You are on page 1of 32

SERBARE DE SFÂRŞIT DE AN – 2016

ADIO, GRĂDINIȚĂ

CLOWN Încă nimeni n-a venit? Ah! Cât sunt de fericit!
EDI Să ocup vreau primul loc. Frumos sunt, deştept-foc,
Iar la tumbe nimenea nu mă-ntrece: ha, ha, ha!

URSULETUL Ia uitați-vă la claun cum s-a aşezat pe scaun!
DARIUS Vrea s-arate , că nu-i nimenea ca el.
- Hei, clownule nas vopsit, tocmai aicea te-ai oprit?
Dacă vrei să stai cu noi, haide vino, înapoi!

CLOWN Iaca vin nu mai striga ,lângă voi m-oi așeza.

PĂPUȘICA Sunt păpușa Maricica
BIANCA Am fost mică atâtica
Dar în trei ani printre Inimioare
Am crescut și eu mai mare
Mai stau un an în grădiniță
Și apoi voi fi școlăriță.
Azi m-am gătit cu temei
Să-i conduc pe colegii mei.

VULPIȚA Vulpea vulpița sunt
Și-am venit să îi ascult
RAISA pe colegii Inimioare
Azi la ultima serbare.
Cu codita mea stufoasa
Cred ca sunt cea mai frumoasa.
Mintea-mi merge, ca-s desteapta,
Nu ma indoiesc, desigur,
Prima o sa fiu la scoala.
Pe toti o sa-i pacalesc.

ȘORICELUL Eu sunt șoricelul Chiț
Năzdrăvan sunt, cum mă știți
DENIS De fiecare dată ma straduiesc
Pe motan să –l păcălesc !
Chic, chiţ, chiţ, ce zi frumoasă!
Azi motanul nu-i acasă!
Peste tot ne-om căţăra,

1

Motanul nu ne-o vedea..

IEPURASUL Eu sunt mic şi sperios, lumea zice că-s fricos.
ANDI Ce să fac? Nu-i vina mea, tremur când aud ceva.
Uite-aşa dintr-un nimic, inima-mi bate: tic-tic!
Ştiu, e spre ruşinea mea să m-ascund după perdea.

ȘORICELUL Iepuraş, nu te piti, fără teamă stai aci,
Doar bine ştii că noi suntem jucării.

IEPURASUL Chiar aşa este cum zici, dar mă-ntreb nedumerit
ANDI Ce să fie? Ce-ntâmplare a făcut ca grupa mare
Să ne cheme azi aici? Ei, păpușică tu ce zici?

PĂPUȘICA Vino şi tu, şezi colea,s-aşteptăm şi vom vedea. Ce se-aude?
BIANCA Ia priviţi! Vin fetiţe, vin băieţi, vin ca-n alte dimineţi,
Dau năvală ca un roi, să se joace iar cu noi.

SE INTRA CANTAND
CANTECUL: Școlărei și școlărițe

Copilași de grădiniță
Am fost toți pân nu demult
Iepurași, căluți, căprițe
Modelat frumos de lut

R: Școlărei și școlărițe
Băieței și voi fetițe
Hai la școală să-nvățăm
Și bine să ne purtăm
Refren
Și tăticul și mămica
Și bunicul și bunica
Au venit cu bucurie
Numai dor să nu ne fie

În septembrie să știți
Noi vom fi cei mai cuminți
Căci atunci cu mare fală
Noi plecăm cuminți la școală

Să-nvățăm de foarte bine
Vă promitem tuturor
Astăzi noi suntem micuții

2

Mâine vom fi viitor

PREZENTATOR 1 Dragi părinţi, fraţi, surioare, bunici şi educatoare!
DAVID Iată deci, că noi, cei din grupa pregătitoare,
Azi dăm ultima serbare.
Toti ne-am străduit sa iasă
O serbare mai aleasă
Trei, patru ani la rând, aici am învăţat,
Cu toţii laolaltă, ce bine ne-am jucat!

PREZENTATOR 2 Chiar dacă uneori ne-am mai certat,
Multe lucruri noi aici am învățat
NICOLE B. Îmbrăcaţi festiv, frumos, rămas bun azi ne luăm
- Adio, grădiniţă, spre şcoală ne-ndreptăm!
Vom deveni actori si toti se vor mira
De cât de bine vom interpreta.
Nu e usoară munca de actor
Ea cere mult talent, multă răbdare
Iar când soseste ziua de serbare,
Si urci pe scenă plin de nerabdare
Esti mândru, vesel si emoționat
Ca un actor adevarat.

PREZENTATOR1 Când spectatorii ne vor răsplăti
Strădania de zi cu zi/Cu-aplauze, cu laude, cu flori,
Ne vom simți adevărați actori!

JUCĂRIILE Șase, șase, vine doamna!/ Fiți va rog pe fază!
Știți că gălăgia...../ O cam deranjează!

EDUCATOAREA Bună ziua!
CRISTINA
ELEVII Bună ziua!

EDUCATOAREA Asezati-vă, vă rog,/ Să vă strig la catalog!

ILEANA PETRA ȘI NICOLE,SAVVINA ILINCA ȘI ANTON,
CARMEN,DARIA MIRUNA ,DRAGOȘ MIHAI ȘI MARIA
DAVID ANDREI ȘI CRISTINA ,VICTOR VLAD ANASTASIA
LUCA NICOLE ȘI IRINA ANDREI ALESIA ȘI CARINA .

EDUCATOAREA
- Matematică avem!/Lectia să începem!
- Să fiti atenti, vă spun/ Că-ntrebări am să vă pun!

