulat dar mult. da b. dar care mi se atribuie: a. uneori b. nu sunt sigur c. Cu bani poţi obţine orice sau aproape orice a. nu 21. ospătar într-un mare restaurant 27. Hotărârile mele sunt dictate mai mult de: a. Lucrând acelaşi număr de ore şi cu remunerare egală este mai bine să fii: a. nu sunt sigur c. între a şi c c. nu mă simt deloc vinovat b. nu 26. mai multe funcţii c. nu sunt sigur c. Când vorbesc îmi place a. Ar fi foarte bine pentru toată lumea dacă vacanţele (concediile) ar fi mai lungi şi fiecare ar fi obligat să le ia a. nu 17. Mi se întâmplă să nu pot adormi pentru că mă urmăreşte o idee: a. Am fost desemnat să îndeplinesc a. da b. Dacă sunt criticat pe nedrept pentru o faptă pe care nu am comis-o. nu ştiu c. da b. de raţiune 22. a tăia c. din propria iniţiativă ori de câte ori am ocazia 18. tâmplar sau bucătar b. căteodată 2 . nu ştiu c. să prezint lucrurile aşa cum îmi vin în minte b. foarte rar c. să am din timp ideile sistematizate 25. în egală măsură şi de sentimente şi de raţiune c. da b.15. doar câteva funcţii (pînă la 5 inclusiv) b. un număr mare de funcţii 28. numai dacă este necesar b. a ascuţi 29. Vorbesc ceea ce simt a. mă simt totuşi puţin vinovat 20. Majoritatea oamenilor ar fi mai fericiţi dacă ar trăi mai mult printre semenii lor şi s-ar comporta la fel ca ei a. decât să accept o muncă în care să câştig regulat dar puţin a. între a şi c c. nu sunt de acord 16. Când mă privesc în oglindă mi se întâmplă cîteodată să nu mai ştiu unde mi-e dreapta şi unde mi-e stânga a.

niciodată 37. îi accept aşa cum sunt b. niciodată 42. muzica b. nu 39. uneori b. O lege învechită ar trebui schimbată a. fără a se mai tărăgâna schimbarea prin discuţii îndelungate 32. nu 33. pretind să fie urmate întocmai directivele mele. foarte rar c. în majoritatea cazurilor b. să se dezvolte b. nu 34. la o adunare publică a. 41. În viaţa mea personală realizez ţeluri pe care mi le fixez a. mai mult sau mai puţin c. Mi se pare că majoritatea oamenilor pe care-i cunosc mă consideră un partener de discuţii importante a. nu ştiu c. Mă simt în largul meu atunci când lucrez la un proiect care impune măsuri imediate ce afectează situaţia altor persoane a. să veghez la respectarea regulamentului. Mă simt puţin încurcat atunci când în societate devin centrul atenţiei generale a. niciodată 31. la o recepţie. între a şi c c. între a şi c c. Când văd oamenii cu o ţinută dezordonată a. b. iar în caz contrar renunţ: a. nu 36. posibil c. politicoşi decât cu persoane fără educaţie care ignoră normele de comportare a. uneori c. da 3 . da b. să muncesc la îmbunătăţirea activităţii b. da b. Când mi se încredinţează o funcţie de răspundere. căteodată c. mă dezgustă şi incomodează 35. Pentru părinţi e important să-şi ajute copiii a. da b. numai după o analiză profundă b. foarte rar c. Mă simt tare deprimat atunci când oamenii mă critică a. întotdeauna b. La şcoală preferam a. nu ştiu c. niciodată 30. şi una şi alta c. nu 43. căteodată c. da b. Îmi place mai mult să am de-aface cu oameni manieraţi. mai mult sau mai puţin c. lucrul manual 38. între a şi c c. În cadrul unei munci de echipe aşi prefera a. la un bal. Simt nevoia de a mă apuca de o activitate fizică ce necesită un efort deosebit a. Îmi face plăcere să iau parte la o întâlnire. da b. să-i înveţe să se controleze 40.

