You are on page 1of 7

Ai văzut Crăciunul?

Povestitor: Este o seară frumoasă de decembrie...afară ninge liniștit,
sărbătorile bat la ușă. Mihai este un băiat tare curios din fire...Curiozitatea
lui din această seară este să-l descopere pe Crăciun. Oare voi știți unde este
Crăciun? Haideți să vedem dacă el are mai mult noroc!

Mihai si Anca
Mihai: L-ai văzut pe Crăciun?

Anca: Aaah –nu, dar mi-am cumpărat toate cadourile de Crăciun și uite câți
bani mi-au mai rămas. Acum fac o listă cu toate lucrurile pe care mi le
doresc.

Mihai: Înseamnă că nu l-ai văzut pe Crăciun?

Anca: Nu,nu…nu prea am avut timp să mă gândesc la asta sincer….

Mihai si Petrecărețul

Mihai: L-ați văzut cumva pe Crăciun?

Petrecărețul: Cine-i ăla?

Mihai: Crăciun. Îl caut pe Crăciun.

Petrecărețul: Atunci ai venit la țanc, tinerele…..uite-l aici…..

Mihai: Vreau să vad…vreau să vad!

Petr.: Ei, uite-l (deschide sacoșa).

1

spui? Nu.Vocile acestea încearcă să- mi spună ceva. Mihai și Ionuț Mihai: Îl caut pe Crăciun. Fetita: Stai.știi tu. Crăciunul meu este înăuntru.Mihai: Sunteți sigur că acesta-i Crăciun? Petr. mamă dacă asculți cu atenție. parcă se aude ceva…… Femeia: Taci din gură că nu se aude nimic. dar eu ți-o spun. tinere…îmi pare rău. asta nu poate fi Crăciun. Îmi pare rău că nu am timp de povestit. dar sunt tare ocupată. Nu văd niciun pic de dragoste în ea.ori tu ai chef de joacă și eu nu-mi văd capul de atâta treabă. Crăciun are dragoste în el. bănuiesc…. Crăciun…. IOnut: Așa îl cheamă pe câinele tău? Mihai: Nu. Scrie pe ea. femeia și fetița ei Mihai: Bună ziua! Tot aud pe cineva cântând…. Petrecaretul: Cum vrei. Eu deja am primit cadoul de Crăciun. Ne mai vedem noi.un nou joc super!!! Imediat vine un prieten să ne jucăm împreună.Dar nu reușesc să-l găsesc Nu l-ați văzut cumva? Femeia: Voci. Crăciun. Ionuț: O da ! Știu! Când tipul acela batrân cu perciuni îți dă cadouri. “Noroc de Crăciun” Mihai: Nu.ceva despre Crăciun….: Îhî. dragă…. Mihai. 2 ..

bine e chiar acum! Stiu ca întotdeauna mergem la munte de Crăciun..ești așa de ocupată…. Fetita: Dacă vei găsi ceva. Mihai: Oare trebuie să merg în munți ca să-l gasesc pe Crăciun?? Laura: Habar nu am. Mihai: Ei. împreună cu soțul ei și copiii vin mâine la noi. nu am avut timp să mă gândesc la așa ceva. de călcat. 3 . spune-mi ce stii!! Laura: Ei. Am de măturat. de spălat.. Nu-mi amintesc să fie acolo. Dana. Mihai: Sigur! Mihai si Laura Mihai: Bănuiesc că nu l-ai văzut pe Crăciun…? Laura: Pe Crăciun? Am auzit de el. de lustruit. dar s-ar putea să fie…. Femeia: La câtă treaba e.Sora mea. mie nu-mi plac sărbătorile astea…. Spunea ceva de un om pe nume Isus. de făcut ordine. Câteodată mama pomenea de el. Fetita: Mama. poate îmi vei spune și mie.. Trebuie să gătesc. de reparat…și în frigider nu este nimic. te mai gândești la plictiseală? Îmi pare rău băiete.nimeni nu are timp și pentru mine….

