You are on page 1of 25

Buat Duit Dengan Rahsia Lulus

Lulus Temuduga Kerja Kerajaan.
www.
www.Kerja
w.Kerja-
Kerja-kerajaan.com

Mencari Ilmu Adalah Lebih Baik Daripada Mencari Duit
-

Buat Duit Dengan Rahsia Lulus
Lulus Temuduga Kerja Kerajaan.
www.
www.Kerja
w.Kerja-
Kerja-kerajaan.com

Pengenalan
- tak kenal maka tak cinta! Betul kan? Jadi sebelum anda menyertai apa-apa
program affiliate, anda mesti nak tahu apa bendanya affiliate ini. Dalam dunia
bisnes internet ini, banyak cabangnya. Tapi bagi pendapat saya, cabang
affiliate inilah yang paling sesuai buat anda yang baru berjinak-jinak dalam
dunia IM ini. Biarpun tiada produk sendiri, tapi ada orang mampu menjana wang
beribu-ribu dengan affiliate ini. Tak percaya? Tidak mengapa..jadi, mari kita
berkenalan dulu dengan affiliate..

takde komisyen 7. Anda tidak wajib beli ebook rahsia Lulus Temuduga Kerja Kerajaan. 1. . saya jadikan produk saya iaitu ebook Rahsia Lulus Temuduga Kerja Kerajaan untuk anda ikuti. Jika ada orang beli dari link anda. Biasanya. Saya akan terangkan selanjutnya dalam muka surat berikutnya. Takde jualan. Anda diibaratkan sebagai ”promoter” senang cerita! Biasanya anda akan diberitahu bila anda akan mendapat komisyen anda. ayat-ayat promosi (ayat POWER) dan juga link affiliate iaitu link yang akan anda gunakan semasa promosi nanti.. anda dibekalkan dengan banner-banner promosi. Maknanya ada jualan. Sistem affiliate yang dipasang pada web akan dapat mengesan id anda dan rekod jualan anda akan direkodkan secara automatik. 5.com Pengenalan mudah mengenai affiliate Ramai yang tertanya-tanya saya apa itu affiliate? Apa itu affiliate? Affiliate adalah satu system yang disediakan oleh pengendali/owner sesuatu web bagi tujuan promosi. ada la komisyennya. Pendaftaran adalah percuma 6. www.Kerja w. Biasanya komisyen yang diberikan adalah 30 -50 % dari jualan yang berjaya anda lakukan. Buat Duit Dengan Rahsia Lulus Lulus Temuduga Kerja Kerajaan. Tidak boleh buat SPAM Dah faham? Tak faham lagi? Abaikan dahulu. www. Anda tidak perlu keluar modal sesen pun 4. komisyen 50% dari RM30 akan anda dapat 3. sesiapa yang berminat boleh mendaftarnya percuma. Dengan adanya system ini. Anda mendaftar sebagai agen promosi web ini 2.teruskan langkah anda dengan membaca langkah di bawah. Sebagai contoh. Anda boleh check hasil jualan anda nanti di ruangan yang disediakan.Kerja- Kerja-kerajaan.

www. Anda boleh mendaftar bermacam-macam affiliate yang bagus. bersungguh-sungguh. iaitu mendaftar.com Pendaftaran . Buat Duit Dengan Rahsia Lulus Lulus Temuduga Kerja Kerajaan. tapi saya syorkan anda FOKUS pada satu-satu produk dahulu! Bukan apa. www. ianya mengajar supaya anda bersabar. tapi yang saya tunjukkan ni adalah yang biasa digunakan. rajin.Kerja w. Tak mendaftar macamana pula nak join affiliate kan? Untuk makluman anda bukan semua sistem affiliate sama.Kerja- Kerja-kerajaan.langkah pertama anda dalam dunia affiliate. dan menguasai konsep asas pemasaran affiliate terlebih dahulu sebelum menyertai affiliate- affiliate yang lain. .

Kerja- Kerja-kerajaan. Lihat paparan di bawah 2.com Langkah 2 – Scroll ke bawah web sehingga terjumpa “[Affiliate]” seperti paparan di bawah ini.Kerja w. Buat Duit Dengan Rahsia Lulus Lulus Temuduga Kerja Kerajaan.kerja-kerajaan. www. www.com. Baca dulu ni . Klik sini Langkah 3 – Anda akan di bawa ke ruangan affiliate kerja-kerajaan.com.com seperti di bawah. kerajaan.com Pendaftaran sebagai agen affiliate kerja- kerja-kerajaan. Klik sini untuk mendaftar percuma 1. Kemudian klik. Kemudian klik untuk daftar percuma. Baca Syarat dan terma Program Affiliate dahulu. Langkah 1 – Lawati laman web www.

