Buat Duit Dengan Survey PERCUMA Youthsays | DuitSurvey.

com ____________________________________________________________________________________

Kemaskini Terakhir : 14 Mac 2009 ©2009 Hak cipta terpelihara. Duitsurvey.com

Pembongkaran dan perkongsian oleh : wanmus.com

Page | 1

Buat Duit Dengan Survey PERCUMA Youthsays | DuitSurvey.com ____________________________________________________________________________________

BUAT DUIT DENGAN SURVEY PERCUMA YOUTHSAYS
“Anda Juga Mampu Buat RM10 Sehari Tanpa Berbuat Apa-Apa Seperti Saya”

oleh: wanmus

Edisi Percuma

Pembongkaran dan perkongsian oleh : wanmus.com

Page | 2

Buat Duit Dengan Survey PERCUMA Youthsays | DuitSurvey.com ____________________________________________________________________________________

Dengan eBook ini, anda: [Boleh] mencetak dan mempraktikkan segala teknik yang diajar [Boleh] menjadikannya bonus bagi produk anda [Boleh] diberikan percuma tanpa ada sebarang perubahan dilakukan [Tidak Boleh] mengubah sebarang isi kandungan dengan apa jua cara [Tidak Boleh] mengaku ia produk anda sendiri [Tidak Boleh] menjualnya di mana sahaja sama ada di laman web, blog, web lelong atau seumpamanya

Penafian: Nukilan ini adalah bertujuan untuk berkongsi dan menyampaikan beberapa idea dan teknik dalam memperoleh pendapatan sampingan. Tidak ada jaminan yang diperakukan bahawa maklumat yang terkandung di dalam nukilan ini adalah tepat dan lengkap. Penulis tidak bertanggungjawab di atas apa-apa risiko kehilangan, kerugian atau liabiliti, sama ada secara peribadi atau tidak, yang berlaku akibat penggunaan dan aplikasi kandungan nukilan ini, secara langsung atau tidak. Teknik yang ditunjukkan adalah berdasarkan pengalaman penulis sendiri dan tidak ada jaminan ianya berhasil untuk semua pihak.

Pembongkaran dan perkongsian oleh : wanmus.com

Page | 3

Buat Duit Dengan Survey PERCUMA Youthsays | DuitSurvey.com ____________________________________________________________________________________

PENDAHULUAN
Assalamualaikum dan salam sejahtera. Bersyukur saya ke hadrat Ilahi kerana akhirnya siap jualah eBook atau Panduan Buat Duit Dengan Survey PERCUMA Youthsays yang telah lama saya cuba siapkan. Panduan ini saya harapkan dapatlah dijadikan sebagai penunjuk jalan dan pemberi semangat untuk sama-sama kita mencari pendapatan sampingan dengan produk percuma ini. Saya pasti semua orang sukakan produk PERCUMA (termasuk saya sendiri), jadi saya berikan panduan ini percuma untuk anda download dan praktikkan. Saya amat berharap agar kejayaan tidak seberapa saya ini, dapat membakar semangat anda untuk membuat lebih baik dari saya. Insyallah mudah-mudahan kita dimudahkan rezeki. Jika panduan saya ini anda rasakan berguna dan anda telah berjaya membuat duit daripadanya, saya tidak mahu sedikit pun dari pendapatan anda sebagai ganjaran, cukuplah doa untuk saya sekeluarga agar sihat, selamat dan dimurahkan rezeki. Insyallah saya akan mengemaskini ebook panduan ini dari masa ke masa.

Sekian, terima kasih Yang benar,

Wan Mohd Musyris (wanmus) http://www.wanmus.com

Pembongkaran dan perkongsian oleh : wanmus.com

Page | 4

com ____________________________________________________________________________________ ISI KANDUNGAN Mukasurat Pendahuluan Isi Kandungan Bab 1: Bab 2: Bab 3: Bab 4: Bab 5: Bab 6: Bab 7: Bab 8: Bab 9: Penutup Pengenalan Bukti Pendapatan Dari Youthsays Cara Mendaftar Akaun di Youthsays Menyemak dan Menjawab Survey Youthsays Promosi Referral Link Cashout Pendapatan Anda Persoalan Biasa Tentang Youthsays [BONUS] Pendapatan Tambahan Produk Saranan 4 5 6 8 11 15 25 30 32 34 41 45 Pembongkaran dan perkongsian oleh : wanmus.com Page | 5 .Buat Duit Dengan Survey PERCUMA Youthsays | DuitSurvey.

Youthsays digerakkan oleh team Youth Malaysia. The 1st National Youth Entrepreneur Convention. Quiksilver and Levi’s Has a degree in Mechanical Engineering (Hons) from Monash University Pembongkaran dan perkongsian oleh : wanmus. Nike. Esprit. and “Gegar U! Colors of Our Nation” . Fokus mereka ialah untuk belia di bawah 35 tahun.com Page | 6 . One Voice! Kenali Tenaga Penggerak Youthsays Joel Neoh – Cofounder Joel was a college student. About Joel: • • • Won Malaysia’s first corporate reality TV show – The Firm.Buat Duit Dengan Survey PERCUMA Youthsays | DuitSurvey. Young Malaysians. running nationwide projects such as YOUTH’08. Adidas. as the youngest contestant at age 23 Has modeled for global fashion brands such as Guess. Build the award-winning NGO Youth Malaysia. Berbayar bermaksud anda akan dibayar jika menjawab survey tersebut.com ____________________________________________________________________________________ BAB 1 : PENGENALAN Apa Itu Youthsays? Youthsays. survey dan aktiviti. Survey yang diberikan ada berbayar dan ada percuma. Di youthsays. Malaysia Paid Survey Youthsays adalah satu laman perkongsian idea PERCUMA oleh remaja dan belia melalui forum. anda di bayar untuk pandangan anda.

