ΑΛΗΘΙΝΑ

ΨΕΜΑΤΑ

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΛΕΒΕΝΤΗ

Όλα αποκαλύπτονται στο τέλος.....

Τίποτα δεν µένει κρυφό για πάντα

2

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ: Η ΑΡΧΗ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΥΤΕΡΟ: ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ
ΚΛΕΙΔΙ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΡΙΤΟ: ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΣΤΟ
ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΕΤΑΡΤΟ: ΜΟΙΡΑΙΑ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

3

την Ελένη που είναι 35 και την νονά της την Κατερίνα. Πλάι της είχε την µεγαλύτερη της αδερφή. έφτασε τα 25. Η ζωή της Νάντιας Καραγιώργη . όµως άλλο αυτό που φαίνεται και άλλο αυτό που είναι στην πραγµατικότητα. Οι 4 .ΕΙΣΑΓΩΓΗ Όλα αρχίζουν κάπου όµορφα και µαγικά.. πέθαναν σε τροχαίο. µιας πλούσιας από τους Θρακοµακεδόνες .ή µήπως όχι. Ένα κλειδί θαµµένο στην αυλή θα φέρει στο φως κρυµµένα µυστικά.. όταν εκείνη ήταν µόλις ενός έτους. Ένα ολόλευκο τριώροφο σπίτι µε κήπο. φαντάζει ονειρική. σ’ ένα πλούσιο σπίτι. Τώρα πια µεγάλωσε. Οι γονείς της δυστυχώς. το αγαπηµένο λουλούδι της Νάντιας. όπου είναι και οι µαναδικοί κληρονόµοι της περιουσίας σύµφωνα µε την διαθήκη. γεµάτο τριαντάφυλλα.

Φωτογράφος στο επάγγελµα µε πλούσιο portfolio. Οι γονείς της Νάντιας και της Ελένης.αποκαλύψεις αυτές θα αλλάξουν τη ξέγνοιαστη ζωή της πανέµορφης Νάντιας. πανέµορφο λευκό δέρµα.75. Παρόλο που είχε αµέτρητες κατακτήσεις δεν ενέδωσε σε κανέναν υποψήφιο γαµπρό. µόνο αποτυχηµένες σχέσεις είχε. Ζήλευε την αδερφή της παράφορα. Ελεύθερο πνεύµα χωρίς να την ενδιαφέρουν οι χαζοέρωτες. Έµενε µαζί τους και δύο υπηρέτες. µε φυσικά ξανθά µακριά µαλλιά και καταγάλανα µάτια. ράτσας ροντβάιλερ. Η νονά της η Κατερίνα. παρόλο που ήταν 40 ετών. Ιζαµπέλ και ∆ηµήτριος Καραγιώργης . µία χήρα µ’ ένα γιο στο εξωτερικό που σπουδάζει στο καλύτερο πανεπιστήµιο της Νέας Υόρκης. Μιας κοπέλας µε ύψος 1. Η Ελένη ήταν ανύπαντρη και αυτή. έχασαν τη ζωή τους όταν το αµάξι τους έπεσε σε γκρεµό στην Πάρνηθα. µε έναν σοφέρ και ένα σκύλο τον Όλιβερ. Αυτή η πληγή έιναι ακόµα 5 . όχι µόνο για την οµορφιά της .

θα αποκαλυφθεί η πραγµατική αλήθεια. κάποιο µυστικό είναι κρυµµένο και θαµµένο σε αυτό το σπίτι. Όµως.ανοιχτή για την Νάντια γιατί δεν τους θυµάται σε εν αντιθέσει µε την Ελένη που τους έζησε µέχρι τα 14.. κάτι δεν πάει καλά µε αυτή την οικογένεια...ή µήπως όχι. 6 ..

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ: Η ΑΡΧΗ Ήταν µια ηλιόλουστη µέρα όπου η Νάντια απολάµβανε την ηλιοθεραπεία δίπλα στην πισίνα της. παράτα µε. είναι κρίµα». είπε η Κατερίνα γεµάτη απορία. «Γιατί δεν βγαίνεις έξω Ελένη µου και κάθεσαι όλη µέρα µες στο σπίτι. 7 . «∆εν έχω όρεξη Κατερίνα. Χτύπησε δύο φορές η πόρτα. είπε η Ελένη µε χαµηλωµένη φωνή. Η Ελένη την κοίταζε από το παράθυρο µε ζήλεια επειδή ήταν πιο όµορφη από’κείνη και πιο αδύνατη σε αντίθεση µ’ εκείνη που είχε παραµελήσει τον ευατό της λόγω καταθλιψης. « Περάστε ». θέλω να µείνω µόνη µου».

µόνο για εκείνη έτρεχαν.. Αυτό ήταν χτύπηµα κάτω από τη µέση για την Ελένη.«Κάνεις κακό στον ευατό σου κορίτσι µου κοιτάζοντας την Νάντια από το παράθυρο». η ζωή είναι ωραία για να κλείνεσαι εδώ µέσα στους τέσσερις τοίχους και µε περιουσία µη το ξεχνάς αυτό. για µένα τίποτα.καταραµένη» 8 . ανάθεµα την ώρα που ερχόταν σε αυτόν τον κόσµο. «Να µην σε νοιάζει τι κάνω εγώ στη ζωή µου».. τόσο απλό. Βρες κάποιον και η Νάντια θα φύγει από αυτό το σπίτι..το θυµάσαι.. µε αγνοούσαν.» «Πάντα αυτή η ηλίθια έχει τα προνόµια. τη σιχαίνοµαι. για βόλτα για να δει τα ελάφια και να το αποτέλεσµα. θυµάσαι την διαθήκη. Είχατε πάει µε αυτό το καταραµένο µωρό στο βουνό. «Άκουσε µε καλό µου παιδί.χάρη σ’ εκείνη πέθαναν οι γονείς µας. είπε µ’ έντονο θυµωµένο ύφος η Ελένη..

«∆εν ξέρω. 9 ..κρίµα που δε θα γνωρίσεις ποτέ σου την αληθινή ευτυχία» «Πού παέι η Ελένη νονά.. σαν να φταίω για κάτι. θα σε ακούσω και θα βγω για να δούµε τι θα καταλάβω» είπε η Ελένη και έφυγε απο το σπίτι κατεβαίνοντας νευρικά τις σκάλες. «Εσύ µήπως ξέρεις να µου πεις. «Άβυσσος η ψυχή της κόρη µου». δεν είναι περίεργο. βόλτα πιθανόν» «Γιατί είναι πάντα τόσο ψυχρή απεναντί µου. «Πονεµένο κορίτσι. ήταν γραφτό να συµβεί» «Χαζοµάρες. Αν έχω κάνει κάτι να το συζητήσουµε».«∆ε φταίει εκείνη..» είπε η Νάντια µε ένα χαµόγελο όπως πάντα. γεµάτο απορία. παίρνοντας την µικρή κόκκινη τσάντα της. δεν το καταλαβαίνω.και εντάξει.κρίµα».

«Άνοιξε και θα δεις». «Ένα µενταγιόν είναι.«Έλα µαζί µου. «Σου ανήκει Νάντια. ήταν το µενταγιόν 10 . πήρε από µέσα µια ξύλινη κασετίνα σε σχήµα τριαντάφυλλου και το έδωσε στην Νάντια αν και διστακτική. πανέµορφο. είπε η νονά Κατερίνα. ήταν της µητέρας σου από την Ελβετία.Κ. τριαντάφυλλο. έλα πάνω στο δωµάτιο µου».αυτό τώρα τι σηµαίνει. Η Νάντια όλο χάρη και καθαρό βλέµµα πήγε στο δωµάτιο της νονάς της που η αλήθεια είναι πως σχεδόν ποτέ δεν έχει µπει µέσα.». ανοίγοντας το χρηµατοκιβώτιο που έκρυβε πίσω από τον πίνακα Έρωτας και Ψυχή. είπε η Κατερίνα καθώς τα χέρια της έτρεµαν. «Τι είναι αυτό νονά. έχει δύο αρχικά Ι.» . θέλω να σου δείξω κάτι. «Κάθισε Νάντια και µισό λεπτό»..