3

un băiat cu un baston Cifra 2. care se hrănește cu cifre și face copiii să greșească calculele Cifra 1. dragi spectatori: Eu mă hrănesc cu erori! Cu erori și calcule. sau o stâncă. ei mai greșesc. un băiat cu cu un ceas mare cu trei limbi Cifra 4. deci: Și așa. o fetiță cu o coroană cu șase zimți Cifra 7.mari să luăm. De aceea. Personajele reprezentând cifre poartă câte un carton pe piept şi unul pe spate.Noi atenti vom asculta/Si răspunsuri bune-om da! Căci știm tot ce vei întreba ! EDUCATOAREA: Ce stiti? TOTI: Stim să numărăm! Si suntem pregătiți Cu cifrele să ne luptăm Si note . Lumină de după-amiază. La carnavalul cifrelor Noi vă invităm Și pe căpcăunii răi Vrem să-i alungăm ! Personajele: Căpcăunul. Căpcăunul 1 ANDREI Să vedeți . un cosaș cu o coasă Cifra 8. trăiesc în veci! Sânt un mare Căpcăun! Pe copii îi zăpăcesc. Decor: o pajişte în faţa unui castel. pe care e desenată cifra corespunzătoare. o fetiță costumată în stea de mare. cu cinci brațe Cifra 6.ELEVII: . o fetiță cu o balanță Cifra 3. Un copac în dreapta sau în stânga scenei. la câte un test. 4 . o fetiță cu o pianină de jucărie Cifra 9. Căpcăunul în centrul scenei. Poarta castelului se deschide şi închide – pe acolo dispar personajele după ce îţi joacă rolul pe scenă. după care se va ascunde căpcăunul. un băiat cu un tablou mare reprezentând soarele sau costumat ca atare. o fetiță care conduce o mașină Cifra 5.

Cum vedeți. Uită-al tău zel. Iar acum -spectacol mare! Carnavalul cifrelor Îmi va-aduce de mâncare Tot ce pot să prind în zbor! Să mă-ascund. Dar din zero. căci nu se adresează Căpcăunului) Cifra 0 : Nicole B. Toate Cifrele vorbesc către spectatori.. se știe. Sper să fii umplut cu unt. să te mănănc. nici bine! Căpcăunul 2 DRAGOȘ (Iese din ascunzătoare pe neaşteptate şi prinde cifra 0) Stai așa. fii bun ! Numere manânci.! Lasă-mă mai bine vie ! Petra Lasă-mă să bat la poarta Fericitului castel Unde-ncepe carnavalul Cifrelor.. căci pe cărare Se aude-un foșnet.. Miere. Fiincă eu însemn doar faptul Că-s nimic: nici rău. o fetiţă cu un balon uriaş. sunt Cifra 0. Intră cifra o. zero lei.. 5 . Eu sunt cifra cea mai tare! De mă-așez după vreun număr- Îl fac de zece ori mai mare! Petra Numai singură când sunt Poți să nu ții cont de mine.bun! De nu prind eu vreo eroare Să nu-mi spuneți căpcăun! ( Se ascunde. gem. halva sau caș! Cifra 0 (speriată) Nicole Căpcăunule. Balonașule gingaș.

Sprijinindu-se-n baston. Căpcăunul se ascunde. Intră cifra 1. Cu Un pas începe totu-n Armonie și unire Căpcăunul 1 ANDREI (Intrând pe neaşteptate şi înhăţându-l) Cifra 1. Nu degeaba-s Cifra 1 Căci bastonul meu e unic ! Cum și Soarele-i doar unul Savvina Toți ca Unu e o vorbă De frăție și iubire. 6 . unde mergi. bine. Căci de dincolo de râu O să-apară Cifra 2. Unde-ncepe carnavalul cifrelor.Amândouă Căci apare Cifra 1 Din spatele-acelor stânci. Cifra asta s-o mănânci ! Căpcăunul 2 DRAGOȘ Bine. Savvina Cel mai bine-ar fi să-aștepți. Lasă-mă la carnaval.. Lăsând pace între noi. Un toiag trăgând mereu? Te-ai gândit că te înhaț Și te-nfulec. lacom eu?! Ileana Căpcăun înfometat. Pe înserat. un băiat cu un baston) Cifra 1: Ileana Reprezint singurătatea. intră-atunci În castelul fermecat. Sunt cerneală și hârtie Și n-am gust de cașcaval..( Cifra 0 intră în castel.

Poate cântărește mere Sau vreo gâscă grea și grasă ! ( Cifra 1 intră în castel. Intră cifra 2 o fetiţă cu o balanţă) Cifra 2: Victor Frica de singurătate Vindecată-i doar în doi. cu ceasu-i vechi. Decât mine-i neîntrecută! De o cercetezi. În doi ochi. În coarnele de la plug Nicidecum să nu te pui Cu puterea mea ! Că-apoi- O să vezi că fac cât doi.Amândouă Cifra 2 e mult mai mare. Căpcăunul 1 ANDREI (intrând pe neaşteptate şi prinzând-o) Și eu am o foame-n mine Cât doi căpcăuni de soi.. Bine-mi pare. vezi bine: Mă întrece sută la sută ! Căpcăunul 2 DRAGOȘ ( Îi dă drumul Cifrei !) Dac-apare ca balanță. în ochelari. că de-acum S-a zis cu tine. 7 . Ilinca Doi cercei sau două vite Care trag la același jug. Sunt în orișice pereche: Gemeni. Vezi mai bine că apare Cifra 3. Cifra 2! Cifra 2: Victor Lasă-mă! Căci carnavalul N-are haz fără perechi.. Căpcăunul se ascunde. biciclete noi.. Sper să fie chiar gustoasă.

