10.

Pierre-Auguste Renoir(1841-1919)

A fost un pictor francez foarte celebru al impresionismului. Acesta s-a născut în Franța
într-o familie ce aparținea clasei muncitoare. Și-a descoperit talentul în copilărie când a
fost ales să picteze pe porțelanuri. A început să își expună picturile de la vârsta de 23 de
ani însă popularitatea a apărut mult mai târziu. În anul 1982 s-a îmbolnăvit de artrită
reumatoidă, însă a continuat să picteze chiar dacă boala i-a afectat sever mobilitatea și era
în scaun cu rotile. Se spune că acesta își lega pensula de mâna paralizată pentru a picta,
însă acesta e considerat doar un zvon fals deoarece Renoir a putut să țină pensula în mână
până în ultima zi din viață și bandajele serveau prevenirii de iritații ale pielii.

9. Vincent van Gogh(1853-1890)
Este unul dintre cei mai celebri pictori ai post impresionismului și ai picturii în general. A
avut o influență de neegalat asupra artei din secolul XX. Van Gogh iubea arta de la o
varstă fragedă, începând să deseneze în copilărie, însă doar la vârsta de 20 de ani a
început să picteze cu adevarat. Doar în 10 ani a pictat peste 2100 de opere. Povestea
morții lui Van Gogh, sau cel puțin pașii până la moartea lui sunt o întâmplare destul de
interesantă. În 1888 Van Gogh se năpustește asupra lui Paul Gauguin cu un cuțit, însă
dându-și seama ce fapta ar fi putut să comită, se intoarce acasă si își taie urechea.
Se pare ca în 1889 sanatatea mentalaăa lui Vang Gogh începuse să se deterioreze fiind
internat într-un spital. Însă starea lui nu s-a îmbunătățit, ba chiar s-a înrăutățit
considerabil. Moartea sa a fost la fel de tragică, acesta sfârșind prin sinucidere cu un
pistol în timp ce iesise pe câmp să picteze. Sicriul său și întreaga camera în care au avut
loc funeraliile au fost împodobite cu floarea soarelui, aceasta fiind floarea preferată a lui.

8.Gustav Klimt(1862-1918)
A fost un pictor simbolist foarte celebru fiind unul dintre cei mai populari membrii ai

moare din cauza unei aritmii cardiace post operatorii. Renoir sau Klimt. în timpul . beți pentru sanatatea mea. însă totodată a avut o singură dragoste trainică. Warhol a fost subiectul a numeroase expoziții. Acesta a demonstrat că are un talent artistic extraordinar. Un aspect interesant al operei sale este Perioada albastră. Totodată Perioada Roz a fost caracterizată printr-un stil mai cald. la vârsta de 91 de ani ultimele sale cuvinte fiind “Beți pentru mine. articole și filme documentare. pictând într-o manieră realistă încă din copilărie. 7. Subiectul principal al picturilor sale a fost trupul femeii. perioadă în care acesta a pictat numai în nuanțe de albastru sau verde albăstrui rareori picturile conținand și culori calde. Van Gogh. știți că eu nu mai pot să beau“ 6. Pablo Picasso(1881-1973) Este unul dintre cei mai influenți și celebri artiști ai secolului XX. Acesta moare din cauza unui atac cerebral la cateva luni dupa ce fusese numit membru de onoare al Academiilor din Viena și Munchen. ce avut loc în perioada 1901-1904. cărți.seccesiunii vieneze. Deoarece Wathol amâna mereu vizita unui medic din cauza problemei sale cu vezica biliară din cauză ca îi era frică să intre în spitale și să vadă doctori. preț atins până în prezent doar de Picasso. ce conținea culori calde precum portocaliul sau rozul și teme mai vesele. pe care a reprezentat-o în foarte multe tablouri. Se spune ca acesta a avut numeroase legături și aventuri amoroase. Acesta a murit în timpul unei cine cu familia. operele sale fiind marcate de un erotism aparte. Andy Warhol(1928-1987) Este un pictor american foarte celebru. fiind cunoscut mai ales pentru că a fost liderul Mișcării Pop. Cel mai mare preț plătit pentru o pictură de-a sa a fost 100 de milioane de dolari. El a spus celebra expresie “15 minute de faimă“.

Acesta a insistat ca ceremonia de înmormântare să fie simplă și de aceea au fost prezenți acolo doar 50 de oameni. Rubens a murit de gută. istorice. mitologice și de vânătoare. . Peter Paul Rubens(1577-1640) A fost un pictor celebru al curentului Baroc. Claude Monet(1840-1926) A fost fondaturul impresionismului francez și cel mai consistent si prolific practicant al filosofiei curentului impresionist de exprimare a propriilor percepții prin natură. ce propunea mișcare. A realizat designul pentru tapete și printuri si chiar pentru casa sa. Răsărit.somnului. Casa lui este una dintre principalele atracții din Giverny. Numele de impresionism reiese din titlul unei picturi numită Impresie. Rubens a fost un artist prolific. Picta portrete în special ale prietenilor săi și la o vârstă mai înaintată începuse să picteze și peisaje. 4. A murit de cancer de plămâni la vârsta de 86 de ani. fiind vizitată de turiști din toată lumea. 5. culoare și senzualitate. Operele sale abordau mai mult teme religioase.

multă muncă și dependentă de alcool și droguri. Iubita lui. Modigliani a avut un stil modern. În timp ce lucra pe teren o furtună l-a prins pe Cezanne. Cezanne formează podul dintre Impresionismul secolului XIX și Cubismul secolului XX. accentuată de sărăcie. Hebouterne era însărcinată în nouă luni când Modigliana a murit și s-a aruncat de la al cincilea etaj împreună cu copilul ei nenăscut la o zi după moartea lui Modigliani. . însă acesta a hotărât să lucreze mai mult de două ore chiar dacă ploua. 2. însă după o zi Cezanne a murit din cauza penumoniei. Îngrijitoarea a încercat să îi facă circulația să revină și a reușit într-un final. caracterizat de fețele similare cu măștile și lungirea formelor. Pe drumul spre casa a leșinat și a fost dus de un sofer care era în trecere până unde locuia. Amadeo Modigliani(1884-1920) A fost un pictor și sculptor italian ce a urcat în principal în Franta.3. Paul Cezanne(1839-1906) Este un artist francez al curentului Post-Impresionist a cărui muncă a ajutat la tranziția dintre concepția din secolul XIX spre o cu totul altă lume a artei în secolul XX. Acesta a murit din cauza meningitei. Cei doi sunt înmormântați în același loc.

sculptor. arhitect. inginer. 1. matematician. Se pare că da Vinci avea înclinații sodomice. muzician. anatomist. Geniul său a condensat idealului umanist al Renașterii. Viața lui intimă este un subiect controversat. om de știință.1. Sanatatea i se deteriorează din cauza unui atac vascular cerebral și inima sa încetează să mai bată în data de 2 mai 1519. geologist. Mintea și personalitatea lui da Vinci erau super-umane și nemaîntâlnite. Stefan Luchian . Având o personalitate și un talent extraordinar da Vinci a fost pictor. botanist și scriitor. inventator.Leonardo Da Vinci(1452-1519) A fost unul dintre cei mai buni pictori întâlniți până în prezent.