». «Μάλιστα. θα σου πηγαίνει». πες µου νονά» . 11 . πρέπει να πάω για ψώνια.» ρώτησε απορηµένα η υπηρέτρια Άννα.που δεν αποχωριζόταν ποτέ η µητέρα σου. αλλά από την Ελβετία. εσείς εδώ. Καθώς η Κατερίνα έφευγε µία εκ των δύο υπηρετριών η Άννα µπήκε στο δωµάτιο και είδε την Νάντια «Κυρία. Άννα . καλά. «∆ε θυµάµαι η Ιζαµπελ δεν ήταν Ελληνίδα. φεύγω για να καθαρίσεις». «Ναι.». οπότε που θες να ξέρω τι να σηµαίνουν τα αρχικά. Πάρτο. που πέρασε όλη της τη ζωή σ’ αυτό το σπίτι. δεν µου ανήκει. µέχρι και την τελευταία στιγµή της ζωής της. σχεδόν 60 χρονών. «Τα αρχικά τι σηµαίνουν. τώρα µε συγχωρείς. φόρα το κιόλας. η πιο παλιά αυτού του σπιτιού.

«∆ουλεύεις µια ζωή εδώ Άννα . εξ’ ου και το λίγο αίµα που έχει ακόµα στην καδένα αν το προσέξετε.». «Το αναγνωρίζεις. «Ναι. «Ωχ !!!. πολύ λυπηρό».«Ωραίο αυτό το µενταγιόν που κρατάτε. φιλιά. «Ναι. «Ναι. υποστήριξη. πόσες χαµένες αγκαλιές. θυµάσαι τη µητέρα µου να το φοράει αυτό το µενταγιόν.». αχ κακόµοιρη. δεν την γνώρισα ποτέ. αυτό το µενταγιόν» . τίποτα άπ’ όλα αυτά δεν έζησα µαζί της» και ένα 12 . «Όχι. αυτό είναι το χειρότερο.». µέχρι την τελευταία της στιγµή. καµία φωτογραφία της δεν αναπληρώνει αυτό το κενό. ορίστε». µπερδεύτηκα. µε συγχωρείτε. µπορώ να το δω λίγο. τόσο νέα και όµορφη και να έχει αυτό το τέλος. νόµιζα.ορίστε». Κυρία Νάντια.

13 . η δεύτερη υπηρέτρια και της είπε «Πρόσεχε κοπέλα µου τι εύχεσαι γιατί δεν ξέρεις ποτέ τι θα σου συµβεί».». όµως µε κάποιο τρόπο θα µάθω τι παίζει εδώ µε κάθε τίµηµα» είπε αποφασιστικά η Νάντια και καθώς ήταν έτοιµη να φύγει την είδε η Κριστίν. το Κ όµως. Το Ι στέκει για το Ιζαµπελ.δάκρυ κύλισε κρυφά από τα γαλανά µάτια της. «Ουφ! όλα είναι τόσο παράξενα. Αυτό που είναι το πιο αλλόκοτο είναι για ποιο λόγο η νονά της θυµήθηκε να της το δώσει αυτή τη δεδοµένη στιγµή. «Με άκουσες τι είπα.Κ. τέλος πάντων πρέπει να βγω γιατί θα αποτρελαθώ µε όλους αυτούς εδώ µέσα. Η Νάντια πήγε στο δωµάτιο της και κάθισε µπροστά από τον καθρέφτη και φόρεσε αυτό το κατακόκκινο τριανταφυλλένιο µενταγιόν µε τα µυστηριώδη αρχικά Ι.

«Έρχοµαι Κυρία». το κατάλαβες αυτό. «Ιζαµπέλα θέλω να µε λες Κριστίν. 26 χρόνια πριν… «Κριστίν. για σένα είµαι η Ιζαµπέλα. Και µια φλασιά από το µακρινό παρελθόν πέρασε από µπροστά από τα µάτια της Κριστίν. Κριστίν πού είσαι.». έχω κακό προαίσθηµα» «Μην ανησυχείς. είπε και έφυγε η Νάντια. ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου». τώρα τελευταία συµβαίνουν διάφορα περιστατικά δεν ξέρω. Ιζαµπέλα». «Ναι. έλα αµέσως πάνω. δε θέλω να µε αποκαλείς Κυρία.«Μάλιστα. προσέχω τον ευατό µου. 14 . σε θέλω».

.». σας πηγαίνει πάρα πολύ ωραία. «Άκουσε µε Κριστίν. µόνο εσύ και κανένας άλλος».. πρόσεχε 15 . για πες µου πώς σου φαίνεται αυτό το φόρεµα. και να είσαι σίγουρη ότι θα το πάρω µαζί µου στον τάφο».«Ωραία. αφού τώρα συνεννοούµαστε.». θέλω να σου πω κάτι. απλά δε θέλω να το κουβαλάω µαζί µου συνεχώς.» «Σσσς µυστικό». δεν είναι ακόµα η ώρα. πού θα πάτε αν επιτρέπετε. «Σαν νεράιδα είσαι». µόνο εσένα εµπιστεύοµαι να πω αυτό που νιώθω».. «Πες µου. «Θα µάθεις κάποια στιγµή. «Πάρε αυτό το κλειδί και κράτα το για πάντα. «Γιατί. «Είσαι πανέµορφη.ουάου! απλά τέλειο.

ακριβώς τα ίδια λόγια που είπε η Νάντια.. «Ορίστε λοιπόν. προσέχω τον ευατό µου.. «Ορκίζοµαι στην αιώνια πίστη µου σε εσάς Ιζαµπέλα». επειδή µου το ζητάς εσύ».. πάρτο και φύλαξε το σαν κόρη οφθαλµου». η Νάντια άρχιζε να φωτογραφίζει διάφορα τοπία για να τα 16 .. «Το δέχοµαι.. έχω κακό προαίσθηµα». ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου».».. Επιστροφή στο παρόν. είπε και έφυγε η Ιζαµπέλα. τώρα τελευταία συµβαίνουν διάφορα περιστατικά δεν ξέρω.. «Ορκίσου». «Να προσέχεις. απάντησε χωρίς φόβο η Κριστίν.όµως γιατί αυτό έχει ρίσκο. Κάπου στην Πάρνηθα. το δέχεσαι Κριστίν. «Μην ανησυχείς..

το πόδι µου». σιγά άνοιγε τα µάτια της η Νάντια. ώσπου ακούστηκαν βήµατα. είπε µε εµφανή τρόµο. όπου ανακάλυψε µ΄έκπληξη ένα καινούριο µονοπάτι και σκέφτηκε να το εξερευνήσει. είχε µια διαίσθηση στο να ακολουθήσει το δρόµο αυτό που ήταν γεµάτο λουλούδια και ελάφια. «Είναι ζωντανή» είπε ο άγνωστος άνδρας. αδιαφορώντας για την επικινδυνότητα . ένας νεαρός πλησίαζε προς το µέρος της Νάντιας που ήταν αναίσθητη. «Πού είµαι. όµως δίπλα της ήταν ο άγνωστος νεαρός άνδρας και της καθάριζε την 17 . η Νάντια απαθανατούσε το κάθε στιγµιότυπο µε την πανάκριβη Nikon ροζ φωτογραφική µηχανή. µένοντας ακίνητη για παραπάνω από µία ώρα. ένα τοπίο µαγικό που δεν σε αφήνει ασυγκίνητο .“ανεβάσει στο προσωπικό της blog”. όταν δεν είδε ένα σκοινί καθώς φωτογράφιζε ένα σπάνιο λουλούδι και παραπάτησε χτυπώντας στα βράχια . Σιγά.