ascunzându-se) Să mă-ascund.Căpcăunul 1 ANDREI Cifra 3 va fi mai bună De mâncat! Te las atunci. (Intră Cifra 3. Stai și-așteaptă Cifra 4- Cu-o mașină a pornit! David Nu sunt gras și nici gustos Deci te-ai înșelat Eu îți spun că cifra 4 E de-nfulecat (Îi dă drumul. Cifra 3 intră în castel. cu-nfometarea Ta nu-i de glumit. David Eu marchez trei perioade: Trecut . 8 . pe patru roți. Căpcăunul se ascunde. Gras și mare ești. ( O lasă. privind în zare. Peste dealuri. peste lunci. o fetiţă cu o maşină) Cifra 4: Carmen Uite-așa. Intră cifra 4. prezent și viitor Și trei vârste-aduc în viață Pentru omul trecător. Cifra 2 intră în castel. un băiat cu un ceas mare) Cifra 3: Carina Eu sunt Cifra 3 și car Ceasul cu trei limbi: orar. Vă arăt ora foarte clar. Minutar și secundar. Căpcăunul 2 DRAGOȘ (intră pe neaşteptate şi îl prinde) În adâncul gurii mele Într-o clipă să dispari. măi frate. Și așa gustos îmi pari! Carina Ba să știi.

Să câștigi tot ce-ți dorești. pe uscat? Cinci degete mâna are Pentru scris. sau cu cu o stea de mare din carton) Cifra 5: Maria Ai văzut o stea de mare. Am pornit în patru zări Patru puncte cardinale Nesfârșite căutări. Anton Să găsesc. pentru pictat. brută și nedreaptă. Așteaptă! (Îl împinge pe Căpcăun şi intră în castel. Tot visând prin vânt și ploi La noroc și fericire. cu ochii-n patru. din mările gândirii. visând trifoi. Vine Cifra 5. Că. Că te văd cu cap pătrat! Carmen +Anton Lasă-mă. Căpcăunul 1 ANDREI( Intră pe neaşteptate şi apucă cu mâinile maşina Stai ușor. Hai mai bine să te-nfulec. Poți să-ajungi stâpân pe zare. a ta mână 9 . Căpcăunul se ascunde. Mihai Știi? Cinci zile lucrătoare Dacă mintea-ți folosești. Și din roțile umflate O rămâne-un biet oftat. Cu cinci brațe. Că-n zăvoi. mașină iute. distrugătoare Forță. Intră Cifra 5. Cu motor în patru timpi. o fetiţă costumată în stea de mare cu cinci braţe. Amândoi Cu cinci degete. Un trifoi cu patru foi. Poți să capeți patru ghimpi.

Căci te-am prins de-acum de braț. știu că poți Prea ușor să mă învingi Dacă pui pe vreun copil Să spună: trei plus trei fac…cinci! (Cifra 6 îl loveşte cu coroana în cap. scapă şi intră în castel) 10 . cuminți. cu șase zimți. Și mai poți să faci din șase Chiar și trei perechi întregi! Căpcăunul 1 ANDREI (Intră pe neaşteptate şi o prinde de mână.) Ce ușor te sperii Șase! Că apare Căpcăunul! Te mănâncă una-două. După-o lungă așteptare. Vă spune că sunt Cifra 6. Maria (Nu se teme. greșeli. Funiile cele groase- Miruna Ca pe șase râuri line Bărcile la mal să legi. stea de mare. Pot să-nfulec cu nesaț. Cifra 6 se sperie. Căpcăune! Fugi.) Tu ești fiara ce aduce-n Calcule erori. Intră Cifra 6. păcatele să-ți speli !(Îl loveşte cu unul din braţele libere. Neîntrecută poate fi. nebunul! Miruna Căpcăune. Nu mă sperii. În șase se-împletesc. E înfometat. Dacă mintea ta-i stăpână Când începi a plănui! Căpcăunul 2 DRAGOȘ (Intră pe neaştepate. Căpcăunul se ascunde. prinzând steaua de mare de braţ) Nu mai scapi tu. Intră în castel. costumată în fetiţa cu o coroană cu şase zimţi) Cifra 6: Daria Coroana mea.

Cel mai bine stai și-așteaptă. Că sunt șapte zile-n ea! Alesia Sapte flori. De ai șapte ani de-acasă! Cât privește lunga-ți foame- Să-ți dau iarbă. sapte surori. de la coasă? Vlad Și să știi că nu-mi priește Să mă pui pe foc la copt. ce doare! Măi ce-o fi.Căpcăunul 1 ANDREI Vai. că mi-a zis-o! Ce-atitudine s-adopt? Nu-i nimic. (Intră în castel) Căpcăunul 2 DRAGOȘ Măi să fie. Cum e una-i si cealaltă.Bună ziua!”. Nici mai mică. Cat ai vrea sa le masori. Nici o cifră n-am mâncat.. Se sperie şi caută să-l ocolească pe Căpcăun) 11 . Sunt copiii-așa de-atenți? Cifrele. Te-nțelegi cu Cifra 8 . (Intră Cifra 8. le-au învățat? (Intră Cifra 7. că N-am pășune de cosit. de mine nu-ți-e frică? Doar sunt mare și lihnit! Mai degrabă vino-aici. nici mai-naltă. Căpcăunul 2 DRAGOȘ Cum.. o fetiţă ducând o pianină de jucărie.. Aștept să vină Cifra următoare: 8. cu coasa pe umăr) Cifra 7: Vlad Bună ziua. Alesia Mai întâi spui . Căpcăune! Să-ți cosesc pășuni ai vrea? Lucrez toată săptămâna. costumată în cosaş.

