You are on page 1of 5

În fiecare primăvară, 130 de milioane de muncitori chinezi migranţi se întorc acasă pentru a

sărbători Anul Nou cu familia. Acest "Exod" este cea mai mare migraţie umană din lume.

Filmul "Last Train Home" surprinde viaţa familiei Zhang, o familie de muncitori chinezi
migranţi care şi-au părăsit satul natal din Provincia Sichuan pentru a-şi câştiga existenţa într-una
din fabricile de textile din Guangzhou. Singura ocazie de a-şi revedea cei doi copii lăsaţi în grija
bunicii este Anul Nou. În desfăşurarea evenimentelor, Qin Zhang, fiica rebelă, renunţă la şcoală,
în ciuda împotrivirii părinţilor, care îşi doresc o viaţă mai bună pentru copiii lor, şi pleacă să
lucreze într-o fabrică. Pentru a evita ca acelaşi lucru să se întâmple şi cu fiul cel mic, Yang,
mama se întoarce la fermă, iar tatăl continuă să lucreze în fabrică.

Familia Zhang este doar una din familiile de muncitori migranţi din China care muncesc "pe
brânci" pentru a-şi câştiga existenţa. Părinţi fiind, este firesc să fie interesaţi de viitorul propriilor
copii, ca aceştia să aibă o educaţie care să-i împiedice din a le călca pe urme în fabrici.

Regizorul Lixin Fan a dorit ca telespectatorul să vadă şi o altă faţetă a vieţii din China şi cât este
de greu să fii muncitor chinez în fabrică, cu multe sacrificii şi lacrimi în spate. Vizionând acest
film, ne putem imagina că au avut loc numeroase sinucideri în fabrici, un fapt real căruia ar
trebui să i se acorde mai multă atenţie şi, ulterior, soluţii. Abuzul şi exploatarea muncitorilor
chinezi a atins cote impresionante, în special în prezent, într-o epocă a vitezei şi a consumului tot
mai mare de produse.

Pentru majoritatea consumatorilor, locul unde a fost fabricat un produs este, de obicei, o
problemă ce nu prezintă importanţă. Acesta se cumpără, este livrat acasă, apoi, cei suficient de
interesaţi mai aruncă o privire şi pe etichetă. Astfel, există foarte mulţi oameni care nu sunt
preocupaţi de originea unui produs atâta timp cât îl obţin pentru un preţ rezonabil. Totuşi, când li
se cere o părere despre fabricarea externalizată într-o ţară în curs de dezvoltare, răspunsul se
rezumă la "e groaznic, oamenii aceia lucrează pe un salariu de nimic şi în nişte condiţii cumplite"
şi la faptul că ei niciodată nu ar susţine aşa ceva.

Aşadar, în ce fel de condiţii lucrează un muncitor chinez obişnuit şi cum arată acestea?

În primă fază, e necesar să ne uităm la legile pe care guvernul Chinei le-a aprobat în legătură cu
protecţia forţei sale de muncă. Legile muncii din 1995 ale Republcii Populare Chineze sunt
surprinzător de...complete. Unele dintre ariile principale acoperite se referă la salariul minim pe

Problema este că. practic. Maximul orelor de muncă este 40/săptămână. Majoritatea sunt tineri şi au impresia că "fabrica" este ocazia lor de a călători şi de "a vedea lumea". cu un salariu de 50-70£ şi cu bani tăiaţi din salariu pentru orice regulă banală încălcată (de exemplu.. copiii lor merg la şcoală acolo şi se pot oficia chiar şi căsătorii în . Adesea. nu toate fabricile sunt la fel şi nu toate ignoră drepturile angajaţilor. o majoritate covârşitoare de muncitori chinezi migrează din medii rurale. de ce mai există mii şi mii de migranţi care umplu fabricile urbane an de an? De ce forţa de muncă şi fabricile industriale ieftine continuă să prospere? Mulţi muncitori migranţi sunt atraşi de ideea unei noi vieţi şi de independenţă. Atunci. De asemenea. deşi. muncitorii au dreptul la o zi liberă pe săptămână. aceştia se pot aştepta la peste 40 de ore de muncă pe săptămână. plătesc un salariu rezonabil şi la timp şi. lăsând în urmă micile ferme ale părinţilor şi plaiurile liniştite de la ţară. este ceva normal ca patronii fabricii să le reţină angajaţilor primele două salarii ca "garanţie". plata orelor suplimentare. Sună promiţător. la doar o zi sau două libere pe lună. cu atâţia tineri ce vin din toate colţurile Chinei în acelaşi loc. munca infantilă şi conflictele. Multe fabrici asigură cazare muncitorilor. vorbitul în timp ce se lucrează sau pauzele de toaletă prea dese). un lucru de bază. Un fermier chinez obişnuit aproape niciodată n-ar pleca din sătucul în care a fost crescut. oferă numeroase beneficii. făcând aproape imposibilă orice şansă la un job mai bine plătit sau demisia fără consimţământul patronului (care e foarte rar dat). în general. sănătate şi siguranţă. pe care o primesc înapoi când pleacă.Există şi ocazia de a cunoaşte persoane noi. găzduind 17 000 de muncitori şi scoţând pe bandă zeci de milioane de produse pe an. Angajaţii trăiesc şi mănâncă acolo (într-una din cele cinci cantine cu diferite feluri de mâncare).economie. cu încăperi în care pot locui chiar şi 10 persoane. din sud-estul Chinei. Fabrici ca aceasta se conformează orelor de lucru pe săptămână. Desigur.. Aceasta deţine un complex masiv. ei nu părăsesc graniţele Chinei.. Un exemplu în acest sens este EUPA. O problemă importantă este şi faptul că muncitorii migranţi sunt. în timp ce ar putea fi aplicate la localnici. În realitate aceste legi sunt rareori respectate. deci. salariile minime sunt stabilite local şi tebuie plătite la timp. pe deasupra. muncitorul migrant nici măcar nu-şi cunoaşte drepturile ce survin din lege. orele de lucru. trataţi ca nişte cetăţeni de "mâna a doua" la care "regulile" nu se aplică. dispreţuiţi de localnici şi de figurile oficiale ale Guvernului şi. orele suplimentare trebuie plătite la o rată fixă.

