You are on page 1of 5

KIJKWIJZER FILMANALYSE Nesibe Aslan & Siham Achouiti H4A

1: Algemene 1: Dit zijn de algemene gegevens over de film:

gegevens: Titel: Sing Jaar: 2016 Filmmaatschappij: Producent:
gedistribueerd
door Universal De film werd
Pictures geproduceerd
door
Illumination
Entertainment

Regisseur: Acteurs: Buster Moon Scenarioschrijver: Type film
(Matthew McConaughey) Garth Jennings (genre):
Garth Jennings Komedie,
Animatie, Familie
Rosita (Reese
Witherspoon)

Mike (Seth MacFarlane)

Ash (Scarlett Johansson)

Eddie (John C. Reilly)

Gunter (Nick Kroll)

Nana (Jennifer Saunders)

Juffrouw Crawley (Garth
jennings)

Johnny (Taron Egerton)

Meena (Tori Kelly)

Duur van de Waar gezien: LUX Wanneer gezien: Filmprijzen
film: 108 gewonnen:
minuten 15-02-2017 genomineerd
voor Golden
Globes voor
beste
animatiefilm en
beste filmsong

2. 2a: Het leek ons een leuke film omdat het een animatiefilm is en de trailer sprak

Hij besloot een zangwedstrijd te houden en la probeerde de oma van zijn vriend die erg rijk was als sponsor van de wedstrijd te a regelen. daardoor zag e de oma van zijn beste vriend er hoop in en bouwde zelfs het hele theater opnieuw v en zelfs mooier dan voorheen e 4b: het begon in zijn theater. la a g: 4: 4a: het ging over een koala die een theater heeft maar diep in de schulden zit en D zijn theater dus binnenkort zou moeten sluiten als plan organiseerde hij een e zangwedstrijd om zich uit de schulden te kunnen werken maar voordat de n zangwedstrijd begon stortte zijn theater in tijdens de privéshow voor de oma van ar zijn beste vriend als hoop dat zij het theater zou willen sponsoren. uiteindelijk zette ra hij toch door en hield de show niet meer als zangwedstrijd maar gewoon als show ti om te laten zien wat voor talent zich had ontwikkeld in het theater. Uiteindelijk bouwde de oma van zijn vriend het hele theater weer opnieuw en zelfs mooier dan voorheen. De A LYSE e locaties waren vooral het Theater waar de hele film omdraaide en het huis van fil Rosita kwam ook vaak naar voren m 3b: veel close-ups en er werd veel gebruik gemaakt van het standpunt lift is c 3c: De film was goed gemonteerd. Hij had hoop en hield toch nog de zangwedstrijd maar niet als wedstrijdt maar gewoon als show om te laten zien wat zich binnen in het theater afspeelde en het dus ontzettend jammer is dat ze het theater kwijt zijn. Het geluid was ook goed verstaanbaar. . Tijdens de show om de oma van zijn vriend te overtuigen ging het mis en g: stortte het hele theater weg en was hij alles in één klap kwijt. Hij had veel schulden en moest een plan B maken om zijn theater te mogen houden. het ene beeld nam het andere beeld over dus h was het ook prettig om naar te kijken e 3d: Ze hebben goede liedjes gekozen die ook paste bij de personen en de tijd van nu dus erg bekende liedjes. De omgeving was ook goed nagemaakt alsof het echt was.Verantwoordi ons ook erg aan ng 2b: We verwachtte een grappige film en dat het over een zangwedstrijd zou gaan keuze: FILMAN 3: 3a: elk persoon had een kostuum aan dat bij zijn eigen karakter paste zoals: Gunter D en zijn glitterpakje.