si. Până un copilaş pe lume apare. Aceasta face câteva ture pe scenă. te rog. Căpcăunul se ascunde. fa. vara. do. un băiat care. În al noulea cer s-ajungă fericit. Cifre. visez greșeli. Peste nouă mări şi ţări el a călătorit. Vino-încoace. Să le cânt câte opt note Pe-un pian de nuc. sol. nu pleca. re.! (Aleargă după Cifra 8. do. fie este costumat în soare. Anastasia Nouă este un număr norocos Pentru oamenii ce se iubesc frumos. la. Nouă luni de sarcină mama are.e soare! La școală mă-nvață Doamna Să mă bucur de culoare ! Luca Nouă este-un polonic Sau o pipă de bunic.Cifra 8: Andrei Căpcăun! Să nu te apropii Și să-mi tulburi drumul drept! De greșeli nu am nevoie! Pe copii vreau să-i deștept! Nicole P.) Cifra 9: Irina Primăvara. mi. fa. numere-aș mânca! Dă-mi. la. maro (Solfegiază) Do. 12 . re. Căpcăunul 1 ANDREI Ah. toamna- Nouă luni pe an. Intră Cifra 9. Do. mi-e foame. si. și mie-o șansă. apoi dispare pe poarta castelului. fără s-o prindă. sol. fie poartă un soare mare confecţionat din carton . mi.

dar se opreşte brusc. clătinându-se nesigur pe picioare) Mă orbești! Cum să te-atac? Tu ești cifra cea mai mare! Oare. când te scriu elevii.copii.Căpcăunul 2 DRAGOȘ (Intră repede. Trec deja de clasa întâi! Ce greșeli aștepți de-acuma Și pe-aici de ce rămâi? Mergi în pace. flori! Când elevii știu prea bine cifrele. Pe deplin o cunoașteți și mi-e teamă Că rămân flămând cu voi. Căpcăune. orbit. Am pândit orice greșeală. la carnavalul Cifrelor. din întâmplare? Luca Păi. Nu fac erori! (Intră în castel) Căpcăunul 2 DRAGOȘ V-ați luptat. cuminți. Însă-acum. nouă Nu vrem să plouă Un zece avem. șase Fete frumoase Șapte. cu mine- Aproape-ntregul an școlar. Și adesea nu-nzadar. cinci. La cei mici-sau la cei leneși- M-oi întoarce înapoi! (Face semn de adio cu mâna)Copiii fac compliment CÂNTECUL: CIOCOLATA Un doi și trei Hai vino de vrei Patru. elevii toți. Du-te! Paște iarbă. opt. Hai să dansăm 13 . degeaba vin! Adunarea și scăderea Numerelor. Nu greșesc.

taptabadu Cioco.Cioco. imi spuneti voi? IEPURASUL URECHILA: Eu răspunsul l-am ghicit: Toți sunt trei! EDUCATOAREA: Cum ai gândit? IEPURASUL URECHILA: Patru eu am socotit.. cioco. Dar mai vreau sa stiu ceva Probleme veti rezolva? Am doi morcovi..l-am oprit! EDUCATOAREA: Esti un lenes si-un flămând Numai morcovi ai in gând! 14 . cioco. trei. ciocolata O O Gustul care mă dă gata O O Dansul stilat are succes Delicioasă-i ciocolata O YES Soare galben. opt Merii s-au copt Șase. cer senin REFREN Mare și mic la distracție vin Hai dansează cu noi și tu Tap tabadi. ciocolata O O Gustul care mă dă gata O O Zece.numărat Toata lumea a aflat. Si-nca doi Cati sunt toti. nouă. doi Vino cu noi Ajungem la unu Distracția-i bună EDUCATOAREA: M-ați convins. Însă unul. șase cinci Desculți și-n opinci Patru. dragi Inimioare Din grădinița aceasta mare Sunteti buni la.

ntrecut! Pentru ora urmatoare. asează-te odata! Măi vulpiță. si salată! EDUCATOAREA: Of. Va pregatiti de lucrare! 15 .IEPURASUL: Judecata nu e dreaptă. Ai un zece de la mine! VULPITA: Le adun. Un negru mititel s-a-nsurat c-o fata Si negresa i-a făcut 10 negri o dată. dar nu-mi ajung As dori măcar vreo 6 Că sunt bune si gustoase! EDUCATOAREA: Hai mai bine numărăm Lectia s-o încheiem! CANTEC: “10 negri mititei” 10 negri mititei/Au mâncat la ouă Unul s-a intoxicat/ Si-au ramas doar 9 9 negri mititei/ Au mâncat la porumb copt Unul s-a-necat din ei /Si-au ramas doar 8 8 negri mititei/Au băut la lapte Unul s-anecat din ei /Si-au rămas doar 7 7 negri mititei/S-au urcat pe-o casă Unul a alunecat si-au ramas doar 6 6 negri mititei/ Și-au luat opinci Unul s-a împiedicat/Si-au ramas doar 5 5 negri mititei/ Au plecat la teatru Unul s-a făcut actor si-au ramas doar 4 4 negri mititei au mâncat ardei Unul s-a intoxicat i/Si-au ramas doar 3 3 negri mititei au plecat la oi Unul s-a făcut cioban /Si-au ramas doar 2 2 negri mititei se jucau cu tunul Unul s-a-mpuscat din ei/Si-a ramas doar unul.bravo.am vazut La mate sunteti de ne. ia adună:Trei cocoși si-o găină Adunarea de-o fi bine. Am si morcovi. SE AUDE CLOPOTELUL! EDUCATOAREA Bravo.