a crescut la 18. sunt plasele anti-suicid montate. Atunci s-a decis ca această operaţiune să fie efectuată cu ajutorul unor roboţi. . a fost imediat reziliat. Aceasta este o modalitate mult mai bună de identificare a problemelor.000 de angajaţi ai Foxconn au fost chestionaţi prin intermediul iPad-ului în legătură cu condiţiile lor de muncă. tabletele şi calculatoarele celor de la Apple. sinucideri şi controverse este Foxconn. Două explozii în fabrică au rănit 77 de persoane. iar orele de muncă se ridică şi la 13-15 pe zi. În primăvara anului 2010. ulterior numărul celor care au încercat sau au reuşit să facă asta. iar patru au murit în urma unei alte explozii petrecute când se efectuau operaţiuni de lustruire a unor produse iPad. de abuz. în viitor. Cea mai mare fabrică se află în Shenzhen. 137 de muncitori au fost răniţi. În privinţa acuzaţiilor că ar exploata muncitori minori. exploatare. în jurul clădirii. în special telefoanele inteligente. nouă muncitori şi-au luat viaţa. Este o măsură disperată luată împotriva valului îngrijorător de sinucideri din ultimii ani. Dacă muncesc din greu şi bine. cu fabrici în 12 oraşe chineze. căci.incinta companiei. Alte probleme au apărut din cauza unor substanţe chimice folosite pentru curăţarea iPhone-urilor. o multinaţională taiwaneză care produce electronice pentru mai multe companii.Evenimentele care au avut loc în interior i-au determinat să îşi schimbe strategia şi să îşi trateze angajaţii în mod diferit faţă de anii anteriori. angajaţii au oportunitatea de a fi promovaţi. astfel de gânduri ale angajaţilor lor. activitatea de muncă care asigură comenzi consistente an de an. . iar contractul cu firma care livra substanţa. în ultimii ani au apărut foarte multe ştiri şi speculaţii cu privire la activitatea şi condiţiile de muncă din această fabrică. în primul rând. Un antiexemplu. cei de la Apple se apără şi spun că ei fac tot ce este mai bun pentru a îmbunătăţi viaţa angajaţilor lor. Foxconn a apelat şi la consiliere psihologică pentru a preîntampina. Foxconn este cel mai mare exportator al Chinei. Unul din motivele pentru care EUPA îşi permite să-şi trateze lucrătorii atât de bine constă chiar în desfăşurarea. A fost demarată şi o operaţiune prin care 35. oamenii nu spun lucrurile pe care le doresc.Ceea ce uimeşte. faţă în faţă. sub protecţia anonimatului. Un jurnalist american a reuşit să facă un reportaj de la faţa locului. Longhua. mai mult ca în orice altă ţară. Ceea ce este mai grav e că acolo muncesc chiar şi copii de 13 ani.

Totuşi. ci în speranţa unei vieţi mai bune şi mai puţin copleşită de lipsurile financiare şi de sărăcie. nu o fac din plăcere.50 dolari. "Here The foam lining highlights the perfection of Apple But not our tomorrow The scanner repeatedly announces “OK” But not the “FAIL” in our hearts 24 hours a day. iar o masă de legume la cantină costă 0. din cauza crizei de forţă de muncă din zonă. cerând să le fie majorate salariile. După o jumătate de an însă. astfel de cazuri sunt mai puţine şi mai rare. patronul umplând posturile libere cu alte muncitoare aduse din China. în 2006 un patron italian din Bacău a adus câteva sute de chinezoaice pentru a lucra în fabrica proprie de confecţii. Conflictul a ajuns la apogeu atunci când câteva chinezoaice l-au atacat pe directorul general al firmei de confecţii cu furculiţe şi linguri. trebuie luat în calcul şi faptul că cei care migrează spre aceste fabrici.Pentru doritori 🙂 salariul este de 285 de dolari pe lună sau 1. dar şi a salariilor mai mici pe care le acceptă muncitorii chinezi.80 dolari. Spre exemplu. În România. Cazarea într-o cameră de opt persoane costă 17. O parte din chinezoaicele de la Bacău s-a întors în ţara de origine.78 dolari pe oră. Condiţiile de muncă din majoritatea fabricilor din China sunt departe de ceea ce noi occidentalii am numi "acceptabil". deşi există şi excepţii. numb shoulders Each screw turns diligently But they can’t turn around our future. chinezoaicele de la Bacău au intrat în grevă. the blinding lamps illuminate the iPhones Scrambling our days and nights Thousands of repeated movements accomplish impeccable work Testing the limits of our painful." —A Foxconn worker’s poem .