His projects have won him various awards. art. development and design Business minded web developers in Malaysia. photography and writing. After graduation. About Khailee: • He completed his degree in business at the top 2% of his class and Valedictorian from the University of Technology Sydney. Helped build MindValley to win the international award The World’s Most Democratic Workplace 2008. Pembongkaran dan perkongsian oleh : wanmus.Tech & Community Lead Arzumy has been hacking around since he first learned to use the computer.com as a college student. including the KLue Blue Chilli Award and the Asian HSBC Young Entrepreneur Award 2006. He went on and won all categories in the National Hacking Competition 2005. About Arzumy: • • Always finding himself transcending between business. his spent 2 years with MindValley. He also did advanced studies in Entrepreneurship at San Francisco State and UC Berkeley.Buat Duit Dengan Survey PERCUMA Youthsays | DuitSurvey. along with student achievements in theater. a team of entrepreneurs and programmers from 16 countries. • • Arzumy Md Yusof .com ____________________________________________________________________________________ Khailee Ng – Cofounder Khailee co-founded the local indie music promoter Project Bazooka and socio-political webzine TheCICAK. Then he slowed down and started to develop the longest running mobile contest in Malaysia.com Page | 7 . debating.

com ____________________________________________________________________________________ BAB 2 : BUKTI PENDAPATAN DARI YOUTHSAYS Pendapatan Youthsays? Di sini saya akan tunjukkan bukti pendapatan saya dari hari ke hari dengan youthsays ini: Pembongkaran dan perkongsian oleh : wanmus.Buat Duit Dengan Survey PERCUMA Youthsays | DuitSurvey.com Page | 8 .

Jadi teruskan membaca.40? Ini buktinya. apatah lagi jika menjawab survey yang disediakan.com ____________________________________________________________________________________ RM10 Sehari? Percayakah anda saya mampu peroleh RM10 sehari hanya dari RM0. Jadi dengan hanya menjemput kawan pun sudah cukup berbaloi bagi saya.40 x 25 = RM10. Pembongkaran dan perkongsian oleh : wanmus. Cara untuk menjemput kawan anda ke youthsays akan di ajar di Bab 5 nanti.com Page | 9 .Buat Duit Dengan Survey PERCUMA Youthsays | DuitSurvey. maknanya saya telah peroleh RM0. Jika sehari saya mampu membawa 25 orang atau lebih ke youthsays.

com Page | 10 . Survey youthsays berharga RM0.RM1.50.Buat Duit Dengan Survey PERCUMA Youthsays | DuitSurvey.com ____________________________________________________________________________________ Ini pula antara survey yang telah saya selesaikan.50 Pembongkaran dan perkongsian oleh : wanmus.

Buat Duit Dengan Survey PERCUMA Youthsays | DuitSurvey.com Page | 11 .com 2) Klik pada butang “SIGN UP” seperti gambar di bawah Pembongkaran dan perkongsian oleh : wanmus.com ____________________________________________________________________________________ BAB 3 : MENDAFTAR AKAUN DI YOUTHSAYS PENDAFTARAN Langkah-langkah mendaftar dengan Youthsays.com 1) Klik link ini Youthsays.

Kemudian tekan butang “Sign Up” Pembongkaran dan perkongsian oleh : wanmus.com ____________________________________________________________________________________ 3) Kemudian anda akan dibawa ke muka pendaftaran seperti gambar di bawah. Email dan No hp anda dengan betul kerana maklumat ini penting semasa anda membuat permintaan untuk pembayaran nanti.Buat Duit Dengan Survey PERCUMA Youthsays | DuitSurvey. **PENTING: Isikan Nama.com Page | 12 . Nombor i/c.

negeri dan bandar anda. Kemudian tekan butang “Sign Up” Pembongkaran dan perkongsian oleh : wanmus.com Page | 13 .com ____________________________________________________________________________________ 4) Seterusnya masukkan password dan maklumat yang diperlukan seperti kaum/etnik anda.Buat Duit Dengan Survey PERCUMA Youthsays | DuitSurvey.

Tools atau alatan yang disediakan percuma untuk anda gunakan mengajak kawan-kawan anda. Tahniah! Setakat ini anda telah berjaya membuka akaun di Youthsays Pembongkaran dan perkongsian oleh : wanmus.Akaun anda telah berjaya didaftarkan 2.com Page | 14 . Anak panah menunjukkan: 1.com ____________________________________________________________________________________ 5) Jika maklumat anda masukkan semuanya betul.Buat Duit Dengan Survey PERCUMA Youthsays | DuitSurvey. Ini menunjukkan anda telah berjaya membuka akaun di youthsays. anda akan dibawa ke page seperti di bawah.Jumlah kutipan anda setakat ini 3.Butang untuk anda mula menjawab survey 4.