alfabetul E un joc ce se combină În cuvinte de lumină. A ACEST AVION ARE ARIPI ALBE. Mihai N NENEA NAE NE NECĂJEȘTE Daria O OANA OMOARĂ O OMIDĂ Miruna P PĂDURARUL PETRE PLANTEAZĂ PUIEȚI Vlad R ROXANA REFUZĂ ROȘIILE RAR. Dragoș E ELEFANTUL ERA ENORM Cristina F FLORIN FACE FOCUL FURIOS. Savvina C COSTEL CARĂ CARTOFI CU CARUL Ileana D DOREL DEZLEAGĂ DESAGA DÂND DRUMUL DIHANIEI. APARE EDUCATOAREA PENTRU ORA DE CITIRE.TOTI OOOOOOOOOOOfffffffffffffffffffffffff!!!!!!!!!!!!!!!! CANTEC : IMNUL GRUPEI SE AUDE CLOPOTELUL. Poate face-o propoziție. COPIII SE ASAZA LA LOCURILE LOR. 16 . EDUCATOAREA 2 ILINCA Bună ziua. Nicole B. Anton L LUNA LUMINEAZĂ LACUL LINIȘTIT. Petra B BABA BĂTU BIETUL BĂIAT. Din cuvinte. Ilunca H HORIA HĂITUIA HAMSTERUL Carina I IRINA IA IA IOANEI David J JENICĂ JEFUI JARDINIERA JANETEI Carmen K KARL KILOMETREAZĂ KILOMETRII. să vă văd ce știți? BIANCA Alfabetul e o floare cu petale De consoane si vocale TOTI A<E<I<O>U>Ă>Â CARMEN Alfabetul. Victor G GRIGORE GREBLEAZĂ GRĂDINA GRĂBIT. Cine stie. dragii mei! ELEVII Bună ziua! EDUCATOAREA 2 Am auzit că la mate străluciti! Dar despre alfabet. Maria M MAMA MĂNÂNCĂ MEREU MURE MARI.

V cu X si Zet Au tăcere pana ce 17 .Alesia S SOBA SONIEI S-A SURPAT Andrei P. CANTEC: “ALFABETUL NAZDRAVAN“ A si B cu C si D Sunt cu toate prietene. Nicole P. Si-au plecat hai-hui prin țară Din Abecedar afară. T TATA TAIE TREI TEI . Anastasia Z ZORICA ZĂRI ZECE ZORELE. Ș ȘTEFAN ȘTIE ȘOTRON. Luca X XENIA XEROXEAZĂ . E si Fe cu Ge si Haș Au luat calea spre oraș I si Je cu K si eL Preferau spre orășel Me si Ne cu O si Pe Către sat voiau toate Cică e alunecuș Mult mai bun pe derdeluș. U UNCHIUL UITĂ UNDIȚA. Irina Ț ȚICU ȚINE ȚINTA Andrei T. Însă Q cu Re Si Se C-un vecin pe nume Te Zis-au să se-audă clar În întregu-Abecedar! Ia tăceți si ascultați Sus pe carte v-așezati Cât școlarul cu încetul Va parcurge alfabetul Si-o putea cu bucurie Să citească și să scrie Orisicare va putea Să se duca unde vrea Literele-au ascultat Sus pe file-au asteptat Iar U.

s-a sunat!!! EDUCATOAREA2 (uitandu-se la ceas)Ora eu am terminat. cu mare La sfârsit de an se pare În frumoasa lor serbare. am plecat! TOTI Buna ziua! COPIII SE INTORC UNUL SPRE ALTUL SI SUSOTESC TOTI : Ora 7 a sosit D-ra n-a venit Ora 8 a sosit D-ra n-a venit ( intră educatoarea 3 Carina ) .S.P.si V si X si Z Acum știm literele IUHUUUU!!!!!!! SE AUDE CLOPOTELUL UN COPIL Doamna.Toti copiii. cu dezamăgire in glas) EDUCATOAREA 3 Bună ziua! TOTI Bună ziua! EDUCATOAREA 3 Astazi.T.L.M.invățăm ceva Ce ne place noua. fiecare Au cântat cu mic.B. mult-muzica Pe un portativ.D.S.H si Je. care urcă si coboară.C. dragi copii.O. doamna. Vreau să v-aud acum glasul./Buna ziua.U. CANTEC: “CANTECUL GAMEI” Do – i-o doamnă mai voinică Re – un rege mustăcios 18 .G.T. A.N.R.Ah! A venit! Si pe loc ne-am potolit (mai încet. note stau asa: Toate-n cheia Sol sau in cheia Fa Azi ne-am întâlnit să cântam din nou Fiecare notă are un ecou Notele sunt mici mărgele Înșirate pe o scară.E. K.F.

La. Re. Re.Mi – o mică turturică Fa – un falnic chiparos Sol – solfegiul nu e greu La – la fel cântăm mereu Si – e nota de sfârșit Și la Do am revenit Do. La. Si. -Joacă acuma dacă poţi. zi şi noapte am cântat Pentru mine pentru toţi . Do EDUCATOAREA 3 Vă place muzica?(DA!!!)Convingeti-mă! CANTEC: “GREIERELE ȘI FURNICA ” A cântat o vară-ntreagă la chitară Greierele indolent Însă se trezi deodată din visare Când gerul se simţi prezent În hambar când el privi Găsi doar o goliciune Viscolul se înteţea Dar şi foamea mai ceva Ce să facă? Ce să facă? Hai să ceară la furnică împrumut Să îi dea vreo două boabe de secară Pentru ea nu va fi mult. Mi. Si. Mi. Sol. Sol. Ştiţi şi voi că furnicuţa-i muncitoare Dar poate voi nu ştiţi ceva Să dea orişicui mâncare chef nu are Greierelui îi zise aşa : -Astă vară ce-ai păzit? -Dacă nu e cu bănat. Do Do. Fa. 19 . Fa. Uite aşa îi spuse ei : -N-am nimic de îmbucat Foamea m-a scos din bordei Dă-mi te rog un dumicat.

