You are on page 1of 4

LAPORAN

SAMBUTAN ISRAK & MIKRAJ

TARIKH:
14 APRIL 2017

TEMPAT:
SURAU AS-SYAKIRIN, SK SULAIMAN

ANJURAN:
UNIT BINA INSAN SK SULAIMAN
DENGAN KERJASAMA UNIT
BERUNIFORM SK SULAIMAN

00 mlm Tempat : Surau As-Syakirin. PENDAHULUAN Sambutan Israk dan Mikraj pada kali ini dirancang dengan baik dan tersusun. LAPORAN ISRAK & MIKRAJ PERINGKAT SEKOLAH 1438H Tarikh : 14 April 2017 (Jumaat) Masa : 7. risalah Israk & Mikraj serta pertandingan mewarna. Dapat menghidupkan syiar Islam dengan merayakan peristiwa besar dalam sejarah Islam 2. SK Sulaiman 1. SK Sulaiman 5. Unit bina Insan SK Sulaiman telah menganjurkan pertandingan kuiz. SASARAN Semua peserta perkhemahan dan semua guru-guru Sk Sulaiman 4. Kerjasama semua guru dan pelajar islam dilihat amat baik dan sangat komitmen sepanjang majlis sambutan tersebut berlangsung.. OBJEKTIF 1.30-9. LOKASI AKTIVITI Surau As-Syakirin. Dapat mengetahui dengan lebih jelas apa sebenarnya Israk dan Mikraj 3. 2. tazkirah harian. Dapat menzahirkan kecintaan terhadap Islam dengan menekankan kewajipan menunaikan solat 3. TARIKH SAMBUTAN 14 April 2017 (Jumaat) .

2 Pengisian program yang lain juga berjalan dengan baik. Bentong. CADANGAN UNTUK PENAMBAIKAN Penambahbaikan perlu dilakukan agar segalanya berjalan lancar. . 10.6.1 Penglibatan murid tidak menyeluruh kerana sasaran hanya kepada perserta perkhemahan dan semua guru.1 Sambutan yang baik daripada semua murid-murid dalam melibatkan diri didalam aktiviti yang diadakan. KELEMAHAN PROGRAM 9.2 Tidak dapat melibatkan semua murid dalam memeriahkan lagi Sambutan Israk Mikraj.Penyertaan yang begitu menggalakkan dalam pertandingan kuiz dan teka silang kata Israk dan Mikraj. KEKUATAN PROGRAM 8.Penyampaian tazkirah disambut baik oleh murid-murid dalam menghayati tazkirah yang berkaitan dengan Israk dan Mikraj. 8.Ceramah berjalan dengan lancar. PENGISIAN AKTIVITI AKTIVITI TARIKH Masa CATATAN Ceramah Israk dan Mikraj (Ustaz Yusof bin Seman) 14 April 2017 7. Segala perancangan harus di laksanakan awal dan gerak kerja berjalan lancar dengan pembahagian tugas yang dibuat. ANALISA PENILAIAN PROGRAM 7. Ceramah disampaikan oleh Ustaz Yusof bin Seman daripada SK Lurah Bilut.00 mlm SK LURAH BILUT Risalah Israk & Mikraj 10-13 April 2017 Ditampal disetiap kelas dan papan kenyataan 7. 9.Penglibatan daripada semua peserta perkhemahan serta guru-guru dapat dilihat dalam melancarkan aktiviti dalam program ini.30-9. 7. 9.1 Sambutan Israk dan Mikraj pada kali ini berjalan dengan lancar. Segala kelemahan perlu diambil kira agar Sambutan Israk dan Mikraj pada tahun hadapan tidak akan mengalami masalah dan kesukaran lagi.

ZAHIDAH BINTI DAUD) Setiausaha Bina Insan GPK Hal Ehwal Murid.KESIMPULAN DAN PENUTUP Secara kesimpulanya. Disediakan oleh : Disahkan oleh: _____________________________ _________________________ (MOHD AFIQ FIRDAUS BIN MASHUDI) (PN. SK Sulaiman SK Sulaiman . Kerjasama semua guru dan pelajar menjadi tunjang kekuatan dalam perlaksanaan sambutan ini. Diharapkan pada tahun hadapan ianya akan lebih berjaya dan berlangsung dengan lebih baik. dapatlah dilaporkan bahawa Sambutan Israk dan Mikraj ini berjalan dengan lancar walaupun terdapat beberapa kelemahan.