da b. Când mă cheamă şeful a. nu 49. Prietenii m-au părăsit a. ceea ce „mândru” este faţă de: a. Camera mea e bine aranjată şi în general ştiu cu precizie unde îmi sunt lucrurile a. profesor de liceu 52. adeseori 56. În textele pe care le citesc sesizez intenţiile ascunse neexprimate direct: a. Dacă ar trebui să aleg. nu 47. lumânare b. da b. îmi place să fac cadouri personale b. între a şi c c. da b. nu ştiu c. aproape întotdeauna b. Prin unele calităţi personale mă simt superior majorităţii oamenilor a. cu indiferenţă c. lună c. între a şi c c. nu 4 . mai mult sau mai puţin c. niciodată 50. surâs b. b. nu 57. cu entuziasm 48. da b. mi se pare plictisitor să mă ocup de cumpărarea cadourilor 53. Când mă impresionează ceva caut să ascund celorlalţi ceea ce simt a. când eram obligat b. oameni practici cu realizări materiale imediate b. 45. 54. reuşită c. niciodată 51. Discutând cu oamenii mă întreb dacă ceea ce le spun îi interesează cu adevărat: a. cât mai rar posibil. „Obosit” este faţă de „muncă”. nu sunt sigur c. aproape niciodată b. între ambele posibilităţi c. mă gândesc că voi putea profita de ocazie pentru a-mi rezolva problemele personale b. La anumite ocazii festive şi aniversări importante a. nu ştiu c. nu ştiu c. pădurar b. nu 44. lampă electrică 55. căteodată b. Lumea în care trăim are nevoie de: a. mai mult sau mai puţin c. Mi se întâmplă să ajung într-o stare de încordare şi enervare când mă gândesc la evenimentele petrecute în timpul zilei a. cîteodată c. oameni cu idei de îmbunătăţirea lumii 46. foarte rar c. mi-e teamă că am făcut ceva greşit. Când eram adolescent participam la activităţi sportive şcolare a. aşi prefera să fiu a. fericit. Care din următoarele trei lucruri nu concordă cu celelalte două a. uneori c.

nu ştiu c. nu 68. sudul. mai mult sau mai puţin c. îmi menţineam părerea proprie b. nu 65. nu ştiu c. Mi se spune că în voce şi gesturi manifest o stare de inervare a. nu 61. Sunt zile în care sunt prost dispus şi nu-mi place să văd pe nimeni a. da b. Când citesc într-o revistă un articol care prezintă lucrurile denaturat. mai mult sau mai puţin c. da b. În adolescenţă dacă aveam o părere diferită de cea a părinţilor a. foarte rar b. nu ştiu c. nu 62. Cred că un foarte mare grad de libertate este mai de preţ decât bunele maniere şi respectarea legii a. de mai multe ori pe săptămână b. estul. Am un simţ de orientare bine dezvoltat (îmi este uşor să indic nordul. Aş prefera să am un loc de muncă separat a. mai rar decât odată pe săptămână. da b. foarte rar c. nu 5 . vestul) când mă aflu într-un loc necunoscut a. nu ştiu c. uneori b. mai în vârstă sau care ocupă posturi importante) am tendinţa de a nu vorbi a. stres etc a.58. mă enervează 64. 59. destul de des 69. nu 66. c-am odată pe săptămână c. nu 63. încerc să-l calmez b. da b. Dacă cineva se înfurie pe mine a. am mai mult tendinţa de a-l cita decât dorinţa de a spune cum văd eu lucrurile a. nu 60. Consider că e dificil să te adresezi unui grup mare de oameni sau să faci o expunere în faţa acestuia a. Nu reţin lucrurile fără importanţă aşa cum ar fi denumirile de magazine. da b. îmi menţinmeam mai mult sau mai puţin părerea c. În prezenţa unor persoane respectabile (cu mai multă experienţă. Îmi place să merg la spectacole sau să mă distrez a. da b. mă supuneam părerii părinţilor 71. nu 67. Mi-ar fi plăcut viaţa de veterinar care îngrijeşte animalele bolnave sau accidentate a. uneori c. niciodată 70. Mănânc cu poftă şi întotdeauna la fel de îngrijit şi curat ca alte persoane a. mai mult sau mai puţin c. nu ştiu c. mai mult sau mai puţin c. da b. da b. da b. mai mult sau mai puţin c.