Să mergem și noi în poiană Căci e mare carnaval! SE RIDICA TOTI .EDUCATOAREA 3 La revedere. dragi copii. vremea a trecut. că orele-am sfârsit. Grupă mare mai apoi. Iar când clopoţelul îl voi auzi. voinici Faceți sport încă de mici. O să-mi fie dor de grădi O să-mi fie dor de voi. DARIA Acum. Vine iar vacanţa dar nu pot să uit. O să-mi fie dor de voi. Dor de-a mea educatoare. dragii mei! Ora următoare vom face o Serbare TOTI Ura!!!!!!!!!!! SE AUDE CLOPOTELUL EDUCATOAREA 4 Bună ziua. Re: Ştiu că voi pleca la şcoală. Timpul nu-l pot da –napoi. Căci eu grădiniţa azi o părăsesc. 20 . Cântec: Iată vine vara Iată vine vara.SAR SI SE BUCURA --------CORTINA----------------- PREZENTATOR Astăzi numai ne-am jucat O scoală ne-am imaginat Dar curând vom fi școlari Toti cu rezultate mari În continuare vom da glas cuvintelor de bun rămas. un pic de-nviorare! De vreti să creșteti mari. DANS PRIVIGHETOAREA Acum. Dor de tine grupă mică. Că în toamna asta nu vă regăsesc.

Vom pleca in drum spre școală Alți copii vor fi la toamnă. eu mă voi gândi C-am lăsat în urmă dragi prietenii. Acesta-i grupul care Bun rămas își ia acum De la doamnele educatoare Si pornește pe alt drum. Intra cum ar intra in casa ei Si ne vorbea de câte sunt pe lume. Acestia suntem noi: Unii mai harnici. Zi de zi mergând la gradinita Imbrăcati frumos si cu gentută. Azi suntem in grupa pregătitoare Pregătiti chiar de plecare.altii mai poznasi Dar toti tăceam cand auzeam pe sală Mult așteptații.ne-ati văzut crescând. eu vă mulţumesc Şi din partea clasei vreau să vă doresc Multă sănătate.plângând. PETRA 2. Eram vreo 34-n clasă Unii-au plecat. 3. De mâna ne lăsa bunica. NICOLE 1. În limpezi vorbe. pline de temei Si pe-ntelesul nostru-anume. copiii.altii au venit. cu brațele deschise i-am primit. Cu ani în urmă noi am venit Micuți. Ne-a invățat să știm 21 .cunoscuții pasi. Iar noi. Re: Draga noastră doamnă.Pentru prima oară. Trei ani de jocuri şi mii de jucării. mulţi ani fericiţi Şi la fel de bună cu alţi copii să fiţi.noi scânceam Anii însă au trecut pe rând. Si pe noi.mai mulți ne-am întâlnit Ne despărțeam de mama si plângeam.

Cu rochite mă-mbrăca. Mama sta ingrijorata: M-oi obisnui vreodată? Peste ani m-am linistit Si nu i-am mai necajit La serviciu pot sa plece Ziua repede va trece. draga mea. Când am aflat că mămica va pleca.la servici.4 ani mai tineti minte? Noi am păsit in grădinița-mpodobită Ne-am indreptat in grup spre noua clasă Cu inimi de pitici. Va spun drept. imi vine-a plange Ca de-acum n-o sa mai fiu Micuta. Cum? Si eu să stau aici? Cu atâția pici? Doamna asta zâmbitoare. CANTEC: UNU-I SOARELE PE CER ILEANA 4. Parcă ieri m-aduse mama De mânută-ngradiniță Vremea trece-asa de iute Nici nu stii când se sfârsi. lucru mare Îl știe-acuma fiecare. Vă mai amintiti? Pâna la clasă mai era. Sănătatea cum să ne-o păzim În caiete cum să desenăm Sau cu grijă să colorăm. cine este? TOTI: Doamna educatoare!!! 22 . ce mică mai eram Pe mama o supăram Eu aicea nu voiam Si bunica. DRAGOȘ 5.... Vai.. dar ochii mari Si am aflat cu-nfiorare Că eram de-acum pescolari. În urmă cu 3. Cântec. doar un pas.dans si poezie Fiecare din noi stie Iar socotitul. la gradinita.

Sapte ani am eu acum Si ma pregatesc de drum. Mult succes imi spune doamna.CRISTINA 6. Am ramas si stau si azi. Catre scoala voi pleca. Să cântăm. știți și voi Zi de zi ne-nvață. desen și mate Și ne-nvață să pictăm. CÂNTEC: EDUCATOAREA MEA Suntem veseli și cântăm Și spre grădi ne-ndreptăm Pentru că-n fie ce zi Pe ea o vom întâlni R: Fie care are o educatoare Așa iubitoare cum am eu Îmi spune într-una când să ridic mâna Și să fiu ascultător mereu Doamna ne-nvață de toate Muzică. sa stea mamica!! Pana la urma. să ne purtăm R Chiar dacă ne-a mai certat Dar de bine ne-nvățat Că se-ncruntă. că zâmbește Noi știm toți că ne iubește R Doamna educatoare este răbdătoare Și surprinzătoare. Nu imi pasa. dar ne și răsfață E ca o mămică pentru noi 23 . vreau acasa! Papusele?Urate!!! Jucariile? Prea multe!!! Daca vrea. cu necaz.