Buat Duit Dengan Survey PERCUMA Youthsays | DuitSurvey. saya akan kenalkan kepada anda jenis-jenis survey dan fungsi penerangan dalam survey. Survey berbayar dan masih dibuka : Harga survey Bilangan soalan Menunjukkan survey telah dijawab 3. Survey berbayar dan telah dijawab : 4. Survey percuma dan masih dibuka : Tajuk survey Butang yang menunjukkan survey masih dibuka Jangkaan masa untuk menjawab survey ini 2.com Page | 15 .1 MENGENAL JENIS SURVEY Sebelum menjawab survey.com ____________________________________________________________________________________ BAB 4 : MENYEMAK DAN MENJAWAB SURVEY 4. telah dijawab tapi telah ditutup : Menunjukkan survey telah ditutup Pembongkaran dan perkongsian oleh : wanmus. 1. Survey percuma.

telah dijawab tapi telah ditutup : Jumlah respondent yang diperlukan Pembongkaran dan perkongsian oleh : wanmus. Survey percuma.com Page | 16 . belum dijawab tapi telah ditutup : 6.Buat Duit Dengan Survey PERCUMA Youthsays | DuitSurvey.com ____________________________________________________________________________________ 5. Survey berbayar. belum dijawab tapi telah ditutup : 7. Survey berbayar.

com Page | 17 . tak perlu tunggu. anda akan menerima email jemputan dari youthsays. sila klik link survey tersebut dan jawab secepat mungkin kerana survey ini terhad untuk beberapa ratus responder sahaja biasanya.com ____________________________________________________________________________________ 4. **PENTING: Jika anda menerima sebarang email jemputan untuk menjawab survey dari youthsays. sudah ada e-mel makluman untuk menjawab survey baru.. Pembongkaran dan perkongsian oleh : wanmus.2 MENJAWAB SURVEY Ini adalah email pemberitahuan dari Khailee sebagai co founder youthsays mengenai survey yang lebih banyak akan diberikan bermula 21hb Februari nanti. Jadi. Tapi belum sampai tarikh tu. kerana jika ada makluman survey baru.Buat Duit Dengan Survey PERCUMA Youthsays | DuitSurvey.

Saya akan tunjukkan cara menjawab survey.com Page | 18 . anda mempunyai 8 soalan dan kini anda sedang menjawab soalan pertama (ada ditunjukkan pada status bar) Jawab soalan dengan tick atau tandakan pada jawapan yang anda pilih. Sekarang klik pada “Take this survey” untuk menjawab survey berkenaan.com ____________________________________________________________________________________ Ini adalah sambungan dari muka surat 14 tadi.Buat Duit Dengan Survey PERCUMA Youthsays | DuitSurvey. Ok. Untuk survey ini contohnya. Kemudian tekan butang next. Jawab soalan seterusnya sehingga habis. Pembongkaran dan perkongsian oleh : wanmus.

Jika anda telah berpuas hati dengan jawapan anda sebelum ini.Buat Duit Dengan Survey PERCUMA Youthsays | DuitSurvey.com Page | 19 . sila tekan butang “complete survey”.com ____________________________________________________________________________________ Apabila anda di soalan terakhir. akan keluar satu butang “Complete Survey”. anda masih mempunyai peluang untuk mengubahnya dengan menekan butang “Previous”. jika tidak. Pembongkaran dan perkongsian oleh : wanmus.

sila klik butang “MY MONEY” seperti di bawah. Cuma di ruangan anak panah 2. Page MY MONEY adalah seperti di bawah. Untuk melihat pendapatan anda setakat ini. Pembongkaran dan perkongsian oleh : wanmus. Anak panah 1 & 2 di bawah menunjukkan pendapatan anda setakat ini.com Page | 20 . Anak panah 4 menunjukkan butang yang anda perlu tekan untuk membuat pengeluaran (cash out) selepas cukup syarat pengeluaran minimum RM50. Anak panah 3 menerangkan jumlah yang masih anda perlukan untuk membuat pengeluaran minimum iaitu RM50.com ____________________________________________________________________________________ Setelah selesai menjawab survey berkenaan. anda akan dibawa ke page makluman seperti di bawah yang memaklumkan anda telah menjawab survey tersebut.Buat Duit Dengan Survey PERCUMA Youthsays | DuitSurvey. akan diterangkan secara detail sumber pendapatan anda contohnya survey yang telah di jawab dan rakan yang telah mendaftar di bawah anda.

Buat Duit Dengan Survey PERCUMA Youthsays | DuitSurvey.3 SEMAK MAKLUMAN Ini adalah email pemberitahuan dari youthsays jika terdapat survey terbaru dari mereka.com Page | 21 . Selain makluman melalui email. cepat-cepat klik pada link yang diberikan untuk menjawab survey tersebut sebelum ditutup selepas cukup respondent yang diperlukan. anda juga boleh semak survey terbaru dengan menekan butang “TAKE SURVEY” di muka youthsays anda. Pembongkaran dan perkongsian oleh : wanmus.com ____________________________________________________________________________________ 4. Jika anda mendapat email sebegini. Klik “Take this survey” untuk menjawab survey tersebut.