întotdeauna b. nu 83. Am mai puţini prieteni decât majoritatea oamenilor a. Dacă aşi avea ideea unei invenţii aşi prefera a. probabil c. Când mă aflu într-un grup mic de oameni. probabil c. Folosirea de cuvinte grosolane. mă mulţumesc să rămân pe ultimul plan. niciodată 81. da b. Deşi mă consideră câteodată mincinos. Adeseori b. foarte des b. oamenii mă găsesc câteodată simpatic a. mă dezgustă profund b. Felul de a critica a majorităţii oamenilor mai mult mă descurajează decât mă ajută a. înspăimântat 78. nu ştiu c. nu ştiu c. chiar atunci când în grupul respectiv nu sunt împreună bărbaţi şi femei: a. nu sunt sigur c. da b. da b. niciodată 76. iar eu nu înţeleg de ce a. Mi s-a întâmplat ca în diverse circumstanţe în societate să mă pierd de emoţii a. da b. „Surpriza” este faţă de „straniu” ceea ce „teama” este faţă de: a. Unele persoane se fac că nu mă cunosc sau mă irită. nu 80. 3/7 b. Care din cele 3fracţii de mai jos nu aparţine categoriei celeilalte două: a. niciodată 75. nu 74. Reuşesc să-mi stăpânesc perfect manifestarea sentimentelor a. da b. da 6 . nu ştiu c. Mă consider matur în multe privinţe a. 3/9 c. nu ştiu c. căteodată c. 3/11 79. da b. Oamenii mă tratează mai puţin amabil decât aş merita-o pentru bunele mele intenţii a. să o perfecţionez în laborator b. neliniştit c. Prefer să profit de viaţă liniştit. pe gustul meu decât să fiu admirat pentru realizările mele a. aproape niciodată 86.72. nu 73. nu 84. rar c. lăsându-i pe lţii să întreţină conversaţia a. îmi place 82. nu 85. adeseori c. Îmi place să mă aflu printre mulţi oameni cu care să vorbesc a. adeseori b. curajos b. mă lasă indiferent c. să o transmit altora în vederea realizării 77. din când în când c.

mai mult sau mai puţin c. da b. prefer a. Se întîmplă ca lucruri foarte mărunte să mă supere mult a. între a şi c c. un roman bun 88. da b. sigură b. cu o retribuţie care să depindă de capacitatea mea şi rezultatele obţinute în muncă 96. da b. Aş prefera să am un salariu a. Superiorii şi persoanele din familia mea îmi fac de obicei observaţii. Dorm bine fără a fi agitat şi fără a vorbi în somn 7 . mai mult sau mai puţin c. da b. nu ştiu c. între a şi c c. Îmi place să iau parte activă la activităţile sociale. nu 95. Aş prefera ca pe parcursul unei luni de călătorii a. Prefer să citesc a. numai atunci când acestea sunt într- adevăr justificate a. să discut problemele cu oamenii b. Pentru a fi în permanenţă informat la timp cu ceea ce se întâmplă. să lucrez în cadrul unor comisii etc a. Dacă în cercul meu de cunoştinţe există persoane care nu mă agrează şi-mi dau de înţeles că nu le plac a. Atunci când persoanele autoritare caută să exercite presiuni asupra mea eu acţionez exact contrar dorinţelor acestora a. să citesc ceva curios şi interesant b. da b. nu 90. În situaţii care pot avea consecinţe grave nu trebuie să ezităm a recurge la glume şi a ne face ascultaţi şi înţeleşi în detrimentul politeţei şi calmului a. Mai mult sau mai puţin c. nu 100. ar fi posibil c. nu ştiu c. nu 98. Da b. între a şi c c. da b. nu 99. este posibil c. între a şi c c. nu 87. mai mult sau mai puţin c. un reportaj bun despre conflicte militare sau lupte politice b. Nu 89. să-mi petrec timpul vorbind de una de alta cu-n prieten bun 92. mai mult sau mai puţin c. Mă simt jenat când primesc elogii sau complimente a. Îmi displace felul în care unele persoane se uită la mine pe stradă sau în magazin a. da b. cu o retribuţie fixă. Nu sunt mulţumit atunci când înainte de a trece la îndeplinirea unei sarcini au fost examinate minuţios cele mai mici detalii a. nu 93. aceasta mă supără 94. să mă bizui pe faptele însăşi 97. nu 91. b. nu mă genează deloc b. mai mult sau mai puţin c.