Am păsit putin si-apoi..Nici de mine! Cântec: Ea ne e a doua mamă Ea ne e a doua mamă Ea ne-nvață tot cei bun Ia ghiciți. frate.. Toti câinii din cartier! Ce să vă mai spunem. Fiindca nasul nimeream. Ce mai aventuri. Nu pot să mai zic nimic! Spune doamna ăa-ntr-o joi.usi. emotii. scaune.în sfarsit. Să ne faca de rușine! Nu cred că vorbea de mine! (uitandu-se unul la celălalt) ..toate! Mese. Doamna azi mi-a povestit Ce făceam cand eram mic.papuci. ghiciți prieteni Despre cine-i tot ce spun E frumoasă ghicitoarea Și o vom ghici ușor E educatoarea noastră Ce ni-i dragă tuturor 24 . Erau paste..dulciuri.pâine. Gura când o căutam. A-mpânzit asa deodata... Si pe sus. Dar din toate. Jucării prin clasa toată! ANTON 8.. Lucrurile toate. pe jos. Iar când luam masa cu totii. clar! Doamna-ncearca în zadar. covoare. De puteai hrani lejer.. picioare… Când credeam ca zbor mai bine. Nimeni n-a mai reusit Să mă-opreasca din fugit! Si-mi stăteau in cale. Praguri.Că nu știu cine. sub mine.VICTOR 7. Hop!Cădeam.

mamă. Cântec: FAmilia Mama și tata Și frați mai mici.literele toate. fetiţo. Dragi surioare și buni bunici Ca-ntr-un buchet îi poți număra Familia mea … Mama e pâine de care mi-e dor Tata e soarele strălucitor Frați și surori petale de flori Familia mea 25 . Datorită ei.ILINCA 9. CARINA 10. să intrăm în sală! M-am desprins de mama-ncetişor Şi-am urmat-o ca pe o zână bună. mai înţeleaptă sunt acum. Cu codiţe lungi şi şorţuleţ aveam. Uite. Le cunos.căci nu se poate. Le-am scris. Numele tău au format. Cărți cu basme și povești Și încet. Să povestesc frumos şi ştiu oriunde cum să mă comport. Au trecut de-atunci trei. Eu eram fetiţa cea cuminte. Să recit și să citesc. cu fundiță Si veneam la grădiniță Ca să-nvăț să povestesc. Nu voiam să mă despart de ea. Mă ţineam de mama cu putere. A ieşit în prag educatoarea Și mi-a spus cu glas surâzător: -Hai. patru ani. Eram mică. Fără ele să citesti. ştiu să recit. Prima zi de grădiniţă-mi vine-n minte. nu sunt grele Și când toate s-au legat. pe pătrățele. Grădiniţa cu ferestre multe Și cu gard de fier mă speria.

26 . Tot ce mâna mea sfioasă. Ani de-a rândul a lucrat Am caiete. Mama deseori spunea: Ai să-nveți si tu aicea Într-o zi. Când treceam pe langă școală...când vei fi mare.Bunicul meu mi-e tare drag El poartă al credinței curate stindard Bunica mea cu zâmbet cald Aceasta-i familia mea! Mama și tata Și frați mai mici. ghetuțe Și îmi amintesc zâmbind. Că-i muncit de mine. CARMEN 12. Dar mi-e drag ce-am adunat. fișe. fetița mea! Când? O întrebam pe mama Curioasă foarte tare Ea mă mângăia âambind: . Dragi surioare și buni bunici Ca-ntr-un buchet îi pot număra Familia mea … Mama e pâine de care mi-e dor Tata e soarele strălucitor Frați și surori ca petale de flori Familia mea Plutim cu toți pe-al vieții val Privind cu speranță spre al stelelor Și uite-așa cu-n dans frumos Părinții sunt far luminos DAVID 11. cu joaca. Cu păpușile.Într-o zi. Desene. Cum mă chinuiam scriind Cât mă bucur că acum Mă descurc atât de bine. mărgelute. Am un colțișor acasă Unde mama a pastrat.

. Mai taci soro.. Sărut mâna doamnă iată am sosit Ca să fiu elevă . Timpul a trecut grăbit În sfârșit pot spune astăzi: Scoală dragă. nu mă lăsați? MIHAI 14. demult mi-am dorit. să pornim! Altă viață ne așteaptă... Lucruri noi să învățăm. 27 . Chiar vreți să mă alungati? Să mai stau. poate chiar mai mult.de mult mi-am dorit Profesoara zâmbitoare este chiar a mea Ca o gazdă primitoare cu drag mă privea Sunt fetiță hărnicuță bine-oi învăța Pe părinți și bunicuță îi voi asculta. Căminul să-i fie drag. bun găsit! CÂNTEC: BUNĂ ZIUA ȘCOALĂ Asosit ziua cea mare și ne bucurăm E o zi de sărbătoare. Refren: Bună ziua școală. Acum. c-au trecut Trei ani. Doamnelor educatoare. gata. Hai la școală. la școală plecăm Plină este este curtea școlii de copii și flori A cui o fi profesoara cu ochi zâmbitori Refren: Bună ziua școală Iată am sosit Ca să fiu elevă . fii desteaptă. MARIA 13. Nu îmi place ce se-aude S-ar părea că școala vine Si mă cheamă și pe mine.. De când la grădi venim. Din grădi nu plec niciunde! Vreau să mă mai joc aici Si pe grupa de pitici S-o primesc chiar eu în prag.