com Page | 22 .2 : JAWAB SURVEY. Mula menjawab survey tersebut secepat mungkin.com ____________________________________________________________________________________ Kemudian anda akan dibawa ke laman survey berikut seperti di bawah.Buat Duit Dengan Survey PERCUMA Youthsays | DuitSurvey. Jawab kesemua soalan survey seperti telah diterangkan dalam BAB 4. Pembongkaran dan perkongsian oleh : wanmus.

com Page | 23 .com ____________________________________________________________________________________ 4. Yang biasanya kita jumpa ialah tick pada kotak jawapan atau isi dengan pandangan kita. Pembongkaran dan perkongsian oleh : wanmus. Tapi kali ini.4 SURVEY DRAG AND DROP Survey untuk di jawab dalam youthsays ini banyak jenis. Anda dikehendaki menyusun kotak-kotak jawapan di sebelah kiri anda ke kotak di sebelah kanan anda mengikut turutan yang anda kehendaki.Buat Duit Dengan Survey PERCUMA Youthsays | DuitSurvey. Bagaimana menjawab soalan sebegini? Caranya mudah sahaja. drag and drop.

Cukup mudah.Buat Duit Dengan Survey PERCUMA Youthsays | DuitSurvey. Pilih susunan pilihan mengikut cita rasa anda. Pembongkaran dan perkongsian oleh : wanmus. Dan hasilnya adalah seperti di bawah.com Page | 24 . Anda Cuma perlu tarik dari kotak kiri dan membawanya ke kotak kanan.com ____________________________________________________________________________________ Contohnya seperti di atas.

Email invite blaster 2.Buat Duit Dengan Survey PERCUMA Youthsays | DuitSurvey. Try the tools out right now: Pembongkaran dan perkongsian oleh : wanmus.. Link referral anda akan ditunjukkan seperti di bawah: Invite Friends Have your friends voiced out to make a difference? We will give you cash rewards of R M0. Tools ini berada di page http://youthsays.com/invite atau anda klik di butang MY MONEY dan klik pada link Invite your friends! Seperti di bawah: Di muka berkenaan anda akan diterangkan dengan 3 tools yang disediakan. anda akan diberikan link referral anda untuk anda gunakan semasa promosi kepada rakan-rakan lain. Blog and forum banners 3. Mystery tool..com ____________________________________________________________________________________ BAB 5 : PROMOSI REFERRAL LINK MENGGUNAKAN PROMOTION TOOLS Maksud menggunakan tools ialah menggunakan alatan atau script yang telah disediakan percuma oleh pihak youthsays.com/go/c We have also given you 3 power tools you can use to help spread the love: 1.40 for every friend who activates their account with your invite link : http://youthsays.com Page | 25 . Pada page ini.

Gunakan link ini untuk promosi kepada rakan-rakan lain kerana anda akan dibayar RM0.Buat Duit Dengan Survey PERCUMA Youthsays | DuitSurvey. Cukup mudah untuk menggunakannya. Pembongkaran dan perkongsian oleh : wanmus. 5. Anda boleh mengimport e-mel dari akaun Yahoo!. Atau anda boleh masukkan satu persatu email ke ruangan kedua dan disertakan tanda ”.com ____________________________________________________________________________________ Iya. plaxo. klik pada butang “ADD FROM MY ADDRESS BOOK”. link referral anda akan berupa sebegini http://youthsays.” untuk membezakan setiap emel. Jika anda ingin mengimport list dari akaun e-mel anda.com/go/XXX di mana “XXX” adalah id bagi referral anda dan berlainan untuk setiap individu.com Page | 26 . aol atau outlook anda. gmail.1 Tool #1: Email invite blaster Tools ini akan menghantar email secara mass kepada setiap e-mel yang anda masukkan ke dalam sistem.40 untuk setiap referral yang mendatar di bawah anda.

sila sertakan sekali link referral anda dalam e-mel tersebut. Kawan anda akan membaca e-mel tersebut dan akan terus klik link referral anda kerana apa yang ditawarkan oleh youthsays sangat menarik dan mudah untuk dipraktikkan semua orang dan yang pentingnya. Pembongkaran dan perkongsian oleh : wanmus. ia PERCUMA!. Jangan lupa.com ____________________________________________________________________________________ Kemudian. klik butang “Invite!” untuk menghantar email tersebut. anda bolehlah mengubah ayat dalam personel message sebelum dihantar ke e-mel rakan-rakan anda.Buat Duit Dengan Survey PERCUMA Youthsays | DuitSurvey. Jika telah selesai. setelah e-mel dimasukkan.com Page | 27 .

Anda hanya perlu copy HTML code di bawah dan paste diruangan HTML blog atau web anda.Buat Duit Dengan Survey PERCUMA Youthsays | DuitSurvey.jpg" /></a> 2.jpg" /></a> 4. 1. B anner 1: USE TH IS CODE: <a href="http://youthsays. Di ruangan ini akan ditempatkan beberapa jenis banner untuk anda gunakan. Banner untuk iklankan link referral anda telah disediakan.com Page | 28 . B anner 3: USE TH IS CODE: <a href="http://youthsays.com/images/opinion-3.com/images/opinion-2.com/go/c"><img src="http://youthsays.jpg" /></a> Pembongkaran dan perkongsian oleh : wanmus.com/images/opinion-1.com/go/c"><img src="http://youthsays.jpg" /></a> 3. B anner 4: USE TH IS CODE: <a href="http://youthsays.com/go/c"><img src="http://youthsays.com/go/c"><img src="http://youthsays.com ____________________________________________________________________________________ 5. B anner 2: USE TH IS CODE: <a href="http://youthsays.com/images/macam-1.2 Tool #2: Blog and Forum Banners! Berita baik kepada anda yang mempunyai blog atau website.

