You are on page 1of 5

PROJEK JAULAH RAMADHAN 4.

0

JADUAL GERAK KERJA

BIL AKTIVITI TARIKH TINDAKAN

1 Mesyuarat Jawatankuasa Induk 23 April 2017 (Ahad JK Pelaksana

2 Pengedaran surat makluman kepada waris 26 April 2017 (Rabu) Setiausaha,
SKSAT JK Promosi &
Publisiti

3 Kutipan sumbangan bermula 27 April 2017 (Khamis) JK Pengurusan
Sumbangan
Kewangan

4 Taklimat kepada warga SKSAT 2 Mei 2017 (Selasa) Penyelaras
Setiausaha

5 Pembelian / Pengumpulan Barangan Makanan 7 hingga 25 Mei 2017 JK Pengurusan
Sumbangan
Makanan

6 Mesyuarat Jawatankuasa Pelaksana 23 Mei 2017 (Selasa) JK Pelaksana

Cuti Sekolah / Ramadhan bermula 26 hingga 10 Mei 2017

7 Pembungkusan Barangan Makanan 28 hingga 31 Mei 2017 JK Pengurusan
Sumbangan
Makanan

8 Perasmian Program 11 Jun 2017 (Ahad) JK Pelaksana

9 Pengedaran / Kunjungan 12 hingga 22 Jun 2017 JK Pelaksana

0 Penasihat : Tuan Hj. Kamal . Hamid Jawatankuasa Promosi dan Publisiti Encik Azwani bin Aznan Jawatankuasa Dokumentasi Puan Norhashima bt. Ismail Jawatankuasa Pengurusan Sumbangan Kewangan Encik Ahmad Rafidi b.Amran bin Ahmad Guru Besar SK Sultan Ahmad Tajuddin Pengerusi : Encik Jamaluddin bin Tholib Naib Pengerusi : Encik Muhamad bin Hashim : Puan Hafilah bt Man Puan Siti Kamarul Huda bt Ayob Penyelaras : Encik Muzaffar bin Tawang Naib Penyelaras : Encik Nuruddin b. Saad Naib Setiausaha : Puan Suriani bt. Abd. Aziz Setiausaha : Puan Noor Haziratul Jannah bt. Md. Noh Jawatankuasa Pemilihan Penerima Sumbangan Puan Safiza bt. Basroh Jawatankuasa Pengurusan Sumbangan Makanan Encik Mohd Qadri bin Abdul Rani Jawatankuasa Pengedaran Sumbangan Puan Suria bt. Yahya Bendahari : Puan Hasna bt. JAWATANKUASA INDUK JAULAH RAMADHAN 4.

Membuat keputusan eksekutif.0 2. Menjalankan tugas-tugas yang ditentukan oleh Penyelaras dari semasa ke semasa. Menentukan agenda. Membantu Penyelaras dalam segala aspek perancangan pelaksanaan dan pengurusan Projek Jaulah Ramadhan 4. 3. Mendapatkan nasihat mengenai pengurusan Projek Jaulah Ramadhan 4. Memastikan segala program perancangan dilaksanakan seperti dijadualkan. Setiausaha 1. Bertanggungjawab sepenuhnya dalam semua urusan pentadbiran Projek Jaulah Ramadhan 4. Menjalankan tugas Penyelaras semasa ketiadaannya. 3. Mewakili Jawatankuasa Pelaksana dalam perbincangan dengan badan-badan luar. 3. Mengadakan sistem fail yang kemas kini berhubung dengan pengurusan segala dokumen.0 daripada Guru Besar selaku Penasihat. tarikh. Naib Penyelaras 1. 3. 2. 4. TUGAS DAN TANGGUNGJAWAB JAWATANKUASA Penyelaras 1. risalah serta rekod-rekod berkaitan Projek Jaulah Ramadhan 4. 2.0 Naib Setiausaha 1.0 serta hal surat-menyurat biasa dan panggilan mesyuarat. Menjalankan tugas Setiausaha semasa ketiadaannya. Menjalankan tugas-tugas yang ditentukan oleh Penyelaras dari semasa ke semasa. Membuat penyelarasan gerak kerja JK Pelaksana. . Membantu Setiausaha dalam segala aspek perancangan pelaksanaan dan pengurusan Projek Jaulah Ramadhan 4.0. masa dan tempat mesyuarat bersama Penyelaras serta menyediakan edaran untuk dibentangkan semasa mesyuarat. 2. 5.

2. 2. 2. Berurusan dengan pihak media bagi tujuan publisiti. Jawatankuasa Pengedaran Sumbangan 1.Bendahari 1. . Membuat dokumentasi samada dalam bentuk bergambar mahupun video di sepanjang program berlangsung.0 2.0 dengan menyedia dan menyimpan Kira-kira Kewangan yang kemas kini. Membantu Bendahari dalam urusan sumbangan kewangan. Jawatankuasa Dokumentasi 1. 2. Jawatankuasa Pengurusan Sumbangan Makanan 1. Menguruskan sumbangan makanan yang diterima daripada penyumbang. Menerima bagi pihak Projek Jaulah Ramadhan 4. Menguruskan sumbangan kewangan yang diterima oleh pihak urusetia Jaulah Ramadhan 4. Menguruskan hal-hal pengedaran sumbangan 2. Jawatankuasa Promosi dan Publisiti 1. Bertanggungjawab penuh mengurus dan mengawal hal ehwal kewangan Projek Jaulah Ramadhan 4.0 semua derma atau sumbangan atau sumber- sumber lain dan mengeluarkan resit akuan terima. Jawatankuasa Pemilihan Penerima Sumbangan 1. Mengeluarkan surat-surat berkaitan promosi dan publisiti. Menguruskan nama-nama penerima sumbangan. Mengatur dan menyelia penglibatan semua guru SKSAT dalam hal-hal pengedaran sumbangan. Memastikan ketelusan maklumat penerima sumbangan Jawatankuasa Pengurusan Sumbangan Kewangan 1. Membeli barang-barang makanan untuk disumbangkan kepada penerima.

1.4 mengeluarkan Sijil Penghargaan kepada penyumbang terbanyak. Langkah-langkah Penambahbaikan : 2. . Kelemahan Program : 1. 1. 2.3 Program ini tidak melibatkan semua guru.2 Sijil Penghargaan kepada penyumbang terbanyak tidak dikeluarkan. 2.4 Faktor kekangan masa yang menyebabkan susunan jadual ke rumah-rumah penerima sumbangan perlu dihadkan.1 Menubuhkan Jawatankuasa Khas yang bertujuan membuat siasatan dan meneliti semula kesemua maklumat penerima yang layak sahaja. TINDAKAN PENAMBAHBAIKAN JAULAH RAMADHAN 2016 1.1 Maklumat yang diperolehi adalah berdasarkan APDM dan diterima daripada maklumat setempat.2 Menggalakkan lebih ramai guru dan staf menyertai Skuad Jaulah Ramadhan pada masa akan datang. 2. 2. 1.3 Membuat tempahan ‘vest’ Skuad Jaulah Ramadhan SKSAT sebagai lambang identiti.