Proiect de activitate integrata

DE PE-O BUNA DIMINEATA

Data:10.05.2017
Educatoare: BALTATU ANA-MARIA
Nivelul I (grupa mijlocie)
Tema anauala de invatare:CAND, CUM SI DE CE SE INTAMPLA?
Subtema: DE PE-O BUNA-DIMINEATA!
Forma de realizare: Activitate integrate: ADE: DLC+DOS
Tipul de activitate: insusire de noi cunostinte,verificarea si consolidarea deprinderilor practice
Scopul : Formarea deprinderii de a memora si reproduce voluntar si logic poezia,utilizarea corecta a semnificatiilor structurilor verbale orale.
Exersarea unor priceperi si deprinderi, cat si formarea unor competente cu caracter transdiciplinar.
Obiective operationale: sa memoreze poezia logic, reproducand-o corect, respectand intonatia;
-sa-si insuseasca sensul expresiilor”mustati de ata”,”buna-dimineata”
-sa comunice (prin intrebari si raspunsuri) ceea ce au invatat;
-sa adreseze colegilor intrebari cu privire la continutul textului poeziei si sa raspunda corect intrebarilor adresate;
-sa realizeze lucrarea pastrand aspectul ingrijit al acesteia;
-sa-si exprime opinia fata de lucrarile celorlalti, motivandu-si parerile;
-sa manuiasca cu indemanare materialul primit.
Elemente de joc: ghicitori, manuirea materialelor, aplauze, competitia
Strategii didactice:
Metode si procedee: conversatia, explicatia, demonstratia, exercitiul, turul galeriei,analiza.
Mijloace didactice: planse cu imagini sugestive din poezie, lipici, cosulete cu material.
Forma de organizare:frontal , individual, pe grupuri mici

asamblare si lipire Strategii didactice Evaluare Etapele Mijloace (indicatori. ui non-verbal si a tinutei *pregatirea materialelor Cu toata grupa *organizarea mobilierului *intrarea ordonata a copiilor in clasa 2 Captarea Captarea atentiei se va face printr-o ghicitoare: Conversatia Frontala Stimularea atentiei interesului Roşie pe aripioare. Continutul instructiv-educativ de Forme de activitatii Metode si forme de invatam organizare organizare) procedee ant 1 Moment -pregatirea climatului psihoafectiv necesar Conversatia Observarea organizatoric desfasurarii activitatii: comportamentul * aerisirea clasei. pentru activitate Cu buline pe spinare Când copiii găsesc Repede aşa rostesc: -“Unde vei zbura . de Otilia Cazimir -memorizare DOS (ACTIVITATE PRACTICA):”Gargarita”.Activitatea de invatare: Activitati pe domenii experentiale(ADE): DLC (EDUCAREA LIMBAJULUI):”De pe-o buna-dimineata”.

Adresez copiilor cateva intrebari : Conversatia Frontala Chestionarea Reactualizarea orala a cunostintelor “Ce insecte cunoasteti?”. Acolo m-oi mărita! 3. prescolarilor cu “Ce stim despre ele?” privire la informatiile noi achizitionate in timpul activitatilor. 4. Dorm la soare. Frontala activitatii si prezentarea DE PE-O BUNA DIMINEATA noului continut De Otilia Cazimir De pe-o “buna dimineata” Cu tulpina de carcel. 5. A sarit un gandacel Cu mustatile de ata. Dirijarea Recit model poezia. somnorosii! Iar pe-un fir de papadie. Anuntarea Astazi vom invata o poezie pe care se numeste Conversatia Frontala Observarea temei si a “De pe-o buna dimineata“ si este compusa de interesului obiectivelor Otilia Cazimir. . Alti gandaci. marunti si rosii Care-si poarta fiecare Ochelarii pe spinare. Explicatia copiilor pentru activitatii activitate.

Suie-un carabus cu barba. intelesurile cuvintelor noi si a expresiilor literare Imagini In acelasi timp voi arata imaginea reprezentativa ce expusa pe panou. l poeziei. Voi verifica sa vad daca au inteles corect sensul cuvintelor. ilustreaz Memorarea poeziei se va face pe fragmente: recit a prima strofa si voi chema unul. Suie. fluenta. In hainuta aurie. Se va evalua daca prescolarii . Explic cuvintele si expresiile necunoscute: intonatie). drept. din iarba. doi copii sa continutu repete. “preacinstita”. Voi relua recitarea pe unitati logice si prin dialoguri scurte si expuneri narative voi sublinia continutul de idei. “mustatile de ata”.Preacinstita adunare.Ce se-nalta. copiii recita Primavara a sosit! poezia( atentie. mandru si grabit. Frontal Se va evalua Sa vesteasca-n lumea mare: modul in care .

Se trece apoi la recitarea strofei a doua cu prima inteleg textul si la repetarea lor de catre copii. Se prezinta modelul facut de educatoare. .. Captarea Se va face printr-o scurta discutie . Conversatia Aprecieri asupra -Ce vedeti pe panou? raspunsurilor . daca prescolarii si-au insusit constient textul. iubite Observarea copilas. Tranzitie Pe muzica cantecului “Spune-mi.. perechi. copiii se vor pregati de activitatea comportamentul practica ui copiilor.Se va urmari Se va recita poezia in perechi.”. Frontal continutul de Lucrul in idei. etc. 8. 7. Reactualizarea cunostintelor Copiii vor fi lasati sa le priveasca dupa care se face o scurta analiza a lui. Conversatia Observarea atentiei comportamentul ui non-verbal al copiilor 9. pentru ca la poeziei si retin sfarsit sa se repete toata poezia.

Enuntarea Dupa intuirea materialelor primite pe masute. Se va urmari -ii ajut si ii indrum acolo unde este nevoie. Aprecieri asupra noului continut model. -cantam la pian. cosulete raspunsurilor si coducerea cu copiilor invatarii Explicarea si demonstrarea temei propuse: materiale Explicatia -educatoarea va explica copiilor tehnica de lucru . Executarea lucrarilor de catre copii: -le urez spor la treaba. 11. toti exercitiile de incalzire a -ne spalam pe maini. modul cum . pe care o vor folosi pentru a realiza tema propusa. -V-ar place sa lucrati si voi o gargarita? copiilor. -efectuarea unor exercitii pentru incalzirea Demonstratia mainilor: -inchiderea si deschiderea pumnilor. Prezentarea Se prezinta copiilor “Tabloul pentru mama” – Conversatia Lipici. mainilor -bate vantul. -ii supraveghez. 10. Conversatia Aprecieri asupra obiectivelor copiii vor fi anuntati ca la activitatea practica vor raspunsurilor realiza o gargarita. copiilor. Exercitiul Copiii executa -morisca.

Toate lucrarile vor fi asezate la expozitia din sala de grupa si se vor face aprecieri individuale si globale positive. ordinea de pe mese. Toti copiii vor primi stimulente. etc. Incheirea Fac aprecieri generale si individuale asupra Se vor face activitatii modului de participare a copiilor la activitate.) 12. aprecieri referitoare la comportamentul copiilor din timpul activitatii si analiza lucrarilor realizate. Exercitiul lucreaza copiii individual (manuirea materialelor de lucru. .