Anda juga boleh iklankan link referral anda di social website seperti Friendster. **Ingat. link referral anda berbentuk http://youthsays.40.com/go/XXX dan pastikan link itu betul ketika membuat promosi! TIPS PENTING: Saya peroleh banyak referral dengan meletakkan banner di forum atau ruangan iklan berbayar. Masukkan link referral youthsays anda di bahagian blogroll atau LINKS 5. Seperti saya telah maklumkan. Pelik kenapa dinamakan tool misteri? Kerana ia memerlukan kreativiti anda sendiri. ** Harga referral berbayar mungkin berubah samada RM0.40 atau lebih bergantung kepada youthsays. Myspace. Tagged dan lain-lain.20.3 Tool #3: Mystery tool. Cadangan idea: 1. Atau hantarkan email mengikut kreativiti anda kepada kawan-kawan anda berserta link referral anda..com ____________________________________________________________________________________ 5. anda akan dibayar RM0.. Facebook.com Pembongkaran dan perkongsian oleh : wanmus. Letak di blog anda “Kenapa komen tanpa dibayar?” dan masukkan link referral anda tadi sebagai link 4. RM0. untuk setiap orang yang anda jemput untuk daftar ke youthsays (referral). Terdapat banyak forum dan web iklan di mana ia sangat sesuai untuk menggandakan pendapatan anda. Tulis post mengenai youthsays dan sertakan link referral anda 3.Buat Duit Dengan Survey PERCUMA Youthsays | DuitSurvey. Letakkan link referral anda di signature anda di mana-mana forum yang anda sertai 6. Buat banner anda sendiri yang lebih menarik 2.com Page | 29 . Jadi gunakan idea anda dengan menggunakan link referral yang telah diberikan tadi bersama alatan anda sendiri bagi menarik lebih ramai ke youthsays.

Jika pendapatan anda telah cukup atau lebih dari RM50. RM150 dan seterusnya. Contohnya RM50.Buat Duit Dengan Survey PERCUMA Youthsays | DuitSurvey. RM100. anda akan dihubungi untuk proses seterusnya iaitu pengeluaran cek kepada anda. Tetapi pengeluaran yang dibenarkan hanyalah pada gandaan RM50 sahaja..com ____________________________________________________________________________________ BAB 6 : CASHOUT PENDAPATAN ANDA Cashout pendapatan anda Syarat cashout pendapatan ialah anda mestilah mendapat minimum RM50 seperti ditulis di bawah. klik butang pada anak panah merah di bawah.com Page | 30 . Ini akan memaklumkan kepada team Youthsays bahawa anda hendak mengeluarkan pendapatan anda. Pembongkaran dan perkongsian oleh : wanmus. Ini pula contoh pengeluaran yang saya telah buat iaitu sebanyak RM150. Kemudian.

com ____________________________________________________________________________________ Satu email pengesahan dari youthsays akan dihantar secara automatik ke email anda beserta detail cashout yang anda minta.com Page | 31 . Sila semak dan pastikan ianya betul terutama nama dan ic anda kerana ia akan menjejaskan pengeluaran cek anda jika ianya silap. Pembongkaran dan perkongsian oleh : wanmus.Buat Duit Dengan Survey PERCUMA Youthsays | DuitSurvey.

Adakah yuran keahlian? Tiada yuran keahlian. Berbincang dan berkongsi idea dan pendapat anda dengan perbincangan kumpulan.com Page | 32 . Bagaimana jika apa anda katakan membawa perubahan kepada masyarakat. 2. kerana anda berkongsi pendapat dengan remaja/belia lain di Malaysia. kerana ia memberi kesan kepada perniagaan dan komuniti untuk memberikan khidmat yang lebih baik. Mengapa? Setiap hari. Atau hantarkan persoalan anda sendiri! Ayuh mulakan sekarang! 4. Anda SMS.Buat Duit Dengan Survey PERCUMA Youthsays | DuitSurvey. dan bercakap dengan kawan atau keluarga. setiap anak muda Malaysia mempunyai kuasa ini. Siapa boleh menjadi ahli? Rakyat Malaysia berumur 35 dan ke bawah.205 pada 27 February 2009 3. Macam mana nak keluarkan (cashout) pendapatan saya dari youthsays? Akan keluar automatik pilihan untuk mengeluarkan wang apabila anda telah cukup minimum pengeluaran iaitu RM50. Keahlian adalah PERCUMA. anda katakan pendapat. produk atau orang di sekeliling anda? Adakah anda dibayar untuk pendapat anda itu? Dengan Youthsays.com ____________________________________________________________________________________ BAB 7 : PERSOALAN BIASA TENTANG YOUTHSAYS Persoalan Biasa Tentang Youthsays 1. Macam mana ia berfungsi? • • • • Anda dibayar untuk mengambil survey. Pembongkaran dan perkongsian oleh : wanmus. Begitu ramai belia/remaja sertai Youthsays. Bantu remaja/belia Malaysia dengan persoalan mereka. 5. Berapa banyak telah diperoleh oleh ahli youthsays? RM 150. Dapatkan pembaca blog anda yang lebih ramai. 6. chat online.

