Antichitatea si vasele de Cupru 1

DE CE FOLOSEAU ANTICII VASE DE CUPRU?

Cuprul este capabil să distrugă bacteriile și virușii nedoriți. Este
interesant că medicina ayurvedică știa acest lucru încă de pe
vremea când bacteriile erau o noțiune necunoscută științei.
Ayurveda recomandă și astăzi păstrarea apei de băut în vase
de cupru.

Egiptenii antici foloseau ulcioare și căldări de cupru pentru a
menține apa proaspătă. Chiar și în prezent, pentru serviciul de
la Templul lui Shiva din orașul indian Rameswaram se folosesc
vase mari, din cupru, pentru a depozita apa adusă din fluviul
Gange, spre a-i fi oferită zeului Shiva. Apa păstrată în felul
acesta rămâne proaspătă ani la rând.

: ;- created on 12.05.2013 05:50:00 - page 1 of 4

în timp ce vasul de cupru a omorât-o în câteva ore. Același experiment. E adevărat că în prezent. atât în localurile publice. : . școli. producând îmbolnăviri grave. putem elimina riscul infectării alimentelor cu această bacterie periculoasă. iar concluzia experimentelor a fost aceea că ionii de cupru omoară această bacterie periculoasă. Așadar. utilizăm recipiente de cupru pentru depozitarea apei.. în vasul de inox. Specialiștii britanici au efectuat cercetări în acest sens. restaurante. grădinițe. mai strălucitoare și mai ușor de întreținut. la temperatura camerei. în timp ce în vasul de alamă n-a supraviețuit decât 4 zile.Reduce acțiunea radicalilor liberi asupra țesuturilor.05. Apoi au analizat zilnic mostre de apă din cele două recipiente. bacteria E-coli s-a menținut vie timp de luni de zile. dacă în spitale.Ajută organismul să utilizeze fierul din sânge. magazine etc. cât și acasă. recipientele de cupru pot fi răspunsul în ceea ce privește anihilarea bacteriei E-coli. nici măcar la aur. bacteria a trăit 34 de zile. prevenind astfel îmbătrânirea acestora. Antichitatea si vasele de Cupru 2 Potrivit oamenilor de știință. . cuprul este un material mult mai util și mai sănătos. Iată câteva: . a dat următoarele rezultate: în vasul de inox. efectuat la 10°C. Cu toate acestea. și aceasta nu numai pentru că omoară bacteriile și virușii. vasele de inox sunt folosite aproape exclusiv. care trăiește în intestinul omului și al tuturor animalelor cu sânge cald. pentru că sunt mai frumoase. Un grup de cercetători de la Universitatea din Southampton au pus apă conținând bacterii E-coli în două vase: unul de oțel inoxidabil și altul de cupru. performanță nemaiîntâlnită la niciun alt metal.2013 05:50:00 . created on 12. . Acest metal s-a dovedit a avea mult mai multe proprietăți benefice pentru corpul uman.page 2 of 4 . Rezultatul experimentului a fost acela că.Întărește sistemul imunitar.

. imediat după trezire. . De aceea. created on 12. El se găsește în toate organele și țesuturile: ficat.2013 05:50:00 . Dar. melanina. creier. la culcare și s-o bea dimineața. Antichitatea si vasele de Cupru 3 . Cuprul din această apă ajunge în celulele corpului. . din acest motiv. rețineți că în ziua de azi. este recomandat să nu se bea și să nu se mănânce nimic în acest interval. nu neglijați alimentele care îl conțin în cantități importante: stafidele.Ajută la funcționarea optimă a glandei tiroide. . crește potența! Cei interesați sunt sfătuiți să facă ceea ce bărbații indieni fac de mii de ani: să-și cumpere o cană de cupru. Cuprul este un mineral indispensabil organismului. cerealele.page 3 of 4 . s-o umple cu apă în fiecare seară. mușchi. cerealele (în special grâul). apa de cupru este recomandată celor care suferă de vitiligo. în același timp.Menține consistența și sănătatea oaselor. fasolea și mazărea. inimă.05. legumele și fructele cultivate intensiv au un conținut : . rinichi.Și.Mărește fertilitatea la femei. Lipsa acestui element poate da anemii severe. .Ajută la producerea unui pigment vital al pielii. nu în ultimul rând. De aceea. unde este absorbit în aproximativ 45 de minute.Accelerează digestia și reduce aciditatea stomacală..

De aceea.. din cauza solului sărăcit în minerale. Atenție: persoanele care iau suplimente cu zinc e bine să știe că acesta împiedică buna absorbție a cuprului provenit din alimente. chelia. created on 12. iată și lista afecțiunilor și a bolilor care pot fi prevenite sau ameliorate în urma consumului de alimente cu cupru: alergiile. leucemia.2013 05:50:00 . artrita reumatoidă. Un pahar de apă băut în fiecare dimineață direct de la robinet ne asigură că nu vom suferi niciodată de deficiență de cupru. cuprul este un mineral vital pentru organismul nostru. fără cupru. Medicii recomandă ca măcar o dată la 2 ani să facem un set de analize. o alegere excelentă pentru oricine este instalația sanitară cu țevi de cupru.page 4 of 4 . De asemenea. în special acestora li se recomandă folosirea curentă a vaselor de cupru. ulcerul stomacal. astfel încât lipsa acestuia să fie sesizată din timp. : . Vorbind despre avantaje. În concluzie. deoarece. sănătatea noastră este în pericol.05. Antichitatea si vasele de Cupru 4 mai scăzut de cupru decât cele crescute natural. osteoporoza.