Am învățat si eu s-ascult. nu vom uita Si-n inima vă vom păstra. Cu morcovi. ANDREI P. MIRUNA 16.creionul si revista. Si mi-a placut să-nvăț de toate Am mai gresit. M-ati invatat cum sa vorbesc Cum sa ma port si sa muncesc Cum să folosesc batista Acul.că eram mică Si de mâncare-mi era frică Să nu mă înec cu ceapă. Si cunostinte am adunat Si despre toate am învătat Mai stiu că ziua-ncepe-n zori Si că se termină pe seară Când soarele încet coboară. Tot aici am invățat să coasem. DARIA 15. 28 . să modelăm Să pictăm. cu ardei sau cu salată. Părinții să-i bucurăm. să deseăam Să povestim și să numărăm. aveam idei Asa se-ntâmplă când nu vrei La grădinită să trăiești. Mă uit la anii ce-au trecut Mă mir ce mare am crescut De mult eram o copiliță Veneam în zori la grădiniță Dar m-am simțit atât de bine N-am dat pe mama pe rusine. ascultător Si de nădejde-n viitor Vă mulțumim. Patru ani. 17. Ne-ati învățat a ști. in fiecare zi. tot ce se poate Am plâns un pic. a fi Copil cuminte. Motive tot mereu găsești Dar pe măsură ce-am crescut. Si uite-asa.

voi putea Să fiu chiar prima. Bun rămas îți spun acum . Mă despart astăzi de tine . ca pe cel mai dulce vis. Asa. Dar câte nu am învățat Despre acest pământ bogat Despre atâtea meserii Pot să îti spun.cât aș vrea!!! Rămas bun clasă. Acesta e un lucru mare! CANTEC: „BUNĂ DIMINEAțA SOARE ” Bună dimineața soare Ia privește-mă un pic Nu-i așa că eu sunt mare 29 . tu rămâi Eu merg la toamnă-n clasa-ntâi De grădinită n-oi uita E aici un strop din viata mea. la scoală. Să scriu frumos. NICOLE 18. Eu înca nu citesc si încă nici nu scriu Dar.....mai târziu Să-nvăt să scriu si-o carte să citesc Din grădinită.multe stiu Dar astăzi mi se pare prea putin Abia astept să fim scolari S-avem ghiozdane fiecare. curat si să citesc. CANTEC: GRĂDINIȚĂ ACUM TE LAS Grădiniț-acum te las. bun rămas Jocuri multe jucării.cu lacrimi și cu suspine În inimă te-am închis. eu acum te las.ce vrei să stii Si pe caietul liniat Am scris ce doamna ne-a-nvătat. de mă uit la poze. Voi duce cu mine totul Ca să arăt la școală Că merit să mă numească Scolar de clasa pregătitoare. multe.plec pe un nou drum ! VLAD 19. bun rămas. povestesc Si-astept cu nerăbdare.

Pe cand ne înăltăm pe-o treaptă. Când am venit la grădinita-n toamnă Eram un țânc sfios si mic M-ati mângâiat pe crestet.Am crescut nu mai sunt mic Eu de-acum sunt școlar Cu ghiozdan și-abecedar Cât de mândru sunt că știu Să citesc. La voi. Sunt toate poznele-ncuiate Le-ati adunat ca pe mărgele. Dar noi am învătat din ele. Vă sarutam mana cea dreapta. Doar sub privirea dumneavoastră. doamna Si parca m-am simțit voinic Nu ati văzut in ochi de stele. Ce caldă mână mi-ati întins Si-am scris. să scriu Te sărut cu drag bunică Să ai grijă de pisic Eu sunt ocupată fiindcă Am crescut nu mai sunt mic ANDREI 20. Si în dulapuri fermecate. si-am învătat cu spor Nimic în viată nu-i usor. Ce mult atunci ne-am necăjit! Că e usoară truda noastră. Odată. Să fim destoinici ne-ati pretins. LUCA 22. suflete blânde Vin astăzi cu o floare Acelea ce mi-aţi fost 30 . când anul aproape dus. Bobițe calde de mărgele? Sau le-ati văzut? Acum stiu clar Dar le-ați ascuns într-un sertar. Acum. Ca soarele către apus. poate ati lipsit. ALESIA 21.

cu iubire. voi. pentru noi tot alergati Si prin sfaturi.. n-o să ne fie greu. părinti. fostul preşcolar IRINA 23. alături să ne fiti mereu La scoala care ne asteaptă. Primele. de-a noastră crestere-ngrijiti Si pentru-a noastra fericire. tot ce-aveti. la încheiere. cu voi. au fost ca un vis Si inima. Ştiu că din partea mea Prea multe aţi răbdat Că nu voiam să fac Ce mi-ați indicat. Va cântăm încăA o data Anii cei din grădinită. cu inima curata. Dragi părinti. Vă dorim multă sănătate. venim azi și vă multumim.educatoare.bunici. drumul bun să ne-aratati Azi suntem mici. n-avem putere efortul să vi-l răsplătim Dar. Si acum. cu drag jertfiti Vă truditi si zi si noapte. Eu. si prin fapte. Vă fac urare astăzi Să fiţi fără tristeţe Şi să vă bucuraţi Mereu de tinereţe. si ochii si mintea ne-ati deschis Va multumim încă o data. ANASTASIA 24. spre a voastra mângâiere. Mulţi ani în grădiniţă Păstrând acelaşi har Cu dragoste şi stimă. educatoare Si vă spunem cu toții “La revedere! Cântec Multe amintiri frumoase Timpul trece foarte iute Și-a mai trecut un an Iată clopoțelul sună Și la scoală vom pleca Multe amintiri frumoase Vom purta în gând mereu Căci în grădinița dragă Am crescut și tu și eu 31 . dacă v-a făcut placere Noi.

Vine clipa despărțirii Și atunci când vom pleca Va rămâne-n amintire Grădinița mea și-a ta Din tot sufletul dorim Ca nici când să nu dispară Acest colțișor de rai Grădinița noastră dragă 32 .