jika bulan ini pelanggan kami meminta survey untuk remaja Melayu desa. daftar dulu dan mula mendapat bayaran dengan menjawab survey pertama anda.Buat Duit Dengan Survey PERCUMA Youthsays | DuitSurvey.com/go/c. Informasi diri saya akan digunakan untuk apa? Maklumat yang anda kongsikan tidak akan menjuruskan kepada anda. Adakah wujud versi Bahasa Cina atau Bahasa Melayu untuk Youthsays. Walau bagaimanapun.com hanya di dalam English tapi siapa tahu. 100XRM0. 8. 9. maka remaja Melayu desa akan peroleh lebih banyak survey berbanding remaja lain.40= RM40! 11.com ____________________________________________________________________________________ 7. pendapatan dari survey tidak bertujuan menjadikan anda KAYA. Apabila ada orang klik link tersebut dan mendaftar. 10. Contohnya. mungkin di masa akan datang ia mungkin akan diwujudkan.40. macam mana saya boleh peroleh pendapatan dari Youthsays? Buat post atau link menggunakan link invite anda seperti http://youthsays. Jika 100 orang berbuat demikian. 12.com Page | 33 . Saya mempunyai blog. Tapi mungkin anda akan kurang mendapat peluang menjawab survey kerana di sini pelanggan memfokuskan kepada pelanggan remaja/belia sahaja. youthsays.com Pembongkaran dan perkongsian oleh : wanmus. Kami membayar harga yang tinggi berbanding harga per jam untuk kerja separuh masa.com? Untuk masa sekarang. 13. Kerap mana survey akan ada? Kenapa tidak kerap sangat sekarang? Ia bergantung pada kehendak pelanggan kami. Maklumat dari survey akan di gabungkan oleh sistem untuk menjadikannya lebih di fahami oleh syarikat bagi memberikan khidmat terbaik kepada remaja/belia. Ada persoalan lain? Hantarkan apa jua soalan di borang feedback. Berapakah saya akan dibayar? Ini bergantung pada kepada bilangan survey yang sepadan dengan profil diri anda. Daftar PERCUMA sekarang! Klik di sini untuk ke laman pendaftaran youthsays. anda akan dibayar RM 0. Adakah akaun saya dihapuskan apabila berumur 36 tahun? TIDAK. Kami mempunyai polisi yang tegas di mana tiada orang akan tahu siapa yang berkongsi maklumat tersebut. Sementara itu.

Buat Duit Dengan Survey PERCUMA Youthsays | DuitSurvey.com ____________________________________________________________________________________ BAB 8 : BONUS PENDAPATAN TAMBAHAN 8. Free Paid Survey Sertailah AW Surveys sekarang dan dapatkan USD6 sekarang. Selain menjawab survey mereka berharga USD1-4.1 AW Survey AW Survey.25 (RM4. Daftar PERCUMA Sekarang Pembongkaran dan perkongsian oleh : wanmus. anda juga boleh menjana wang dengan mengiklankan link referral anda kepada kawan-kawan anda. Anda akan dibayar USD1. Daftar percuma di sini sekarang untuk dapatkan USD 6 secara PERCUMA.40) untuk setiap yang berdaftar melalui link referral anda.com Page | 34 .

surveypanelgroup.com/ http://www.2 Survey Luar Negara Selain AW Survey.com/ http://www.surveyhead.opinionsquare.com/ http://www.Buat Duit Dengan Survey PERCUMA Youthsays | DuitSurvey.surveyking.com/ http://www.com ____________________________________________________________________________________ 8.globaltestmarket.com/main/ http://www.com/ http://www.treasuretrooper.com Pembongkaran dan perkongsian oleh : wanmus.com/ http://www.globalopinionpanels.com Page | 35 .surveyscout. terdapat juga beberapa lagi survey berbayar iaitu: http://www.

com Page | 36 .com ____________________________________________________________________________________ 8. Pembongkaran dan perkongsian oleh : wanmus. Dalam koleksi PERCUMA ini. Harga asal lebih dari RM100! Download sekarang dengan klik di sini Dan banyak lagi! DOWNLOAD PERCUMA SEKARANG! **Pay Per Lead(PPL) : Anda juga dibayar RM0.3 Ecover Action Script PERCUMA CEPAT! Sehingga 15 MAC 2009 shj! Ecover iaitu cover untuk produk digital anda contohnya untuk ebook.Buat Duit Dengan Survey PERCUMA Youthsays | DuitSurvey. cd. anda diberikan 22 jenis ecover berbeza-beza.25 untuk setiap download. buku dan lain-lain seperti di bawah.