Pilih status anda – ikut suka 2.kemudian klik ”button ni” ni” Sudah selesai anda mendaftar. inginkan. nama bank anda 7. inginkan. email anda – jangan guna email pejabat 5. Contoh 1234 10.. 1. www. Contoh JOYAH 9. isikan no phone anda – jika ada problem senang call 6. na akaun bank -WAJIB 8.Kerja w.com Langkah 4 .Anda akan di bawa ke ruangan pendaftaran di bawah dan boleh mula mendaftar percuma saja. Guna la apapun pasword yang anda inginkan. www.. Nama bapa (bin/binti) 4. nama betul 3. dah selesai isi semua. Guna la apapun nama id yang anda inginkan.Kerja- Kerja-kerajaan. Buat Duit Dengan Rahsia Lulus Lulus Temuduga Kerja Kerajaan.kemudian dulu. 10. Jika anda mahu mengubahnya lain kali tiada masalah kecuali username anda yang memang tidak boleh diubah . semak dulu.

www.com Langkah 5 – paparan ini akan keluar di skrin komputer anda. 2. Buat Duit Dengan Rahsia Lulus Lulus Temuduga Kerja Kerajaan. Klik untuk login. Klik sini untuk memulakan memulakan langkah anda sebagai agen affiliate Langkah 6 – Anda akan dibawa ke ruangan ”log in” 1.Kerja w. klik log in Seperti contoh tadi JOYAH dan 1234 .Kerja- Kerja-kerajaan. Masukkan ID dan pasword anda daftar di langkah 4 tadi. www.

Ubah profile – anda boleh mengubah profile anda jika mahu.Kerja- Kerja-kerajaan. 3.kerja-kerajaan. www.com Langkah 7– Anda akan dibawa ke ruangan affiliate anda. www.com melalui link anda.Kerja w. Halaman Utama – paparan utama di mana anda akan dapat lihat seperti di atas 2. . 1. Buat Duit Dengan Rahsia Lulus Lulus Temuduga Kerja Kerajaan. Statistik Klik – anda boleh melihat berapa ramai orang klik pada link affiliate anda dan melihat web www. 2 3 4 5 6 7 8 9 1.

Buat masa ini. satu pertandingan jualan affiliate diadakan. Saya akan terangkan pada anda nanti bagaimana promosi boleh dibuat. hal-hal promosi ke. secara automatik rekod komisyen anda direkodkan. Anda boleh sentiasa menyemak komisyen anda di ruangan hasil jualan. hinggalah huruf terakhir. copy link ini bermula dengan http://www. Copy dan paste ke dalam fail word ataupun notepad dalam desktop anda. Link affiliate anda – Inilah yang paling penting dalam pemasaran link affiliate anda. Tanya pasal komisyen ke. Syarat dan Terma – anda perlu membacanya dimana ianya melibatkan syarat- syarat yang perlu anda patuhi dalam mempromosi link affiliate anda tadi.Di sinilah apa-apa makluman. Jika nak mudah lagi.. anda salin dalam buku 555 anda. Banner dan links – Di sini banner-banner iklan yang boleh anda gunakan untuk tujuan promosi nanti. 8. bermula 19 Mei 2009 sehingga 30 Jun 2009. jumlah jualan .com. Dalam contoh ni link affiliate yang didaftarkan adalah http://www. Jika ada jualan berlaku apabila pelawat klik pada link anda dan membuat pembayaran dan pengesahan.. 7.anda boleh melihat berapakah jualan yang berjaya dibuat oleh anda dan juga komisyen yang anda perolehi 5.. Apa yang perlu anda lakukan adalah. link inilah yang akan digunakan sepenuhnya.Kerja- Kerja-kerajaan. Buat Duit Dengan Rahsia Lulus Lulus Temuduga Kerja Kerajaan.kerja-kerajaan. Hubungi Kami – Jika anda ada sebarang persoalan.com/index. berita. pengumuman dari pihak admin akan anda ketahui.. www. Hadiah-hadiah .kerja.Kerja w.dan yang berkenaan dengannya. Semasa anda melakukan promosi nanti. anda boleh klik ruangan ini untuk menanyakan soalan pada pihak admin kerja-kerajaan.php?ref=dd . Berita Affiliate . 9.com 4. Imej dan kod ini akan saya tunjukkan nanti bagaimana anda gunakannya untuk promosi 6. Biasanya saya akan meletakkan pengumuman mengenai pertandingan agen affiliate dianjurkan. www..

daftar dulu! Kalau tak mendaftar bagaimana pula nak promosi link affiliate anda kan? Maaf ye saya MELAWAK - . . Pada pertandingan sebelum ini yang diadakan pada 14 Feb – 31 Mac 2009.dah tamat mengenai kerja paling mudah dalam affiliate – iaitu mendaftar.. Buat Duit Dengan Rahsia Lulus Lulus Temuduga Kerja Kerajaan. www.com wang tunai lumayan disediakan oleh pihak admin kerja-kerajaan.Kerja- Kerja-kerajaan. www. ada peserta/agen affiliate berjaya mendapat komisyen dan hadiah wang tunai hampir RM4000 selepas pertandingan ditamatkan.Ini yang penting.Kerja w.com.

anda akan mula mendapat hasil pertama anda dalam bisnes Internet anda. www.Kerja- Kerja-kerajaan.Kerja w.com Promosi . Jika anda benar-benar menghayatinya.usaha terpenting anda dalam menentukan berapa banyakkahjualan dan komisyen yang anda bakal perolehi. Jadi. www. FOKUS - . Buat Duit Dengan Rahsia Lulus Lulus Temuduga Kerja Kerajaan. bagi tumpuan 200% di bab ini.

baca headline dan subheadline yang tertera dalam minisite tersebut. Jadi. Bagaimana untuk mengumpul list email yang besar? Saya rasa saya tidak sesuai nyatakannya di sini lagi kerana apa yang akan saya ajarkan ini adalah perkara asas dahulu. dengan email boleh dapat komisyen yang tinggi! Untuk menjadi seperti itu. mari saya teruskan pembelajaran asas anda. Tahukan anda dengan hanya sekali klik.Kerja- Kerja-kerajaan. Teknik email marketing yang saya tunjukkan secara asas ini terbahagi kepada: • Yahoo mail • Google mail • Yahoo Groups • Google Groups Sudah tentu anda yang membaca ebook ini memiliki akaun email dari salah satu daripada di atas. anda pasti membaca headline dan sub headlinenya terlebih dahulu. saya tunjukkan anda bagaimana mempromosi link affiliate yang telah anda sertai sebelum ini. Tahukah anda. Sebelum itu. Dengan menggunakan fungsi BCC pada yang ada pada sistem email. saya ingin memberitahu anda bahawa saya baru saja medapat komisyen hampir RM5000 dengan teknik email marketing ini. email marketing adalah teknik pemasaran terpantas. Untuk yang pertama ini. (saya join affiliate Teknik Memanipulasi Sistem Kewangan di Malaysia yang baru ditutup 31 Mei baru-baru ini. dengan 2 kali email saja dihantar. inilah yang perlu anda gunakan.Kerja w. Headline ini yang akan membuatkan anda berminat untuk membaca minisite tu secara keseluruhannya. Sudah tentu ianya bebayar nanti. Beberapa teknik boleh anda gunakan iaitu: • Penggunaan Headline dan Subheadline Jika anda perhatikan dalam mana-mana penjualan ebook di internet. Buat Duit Dengan Rahsia Lulus Lulus Temuduga Kerja Kerajaan. mudah dan paling menguntungkan.com Email Marketing – kuasa pemasaran terhebat Untuk makluman anda. satu email boleh dihantar kepada kesemua kenalan anda. seorang yang pakar dalam teknik ini mampu mendapat komisyen beribu-ribu ringgit dalam masa yang sangat singkat!! Bunyinya memang mudah. www.com. saya berjaya mendapat komisyen lumayan RM5000 dalam tempoh hanya seminggu. www. anda sebenarnya memerlukan senarai email yang besar dan responsive.kerja-kerajaan. Untuk pembelajaran anda.) Tanpa berlengah lagi. saya gunakan headline dari www. Pada masa akan datang saya akan tunjukkan teknik membina email yang besar ini setelah anda menguasai teknik asas ini. Lawati web ini. Tidak kira samada akaun gmail mahupun yahoo. Sebagai contoh: .

Sebagai contoh. Syukur. Ianya mengenai persiapan yang perlu dilakukan oleh calon-calon yang bakal menghadiri temuduga kerja kerajaan.Kerja- Kerja-kerajaan. Alhamdulillah.com “Saya ada terjumpa satu laman web yang bagus untuk dikongsikan bersama.. Yang terpenting adalah semakan pada link affiliate anda. Dengan cara ini. apabila keputusan temuduga diumumkan. dan anda mendapat kesan yang baik ataupun anda ada komen yang baik. Pastikan ianya betul. "Kali ini tuan/puan hadir temuduga kerja kerajaan berbekalkan keyakinan yang tinggi untuk lulus. penerima email anda tidak lihat ianya ke arah cubaan promosi tetapi lebih ke arah perkongsian. Buat Duit Dengan Rahsia Lulus Lulus Temuduga Kerja Kerajaan. Oleh itu. Bila dah paste kan dalam email tu.. .. Saya mempraktikkan panduan-panduan yang diajarkan dalam ebook tersebut semasa temuduga saya bagi jawatan Pembantu Tadbir pada bulan April yang lepas. www. Dijamin!" Copy dan paste kan dalam email (compose mail) yang akan dihantar kepada senarai kenalan anda. Cuba lihat antara ayat webnya:” Rahsia Demi Rahsia Lulus Temuduga Bagi Kerja Kerajaan Dibongkarkan!! Kerja Kerajaan Dalam Genggaman. ”Pada 2 bulan yang lepas saya telah mendapatkan ebook Rahsia Lulus Temuduga Kerja Kerajaan di Internet. saya telah berjaya mendapatkan jawatan yang diidam-idamkan. www.. • Penggunaan Ayat Testimonial Sekiranya anda pernah mendapatkan produk yang ingin anda promot. Taip ”Baca Lebih Lanjut? Klik sini” dan link kannya ke link affiliate anda seperti yang anda perolehi di langkah 7. semak dahulu adakah ianya kemas. item no 7 sebelum ini. teratur dan tiada kesalahan ejaan.Kerja w. gunakannya. saya ingin berkongsi kan RESIPI kejayaan saya ini kepada kawan-kawan semua iaitu:” Ebook Rahsia Lulus Temuduga Kerja Kerajaan (klik untuk ketahuinya) – linkkannya kepada link affiliate anda.