bang voor zijn vader omdat die niet achter zijn droom stond maar zette toch door Meena: zij deed mee aan de zangwedstrijd maar was ontzettend bang en durfde steeds niet te zingen tot in de show. en eddie en buster waren wel al voorheen ook beste vrienden. zij was oud en bang dat ze haar oog verloor en iets fouts zou doen Rosita: zij deed mee aan de zangwedstrijd en is moeder van 25 kinderen. Mike: hij deed mee aan de zangwedstrijd alleen voor de prijs want hij was eerst straatmuzikant en alles draaide bij hem om geld en was erg vol van zichzelf Eddie: was de beste vriend van moon en zag alles wat moon deed niet zitten pas op het einde steunde hij zijn beste vriend en hielden samen de show. dus een dapper stoer meisje 4d: ze kende elkaar voorheen niet en bouwde tijdens het oefen relaties op.4c: Buster Moon: was de hoofdpersoon hij speelde de eigenaar van het theater en zorgde voor de zangwedstrijd. zij was een doorzetter ondanks haar 25 kinderen deed ze toch mee Gunter: hij deed mee aan de zangwedstrijd en hield erg veel van zingen en dansen. hij was zelfverzekerd Juffrouw Crawley: zij hielp buster moon met alles wat zich afspeelde in het theater dus een soort assistente. ook juffrouw crawley en johnny bouwde een relatie doordat ze pianolessen gaf aan johnny 4e: op het theater dat eerst geen succes was en hij toch nog probeerde omhoog te halen dat mislukte en alles stortte in maar omdat hij nog hoop hield liet hij iedereen zien wat zich had ontwikkeld in het theater en zo zag de oma van zijn beste vriend er hoop in en bouwde het theater zelfs opnieuw voor een nieuw . stond niet bij stil wat er gebeurde buiten en zat liever te gamen Nana: zij was de oma van eddie en heeft vroeger de hoogste prijs in het theater gewonnen en steunde later het theater en bouwde alles opnieuw en veel mooier. zoals rosita en gunter die samen moesten werken. was vol van zijn dans skills en zag overal een lolletje in als showman Johnny: hij deed mee aan de zangwedstrijd maar had helaas een vader die in een criminele bende zit en wilde dat zijn zoon er ook bij hoorde. zij is erg streng en accepteert niet zomaar alles Ash: zij deed ook mee aan de zangwedstrijd eerst als duo maar ze was alleen door en dus liet haar vriend haar stikken en steunde haar niet dus heeft ze alsnog de wedstrijd afgemaakt en haar vriend laten zien dat zij het wel kan ook zonder zijn steun.

vriendschap. het heeft een economisch politiek standpunt. blije en droevige momenten maar er werd altijd door gezet hoe dan ook 7: Recensie: 7a: Sing biedt pretentieloos vermaak. wij vinden dat ook animatiefilms een zeer goede en sterke boodschap kunnen laten zien en dat je over het algemeen met een film iemand de moed in kunt spreken zonder dat diegene het zelf door heeft 6e: Zeker weten ! De film was echt leuk. de film vermaakt je zeker en de . met een fijne stemmencast. Namelijk er wordt laten zien dat olisch als je een eigen eenpersoons bedrijf hebt je het zo kunt verliezen als je niet voor je e eigen kosten kunt opdraaien want het grond is van de gemeente dus zodra jij niet voor de kosten kunt opdraaien ben je privé aansprakelijk en zal dus alles van jou worden afgenomen om daarmee de kosten te kunnen betalen. vol humor. en dat was ook hier in de film. laag: het theater had kosten die meneer Moon niet kon betalen en toen het theater instorten had hij niks meer en kocht later de oma van zijn beste vriend het stuk grond over van de gemeente 6: Eigen mening: 6a: Het liet ons zien dat je sterk moet blijven in moeilijke tijden zo dus altijd moet door blijven gaan met je droom 6b: de film draait om een theater dat stuk gaat maar de baas toch nog hoop hield en zijn droom volgde en dat is ook wat wij in het verhaal terug vonden 6c: Wij vinden het een fijn genre en zouden er zeker weten meer films van dit genre willen zien. 6d: Ja. waaronder Scarlett Johansson als een punky stekelvarken en Reese Witherspoon als swingende mama-big NRC HANDELSBLAD 7b: wij zijn het met deze recensie eens. toekomst 5: De 5a: het leert je om altijd hoop te houden hoeveel tegenslagen er ook zijn symb 5b: Ja.

stemmen zijn ook zeker fijn om naar te luisteren en goed ingesproken waardoor het erg realistisch is 8a: http://mamainlimburg.nl/nederlandse-stemmencast- nieuwe-animatiefilm-sing-bekend-gemaakt/ 8: Bronnenlijst: https://www.lux-nijmegen.nl/film/sing-nl/ .

Related Interests