ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCUREŞTI

FACULTATEA DE MARKETING

FIŞA DE ANALIZĂ A COMUNICĂRII PRIN EVENIMENT PENTRU
MARCA ORANGE ROMÂNIA

Studenți:
Rusu Lucia-Alexandra
Sandu Alexandra-Ionela
Turnea Alexandru
Grupa1732, Seria C, Anul ÎI

București
- 2016-

în timp ce descoperi și accesorii de ultimă generație. dacă vrei să aștepți.  Joacă Elf Run în VR Descoperă realitatea virtuală și ajută-l pe Elf să adune toate cadourile de Crăciun! Pune-ți ochelarii Orange VR. oriunde. lider de piaţă în Romnia în cadrul pieţei telefoniei mobile cu o cotă de piaţă în anul 2015 de 44. te joci în realitatea virtuală cu aplicația Elf Run sau încerci cele mai cool dispozitive. Toate acestea. gratuit între Orange hot spot și orice destinație din Predeal.I. pornește aplicația Elf Run și testează-ți îndemânarea. ai soluția Wi-Fi on board în mașină. în general. îți punem la dispoziție Orange taxi. vino să-ți încarci gratuit telefonul la Orange hot spot. savurează un ceai cald și distrează-te în VR cu Elf Run. dar și despre o viață mai simplă și mai bine conectată. Descrierea evenimentului: „Iarna aceasta. Te poți duce din nou pe pârtie sau.  Charging station Dacă rămâi fără baterie. respectiv „în care oamenii pot comunica. Încearcă Apelul 4G și Apelul Wi-Fi și descoperă o nouă dimensiune a sunetului. . Petrecerile Orange din The Office te pot avea și pe tine printre invitații VIP. fiind al 4-lea operator pe piaţa britanică devenind cunoscută pentru viziunea extrem de simplă pe care o avea. distracția atinge cote maxime! Vino la Orange hot spot de pe pârtia Clăbucet din Predeal între 27 decembrie 2016 și 26 februarie 2017. datorită comunicării eficiente şi ofertelor de produse şi servicii noi. Inițiatorul demersului comunicațional: Iniţiatorul demersului comercial este reprezentat de compania Orange. În scurt timp. și poți testa internetul la viteze 4G sau Apelul Wi-Fi.15 %. ca să te stai pe internet pe toată durata călătoriei.  Orange taxi Ca în fiecare an. oricând şi oricum doresc”. Compania Orange a fost înfiinţată în Marea Britanie în 1994. În plus.  Petreceri VIP Vacanțele la munte nu înseamnă numai schi. II. ca să testezi cele mai noi tehnologii chiar și atunci când ești în vacanță și să le povestești prietenilor cât de bine te distrezi. folosește stația de reîncărcare pentru a-ți încărca gratuit telefonul”  Internet gratuit La Orange hot spot ai internet gratuit la viteze 4G. tot ce trebuie să faci este să ne vizitezi la Orange hot spot. a devenit operatorul de telecomunicaţii numerul 1 pe piaţa din Marea Britanie.  Orange connected experiences Descoperă mai multe despre locuințele inteligente. Iar dacă rămâi fără baterie.

Obiectivele de comunicare vizate: Obiectivele acestui eveniment se rezuma în mare parte la necesitatea utilizării mobilului. Conținutul mesajului transmis prin intermediul evenimentului: Mesajul transim prin intermediul evenimentului găzduit de Orange pe pârtia Clăbucet din Predeal consta în informarea consumatorilor cu privire la noile tehnologii Orange. care au empatizat cu mesajul și l-au susținut în cadrul comunităților lor. Familiarizarea clientelei cu noile tehnologii ar încuraja pe viitor o achiziţie a unor oferte de telefonie mobilă PrePay sau abonamente. internetul fiind o sursă de inspiraţie şi de răspândire a momentelor deosebite petrecute cu familia sau prietenii. atât pentru comunicare. Orange a dorit crearea unui eveniment care să crească vânzările şi cota de piaţă iar în acelaşi timp să aducă la cunoştinţa consumatorilor noile tehnologii Orange prin testarea acestora în cadrul evenimentului. pot testa internetul Orange la viteze 4G. III. informare cât şi pentru ideile pe care le poţi avea fiind mereu online. jurnaliștilor și bloggerilor. Acțiunile de PR au avut rolul de a face cunoscut mesajul campaniei în rândul persoanelor publice.  Crearea unei imagini favorabile a companiei fata de client şi a unei atitudini favorabile a clientului vis a vis de companie. Evenimentul Orange hot spot se desfăşoară pe pârtia Clăbucet din predeal între 27 decembrie şi 26 februarie. pot încerca jocurile de realitate virtuală (VR) cu aplicaţia Elf Run. Apelul Wi-Fi. IV. În cadrul . Orange urmăreşte prin activitatea evenimentului atât familiarizarea publicului ţinta cu produsele şi serviciile sale cât şi promovarea imaginii firmei. Practic particiapntii evenimentului testează ofertele Orange pentru a evidenţia fiabilitatea serviciilor şi totodată pentru a inspira clinetilor credibilitate şi siguranţă în achiziţie.  Creşterea notorietăţii serviciilor oferite (telefonie mobilă. şi pot testa cele mai noi dispozitive apărute. Datorită scăderilor vânzărilor. relaxare. televiziune)  Determinarea imediată a acţiunii de cumpărare  Determinarea consumatorului să prefere serviciile oferite de Orange în defavoarea altora similare  Schimbarea imaginii şi a percepţiei asupra unui produs  Fidelizarea consumatorilor fata de Orange  Mărirea în timp scurt a volumului vânzărilor prin reduceri de preţuri la achiziţionarea de telefoane mobile şi lansarea pachetelor de abonamente şi opţiunii la preţuri promoţionale îndeosebi în perioada Sărbătorilor de Iarnă dar şi pe tot parcursul anului prin lansarea de oferte specifice anumitor perioade de timp. unde consumatorii din calea intensiva şi cei din calea extensiva precum şi nonconsumatorii relativi. internet.

4. Orange creează şi încurajează relaţiile dintre oameni. viziunea şi valorile mărcii. iar acestea stabilesc cine suntem astăzi şi ce putem deveni sau realiza în viitor. Orange a comunicat-o simplu şi accesibil pentru toate persoanele. Sunt mai deschişi la experienţe noi. creând abonamente cu diverse bonusuri şi acces pe diferite aplicaţii de muzică/filme etc. 2. Evaluați evenimentul din punct de vedere al coerenței dintre:  Publicul evenimentului și publicul-țintă al mărcii Publicul ţinta este format din tineri cu vârste cuprinse între 14 şi 24 de ani. La baza acestui eveniment sta ideea că astăzi trăim într-o lume digitală în care bariera dintre oameni şi locuri este din ce în ce mai puţin perceptibilă. Când tehnologia informaţiilor era confuză în lume. Compania Orange se axează pe nevoile şi preferinţele utilizatorilor tineri. Fidelizarea se face mai uşor. reflectă cu acurateţe imaginea. Evenimentul se adresează persoanelor tinere deoarece: 1. pe baza momentelor trăite în cadrul evenimentului desfăşurat.  Imaginea mărcii și caracteristicile evenimentului (atributele care sunt asociate acestuia) De-a lungul anilor. Orange pune la dispoziţia utilizatorului tânăr prin intermediul Orange Young posibilitate de creare a propriei opţiuni de abonament sau PrePay urmărindu-se astfel o maximizare a satisfacţiei. compania Orange a fost cu un pas înaintea competiţiei în ceea ce priveşte introducerea noilor tehnologii de telefonie mobile pe teritoriul României. evenimentul Orange Hot Spot Predeal. În concluzie putem spune că. V. la tehnologii noi care le pot simplifica şi îmbunătăţii modul de comunicare. . deci fidelizarea în cadrul acestui segment aduce companiei clienţi pe termen mediu şi lung. Atracţia pentru achiziţie este mai ridicată 3. şi de atunci stabileşte în mod continuu legături între oameni. În mare parte publicul ţintă al companiei Orange este îndreptat către consumaotrul tânăr. În mare parte publicul ţintă al companiei este îndreptat către consumaotrul tânăr Orange creând pentru acest segment tinta oferte mai flexibile pentru aceştia.evenimentului persoanele participante beneficieaza de internet la viteze 4G gratiut precum şi de testarea noilor gadgets-uri cu ajutorul cărora. Orange întotdeauna a fost un brand optimist şi mereu a crezut în puterea sa de a îmbunătăţi viaţa clienţilor săi. Orange există în primul rând pentru a uni oamenii. Tinerii reprezintă viitorul. tinerii participanţi pot răspândi informaţia celei mai tari experienţe trăite în cadrul evenimentului. la fel şi publicul ţintă al evenimentului care oferă posibilitatea de a experimenta ultimele tehnologii în materie de comunicare a telefoniei mobile într-un mediu montan unde experienţele noi îşi fac apariţia. Acest lucru schimba modul în care oamenii interacţionează în societate şi ne permite să împărtăşim idei şi să colaborăm pentru a realiza împreună mai mult decât am putea singuri.

ro/o-noua-campanie-orange-marca-publicis/ https://es.revistabiz.orange.ro/orange-hot-spot/ http://www.orange.ro/ https://www.org/wiki/Orange .wikipedia.BIBLIOGRAFIE https://www.