com Page | 37 . PPL termahal di Malaysia. Download PERCUMA Sekarang **Anda juga dibayar RM0.com.. Pembongkaran dan perkongsian oleh : wanmus. Seterusnya? download ebook ni. RK menceritakan strategi-strategi yang RK ambil sehingga berjaya menghasilkan duit dari sana. Kerana ramai orang merungut bahawa untuk mula perniagaan internet ni perlukan modal yang besar. Ikan kecil untuk ikan besar maksudnya macam memancing di mana kita gunakan anak ikan untuk pancing ikan besar. Dalam ebook Duit Pantas Dari Lelong.com ____________________________________________________________________________________ 8. Dengan itu.Buat Duit Dengan Survey PERCUMA Youthsays | DuitSurvey. Ini pula ebook kedua yang turut diberikan PERCUMA. Saya pun menggunakan teknik yang sama.4 3 Ebook Internet Marketing PERCUMA Ebook ini sebenarnya memberi motivasi dan penerangan berkaitan modal dalam perniagaan internet.my. keluarlah ebook ini. ebook yang bertajuk 3 Idea Buat Duit Dengan Blog mendedahkan 3 cara yang RK gunakan untuk menghasilkan pendapatan dengan blog. Tak susah buat duit online ni.50 untuk setiap download.FREE je Teknik tambah pendapatan online.

02 Profesional Edition ialah software kamus untuk komputer.com sekarang di sini.NET sekarang di sini. makna perkataan yang anda cari keluar dalam beberapa saat sahaja.Buat Duit Dengan Survey PERCUMA Youthsays | DuitSurvey.5 Dapatkan RM5 PERCUMA dan 10% dari jualan Mahukah anda PERCUMA RM5 selepas mendaftar? Anda juga akan mendapat komisyen sebanyak 10% dari setiap jualan melalui link affiliate anda. E-kamus v5. Daftar PERCUMA Sekarang! 8.com Page | 38 . Hanya “double click” atau “mouse move”. Harga bermula dari hanya RM10 setahun menjadikannya antara web hosting pilihan ramai. Ini sudah tentu cukup mudah bagi anda mendapatkan jualan. Daftar sebagai affiliate JOMHosting. Daftar sebagai affiliate myekamus.com ____________________________________________________________________________________ 8.6 Dapatkan RM15 PERCUMA Mahukah anda RM15? Anda juga akan mendapat komisyen sebanyak RM15 dari setiap jualan melalui link affiliate anda.NET adalah penyedia web hosting dan domain di Malaysia. Daftar PERCUMA Sekarang! Pembongkaran dan perkongsian oleh : wanmus. JOMHosting. Bukan sebarang kamus kerana ia dilengkapi 18 kamus dalam 1 software dan berserta sebutan English UK untuk memudahkan anda belajar Bahasa Inggeris.

com Page | 39 . Anda akan di ajar bermula langkah pertama yang selama ini ramai mengabaikannya. Jika sebelum ini anda sudahpun menjana pendapatan dengan affiliate. selepas ini pendapatan affiliate anda akan bertambah ! Panduan ini akan menerangkan kepada anda teknik yang betul dalam melakukan program affiliate.Buat Duit Dengan Survey PERCUMA Youthsays | DuitSurvey.com ____________________________________________________________________________________ 8. Pembongkaran dan perkongsian oleh : wanmus. Bab pertama ini akan mengajar anda tentang pencarian niche untuk market affiliate dan bagaimana ingin menguasai pasaran affiliate. Download PERCUMA Sekarang **Pay Per Lead(PPL) : Anda akan dibayar RM0.25 untuk setiap download.7 Ebook Rahsia Pro Affiliate PERCUMA Perhatian! Jika selama ini anda tidak langsung menjana pendapatan dengan program affiliate. selepas ini anda akan berjaya mendapat jualan.

masih ada yang masih kurang paham bagaimana untuk mereka mengendalikan sistem tersebut. segalanya dipermudahkan dengan terbitnya Ebook Panduan Setup GETRESPONSE yang akan menunjukkan anda bagaimana bermula daripada awal hingga akhir.com ____________________________________________________________________________________ 8. Download PERCUMA Sekarang **Pay Per Lead(PPL) : Anda akan dibayar RM0. dari membina Campaign sehinggalah Send Broadcast. kini terdapat ramai orang ingin memilikinya. Namun kini.25 untuk setiap download.8 Panduan Setup Autoresponder getresponse PERCUMA Tercari-cari panduan bagaimana setup sistem autoresponder GETRESPONSE? Inginkan cara mudah untuk setup tanpa anda bersusah payah menonton video tutorial. Namun.com Page | 40 . Dengan fakta inilah. memahami bahasa English dan sebagainya? Sistem autoresponder adalah keperluan WAJIB bagi seseorang usahawan internet. Pembongkaran dan perkongsian oleh : wanmus.Buat Duit Dengan Survey PERCUMA Youthsays | DuitSurvey.

Buat Duit Dengan Survey PERCUMA Youthsays | DuitSurvey.Langkah Mudah Pembinaan Laman Web Pemasaran Yang Paling Menguntungkan Di Internet Pada Hari Ini Juga!" #1.Tujuh Bab Video Tutorial Bab 1 : Pengenalan Minisite Bab 2 : Memahami Struktur Minisite Bab 3 : Membina Template Utama Bab 4 : Menggunakan CSS Mudah Untuk Membina Template Bab 5 : Proses "Setup" Halaman Web Bab 6 : Proses Upload Fail Ke Hosting (FTP) Bab 7 : Tutorial Tambahan #Rangka Template Segera Eksklusif! *Untuk potongan RM5.com ____________________________________________________________________________________ BAB 9 : PRODUK SARANAN 9.Manual Start Up #2 . Buat pembayaran dengan harga potongan RM5 Pembongkaran dan perkongsian oleh : wanmus. masukkan perkataan “ DuitSurvey Best” dalam borang pengesahan pembelian.com Page | 41 .1 Panduan Bini Laman Web @ Minisite Secara Mudah Buntu untuk memasarkan produk atau perkhidmatan anda di Internet kerana tak tahu membina laman web? "Ketahui Langkah .