Contoh artikel yang saya sediakan adalah seperti berikut: Pada masa ini..apa yang saya berikan ini adalah contoh saja. Artikel yang menarik. 20-30 baris ayat dah cukup saya rasakan.500 pesaing yang lain bagi hanya satu kekosongan jawatan sahaja! Bagaimana untuk menjadikan diri anda yang terpilih di kalangan calon yang begitu ramai ini? Teruskan bacaan anda dengan klik link di bawah [LETAK LINK AFFILIATE ANDA] P/S: Jika anda ada artikel yang lebih menarik. www.com • Penggunaan Artikel Penggunaan artikel juga mampu mempengaruhi pembaca klik link anda. yang berkaitan dengan pembaca mampu membuatkan mereka meneruskan pembacaan dan klik link affiliate anda ke. Hampir setengah juta permohonan untuk memasuki biang kerja dalam sektor awam! Akan tetapi berapa kekosongan yang ada bagi jawatan yang dipohon? Pada masa ini. Untuk pemasaran email. Jadi tidak hairanlah mengapa permohonan jawatan dalam sektor awam tiba-tiba meningkat dengan mendadak. . Sangat susah sebenarnya…Anda perlu bersaing dengan 200 . Jadi pilihan mereka untuk mmendapat kerjaya yang stabil yang dapat menjamin masa depan mereka adalah dengan menyertai sektor awam. Akan tetapi. Bagaimana dengan kehidupan mereka seterusnya? Apa yang akan mereka lakukan untuk menyara kehidupan mereka? Lebih-lebih lagi bagi mereka yang mempunyai tanggungan yang besar. Malah yang bekerja pun mula runsing memikirkan adakah mereka juga bakal diberhentikan kerja.Kerja- Kerja-kerajaan. terdapat beribu-ribu pekerja diberhentikan kerja pada setiap bulan. adakah mudah untuk mengisi atau memasuki bidang kerja sektor awam? Ianya tidak semudah seperti yang disangkakan. www. Buat Duit Dengan Rahsia Lulus Lulus Temuduga Kerja Kerajaan.Kerja w.. Di Malaysia sendiri. Adakah mereka hanya menunggu saja mengharapakan bantuan kerajaan? Mereka perlu mencari kerja yang baru untuk meneruskan kehidupan. Sungguh kasihan. pastikan artikel tidak terlalu panjang. masalah ekonomi yang teruk melanda bukan saja Malaysia akan tetapi seluruh dunia. silakan. sangat sukar mencari kerja.

Saya juga pernah melihat teknik ini dibuat secara bersahaja oleh beberapa orang agen affiliate biasa. anda akan dimotivasikan supaya semangat dan keinginan anda untuk berjaya akan dipertingkatkan. Salah satu cara yang baik.. Tanpa adanya 4 tindakan ini anda pasti kekurangan sesuatu semasa temuduga sekaligus menurunkan kebarangkalian anda lulus temuduga. Tuhan sentiasa membantu mereka yang memohon berkat daripadaNya. bila kita mempromosi melalui email. panel penemuduga akan menjadi "cair". maka anda perlu berdoa kepadaNya agar temuduga anda berjalan lancar dan anda lulus. Rahsia berpakaian bagi lelaki dan perempuan . semasa temuduga. Buat Duit Dengan Rahsia Lulus Lulus Temuduga Kerja Kerajaan. sewaktu tiba di tempat temuduga.00 malam. Walaupun isi kandungan dan kelebihan ebook ada dinyatakan dalam minisite web tersebut. mereka jarang klik ke link affiliate kita jika ayat-ayat email kita tidak power. www..Kerja w. Tahukah anda hanya dengan renungan mata anda.. Bila mereka berminat dan membaca ayat2 mengenai isi kandungan dan kebaikan produk. www. Percayakah anda jika saya katakan bahawa dengan duduk di depan tv pada jam 8.com • Penggunaan Kandungan Dan Kebaikan Produk Teknik ini pernah saya jadikan case study dalam pemasaran produk affiliate dan ternyata hasilnya sangat membanggakan. dan hasilnya juga tidak mengecewakan. Persediaan semasa hari temuduga Bab ini akan membincangkan apakah persediaan yang perlu anda lakukan semasa hari temuduga sejak dari anda bersiap sedia untuk pergi temuduga. 1. jualan akan dibuat!! Di sini saya sertakan contoh untuk anda: Satu ebook bagus khusus buat mereka yang bakal menghadiri temuduga di sektor awam didedahkan. anda telah membuat satu persediaan yang amat penting untuk hari temuduga anda nanti. Persediaan selepas hari temuduga Jika anda percaya bahawa nasib anda ditentukan oleh yang Tuhan. Intipati yang utama di bahagian ini akan membongkarkan berbagai-bagai rahsia yang akan membuatkan panel penemuduga kagum dengan kehebatan anda ketika sesi temuduga kelak. hinggalah di akhir temuduga. adalah dengan menggunakan teknik ini. mereka akan lebih berminat dan seterusnya ke laman web utama dan seterusnya jika berminat lagi. Percayalah.Selepas ini. Ebook Rahsia Lulus Temuduga Kerja Kerajaan Persediaan sebelum hari temuduga Saya akan bongkarkan apakah 4 tindakan yang harus anda lakukan sebelum menghadiri temuduga.Kerja- Kerja-kerajaan.

Anda boleh membaca ebook ini sebelum menghadiri temuduga agar persediaan anda menjadi lebih mantap. Buat Duit Dengan Rahsia Lulus Lulus Temuduga Kerja Kerajaan. Ada satu kisah sedih yang anda baca .Kisah Temuduga Kerja Kerajaan Kisah kejayaan dalam temuduga yang diceritakan kembali oleh mereka yang telah berjaya bergelar sebagai seorang penjawat awam.Kerja w. 3. Dasar-dasar Negara. www. . Kebanyakan daripada pemakaian lelaki dan perempuan semasa temuduga tidak begitu menepati syarat temuduga. Kisah-kisah ini mampu membuatkan anda memotivasikan diri anda dalam usaha mendapatkan kerja di sektor awam ini. www. Ebook Kedua-70 Contoh Skema Lengkap Soalan Dan Jawapan Temuduga Kerja Kerajaan . Anda akan mengetahui apa yang perlu anda lakukan dan apa yang perlu anda elakkan ketika menghadiri temuduga kerja kerajaan. Kisah kegagalan dalam temuduga yang diceritakan kembali oleh mereka yang telah gagal bergelar sebagai seorang penjawat awam. . hal-hal dalam negara dan juga luar negara.com Anda bakal mengetahui apakah rahsia sebenar berpakaian bagi lelaki dan perempuan.Apa yang akan anda dapat dari ebook ini ? Anda akan ketahui apakah bentuk soalan yang lazim ditanya mengenai isu-isu semasa. .Kerja- Kerja-kerajaan.Ebook ini mendedahkan banyak contoh-contoh soalan "real-world" beserta jawapan yang sebenarnya semasa temuduga kerja kerajaan. Apa yang saya tulis ini hanyalah adalah sebahagian kecil darinya.Anda akan dapat menjawab soalan yang berbentuk fakta mengenai kerajaan Malaysia. Tahukah anda dengan hanya memakai pakaian tertentu. 2.Anda akan didedahkan contoh jawapan bagi soalan-soalan yang "saiko" atau mencabar oleh penemuduga yang biasanya mampu membuatkan anda menangis jika tidak tahu cara menjawabnya. Anda pasti tidak akan mengulangi kesilapan yang serupa lagi selepas ini.Koleksi Kisah . Perlembagaan dan lain-lain dalam perkhidmatan awam. Tipulah jika saya katakan ianya lengkap kesemuanya. anda boleh mendapat markah free 5% dengan begitu sahaja. Ebook Ketiga .

Satu kisah seorang insan yang amat berjasa dalam membantu rakyat Malaysia dalam mencari kerja kerajaan atau memberi maklumat mengenai kekosongan jawatan dalam sektor awam turut dimuatkan kisahnya di dalam ebook ini. anda jangan risau! Ebook ini akan membongkarkan jawapannya.anda boleh melihat di www. 4. kematangan dan kebolehan anda. Buat Duit Dengan Rahsia Lulus Lulus Temuduga Kerja Kerajaan. beberapa lagi soalan killer seperti di bawah iaitu soalan .soalan mengenai : Background anda . Menjawab soalan yang menguji "Essential Professional Skills" anda yang bermaksud keprofessionalan anda dalam melakukan kerja. Mengetahui bagaimana menyediakan jawapan bagi soalan yang akan menguji "communication skill" anda.. Apakah jawapan anda? Ada teknik untuk menjawabnya.. kekreatifan. kebolehkerjasamaan.com untuk membuat atau modify lebih baik dari yang saya buat ini.Mempelajari dan mengetahui bagaimana strategi (bukan contoh jawapan) bagaimana untuk menjawab soalan . Budaya kerja professional amat dititikberatkan dalam sektor awam demi menjaga kredibilitinya.. Jika anda rasa ianya terlalu panjang.rasanya cara seperti ini adalah lebih baik.. Contohnya jika anda ditanya sebegini: "Mengapa saya patut berikan awak jawatan ini?". Jangan lupa untuk . Itulah serba sedikit yang saya dapat kongsikan.com nanti mampu menitiskan air mata anda dan akan membuatkan anda lebih menghargai kehidupan anda.soalan "killer" mengenai jawatan yang dipohon oleh anda. soalan khusus bagi mereka yang berada di tahun akhir atau lepasan universiti mahupun lepasan sekolah. Sekiranya anda menghantar email ke rakan-rakan anda.Kerja- Kerja-kerajaan. keyakinan.kerja-kerajaan. Kerjaya terakhir anda.Kerja w.Ebook Strategi Rahsia Bagi Menjawab Soalan Temuduga Kerja Kerajaan ... Ebook keempat . www.kekuatan & kelemahan diri . www. email yang panjang pun tiada masalah.. Jabatan atau agensi yang anda minta jawatan tersebut. Mengetahui bagaimana soalan yang menguji cara pengurusan masa dan stress semasa bekerja yang mana ianya amat diperlukan oleh seorang penjawat awam. Soalan-soalan ini sudah tentu merupakan soalan paling sukar untuk dijawab dengan sempurna kerana soalan seperti ini akan menguji kemampuan. Walaupun ianya sukar. proses dan usaha pencarian kerja anda dan bermacam-macam lagi. anda boleh ringkaskan lagi ayat-ayat ini.

Yang saya ajar ni basic saja.Kerja w..Ada Orang Kerajaan Bocorkan Rahsia Lulus Temuduga Kerja Kerajaan!!! .Ajar yang susah-susah pening pula kepala anda nanti. Tajuk yang POWER.Tamat sudah pembelajaran bagi Email Marketing ini.. Nak Tahu Tak? . • Penggunaan Tajuk Email Anda Penggunaan tajuk email juga membawa peranan besar dalam pemasaran produk affiliate ini. www. www. Contohnya: .Aku Baru Dapat Masuk Kerja Kerajaan.com letakkan link affiliate anda tau. Buat Duit Dengan Rahsia Lulus Lulus Temuduga Kerja Kerajaan.. mampu membuatkan kenalan anda berminat untuk membuka email anda dengan segera.JIKA.Nak Kerja Di Sektor Awam? Mudah Je Sekarang ni.Kerja- Kerja-kerajaan. Usah biarkan otak anda diselubungi misteri - .. ... mahirkan dulu ye.Syok-syok menaip lupa letak link affiliate memang sia-sia saja la.

banyak rahsia-rahsia yang tak pernah aku tau sebelum ini dibongkarkan.Kerja- Kerja-kerajaan..(link affiliate anda)” Dengan fungsi ini... masukkan link affiliate anda bermula dengan http://wwww..Kerja w. Ni ha webnya http://www. Cara ini lebih berkesan berbanding cara Post Bulletin tadi. Sebagai contoh. Dah ada panduan ni.. anda mampu menghantar email promosi ni kepada semua list kenalan anda dalam friendster.. Fungsi testimonial Sekiranya anda pernah mendapatkan produk yang ingin anda promot. Ini adalah merugikan. 2. Pastikan anda menggunakan tajuk-tajuk yang hebat yang mampu menarik perhatian seperti ini: 10 Kesilapan Kenapa Calon Gagal Dalam Temuduga Kerja Kerajaan! Anda senaraikan 10 kesilapan tersebut dan di akhir kata. ” Assalamualaikum. tak payahla aku susah-susah lagi.. Apakah fungsi yang digunakan dalam friendster untuk mempromosikan prduk affiliate? Antaranya adalah: 1. gunakannya di testimonial rakan anda yang aktif dan ramai rakannya di friendster. So. Fungsi Send Message Cara ini lebih peribadi dan mampu menarik perhatian rakan-rakan anda. Hasil panduan ebook tu dan juga .. Dalam web dia ada tunjukkan ebook mengenai panduan temuduga yang sebenarnya untuk lulus temuduga kerja kerajaan ni... ”A’kum bro. Aku beli ebook Rahsia Lulus Temuduga Kerja Kerajaan dan aku ikuti panduan-panduan dalam ebook tu. Buat Duit Dengan Rahsia Lulus Lulus Temuduga Kerja Kerajaan. 3.Ahmad! Aku dah dapat kerja kerajaan. Ayat yang dipromosikan perlu ke arah ayat ”kekawanan” seperti di bawah ini. Semalam dah dapat result. Fungsi Post Bullutien Cara promosi melalui post bulletin mampu menarik perhatian kenalan friendster anda. Memang terkejut juga aku baca ebook tu. Tetapi ada limitnya ketika menghantar message ini dalam satu hari.com Friendster– kuasa rakan-rakan Ramai agen affiliate mengabaikan promosi melalui friendster ini. Gembira giler aku. aku terjumpa satu laman web bagus tadi pasal temuduga kerja kerajaan. Aku ingat nak buat kenduri doa selamat la. sebab sebelum ni aku tak tahu apa nak buat bila nak pegi temuduga. gunakannya sebaik mungkin mengikut kekreatifan anda. www.. www. Aku rasa aku nak beli jugak la. dan anda mendapat kesan yang baik ataupun anda ada komen yang baik. Aku prepare gila-gila untuk temuduga hari tu. Tahukah anda bahawa kenalan anda di friendster mampu menjadi pembeli melalui link anda.

Terdapat beberapa lagi fungsi dalam friendster yang boleh anda cuba seperti meletakkan banner affiliate. Kalau kau nak tahu pasal ebook tu.ww (link affiliate anda)” Dengan berbuat seperti ini. www. . penggunaan profile dan lain-lain.Kerja w. testimonial anda akan dilihat oleh rakan-rakan kepada rakan anda tadi. ianya mampu menghasilkan jualan pertama anda. Mereka akan tertarik hati dengan apa yang anda ceritakan dan seterusnya akan ke web tersebut melalui link affiliate anda. www.com doa kepada Allah aku akhirnya berjaya dalam temuduga tu. Buat Duit Dengan Rahsia Lulus Lulus Temuduga Kerja Kerajaan. Saya syorkan anda gunakan teknik yang saya ajarkan tadi kerana berdasarkan pemerhatian saya.Kerja- Kerja-kerajaan. ko pegi ke link ini http//www.

selepas menyatakan kandungan dan kebaikan produk. pastikan anda membaca dulu peraturan forum tersebut.Kerja- Kerja-kerajaan.com Forum Marketing – Kuasa momentum Promosi melalui forum merupakan salah satu promosi percuma yang amat bekesan bagi mempromosi produk affiliate lebih-lebih lagi jika tiada produk yang serupa di forum tersebut. Ayat-ayat promosi boleh anda gunakan seperti ayat promosi di bahagian Email Marketing iaitu di Penggunaan Kandungan Dan Kebaikan Produk (saya malas ulang menda yang serupa☺). Promosi di ruangan thread pengiklanan Sebelum anda buat promosi. Inilah yang dipanggil signature/siggy signature/siggy dalam forum Yang paling peting.Kerja w. Apabila anda memberi komen ataupun post dalam thread yang dibuka oleh orang lain. Pastikan anda membuka thread atau topik yang baru. tajuk siggy anda perlu berkaitan dengan apa yang anda promosi dan ianya di link kan ke link affiliate anda. Buat Duit Dengan Rahsia Lulus Lulus Temuduga Kerja Kerajaan. Pastikan anda meletakkan iklan anda di ruangan yang dibenarkan. kita boleh mengubahnya apabila kita mahu. Pastikan juga anda selalu update apa yang anda promosikan supaya ianya menjadi tumpuan ramai. jangan dedahkan link affiliate anda. Dan paling penting. 1.. www. www. Bold. Bagaimanapun. Jangan lupa link kan ayat tersebut kepada link affiliate anda. anda perlu tahu sekarang.(maknanya tiada agen lain yang mempromosi produk yang sama dengan anda). Anda tidak tahu apa itu siggy lagi? Mari saya tunjukkan contohnya. 2. taip: Klik Sini Untuk Mengetahuinya. Signature ini kita setup hanya sekali saja dalam forum yang kita sertai. bukannya promosi di thread orang lain. Penggunaan Ayat Signature Anda tahu bagaimana menggunakan signature ataupun siggy? Jika tidak tahu. dan besarkan font ayat ini berbanding ayat-ayat lain Ianya mampu menarik perhatian pembaca untuk klik pada ayat tersebut. Nasihat saya. Di bawah saya tunjukkan beberapa teknik dalam mempromosi dalam forum. Ianya terletak di profile akaun anda di forum tersebut. Caranya begini. anda perlu memberi post berkaitan topik . jangan lupa letakkan link affiliate anda.