θες µήπως χρήµατα. «Νάντια µε λένε . έχεις χτυπήσει πολύ άσχηµα.». ελπίζω να έκανα καλά.. πλουσιοκόριτσο ε. «Πώς.Όχι. τώρα θέλω να φύγω. είναι αργά. είπε ο Χρήστος φεύγοντας αρκετά θυµωµένος.!!!!!. θα µε ψάχνουν.. ευχαριστώ ... πρέπει να καθαρίσω την πληγή. «Χρήστος. πώς τολµάς να µου λες κάτι τέτοιο.πληγή µε το µαντήλι του που το είχε βουτήξει σε νερό από µια πηγή. εσύ ποιός είσαι. «Μην κουνιέσαι. κάνω πεζοπορία και σε είδα αναίσθητη και είπα να βοηθήσω. «∆ε θυµάµαι. είπε προς το παρόν ο άγνωστος άνδρας. βέβαια.». µα καλά τι δουλειά είχες εδώ. από την φωτογραφική σου µηχανή. 18 .. καταλαβαίνω ότι είσαι ευκαταστάτη...». λυπάµαι πολύ».».

είπε και έκατσε σε ένα πεζούλι.«Αχ!. Πφφφφ !!!. καλά όπως νοµίζεις» . δεν πήρα ούτε κινητό µαζί µου». τι ηλίθια που είµαι. «Τέλεια. 19 . τόσο άκαρδος είσαι. µη µε αφήνεις εδώ πάνω. Βρίσκει ένα µεγάλο ξύλο και το χρησιµοποιεί για µπαστούνι και κάπως προσπαθεί µε όλες τις δυνάµεις να φύγει. πονάει το πόδι µου. όµως είναι αδύναµη.

Η Νάντια είχε χαθεί για τα καλά σε αυτό το άγνωστο σηµείο του βουνού τραυµατισµένη. απελπισµένη. αλλά αντί γι’αυτό βρήκε ένα ακατοίκητο σπίτι. ήδη έχει σκοτεινιάσει οπότε εδώ θα περάσω τη νύχτα». 20 .ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΥΤΕΡΟ: ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΚΛΕΙΔΙ Η ώρα περνούσε δίχως αποτέλεσµα.. «Τι περίεργο. χαµένη και ο τρόπος που συµπεριφέρθηκε σ’ εκείνον τον άνδρα που της περιποιήθηκε το τραύµα την έκαναν να αισθάνεται ένοχη. ας µπω δεν έχω άλλη λύση. τέτοιο σπίτι εδώ πάνω. µια υπέροχη κατοικία διώροφη. Σκοτείνιαζε και προσπαθούσε να βρει το σωστό δρόµο της επιστροφής. φαίνεται άλλης εποχής.

Η πόρτα δεν ήταν κλειδωµένη και εύκολα προσβάσιµη . σε πρόσβαλα πριν. είσαι ευσπρόδεκτη». «Εσύυυυ. ο χώρος πεντακάθαρος και όλα τακτοποιηµένα. δεν ήξερα ότι κατοικείται εδώ . «Τι δουλειά έχεις εδώ πάνω. «Πώς είναι δυνατόν να είναι όλα τόσο καθαρά. πέρνα µέσα. όπως νοµίζετε». κάνει λίγη ψύχρα. είπε εµφανίζοντας από το πουθενά ο Χρήστος . όχι δεν είναι σωστό».». «Συγγνώµη. θα φύγω. 21 . «Φύγε από εδώ». έχω χαθεί και είµαι τραυµατισµένη». εγώ.» .». «Όχι γιαγιά ας την να µείνει εδώ». «Ναι. «Μα. «Εντάξει. είπε µια άγνωστη γριά.

µιλήστε µου». ίσως να µην είναι τυχαία η συνάντηση µας». 22 .». είπε η γριά εν ονοµατί Ρωξάνη. «Είναι της µητέρας µου. γιατί τόση αναστάτωση. Αυτό δεν είναι δικό σου». «Κλείσε τη πόρτα εγγονέ µου». «Τι συµβαίνει γιαγιά. «Είστε καλά . «Καλή µου κοπέλα πες µου το όνοµα σου και το επίθετο σου και θα σου πω πολλά περισσότερα απ’ όσα φαντάζεσαι. τι φοράς στο λαιµό σου. είπε η Νάντια. « Πολύ καλά.«Περίµενε κορίτσι µου. πού το ξέρετε ότι δεν είναι δικό µου. Το ποτήρι που κρατούσε η Ρωξάνη έπεσε κάτω και σπάει. πίστεψε µε.» . λέγοµαι Νάντια Καραγιώργη».

η Νάντια από τη κούραση πέφτει κάτω και ο Χρήστος τη βοηθάει να κάτσει στο σαλόνι. «Όχι. Ροζγουελ». θα µιλήσουµε αύριο». τα λέµε αύριο δεσποινής . όχι των ξένων αλλά στο άλλο».» ρώτησε επίµονα ο Χρήστος. είπα αύριο. είπε ψιθυριστά η Ρωξάνη καθώς κυλούσε ένα δάκρυ πάνω στην κρυµένη φωτογραφία της µητέρας της. «Για ποιό λόγο..». τώρα είµαι κουρασµένη.«Μιλήστε µου αχ!». 23 .. «Αύριο τα υπόλοιπα. «Τώρα θα µου πείτε τι στο καλό συµβαίνει. Χρήστο οδήγησε την δεσποινής Νάντια στο δωµάτιο . «Πρέπει να ξαπλώσεις κορίτσι µου. της Ιζαµπελ Σνάιντερ και ενός αγνώστου στρατιώτη που την έχει αγκαλιά όπου την έχει κρύψει στην τσέπη της ρόµπας».

ψόφο δεν έχει». είπε η Ελένη και κατευθύνθηκε προς το δωµάτιο της. «Πιθανόν. είπε ειρωνικά η Ελένη η αδερφή της. δεν µε απασχολεί καν». µας βολεύει.Εν τω µεταξύ στην έπαυλη της οικογένειας Κοντογιώργη επικρατούσε µια µικρή σύγχυση. «Κακό σκυλί. θα έρθει» είπε η Κατερίνα. «∆εν µε απασχολεί καθόλου. διότι η Νάντια δεν είχε φανεί γι’αρκετές ώρες. είπε αναστατωµένα η Άννα η υπηρέτρια. 24 .». καλύτερα για όλους µας Κατερίνα. αλλά δε θέλω σε καµία περίπτωση να πάθει το οτιδήποτε η Νάντια». «Ας πάθει. «Μην είσαι τόσο σκληρή. δεν νοµίζεις. «Ελπίζω να είναι καλά το κορίτσι».

∆εν σου έφτανα εγώ. Η πόρτα ήταν µισάνοιχτη και την έβλεπε η Κριστίν . 25 . και που να µάθει την πραγµατική αλήθεια. η Ελένη κλεισµένη στο δωµάτιο της έκλαιγε. καθώς έβλεπε ένα βίντεο µε την µητέρα της και εκείνη σε ευτυχισµένες οικογενειακές στιγµές στη θάλασσα. «∆εν έχει σηµασία. πήγαινε τώρα».«Αυτό το κορίτσι µια ζωή σκύλα».». νιώθω τόσο µόνη. είπε η Άννα. «Ποιά αλήθεια κυρία µε όλο το σεβασµό. σε χρειάζοµαι περισσότερο από ποτέ». «Έχεις δίκιο Άννα. Λίγη ώρα µετά. «Έφυγες µαµά και µε άφησες µόνη µου. αυτό θα την πληγώσει ακόµα περισσότερο» είπε η Κατερίνα. γιατί έκανες άλλο παιδί.

«Ξύπνησες. ήµουν απαράδεκτη» «Περασµένα ξεχασµένα» της είπε αµήχανα µε ένα χαµόγελο «Μένεις χρόνια εδώ µε τη γιαγιά σου. είπε ο Χρήστος. είµαι υιοθετηµένος από την δεύτερη κόρη της που δεν ζει δυστυχώς». «Ναι. και εγώ δεν έχω µητέρα. είναι πολύ σκληρό». «Κρίµα. «Λυπάµαι.». ήταν και ο πατέρας µου.Ξηµέρωσε. 26 . ευχαριστώ και πάλι συγνώµη για χθες. σου έφερα πρωινό». «Ναι. βασικά δεν είναι η γιαγιά µου. πέθανε όταν ήµουν ενός σε τροχαίο δυστύχηµα. µόνο την αδελφή µου έχω που είναι 10 χρόνια µεγαλύτερη µου». και η Νάντια ξύπνησε σ’ εκείνο το µυστηριώδες σπίτι που απ’ ότι φαίνεται θα τις λυθούν πολλές απορίες.

αλλά διστάζει και φεύγει. τηλέφωνο υπάρχει για να πάρω τους δικούς µου. «Κάτι είναι και αυτό αν και η πληγή θα είναι για πάντα ανοιχτή µέσα σου.». «Μάλιστα. νιώθω ένα ανεξήγητο καρδιοχτύπι.. 27 .». «Μείνε». πρέπει να κατέβω κάτω». «Η αλήθεια είναι πως για κάποιο µυστήριο λογο δε θέλω να φύγω». της είπε ο Χρήστος µε φόβο µην την χάσει. θες τόσο πολύ να φύγεις. εγώ είµαι πεζοπόρος και φροντίζω αδύναµα ζώα. την πλησιάζει σαν να θέλει να την φιλήσει. έρχοµαι εδώ στο βουνό για να βγάζω φωτογραφίες καθότι είµαι φωτογράφος». «Όχι είµαστε της φύσης και δεν έχουµε τέτοιες συσκευές. γιατρός έχω σπουδάσει». είµαι πολύ δυστυχισµένη. «Τι µου συµβαίνει. παρόλο που ναι είµαι πλούσια .«Είναι κατάρα.

πιθανόν µιας νεαρής κοπέλας . Βρίσκει και ένα γράµµα: “Αγαπηµένη µου νεράιδα. βλέπει ένα πορτραίτο . η Νάντια χωρίς να πει τίποτα σε κανέναν το βάζει στην τσέπη της.Καθώς λέει αυτά τα λόγια. άραγε γιατί σε πήραν από µένα..Σ και µια αφιέρωση “Στην πολυαγαπηµένη µου νεράιδα που µου οµορφαίνει τη ζωή κάθε µέρα. µου λείπεις πολύ. κατακόκκινα χείλη και ροζ µάγουλα κρατώντας ένα τριαντάφυλλο. κάτι µου θυµίζει η κοπέλα» Η Νάντια εξερευνώντας τον χώρο βρίσκει ένα κλειδί που ήταν µέσα σ’ ένα µικρό σεντούκι. κάποτε θα ξανασυναντηθούµε. Σε αγαπώ παντοτινά ο . σε εκείνο το σηµείο είχαν σβηστεί τα αρχικά του ανθρώπου που της έκανε την αφιέρωση” «Ωραίος πίνακας . σε αγαπώ πολύ καρδιά µου. εγώ και η κόρη µας 28 . µακριά µαλλιά .. Ο πίνακας είχε δύο αρχικά Ι.

τώρα θέλω µια εξήγηση για όλα αυτά. «Αν ο εγγονός µου δεν σε έβρισκε πιθανόν να µην ζουσες καν. αγαπηµένοι και αγκαλιασµένοι. θα σε περιµένω καρτερικά στο µέρος που δώσαµε το πρώτο µας φιλί ” ΜΕ ΠΟΛΥ ΠΟΝΟ Ο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΣΟΥ «Βλέπω ότι ξύπνησες Νάντια και όχι µόνο αυτό». βάλε στη θέση του το γράµµα που κρατάς». ποια είστε πραγµατικά». σωστά. θα σου πω περισσότερα µόλις γυρίσεις. είπε αιφνιδιαστικά η Ρωξάνη. «Εγώ δεν». ελπίζω να διαβάζεις αυτό το γράµµα. 29 . «∆εν έχει σηµασία τώρα πια. αγνώστους δεν δέχοµαι στο σπίτι µου.για πάντα µαζί. κάτσε µην είσαι όρθια αγαπητή µου». «Ναι. Σου έχω βάλει και ένα κλειδί.

αλλιώ δε φεύγω από δω µέσα» «Είσαι θαραλλέο κορίτσι. θα σου δείξει τον δρόµο ο Χρήστος. δε θέλω φασαρίες µε την οικογένεια σου». έχω το λόγο σου. ναι δε θα πω τίποτα για εσάς» 30 . «Θέλω την αλήθεια. «Θέλω να µου πείτε που ξέρετε για αυτό το µενταγιόν. θέλω την ησυχία µου και όχι µπλεξίµατα.«Οι δικοί σου θα ανησυχούν και µπορεί να καλέσουν την αστυνοµία οπότε καλύτερα να φύγεις. αλλά θα σου πω επειδή σε συµπάθησε ο εγγονός µου.» «Αν µου πείτε την αλήθεια. µετά όµως θέλω να τα ξεχάσεις και να γυρίσεις πίσω και δε θα πεις κουβέντα σε κανέναν. «Μπορεί. καλό αυτό για πλουσιοκόριτσο». είπατε πως θα µου λέγατε χθες. πάντα ερχόµουν εδώ και ποτέ δεν είχα δει κάποιο οίκισµα».

» «Πολλά σηµαίνουν για την οικογένεια µας». 31 . ωραίο όνοµα έχεις. «Τι σηµαίνει αυτό δηλαδή. είναι το όνοµα µιας νεράιδας ενός παραµυθιού της κόρης µου.«Πολύ καλά Νάντια. ιδού».

δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι είσαι εδώ. ο χρόνος και οι αποδείξεις θα φανούν στην πορεία αυτής της ιστορίας που φέρνει στο φως 25 χρόνια µετά ένα φοβερό οικογενειακό µυστικό. «Λοιπόν ήρθε η ώρα. «Γιατί αυτό .» 32 . ίσως να σε έφερε η λαχτάρα µου να σε δω.ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΡΙΤΟ: ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ Η Νάντια ίσως να µάθαινε την αλήθεια για την καταγωγή της ή µήπως και αυτό είναι µια παραπλάνηση κάποιας φαντασµένης ηλικιωµένης που τα έχει χαµένα. θαµµένο βαθιά στο νου όσων γνωρίζουν. να σε αγγίξω».

«Είσαι έτοιµη να ακούσεις όλη την αλήθεια... δίδυµα την Ιζαµπέλα και την Αρµονία. αλλά στους Θρακοµακεδόνες.. παντρεύτηκα έναν ΓερµανοΕλβετό εν ονοµατί Λαζαρους Σνάιντερ. δε θα σου κρύψω τίποτα. Η Ιζαµπέλα µου 33 . φτιάξαµε το σπίτι µας σιγά σιγά. «Ο Λάζαρους µας παράτησε για την ερωµένη του στην Ελβετία και έµεινα ολοµόναχη µε δύο παιδιά. «Είµαι αρκετά ώριµη και µπορώ να κρίνω». ορίστε η φωτογραφία». ήµασταν φτωχοί. «∆εν µπορεί. αποκτήσαµε δύο πανέµορφα κοριτσάκια. θα σου τα διηγηθώ όλα.» Η Νάντια τα είχε χαµένα. «Πολύ καλά λοιπόν.. Με λένε Ρωξάνη και δεν ζούσα όλη µου τη ζωή εξόριστη σε αυτό το µέρος. Ευτυχώς βρήκα δουλειά σε ένα βιβλιοπωλείο και κάπως ήταν καλά τα πράγµατα. ίσως να µην είναι όπως την φαντάζεσαι».

τώρα εξηγούνται όλα». θα σου δείξω κάτι». Ανοίγει τη ντουλάπα και βγάζει το νυφικό της Ιζαµπέλα. εκείνος της έφτιαξε αυτό το µενταγιόν και το φόραγε µέχρι το τραγικό τέλος της».λάτρευε τα τριαντάφυλλα.» «Είναι πολύ µπερδεµένο. 34 . «Αυτό φορούσε οταν παντρεύτηκε τον αληθινό σου πατέρα».Κ τα αρχικά.. «Ιζαµπέλα και Κριστοφερ». που έπεσε θύµα του έρωτα της για κάποιον νεαρό στρατιώτη που είχε γνωρίσει τον Κρίστοφερ Ροουζµπελ. ήταν πανέµορφη και αγαπητή σε όλους. «Η µητέρα µου είναι κόρη σας. «Ι. ήταν η νεράιδα µου. Ποιός είναι. και ο Καραγιώργης. περίµενε . Θέλω να του µιλήσω. ο πατέρας µου που έιναι.

» «Κόρη µου µην ενθουσιάζεσαι τόσο.» Κλείνοντας τα µάτια γυρνάµε τον χρόνο πίσω.» είπε κλαίγοντας η Νάντια. 35 . δεν είναι πανέµορφο.» «Πάλι.«Γιατί τόσα χρόνια ήµουν µες στο ψέµα. ήξερε πάντα ποιος της το άφηνε . όταν ακόµα η Ιζαµπέλα ήταν 16 χρονών. «Πάλι τριαντάφυλλο σου άφησε ο νεαρός. άνδρας είναι ίσως το κάνει και σε άλλες κοπέλες». «Γιατί έγινε λάθος κόρη µου. και σε αυτό δεν φταίει κανείς». ήταν ο λόγος που χαµογελούσε κάθε πρωί. Κάθε µέρα έξω από την πόρτα του σπιτιού της έβρισκε ένα τριαντάφυλλο. «∆ηλαδή.

«Όχι. τα λέµε µετά». ο Κρίστοφερ µε αγαπάει. «Άργησα στη δουλειά.40€ είναι». εκεί είδε και γνώρισε έναν γοητευτικό άνδρα 10 χρόνια µεγαλύτερο της τον ∆ηµήτριο Καραγιώργη. Η Αρµονία είχε πιο σοβαρό χαρακτήρα. το όνοµα της Αρµονία. καµία σχέση µε την αδερφή της. είπε η πωλήτρια άρτου. είπε η δίδυµη αδερφή της που ήταν σαν δύο σταγόνες νερό. δεν σηµαίνει ότι το ίδιο θα πάθω κι εγώ ή η αδερφή µου». επειδή µας εγκατέλειψε ο µπαµπάς . γόνο µεγαλοδικηγόρων . «Την στεναχώρησες την µαµά Ιζαµπέλ». ίσως να είχε δίκιο. ήµουν πληγωµένη. 36 . «0. Ένα πρωινό η Αρµονία πήγε να αγοράσει ψωµί στο φούρνο της γειτονιάς. Έφυγα πολύ ντροπιασµένη από τα λόγια της ίδιας µου της κόρης.

δεν µπορεί.» «Τον αγαπώ και θα κρατήσω το παιδί»...έγκυος. «∆εν µπορεί. Έζησαν µαζί έναν παράφορο έρωτα που κράτησε κρυφό για δύο χρόνια περίπου. κερνάω εγώ» είπε ο ∆ηµήτρης. «∆εν είσαι καλά. πήγες και έµπλεξες µε αυτήν την οικογένεια. Κανείς δεν ήξερε τίποτα για αυτό µέχρι που η Αρµονία µένει έγκυος και µου το ανακοινώνει. όµως η οικογένεια του είχε αντιρρήσεις γιατι ήταν ανήλικη και φτωχή.«Να πάρει. Η Αρµονία µαγεύτηκε από αυτόν τον άνδρα. πωπω ντροπή». όπως και εκείνος. τον ερωτεύτηκε. θα µας καθαρίσουν 37 . ξέχασα το πορτοφόλι µου. Από που και ως που. «Ορίστε για την κοπέλα. είπε η Αρµονία. πάρε και γλυκά αν θες για το σπίτι. δεν πειράζει.

κόντευε να γεννήσει ένα κοριτσάκι. Έγραφε ηµερολόγιο όµως είχε ένα προαίσθηµα εκείνη την ηµέρα και πήρε τηλέφωνο στο σπίτι. 38 . έγραφε τα πάντα. ώσπου µια νύχτα συναντήθηκαν κάτω από τα αστέρια και της έδωσε το µενταγιόν που φοράς και το πορτραίτο µε την αφιέρωση. εγώ θα τον παντρευτώ». µε την οικογένεια είχε αποµακρυνθεί. Την είχα δει πολλές φορές. «Ότι και να λες.µε αυτό που έκανες εσύ και αυτό το κάθαρµα. Η Αρµονία έγραφε ηµερολόγιο από τότε που ήταν 8 χρονών. δεν σε αναγνωρίζω». Η αδερφή της έζησε µε τον Καραγιώργη σε ένα διαµέρισµα στην Γλυφάδα. Η Ιζαµπελα ήταν µαζί µου στο βιβλιοπωλείο και συχνά ερχόταν και ο Κρίστοφερ για να διαβάζει βιβλία στην ειδική γωνιά αναγνωστηρίου. αλλα κάπου έξω σε ένα µυστικό µέρος. Ο έρωτας τους ήταν πλατωνικός. πάντα φύλαγε το κλειδί πάνω της. το ηµερολόγιο δεν το κρατούσε στο σπίτι.

39 . να το φυλάς για πάντα». σε περιµένω στις 15:00 στο στέκι µας». «Θα είµαι εκεί». Ώρα 15:00 «Ήρθες πάνω στην ώρα». αυτό το κλειδί οδηγεί εκεί που κρύβεις τα ηµερολόγια σου».» «Αρµονία. αυτό το κλειδί δεν µου χρειάζεται πλέον για εκεί που θα πάω. «Πάρε αυτό Μπέλα. λοιπόν πες µου πως πάει η εγκυµοσύνη. «Αυτό δεν το περίµενα από σένα. σε χρειάζοµαι. «Με ξέρεις ότι είµαι συνεπής.» είπε η Ιζαµπέλα. εσύ είσαι. στο παραδίδω. είπε η Αρµονία. κοντεύεις να γεννήσεις».» «Έλα. Χτυπάει το τηλέφωνο «Παρακαλώ. «Μπέλα.

να προσέχεις. Η Ιζαµπέλα παντρεύτηκε τον Κρίστοφερ και ζήσανε σε άλλο σπίτι κοντά στη θάλασσα. αυτό είναι κάτι πολύ προσωπικό». δεν µου χρειάζεται πια. «Σε αγαπώ Ιζαµπέλα. «Γιατί µου το δίνεις. τα λέµε».» «Αντίο Μπέλα». έπαιρνε καλά 40 . «Ειι!!. µην το δώσεις ποτέ σε κανέναν χωρίς την άδεια µου». πες µου να σε βοηθήσω. δίχως να δώσει σηµάδια ζωής. «Σου είπα. ∆ούλευε και εκείνη σαν φωτογράφος σε γάµους και βαπτίσεις. που πηγαίνεις. «Τι συµβαίνει Αρµονία.«Ακριβώς αυτό αδερφούλα». δακρύζει. δεν είναι φυσιολογική η κίνηση σου αυτή». Και έτσι πέρασε ο καιρός όπου η Αρµονία χάθηκε από την οικογένεια.

Ο Κρίστοφερ ήταν στρατιωτικός και υπήρχαν συνεχείς µετακινήσεις.χρήµατα. δυστυχώς η έλλειψη της αδερφής της. 8 χρόνια πέρασαν και δεν έκανε ακόµα δική της οικογένεια η Ιζαµπέλα. της είχε κοστίσει την ψυχική της ηρεµία. µάρτυρες δεν υπήρχαν και έτσι κουκουλώθηκε το θέµα. Και κάπως έτσι . όµως δεν πρόλαβε γιατί τον είχε σκοτώσει ένα διερχόµενο αµάξι όπου ο οδηγός ήταν ο ∆ηµήτριος Καραγιώργης. όµως έκανε πολυάριθµες προσπάθειες χωρίς αποτέλεσµα. Ώσπου εκείνο το πρωινό -που έµελλε να είναι και µοιραίο-. όπου ποτέ δεν έµαθα αν ζει ή όχι ή και το πιο σηµαντικό αν γέννησε το εγγόνι µου. Έγραφε συχνά γράµµατα για το πως περνάει σε εµένα για να παρηγοριέµαι γιατί ήδη είχα χάσει την µία µου κόρη. ο Κρίστοφερ πήγαινε για δουλειά . του Φεβρουαρίου. Η Ιζαµπέλα το ήξερε γιατί ήθελε να του κάνει έκπληξη έξω από τη δουλειά και τον είδε να 41 .

.σκοτώνεται µπροστά στα µάτια της. 42 . Όλα αλλάζουν.

όµως δεν πίστεψε ότι ήταν η Ιζαµπέλα. παρόλο που έφυγε µε το αµάξι µετά το ατύχηµα είδε την Ιζαµπέλα. Χτυπάει το κουδούνι της πόρτας «Ποιος είναι. φύγετε» «Ξέρω που είναι η αδερφή σας». «Είµαι ο σύζυγος της και έχω µαζί µου την κόρη µας».«Κρις όχι γιατί Θέε µου. «∆εν ανοίγω σε αγνώστους. Ο Κοντογιώργης. είπε η Ιζαµπέλα. 43 . «∆ηµήτριος Κοντογιώργη. «Λέτε ψέµατα» είπε θυµωµένα η Ιζαµπέλα.». ισχυρίστηκε ο Κοντογιώργης. αλλά η γυναίκα του η Αρµονία. έκλαιγε πάνω από το πτώµα του Κρίστοφερ. τι αµαρτίες πληρώνω». Μία εβδοµάδα πέρασε και ο Κοντογιώργης πήγε στο σπίτι της Ιζαµπέλα. ανοίξτε µου σας παρακαλώ».

φορούσε ένα κόκκινο φορεµατάκι και µαύρες µπαλαρίνες. Η Αρµονία ποτέ δεν έλεγε ποιος ήταν ο άνδρας της και που βρισκόταν. Ευχαριστώ πολύ Ελένη.» «Ναι. ήταν πάντα µυστικοπαθής. «Αυτό το κοριτσάκι είναι η ανηψιά µου. είναι πανέµορφο. Ανοίγει την πόρτα Ήταν ο Κοντογιώργης µε την κόρη τους την Ελένη. Ένα πανέµορφο κοριτσάκι 9 χρόνων σχετικά ψηλό µε καστανόξανθα µαλλιά µακριά και φακίδες. απαιτώ εξηγήσεις» 44 . «Για σένα. κρατούσε ένα τριαντάφυλλο άσπρο. µαµά» είπε η Ελένη αιφνιδιάζοντας την Ιζαµπέλα «Ε. η Ελένη».Τότε η Ιζαµπέλα πείστηκε ότι αυτός ο άνδρας έλεγε την αλήθεια.

«Είπες ψέµατα για την αδερφή µου. δεν ξέρεις τίποτα και το πιο τραγικό η δήθεν κόρη της µε λέει µαµά. αρκετά έχω περάσει στη ζωή µου. είπε η Άννα και έφυγαν. τώρα θέλω να µου πεις τι θέατρο είναι όλο αυτό. «Λοιπόν.«Κατερίνα. έλεος πήγαινε αλλού να παίξεις µε τις αθώες ψυχές. θα έρθει ο µπαµπάς» Και η Ελένη έτρεξε στην αγκαλιά της Ιζαµπέλα. πάρε την Ελένη και µπείτε στο αµάξι. και άσε µε στον πόνο µου.» «Πταίσµα». ψέµατα έτσι δεν είναι. πάµε Ελένη µου. θα έρθω σε λίγο» «Μάλιστα κύριε. φύγε». 45 . δίνοντας της ένα τρυφερό φιλί στο µάγουλο ψιθυρίζοντας της στο αυτί «σε αγαπώ µαµά» «Πάµε Ελένη µου».

γιατί δεν ήρθε. γέννησε το παιδί µας και µας παράτησε µε τον εραστή της». ήρθα εδώ για να σου κάνω µια πρόταση». είµαι ο άνδρας της Αρµονίας της δίδυµης αδερφής σου.» «Χεχε. «Ψέµατα. ∆εν ξέρω που είναι εδώ και χρόνια. δες τις έφερα για να πειστείς» Και Η Ιζαµπέλα βλέποντας τις φωτογραφίες πείθεται ότι όντως ήταν σύζυγος της. «Η αδερφή µου που είναι. την σκότωσες έτσι δεν είναι.«Κατ’αρχήν. έχω και φωτογραφίες. δεν σου είπα ψέµατα. 46 . όλα είναι ψέµατα. αυτό είναι µια καλή ερώτηση. Μοιάζετε εξαιρετικά. είσαι πολύ όµορφη και δεν σου ταιριάζουν τα µαύρα.» «Άκουσε µε. η αδερφή µου χάθηκε .

δεν νοµίζω ότι θέλεις κάτι τέτοιο να συµβεί. «∆εν σου παέι να είσαι τόσο σκληρή µαζί µου. έτσι δεν είναι. τότε η πολυαγαπηµένη σου µητέρα θα πεθάνει » της είπε ο Κοτογιώργης ανοίγοντας την κουρτίνα του παραθύρου. κρατώντας ένα όπλο. αρκετά µε ντρόπιασες. είπε η Ιζαµπέλα και ήταν έτοιµη να χτυπήσει τον ∆ηµήτρη. ήταν η Ρωξάνη και ένας τύπος ντυµένος στα µαύρα . από εδώ και ως το εξής θα λέγεσαι Αρµονία Κοντογιώργη και όχι Ιζαµπέλα.» 47 . αµ δε. στρίβε τώρα έχω δουλειές». επειδή είσαι πλούσιος µπορείς να µε κάνεις ότι θες δηλαδή. θα είσαι η µητέρα του παιδιού µας. «Κάθαρµα». «Άν δεν δεχτείς. αν τολµήσεις να πεις την αλήθεια η γλυκιά σου µανούλα θα βρεθεί νεκρή. Α και κάτι τελευταίο.«∆ε θα την δεχτώ ότι και αν µου πεις.

θα πάρω το αίµα µου πίσω για όλα αυτά τα χαµένα χρόνια. «Αντίο µητέρα». «Πάµε». Το παιδί χρειάζεται την µητέρα του». Γι’αυτό το κάνεις όλο αυτό». πόσο ηλίθια οικογένεια είστε και οι τρεις σας. όµως µε µένα κανείς δεν µου παίζει παιχνίδια για να µε ξεφτυλίσει. Την σκότωσες. 48 .«Πού είναι η αδερφή µου. «Πάµε γλυκιά µου οπτασία. Κλείνοντας τα µάτια η Ιζαµπέλα και µε δάκρυα στα µάτια σκεφτόµενη την αδερφή της και την µητέρα της τελικά δέχεται την φρικτή αυτή πρόταση του Κοντογιώργη. «Χαχα. Καθώς έβγαιναν από το σπίτι ο Κοντογιώργης έκανε σήµα στον άνδρα µε τα µαύρα να αφήσει την µητέρα της. µας περιµένουν».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ
ΤΕΤΑΡΤΟ: ΜΟΙΡΑΙΑ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Φτάνοντας στην έπαυλη των
Θρακοµακεδόνων, όλα ήταν έτοιµα µε
κόκκινο χαλί, και όλα περιποιηµένα για
τον ερχοµό της Ιζαµπέλα ή κατά κόσµον
Αρµονία.

«Θα έρθει όντως η κυρία Αρµονία
Άννα;», είπε η υπηρέτρια η Κριστίν.

«Όχι αγαπηµένη µου Κριστίν είναι απ’ ότι
άκουσα η δίδυµη αδερφή της, η
Ιζαµπέλα».

«Πού το ξέρεις εσύ αυτό;»

«Άκουσα τον κύριο να µιλάει µε κάποιον
ιδιωτικό ερευνητή και τα έµαθα όλα».

49

«Θέλει να πουλήσει µούρη ότι η γυναίκα
του ζει ε; Μη φανεί ότι τον εγκατέλειψε,
τι ανόητος που είναι».

«Πάντα έτσι ήταν, αυτό που ήθελε, πάντα
το έπαιρνε µε κάθε τίµηµα, να τοι κατ’
έφτασαν».

«Φτάσαµε αγάπη µου, δεν χαίρεσαι;»

«Θα σου απάνταγα καταλλήλως αλλά
έχουµε και παιδιά µπροστά».

«Θα µου το πεις ή µάλλον “δείξεις” το
βράδυ αγάπη µου χαχαχα».

Η Ιζαµπέλα προσπαθούσε να
συνειδητοποιήσει όλο αυτό που της
συνέβαινε, πως µπλέχτηκε από τη µία
στιγµή στην άλλη σε αυτήν την πλεκτάνη,
της έδινε παρηγοριά ότι η µητέρα της
είναι καλά.

«Καλώς ήρθατε κυρία , µας λείψατε , σε
όλο το προσωπικό» είπε η Κριστίν λίγο
ειρωνικά βέβαια.

50

«Και εµένα, µε συγχωρείτε έχω
πονοκέφαλο».

«Θα σας πάω εγώ στο δωµάτιο σας
κυρία» είπε η Κριστίν.

«Ευχαριστώ, πρέπει να µε αφήσεις µόνη
µου εντάξει»;.

«Κυρία Ιζαµπέλα».

«Ξέρεις το όνοµα µου;».

«Ναι, µου το είπαν σήµερα, για ότι
χρειαστείτε εµπιστευτείτε µε, κουράγιο
και όλα θα πάνε καλά, πάρτε αυτό το
φυλαχτό να σας φυλάει από κάθε κακό».

«Αυτό δεν το περίµενα, ευχαριστώ...»

«Χριστίνα µε λένε, όµως για πιο επίσηµα
µε λένε Κριστίν».

«Ευχαριστώ, Κριστίν».

Βγαίνοντας από τη πόρτα η Ιζαµπέλα
κλείδωσε την πόρτα και άρχισε να κλαίει
γοερά πάνω στο ροδοστολισµένο διπλό

51

είσαι µέσα». το παροµοίαζες µε αίµα. «Πού είσαι. από τα δάκρυα τα πέταλα των ρόδων έβγαλαν σχεδόν χρώµα.» Κρατούσε σαν φυλαχτό το κλειδί που είχε επάνω της. «Ναι Ελένη» είπε σκουπίζοντας τα µάτια της και ξεκλείδωσε την πόρτα «Πέρνα µέσα». µην φύγεις από κοντά µου» 52 . γιατί µε εγκατέλειψες. «Μου λείπεις. Φαινόταν τόσο ευτυχισµένη. σε χρειάζοµαι. Στο κοµοδίνο ήταν η φωτογραφία του γάµου της Αρµονίας και του ∆ηµήτρη. αισθάνοµαι µόνη µου. που της είχε δώσει η αδερφή της λίγο πριν χαθεί για πάντα χωρίς να γνωρίζει το ακριβές µέρος που έκρυβε τα ηµερολόγια της.κρεβάτι. Χτυπάει η πόρτα του δωµατίου «Μαµά.

. όµως βρήκε την πόρτα κλειδωµένη. Αργότερα ήρθε και ο Κοντογιώργης. «Παλιό εκβιαστή. Η Ιζαµπέλα λυποθυµάει και πέφτοντας ρίχνει άθελα της µια κορνίζα µε την αδερφή της και σπάει το τζάµι. «Όχι». γιατλι το κοριτσάκι αυτό δεν έφταιγε σε τίποτα. «Σε αγαπώ µαµά» την αγκαλιάζει σφιχτά και ξαφνικά αισθάνθηκε µια ζεστασιά.ώχ ζαλίζοµαι»..«Όχι δε θα φύγω. στο υπόσχοµαι κόρη µου». 53 . αυτό της παρηγορούσε την καρδιά. «Άνοιξε µου. όχι δε θέλω. «Έχεις δύο λεπτά. αν δεν το κάνεις η µανούλα σου θα πεθάνει». Ήρθε το βράδυ. πριν την ανοίξω µε τρόπο που δε θα σου αρέσει». η Ιζαµπέλα έφαγε στο δωµάτιο της όπου παρέµεινε σχεδόν όλη την ηµέρα δίχως να βγει.

σαν την γυναίκα του την Αρµονία δεν ήταν και αυτό τον θύµωνε. 54 . Απόψε δε θα γινόταν δική του. σηκώθηκε από το κρεβάτι πίνοντας ουίσκι. το ίδιο έκανε και σε εκέινη βάζοντας της ένα σέξι νυχτικό. Μαζεύει τα κοµµάτια σε µια σακούλα και ξάπλωσε δίπλα της. την χάζευε. Τον βρήκε να κοιµάται στον καναπέ µε ανοιγµένο µπουκάλι Ουίσκι. Όταν άνοιξε τα µάτια της η Ιζαµπέλα είδε ότι φορούσε ένα σέξι νυχτικό. κάθισε στον καναπέ και έτσι την έβγαλε το πρωί. και έβαλε την κακιά σκέψη ότι κάτι έγινε µε τον Κοντογιώργη. κλείνοντας την πόρτα χωρίς να πει σε κανέναν τίποτα. έβγαλε τα ρούχα του βάζοντας πυτζάµες.Εκείνος µόλις ακούει να σπάει κάτι πήρε αντικλείδι από ένα σηµείο που γνώριζε µόνο ο ίδος και άνοιξε την πόρτα βρίσκοντας την Ιζαµπέλα στο πάτωµα. Την πήρε αγκαλιά και την έβαλε στο κρεβάτι.