Cred că este mai interesant să fii: a. A. TU 104. încerc să prevăd cum voi proceda înainte ca ele să se producă b. nu ştiu c. nu 114. da b. aşi prefera ca-n activitatea mea profesională să am a. îmi este indiferent b. să lucrez cu acte neavând de-aface cu publicul 102. păcat c.R faţă de a. nu ştiu c. niciodată 112. Mă apropii cu uşurinţă de oameni cu ocazia întrunirilor a. îmi spun că le voi putea face faţă când le va fi momentul 110. Când oamenii fac dragoste sau spun lucruri nesocotite a. Când se cere puţină diplomaţie sau muncă de convingere pentru a-i determina pe oameni să facă ceva. adevărat b. dacă am certitudinea că cineva este nedrept sau egoist. între a şi c c. B este faţă de T. da b. între a şi c c. de-aface cu publicul b. mai mult o persoană calmă b. QP b. „Dimensiunea” este faţă de „lăţime”. contabil financiar 113. închisoare b. ceea ce „necinstea” este faţă de a. furt 103. se aplelează la mine a. 105. mai mult o persoană violentă 107. Iau parte la întruniri numai atunci când sunt implicat a. Este mai bine să fii realist însă nu te aştepţi la prea multe decât să crezi că toate se vor rezolva a. nu este adevărat 108. reuşesc să rămân concentrat şi nu mă las distras b. adeseori c. da 8 . nu ştiu c. da b. nu este adevărat 109. Când se vorbeşte tare în timp ce ascult muzică: a. foarte rar 101. nu 111. îi dispreţuiesc. şeful unui oficiu de plasare a tinerilor b. şef de serviciu. nu ştiu c. nu ştiu c. probabil c. Când mă gândesc la dificultăţile ce vor apărea în activitatea mea a. V. aceasta-mi spulberă plăcerea şi mă supără 106. Dacă ar fi să aleg. Cred că aşi putea fi considerat ca fiind a. nu ştiu c. a. Spun lucruri stranii în glumă numai pentru a-i numi pe oameni şi a vedea cum reacţionează a. adeseori b. PQ c. uneori c. îi spun acest lucru chiar dacă aceasta îmi cauzează neplăceri a. ceea ce S. întotdeauna b. nu sunt sigur c.

împreună cu alţii b. Mi-ar plăcea să scriu pentru o revistă la rubrica de spectacole (teatru. Pot renunţa cu uşurinţă la unele obiceiuri fără a mi se întâmpla să le reeau a. Este exagerată ieea că o boală poate fi atât de natură psihică. mai mult sau mai puţin c. operă) a. niciodată 115. mai mult sau mai puţin c. nu ştiu c. mai mult sau mai puţin c. singur 123. La salariu egal aşi prefera să fiu a. concert. este mincinos b. Trec prin perioade în care este greu să mă abţin. niciodată 126. da b. este prost informat 118. cel mai rapid 128. Dacă cineva-mi povesteşte ceea ce ştiu că nu corespunde realităţii. rar c. puţin c. Mă supăr prea repede pe oameni a. deseori b. Fastul (grandoarea) şi strălucirea marilor ceremonii oficiale sunt obiceiuri care ar trebui menţinute a. între a şi c c. să nu mă compătimesc a. niciodată b. care dintre cele 3 răspunsuri de mai jos trebuie pus în continuarea următorului grup de litere: XOOOOXXOOOXXX a. mult b. cât şi de natură fizică a. uneori c. nu 120. „Mai bun” faţă de „cel mai rău” este ca „mai lent” faţă de a. b. Pentru a realiza ceva. nu 121. OOXX c. uneori c. XOO 9 . niciodată 124. aş prefera să lucrez a. deloc 122. nu ştiu c. deseori b. cel mai bun c. OXX b. mai mult sau mai puţin c. niciodată 125. niciodată 119. Dacă oamenii ar crede despre mine că sunt prea visător şi prea original m-aş supăra a. vioi b. navigator şi pilot 127. da b. da b. îmi formez imediat părerea că: a. întotdeauna b. Simt nevoia de a mâzgâli o hârtie şi de a mă agita atunci când trebuie să stau pe scaun în timpul unei şed inţe a. nu 116. am senzaţia unei vagi ameninţări (pedeapsă) chiar atunci când nu am făcut nici un rău a. uneori c. aproape întotdeauna 117. uneori c. jurist b. deseori b.

Mi se întâmplă ca atunci când vine momentul să fac ceea ce mi s-a propus şi de care m-am bucurat mai înainte să nu mai am chef de lucru a. Multe dintre orele mele libere le petrec discutând cu prietenii despre momentele plăcute petrecute altă dată împreună a. uneori 131.129. Când ai relaţii cu diverşi cunoscuţi trebuie să fii prudent. niciodată 132. mai mult sau mai puţin c. nu 142. da b. posibil c. da b. Mi se întâmplă să povestesc unor persoane necunoscute lucruri care mi se par importante chiar dacă aceştia nu mă întreabă nimic a. nu insist b. Vă consideraţi o persoană foarte sociabilă care vizitează multă lume a. decât să deecid singur asupra locurilor pe care le voi vizita a. uşoară antrenantă b. Mi-ar plăcea să lucrez într-un serviciu de reeducare a delincvenţilor puşi în libertate provizorie a. majoritatea cazurilor b. O cameră în dezordine: a. nu 141. Dacă observaţia mea bine plasată trece neobservată a. nu ştiu c. deoarece este pericolul de contaminare. s-ar putea c. da b. nu 139. În convorbire şi discuţii a. da b. foarte rar c. deseori c. da b. şi a persoanelor care apar a. îmi exprim liber emoţiile b. nu 134. îmi place 135. nu 136. Prefer muzica a. niciodată 130. Îmi place să mă dedau la fapte curajoase chiar imprudente numai din joacă a. 133. mai mult sau mai puţin c. câteodată b. da b. emoţională şi sentimentală 138. foarte rar c. o repet pentru a da oamenilor posibilitate să o remarce. mai mult sau mai puţin c. nu-mi place deloc b. nu ştiu c. da 10 . Sunt atât de absorbit încât oamenii din jur care fac zgomot nu mă deranjează a. 140. nu. căteodată b. Prefer să călătoresc în străinătate printr-o organizaţie turistică pe un itinerar (drum) stabilit de către aceasta. mai mult sau mai puţin c. Apreciez mai mult frumuseţea unui poem decât a unei arme perfecţionate a. mai mult sau mai puţin c. între a şi c c. îmi păstrez emoţiile pentru mine 137.

aproape niciodată 155. şeful e şef” a. adesea b. da b. Am vise agitate care-mi tulbură somnul a. Dacă aşi fi martorul unei controverse aprinse ivite în timpul unei discuţii în grup a. În acţiunile mele mă las influenţat de gelozie a. mai mult sau mai puţin c. „Flacăra” faţă de „căldură” este ca „trandafir” faţă de a. nu 11 . nu. puţin c. secretarul unei asociaţii 152. Câte dintre următoarele cuvinte nu fac parte din aceeaşi categorie cu celelalte a. da. niciodată 156. deloc 148. aşi dori să se ajungă la sens comun 146. Cgiar dacă împrejurările sunt într-adevăr defavorabile reuşitei în lucru cred că totuşi trebuie să încep totul pentru a reuşi a. nu b. câteodată b. 147. Când sunt angajat într-un joc. câteodată c. da b. spini b. din când în când c. artist b. multe 153. da b. nu-s sigur c. mai mult sau mai puţin c. da b. uneori c. Mă simt neliniştit când mă gândesc la toate lucrurile pe care le am de făcut a. Îmi place să-mi organizez singur ceea ce am de făcut fără ca alţii să mă întrerupă şi să-mi dea sfaturi a. petale c. Îmi place să fiu numit şef în situaţii în care ştiu foarte bine ce are de făcut grupa pe care urmează s-o conduc a. da b. nu 149. Este mai interesant să fii: a. între a şi c c. sfaturile pe care le dau cei din jur mă fac să greşesc a. nu 145. Sunteţi considerat pe bună dreptate o persoană care străduindu-se să realizeze a reuşit: a. nu-s sigur c. mi-ar plăcea să existe un învingător b. întotdeauna b. probabil c. foarte rar c. 151. nu 150. nu are importanţă b. Sunt întru totul de acord cu următoarea afirmaţie „chiar dacă se înşeală. nu 144. între a şi c c. nu ştiu c. da b. probabil c. parfum 154. nu 143. Dacă se întâmplă ca oamenii să abuzeze de amabilitatea mea nu mă supăr şi uit repede a. b.