2 Panduan & Tutorial Belajar CPanel Ketahui Cara Mudah Untuk Menjadi Pakar Dalam Cpanel. B. C Anda Bosan Melakukan Try & Error Pada Cpanel!? Anda Bosan Kerana Tiada Panduan Dalam Bahasa Melayu Untuk Rujukan Anda. Masalah Teknikal Cpanel Kini Semudah A. masukkan perkataan “ DuitSurvey Best” dalam borang pengesahan pembelian. Anda Hanya Perlu Baca Sambil Buat!! Juga diberikan 5 BONUS PERCUMA! *Untuk potongan RM5.com Page | 42 .com ____________________________________________________________________________________ 9. Masalah Anda Kini Selesai!! Ketahui Panduan Lengkap Langkah Demi Langkah Mengenai Cpanel. Buat pembayaran dengan harga potongan RM5 Pembongkaran dan perkongsian oleh : wanmus. Domain Dan Juga Web Hosting.Buat Duit Dengan Survey PERCUMA Youthsays | DuitSurvey.

berapa harga keseluruhan kesemua produk dan bonus-bonus ini? Secara anggarannya. semuanya berharga RM 3.3 Pakej Grafik Terbaik Inginkan grafik terbaik dan menarik untuk web anda? Murah dan mudah untuk digunakan? Pakej Super Collection of Graphic Stuffs ini sudah tentu pilihan anda! Beserta MRR untuk memberi anda peluang menjualnya kembali dan mendapat keuntungan 100% untuk anda sendiri.00! Tapi. masukkan perkataan “ DuitSurvey Best” dalam borang pengesahan pembelian.050. Buat pembayaran dengan harga potongan RM5 Pembongkaran dan perkongsian oleh : wanmus. Oleh itu. Jawapan Saya : Harga Promosi Tetap. berapakah HARGA yang saya tawarkan untuk anda? Baiklah.Buat Duit Dengan Survey PERCUMA Youthsays | DuitSurvey. Hanya RM20! *Untuk potongan RM5.com Page | 43 .com ____________________________________________________________________________________ 9.

Buat pembayaran dengan harga potongan RM5 Pembongkaran dan perkongsian oleh : wanmus.com Page | 44 . cepat dan praktikal. *Untuk potongan RM5.4 Panduan Pemasangan Sistem Affiliate “Mahukah Anda Memiliki Sekumpulan Agen Pemasaran Online Yang Mampu Meningkatkan Hasil Penjualan Dan Keuntungan Produk Anda Melebihi 100%?” Iya! Dengan sistem affiliate. masukkan perkataan “ DuitSurvey Best” dalam borang pengesahan pembelian. anda mampu menjana pendapatan secara mudah.Buat Duit Dengan Survey PERCUMA Youthsays | DuitSurvey.com ____________________________________________________________________________________ 9. Semuanya diuruskan secara automatik. Penerangan video yang jelas memudahkan anda kerana tidak memerlukan kemahiran dari segi teknikal. Jika anda promosi ke 100 orang dan 100 orang pula dipromosi oleh agen anda. maka produk anda telah dipromosikan kepada 100x100= 10. Anda perlu set dan promosi kepada agen affiliate anda.000 orang dengan mudah.

Pembongkaran dan perkongsian oleh : wanmus. maka pendapatan anda juga lebih berbanding orang lain. Tiada helah digunakan dalam ebook ini.. kecuali usaha yang lebih. Akhirnya selesai juga Panduan Buat Duit Dengan Survey PERCUMA Youthsays versi pertama. Jika usaha anda lebih.com Page | 45 . hasil dan jumlah pendapatan anda bergantung pada anda sendiri.Buat Duit Dengan Survey PERCUMA Youthsays | DuitSurvey. Wanmus. tuah manusia tak siapa yang tahu. saya akan email kepada anda untuk mendownload versi terbaru. Seperti saya ceritakan pada awal ebook ini. Saya amat berharap agar ebook panduan ini dapat dijadikan sebagai satu panduan untuk mendapat pendapatan tambahan.com ____________________________________________________________________________________ PENUTUP Alhamdulillah.Mulakan sekarang! Jangan lupa menjenguk blog saya di wanmus. Mungkin hari ini hari anda. Tuah ayam nampak di kaki. Dari saya. Jangan kita mengalah sebelum mencuba. Saya tidak mengajar cara pintas untuk membuat duit dari youthsays kerana saya mahukan anda mendapat pendapatan dari jalan yang betul. Saya amat berharap anda mencuba dulu apa yang saya kongsikan dalam ebook panduan ini. Insyallah jika ada penambahan nanti.com Wassalam.

Buat Duit Dengan Survey PERCUMA Youthsays | DuitSurvey.com Page | 46 .com/ Pembongkaran dan perkongsian oleh : wanmus.com bagi mendapatkan info-info terkini! http://www.com ____________________________________________________________________________________ Jangan lupa untuk layari wanmus.wanmus.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful