You are on page 1of 7

DATA DIAGNOSTIC DE OBIECTIVE INTERVENTII EVALUARE

NURSING PROPRII
DELEGATE
12.05.2017 Dificultatea de a - să-şi exprime diminuarea Asistenta : - pacientul prezintă
respira şi a avea o puls tahicardic,
disconfortului abdominal; - pozioneaza bolnavul intr-o
bună circulaţie T.A. modificate
cauzata de alterarea - să respire fără dificultate; postura adecvata
mucoasei
- să aibă un ritm circulator - tehnici de favorizare a
bucale,situatiei de
criza manifestata prin şi respirator regulat; circulaţiei (se maşează
amplitudini
extremităţile declive);
respiratorii
modificate (respiraţie - măsoară temperatura, T.A.,
superficială);
respiraţia, pulsul, la intervale de
hipotensiune, puls
tahicardic; timp egale;
- se hidrateaza parenteral la
indicaţia medicului;
- aerisirea salonului;
- schimbarea lenjeriei de corp şi
de pat;
- pregateste psihic pacientul , în
vederea examenului de
endoscopie digestiva ;

dificultate de a se - pacientul sa aiba o stare - ajuta pacientul în timpul pacientul prezintă greaţă

alimenteaza pacientul . .să bea minim 1500 ml de parenteral. Dificultate de a elimina . gastrica. naso.incurajeaza pacientul . rehidrateaza pacientul treptat. instituind perfuzii cu lichide. hematurie dezechilibrul normal colorat.efectueaza sondaj vezical pentru pacientul prezintă cauzata de melena. cu cantitati mici de lichide reci. greata psihic.face bilantul lichidelor ingerate şi eliminate. oferite cu lingurita. . gingivoragii. . .alimenta şi hidrata de bine.dupa incetarea varsaturilor.varsaturi. glucoza 10%.opreste aportul de alimente la manifestata prin . fara greturi. Solutie de clorura de sodiu dupa indicatia medicului.inapetenta . . şi inapetenţă cauzata de sonda varsaturi.anxietate hidroelectrolitic.hidrat . varsaturilor.pacientul sa fie echilibrat . . eliminarea urinei la indicatia macroscopica hidroelectrolitic.invata pacientul ca nu trebuie sa manance alimente solide pana se opreste hemoragia.să elimine un scaun . . sprijinindu-l .efectueaza igiena bucala .pacientul sa fie echilibrat indicatia medicului .

capul. clateasca gura. .urmareste şi noteaza în FO curate şi integre.să stea aşezat în poziţie . .i se explică necesitatea de a fi preveni o recidiva hemoragica drenajul secretiilor imobilizat la pat.slabiciune anemie. circulatia sau . care sa favorizeze pozitie confortabila. terapeutic pentru a respiratia.arii insuficiente .mel dificultate sa aiba tranzit .sa asigure o igiena bucala . consistenta. .sa fie menajat fizic şi .daca apar varsaturile. manifestata prin . Alterarea mobilitatii . problema sa.se asigură aportul de lichide ena intestinal în limite adecvat. a scaunelor şi a urinei.sa aiba mucoase perianale .hematurie.vertij. . manifestata prin oligurie. hidric ingestie/excreţie.linisteste pacientul şi il 1200 ml/24 h. incurajeaza sa-si exprime .culoarea urinei sa se sentimentele în legatura cu normalizeze.se aşează pacientul intr-o Pacientul prezinta o stare cauzata de de ameteala.să aibă scaun fără medicului. în funcţie de bilanţul fiziologice .emisie de urina normală . il linisteste psihic în timpul psihic şi il ajuta fizic sustinandu-i varsaturilor .ii ofera un pahar cu apa ca sa-si adecvata. culoarea şi frecventa varsaturilor.

.să-şi facă sieste de doua .incalzeste lent pacientul cu normale (36. neliniştesc.dificultatea de a se bronsice. .asigura mediul adecvat pentru insomnii interesul sau. inregistreza în foaia de volemic . escare de decubit.să-şi aiba o temperatura .asigura igiena tegumentelor şi . manifestata prin cotidiene dupa ritmul şi . pozitia adecvata pentru a sa fie echilibrat hidroelectrolitic preveni recidiva hemoragica.comunica cu pacientul în pacientul are dificultatea odihni şi a dormi din de a adormi. .să inteleaga care este a lenjeriei.se măsoara temperatura şi se Pacientul prezinta frisoane dezechilibrul hidroelectrolitic si în limite fiziologice.pacientul sa nu prezinte interval de 2 ore.să prezinte o temperatura matinal şi vesperal. termofoare.stresului .administrarea de sedative şi anxiolitice la indicaţia medicului Hipotermie cauzata de . manifestata prin frison temperatura în limite . legatura cu stresul pe care nu-l cauza durerii. axilar). ori pe zi. ca pacientul să se poată odihni.4ºC paturi.creste treptat temperatura . .să-şi desfasoare activităţi poate stăpâni.să-şi exprime stările prin suprimarea surselor ce interioare care il perturba somnul.asigura schimbarea pozitiei la deplasa . dificultate în a se . .

echilibrat hidric şi . . purpura generalizata . . . .ajuta pacientul sa se imbrace. .pacientul să fie mediului ambiant.il invata sa pastreze regulile de igiena.să prezinte piele intacta .explica necesitatea intervenţiilor şi respectarea măsurilor de igiena individuala.încurajeza pacientul în permanenta.daca este în frison. sa-si faca toaleta cavitatii bucale .calculeaza bilanţul ingestie/excreţie/24 h.ii schimba lenjeria de corp şi de pat. incalzeste bolnava (paturi. electrolitic. . sa se pieptene. sticle cu apa calda. . alterarea .asigura îmbracaminte lejera.ajuta pacientul în satisfacerea pacientul prezintă tegumentelor şi dezinteres fata de nevoilor igienice ale mucoaselor masurile de igiena manifestata prin organismului. etc).

Risc de recidiva .frica diminueze .administreza medicatia termen de 3 recomandata de medic.să beneficieze de să-şi recuperare a starii de sanatate.asigura condiţii de mediu unmediu de adecvat pentru a siguranata evita pericole. explicandu-i scopul manifestata prin tristete .să-şi exprime emotiile în intervenţiei (sondajele.cerceteza posibilitatile de Pacientul prezinta o stare ineficienta la nivel de anxietate sentimentele cu alte comunicare ale pacientului. la starea sa. fără pericole şi accidente.melenei cu aspect de “zat de manifestata prin . termen de 2 zile.să-şi diminueze starea .informeaza şi stabileste pacientul prezintă pe hemoragica datorata sonda nasogastrica sânge de agitatie. la noul mediu. . .favorizeaza starea de adaptareapacientului agitatie. - Comunicare -sa isi impartaseasca .să beneficieze de .neadaptarii persoane în termen de 2 . enoscopice). impreuna cu pacientul planul de hematemezei.linisteste pacientul cu privire la aceasta situatie zile. afectiv datorata anxietatii . .neliniste . anxietate. cafea”.să-şi exprime nevoile în .

să-şidepaseasca momentele manifestata prin indispozitie .să-şi recapete increderea dificile. . zile .antreneza bolnava la diferite activităţi.2017 . .05. obosealii linistitor. 13. pentru activităţi recreative.câştiga increderea şi este ajutata abdominal. recreative datorata activităţi recreative disconfortului . exprime emotiile şi sentimentele. în fortele proprii.administreaza antidepresive la indicaţia medicului.încurajeaza pacientul să-şi Pacientul prezinta indeplini activităţi dezinteres in a indeplini de buna dispoziţie.asigura mediu corespunzător .pacientul să prezinte stare . care sa-i dea sentimentul de utilitate.să beneficieze de somn . - dificultate în a ..