SEKOLAH KEBANGSAAN KESOM

KUALA TERENGGANU

BUKU PROGRAM
PANITIA BAHASA MELAYU
2017

VISI Pendidik Berkualiti Insan Terdidik Negara Sejahtera MISI Melestarikan Sistem Pendidikan yang Berkualiti Untuk Membangunkan Potensi Individu bagi Memenuhi Aspirasi Negara MOTO Pelajar Cemerlang SKK Gemilang .

MATLAMAT Memertabatkan Bahasa Mekayu sebagai bahasa pengantar di sekolah Memastikan pencapaian mata pelajaran Bahasa Melayu cemerlang dari segi kualiti dan kuantiti Melahirkan insan yang berwawasan sejajar dengan Wawasan 2020 Menanam dan membina semangat bersaing dalam meningkatkan imej individu dan sekolah dalam aktiviti yang disertai Menyelaras jadual tugasan dan aktiviti peringkat sekolah Menyelaras tugas dan membimbing murid dalam pertandingan peringkat daerah OBJEKTIF .

menghargai dan membanggai Bahasa Melayu sebagai mata pelajaran penting di peringkat negara dan global Menyelaras aktiviti pengajaran dan pembelajaran di bilik darjah Meningkatkan prestasi pembelajaran hingga tahap maksimum Melahirkan insan yang berpengetahuan. minda dan kebolehan yang luas kepada murid-murid Mengesan kemauan akademik dari segi pengajaran dan pembelajaran Bahasa Melayu di peringkat sekolah . Meminati . berkebolehan dan menguasai kemahiran dalam mata pelajaran Bahasa Melayu Memperkembangkan bakat.

MOHD JIK BIN ABDUL RAHMAN TIMBALAN PENGERUSI EN WAN ZA AZHARI B WAN HASSAN KETUA PANITIA ENCIK AHMAD SYUKRI BIN MOHD SETIAUSAHA PUAN MALINA BINTI MOHD AJK . JAMILAH BT ABD RAZAK PN RAMELAH BT SAID PENGERUSI TN HJ. AHLI JAWATANKUASA PANITIA BAHASA MELAYU 2017 EN AZAHARI BIN ISA PUAN NORIAH BT HASSAN EN MAT ZAHARI BIN PUAN RUZLINA BT ISMAIL IBRAHIM EN ABD KARIM BIN EMBONG PUAN ANI SHAMSIAH BT MOHD EN AHMAD SYUKRI BIN TN HAJI ISMAIL B EMBONG MOHD EN ABD KARIM BIN EMBONG PN.

Master your semester with Scribd & The New York Times

Special offer for students: Only $4.99/month.

Master your semester with Scribd & The New York Times

Cancel anytime.