Lihat contoh di bawah: Inilah yang dipanggil banner signature dalam forum Di sini saya list kan senarai forum yang anda boleh sertai. Penggunaan banner animasi di Signature Kaedahnya sama seperti kaedah di atas. 3.my/forum/ . Anda copy kod tadi. Kalau join forum macam ni anda pun kena aktif juga.. Kalau tak alamatnya post yang anda buat akan tenggelam dengan post orang lain. Di sini saya berikan contoh-contoh ayat siggy: Saya ada kabel besar untuk sesiapa nak masuk kerja goverment.nak tahu ke? Rahsia Lulus Temuduga Kerja Kerajaan Dibongkarkan!! Biar betul ? Saya dah berjaya dapat kerja kerajaan.. Kan anda sudah ada siggy tadi. dan kemudian paste kan di signature anda.jiwang.Kerja w.net. lagi bagus. korang mesti jelous.net/ * http://www..org/ * http://forum.com perbincangan dalam thread/topic itu saja.lowyat. ianya akan muncul setiap kali anda post apa-apa komen dan pendapat dalam forum tadi.net/forum/ * http://forum. Buat Duit Dengan Rahsia Lulus Lulus Temuduga Kerja Kerajaan. Forum pertama – forum aktif ramai orang lawat setiap hari di mana setiap hari ada saje orang buat post baru. Cuma kali ini anda menggunakan banner promosi yang disediakan oleh tuan punya web yang anda sertai affiliate tadi.mesra. Jangan sesekali mempromosikan link affiliate anda. Yang penting Link kan ayat siggy tu kepada link affiliate anda. Pergi ke langkah 7 Banner dan links yang diterangkan dalam cara pendaftaran affiliate sebelum ini.Kerja- Kerja-kerajaan.tokeikedai. www. Tajuk siggy yang menarik mampu membuatkan orang klik pada siggy anda. * http://www. Ni contoh saya berikan je.melayu. www. Terpulang pada anda nak buat yang macamna yang anda suka. Jika anda tahu banyak forum.com/perkampungan/ * http://www.

cari.com * http://www.com/forum * http://nogold.webmastermalaysia.sifoo.com/ * http://www.com/ * http://www. ia tidak aktif.com.com/forums/ * http://mforum4.com/portal/forums/ * http://www.com/ * http://www.com.my/ * http://www.com/ * http://bincang.pjnet.kedahonline.chip.com/forum Forum Pasif (masih mempunyai bilangan post yang tinggi tapi kekerapan post baru jarang) Tidak bermakna forum tu pasif.mypdacafe. post yang anda buat akan lebih lama dalam senarai teratas sebelum post baru masuk.wangcyber.gempaq.com/forum/ * http://www.net/v6/html/m.com/forum/ * http://forum..topix.com/ * http://www.my/ * http://forum.sabahforum.hp?name=Forums * http://www.tanyasifu. Buat Duit Dengan Rahsia Lulus Lulus Temuduga Kerja Kerajaan. * http://www. tapi pemberi post tu kurang.com/forum/ * http://www.Kerja- Kerja-kerajaan. Kadang-kadang berhari atau berminggu-minggu baru ada orang buat post baru.pcmoddingmy.Kerja w.com/mybb/ Setakat inilah teknik saya ajarkan untuk anda untuk ebook Buat Duit Dengan Ebook Rahsia Lulus Temuduga Kerja Kerajaan (edisi 1) .net/forum/ * http://forum.photomalaysia.com/forum/ * http://www.carigold. www..com/forum/ * http://www. www.kelebihan forum macam ni.bicarajutawan.terato.com.jomlayan.my/ * http://www. Pasif di sini bermaksud forum tu pembaca ramai.com/forum/world/malaysia * http://www.malaysiabloggers.shutterasia.com/ * http://www.

(padahal penat menaip . Buat Duit Dengan Rahsia Lulus Lulus Temuduga Kerja Kerajaan.. www. Sekian dari Admin kerja-kerajaan.com Penutup Saya tidak menerangkan semua teknik yang saya tahu kerana saya rasa anda akan pening nanti.Kerja w.Kerja- Kerja-kerajaan. www. Inyallah dalam masa terdekat akan saya sediakan ebook versi kedua pula percuma untuk anda.com .hehehehe) Anda praktikkan teknik yang saya coretkan dalam ebook versi pertama ini dahulu.

agi berbanding usaha yang anda lakukan Sebelum ini – usaha tangga kejayaan .Kerja w. www. Buat Duit Dengan Rahsia Lulus Lulus Temuduga Kerja Kerajaan.com Promosi = $$$$$$ Teknik Promosi Yang Paling Efektif Teknik Promosi Biasa Email marketing Yahoo Messengger Facebook Pengiklanan Percuma Pengiklanan Berbayar Bisnes kad Sertai Forum Flyer Friendster Blog Komisyen Lumayan Ukangi langkah promosi anda dengan lebih sekali ganda .Kerja- Kerja-kerajaan. www.