Unele lucruri mă supără atât de mult. fără neplăceri este necesar să se recurgă cîteţodată la constrângere” a. nu-s sigur c. da b. Ce păreri aveţi despre următoarea afirmaţie: „ Dat fiind faptul că nu se putea lucra întotdeauna chibzuit. probabil c. nu 162. da b. decât să mă fac remarcat într-un stil original. probabil c. nu ştiu c. În şcoală preferam a. 166. nu 159. problema valorilor morale 12 . nu 169. nu 161. încât prefer să nu mai vorbesc despre ele a. la modă a. să înveţe obiceiuri şi bune maniere 168. îmi fac întotdeauna o datorie din a mă ghida după regulile fundamentale ale binelui şi răului a. Cred că societatea ar trebui să aibă înţelepciunea de a-şi schimba obiceiurile şi chiar de a renunţa la cele învechite a. Convorbirile cu oamenii obişnuiţi care se conformează legilor şi obiceiurilor a. câteodată b. sunt adesea foarte interesante şi instructive b.157. nu ştiu c. îmi este mai plăcută decât participarea la o reuniune plină de animaţie a. În educarea unui copil este mai important a. Oamenii mă consideră o persoană integră (dintr-o bucată) echilibrată şicare nu se lasă a. Aş prefera să fiu îmbrăcat sumbru şi clasic. aproape niciodată c. l. de acord b. matematica 164. nu-s sigur c. îmi sunt indiferente c. 165. Mi s-a întâmplat să mă supere faptul că-n lipsa mea unele persoane povesteau despre nişte lucruri scornite de ele: a.română b. foarte rar c. mă plictisesc pentru că sunt superficiale şi lipsite de interes. mai mult sau mai puţin c. niciodată 160. nu 167. de aceasta are nevoie b. să i se ofere afecţiunea. nu 158. da b. chiar atunci când îmi dau seama că nu am dreptate a. da b. nu ştiu c. nuţs de acord 163. nu 170. O seară liniştită consacrată unei activităţi preferate. Rămân refractat la sugestiile binevoitoare ale altora. da b. între a şi c c. da b. mai mult sau mai puţin c. da b. În toate hotărârile pe care le iau. Mă simt stingherit atunci când un grup de oameni mă priveşte în timp ce lucrez a. niciodată. Cred că-n lumea modernă este mai important să se rezolve a. uneori b.

Sunt considerat o persoană cu idei care aproape întotdeauna are ceva de propus la problemele care se ridică a. între a şi c c. Unele lucruri mărunte mă calcă pe nervi într-un mod insuportabil cu toate că-mi dau seama că ele sunt foarte importante a. nu 180. da b. Petrec timpul mai uşor a. chiar dacă această muncă comportă riscul a. uneori c. nu-s sigur c. caut să mă asigur de exactitatea a ceea ce voi spune a. nu 183. Prefer să fac ceva după bunul meu plac. problemele politice 171. nicăieri b. niciodată 175. uneori b. da 13 . nu 184. Îmi place munca în care mi se oferă posibilitatea de schimbare a sarcinilor vizate. deseori 176. câteodată b. aşi răspunde politicos că sunt prea ocupat 177. reuşesc s-o uit repede a. pentru o carte bună b. aşi accepta b. 182. Înainte de a argumenta ceva. Sunt o persoană destul de meticuloasă care ţine să facă lucrurile cât mai bine posibil a. călătorii. mai mult sau mai puţin c. nu ştiu c. Dacă mi s-ar cere să particip la o acţiune de binefacere a. Cred că sunt a. aproximativ c. drept 178. Dacă fac o gafă în societate. b. întotdeauna b. sinuos c. da b. cu sânge rece-n faţa unei situaţii dificile b. îndepărtare 179. mai mult sau mai puţin c. Mi se întâmplă ca sub influenţa unui impuls de moment să spun astfel de lucruri încât după aceea să -mi pară rău că le-am spus a. Sunt considerat o persoană care se entuziasmează uşor a. nu ştiu c. da b. nu 181. mai mult sau mai puţin c. toleranţă faţă de dorinţa altora. foarte rar c. participând la o discuţie anumită 172. da b. da b. larg b. probabil c. nu ştiu c. foarte rar 174. nu 173. Care dintre următoarele 3 cuvinte nu fac parte din aceeaşi categorie ca celelalte două a. „În curând” este faţă de „niciodată” ceea ce „aproape” este faţă de: a. nu ştiu c. decât să mă conformez regulilor stabilite a.

113a. 159c. 165c. 33a. 164a 10. 137a. 62c. 81c. 94a. 143a. 168c 13. 107c. 173a 16. 112a. Factor – H: 10a. 172c. 58a. 92c. 82c. 152a. 185a 7. 19c. 39a. 166c 11. 47a. 145a. 68c. Factor – Q 3 : 23c. 144c. 14 . 38a. 46a. 45c. 171a 15. 49a. nu Testul Cattel se utilizează de la 15-16 ani. Factor – N: 16c. 44c. 167a 12. 97c. Factor –M: 14c. 42a. 88a. 50a. 66c. 63c. nu 187. 181a 5. 74a. 21a. 110a. 30a. 15c. 154c. 108a. Îmi place munca în care trebuie să fii conştiincios şi se cere precizie a. 90c. Factor – C: 4a. 183a 6. 180a. 120a. 85c. 35c. 169a. 146a. 76c. 64c. 61c. Factor – O: 18a. Factor – Q 1 : 20a. 93c. 105a. 153c. 124a. Factor – L : 13c. 136a. 111a. 116a. 123c. 55a. 129c. 158c. 32c. 29c. 69a. 31c. coincidenţa = 1 punct La ceilalţi factori coincidenţa cu a şi c = 2. 80c. 139c. La factorul 2-B. 53b. 137c. 106c. 91a. 75c. 56a. 174a. 135a. 24c. Factor – Q 4 : 25c. 65a. b. 71a. b = 1 punct Cheea : 1. 89c. 87c. 60c. 162c. 150c. 149a. 186c 8. 57c. 54b.177a. 175c. 5c. Sunt sigur că nu am omis nici o întrebare din acest chestionar şi că am răspuns de fiecare dată aşa cum trebuie a. mai mult sau mai puţin c. între a şi c c. mai mult sau mai puţin c. 117a. 101a. 41c. 176a 2. 130a. 114a. nu 185. 148a. 43a. între a şi c c. 73a. 34c. 122c. 84c. 138a. 156a. 86c. da b. 115a. 52a. 98a. 17a. 140a. 110a. 78b. 51c. 184a. 72a. 126a. Factor – A : 3a. 102c. Factor – E: 7a. 127c. 104a. 103b. 59c. 79c. 77c. 170c 14. 70a. 147c. 125c. 178a 3. 132a. da b. nu 186. 96c. Factor – I : 11c. 163a 9. 108c. 12a. 109a. Fac parte din categoria oamenilor activi care nu pot sta niciodată fără să facă nimic a. 95c. 133a. 179a 4. 36a. 155a. 182a. 37a. 157c. 26c. 141c. 151c. Factor – G : 9c. Factor – B: 28b. 48a. 121c. 40a. 100c. 128b. Factor – Q 2 : 22c. da b. 161c. Factor – F : 8c. 27c. 160a. 131a.