Daniela: Înseamnă că nu ai întrebat pe cine trebuie... oamenii își dau unul altuia cadouri ca să ne aducem aminte că Dumnezeu a daruit lumii cel mai mare cadou dintre toate. Mihai: Ce știi? Daniela: Am auzit totul despre el. Dar se pare că nimeni nu știe mare lucru despre el. Crăciun…păi sigur că e Crăciun. Eu știu despre Crăciun. Dar nimeni nu mă poate ajuta. măi băiete…ia uite aici..am plecat…… Mihai:…Ce legătură au bonurile lui cu Crăciunul. Mihai: Ahaa! S-ar putea să ai dreptate. Am auzit că e ceva deosebit.?? Ciudat om…… Mihai si Daniela Mihai: Nu mai are rost………… Daniela: Ce anume? Ce s-a întâmplat? Mihai: Am vrut să găsesc Crăciunul. nici că mai prind ceva…. vă văd tare zorit…dar poate că vă grăbiți să-l întâlniți pe Crăciun?? Muncitorul: Crăciun?? Da…da.. câte bonuri de masa am primit!! Ehei. La Crăciun. Cadoul a fost un dar de Crăciun pentru toata lumea. Mihai si muncitorul Mihai: Bună ziua! Îmi cer scuze.mă grăbesc. Daniela: Pe cine ai întrebat? Mihai: Pe mulți oameni.au reduceri de Crăciun la Kaufland…și dacă mai stau mult de vorbă. dar totuși o să mai caut! 4 .

. ce infracțiune a comis?? Mihai: Nu..la câte dosare avem. mă duc să planific ofertele pentru după Crăciun! Mihai și doctorul Mihai: Oare l-ați văzut pe Crăciun? Doctorul: Pe cine?! Ah. dumneavoastră chiar trebuie să știți unde e Crăciun! Polițistul: Cine.Să vezi rețete pentru indigestie câte o să dau! Nici nu vreau să mă gândesc! Mihai și polițistul Mihai: Nu vă supărați....ia o foaie și depune o plângere. Mihai și cizmarul Mihai: Dumneavoastră știți unde e Crăciun? Cizmarul: Crăciun? Daa. adică tu.. domiciliat la.dar stai așa. da Crăciun.se apropie bineînțeles.scrie: Subsemnatul.. îl caut pe Crăciun... Crăciun? Posibil. e frumos de Crăciun și știi de ce? Pentru că toată lumea se duce la petreceri de Crăciun și dansează așa de mult..dar lăsați... domnule. Să vezi muncă și ture de noapte! Toată lumea mănâncă pe săturate și apoi se plâng de dureri de stomac. băiete! Înseamnă că o să am ce le pune pe masă copiilor! Te las. încât li se tocesc pantofii! Asta înseamnă muncă pentru mine. mai caut! 5 .....

..... l-ați văzut pe Crăciun? Colindătorii se uită unul la altul și dau din umeri. Să strângem bani pentru revelion. Andrei? Colindător 2: Da. nu am găsit nicio familie care să se numească Crăciun! Mihai: Nuu.în fiecare zi mă uit să văd cum trec zilele.după Crăciun o să primesc net nelimitat! Abia aștept! Mihai: Păi.dau un share și un like și îl caut în lista mea de prieteni! Așa zice aplicația! Mihai: Ok.. Edi! Așa e! Pe unde am fost noi. totuși hai să te ajut.știi e o aplicație pe facebook care te anunță câte zile sunt până la Crăciun.. să mă anunți. Crăciun. de fapt Crăciun! Colindător 1: Aaaah. Băiatul: Dar. Nu. te las atunci. mulțumesc. Mihai și colindătorii Mihai: Voi. l-ai văzut pe Crăciun? Băiatul: (cu nasul în telefon) Ce spui? Da.. pare că ești foarte ocupat. eu vorbesc despre omul bun care aduce cadouri la sf lunii decembrie și despre ce înseamnă... Colindător 1:Crăciun?!? Noi de Crăciun mergem să colindăm. Mihai și băiatul pasionat de facebook Mihai: Prietene... băieți.. păi hai să-l căutăm cu toții!! 6 .

că suntem cu toții sănătoși. că poate cadourile nu sunt foarte scumpe...Crăciun e în inimile noastre.. dar sunt dăruite din inimă. că ne putem bucura de copii. că zâmbetele copiilor fericiți luminează și chipurile părinților care trudesc pentru ei în fiecare zi! Noi vă dorim un Crăciun luminat. căldură sufletească și speranță! Sărbatori fericite! 7 . după toată călătoria mea din seara asta.Mihai: Știți. eu cred că l-am găsit pe Crăciun. când suntem împreună cu toți cei dragi și ne bucurăm cu toții de lucruri mărunte.