όµως όχι από τον Κοντογιώργη. Θα τα 55 .«Ξύπνα. νόµιζα ότι δεν µπορούσα να κάνω παιδιά». Ντύθηκε και πήρε τηλέφωνο έναν γυναικολόγο για να κλείσει ραντεβού µαζί του για να επιβεβαιώσει το ευτυχές γεγονός. «Έγκυος. αλλά από τον εκλιπόντα σύζυγο της. είστε µια υγιής γυναίκα. Από την µυρωδιά του ποτού πήγε στο µπάνιο για να κάνει εµετό.. «Ίσως να ήταν ψυχολογικός παράγοντας γιατί από τις εξετάσεις δεν βλέπω κάτι σωµατικό. Ήταν βέβαιη πως ήταν έγκυος. απίστευτο. είστε δύο µηνών έγκυος». πωπω τι έπαθε». Αργότερα στον γυναικολόγο «Συγχαρητήρια. Ο Κοντογιώργης κρατούσε την σπασµένη κορνίζα µε φωτογραφία εκείνον και την Αρµονία και κατάλαβε ότι αγαπούσε την αδερφή της.

56 . «Σκληρό καρύδι η διδυµούλα όµως. «Από τον άνδρα σου που πέθανε είναι ή κάποιος πελάτης. «Ναι.την αγαπώ». έγκυος. Καθώς έφευγε από κάτω την περίµενε ο Κοντογιώργης. ευχαριστώ πολύ γιατρέ».».. «Έγκυος.πούµε σε ένα µήνα πάλι για περαιτέρω εξετάσεις». χαχαχα» Η Ιζαµπέλα τον χαστουκίζει δυνατά και φεύγει παίρνοντας ταξί.. βλέπω µε παρακολουθείς γλυκέ µου αντρούλη». είπε όλο ειρωνεία. είµαι τόσο χαρούµενη. «Χαρά µου». «Είσαι έγκυος γλυκιά µου γυναικούλα.

αλλά όχι από αυτόν τον βλάκα αλλά από το κανονικό µου σύζυγο που δε ζει πια. ήταν κλειστός χαρακτήρας.δεν ήµουν εδώ όταν γεννήθηκε. αγαπούσε πολύ τον κύριο. θέλω τώρα που λείπει να µου πεις όλη την αλήθεια για την αδερφή µου» . «Ναι. η Άννα θα ξέρει που ήταν πάντα σε αυτή την οικογένεια».». «Με φωνάξατε. 57 . «∆εν ξέρω κάτι παραπάνω κυρία. ήρθα 2 χρόνια µετά. «Λογικά ναι. δεν µας µίλαγε και πολύ.Η Ιζαµπέλα γύρισε στο σπίτι και κάλεσε την Κριστίν στο δωµάτιο της. «Και το παιδί. αυτό είναι το µόνο σίγουρο και όταν εξαφανίστηκε ο κύριος άρχισε να πίνει και να παραµιλάει». είναι της αδερφής µου έτσι έιναι.». Κριστίν είµαι έγκυος.

όλο αυτό το διάστηµα. «Θέλω να σου πω κάτι». µε την µητέρα της επικοινωνούσε συνεχώς και ας µην την έβλεπε. «Ήρθε επιτέλους η στιγµή που θα κρατήσω στα χέρια µου το µωράκι µου. δεν την άγγιξε καθόλου. πήγαινε τώρα µην σε κρατάω άλλο. όµως δεν του το είπε ποτέ. είχε πλέον ενταχθεί στην οικογένεια. τα λέµε µετά». ήταν πολύ τρυφερή µε την Ελένη. 58 . τι ευτυχία είναι αυτή που αισθάνοµαι». αυτό δεν σηµαίνει ότι αυτό δε θα συµβεί µετά τη γέννηση του µωρού».«Μάλιστα. Έτσι πέρασαν 7 µήνες. καλά. χωρίς να το καταλάβει η Ιζαµπέλα ερωτεύτηκε τελικά τον Κοντογιώργη. σε σεβάστηκα όλους αυτούς τους µήνες και δεν σε άγγιξα. µόνο την παρακολουθούσε. «Είσαι πολύ τυχερή που θα κάνεις ένα δικό σου παιδί. η Ιζαµπέλα θα γεννούσε ένα υγιέστατο κοριτσάκι.

«Είµαι τόσο συγκινηµένη». 59 . δεν µπορώ όµως να αντικαταστήσω το κενό της αδερφής µου.».«Πρέπει να φύγουµε. «Την έχω ήδη ξεχάσει. δεν έχω όρεξη για µεγάλες και σοβαρές συζητήσεις. είπε ο Κοντογιώργης. έχεις προγραµµατισµένη γέννα. Η Ιζαµπέλα µε καισαρική τοµή γέννησε ένα υγιέστατο κοριτσάκι. ένα κοριτσάκι από το ορφανοτροφείο που από µια πτώση έχασε την µνήµη του και το ξεγελάσαµε µε ψεύτικες πληροφορίες για τη ζωή του». «Σ’ ευχαριστώ που ήσουν προς το παρόν καλός µαζί µου. κατάλαβε το κάποια στιγµή αυτό». την Νάντια. ήταν επιλογή της να εξαφανιστεί» «Και το παιδί. ας το αφήσουµε για αργότερα». «Είναι υιοθετηµένο. «Κάτσε να σε βγάλω φωτογραφία».

είχε χαθεί.». 60 . «Θα τα πούµε όταν γυρίσεις στο σπίτι.». δεν την αναζήτησες. τόσο απλά. «Το έκανα. και έτσι έµεινα µόνος». «Αποκλείεται να έκανε κάτι τέτοιο. «Όχι. ξεκουράσου τώρα». «Τι έγινε πάλι. «Περίµενε». αλλιώς σιγά µην το έπαιρνα». η Αρµονία εξαφανίστηκε όταν ήδη στον ένατο µήνα χωρίς κάποια προειδοποίηση. «Για να σε φέρω εδώ.«∆ηλαδή η Ελένη δεν είναι παιδί της αδερφής µου. «Γιατί υιοθέτησες αυτό το δύσµοιρο το κορίτσι. «∆εν πας καλά στα µυαλά σου». µάλλον µε κάποιον εραστή όπως ο πατέρας σας».». χωρίς όµως αποτέλεσµα.».

σε χρειάζοµαι». «Αλήθεια το λες ή απλά παίζεις ένα βρώµικο παιχνίδι». δίπλα µου. «Πλησίασε και θα µάθεις».«Μην φύγεις. Και τότε φιλήθηκαν στο στόµα 61 . µείνε µαζί µου.

η οικογένεια ήταν πιο δεµένη και η Ιζαµπέλα αλλιώτικη από ποτέ. επίσηµα. «Αυτό είναι για σένα αγάπη µου». Οι µήνες περνούσαν γρήγορα. είπε ενθουσιασµένη η Ιζαµπέλα.Αυτό ήταν. θέλω να παντρευτούµε. Η Ιζαµπέλα είχε γενέθλια και της ετοίµασαν πάρτι έκπληξη. «Ένα δαχτυλίδι. µόνο εγώ και εσύ». «Α!! ∆εν το πιστεύω. σας ευχαριστώ». «Ναι. που αισθανόταν παραµεληµµένη και περνούσε περισσότερο χρόνο στο δωµάτιο της. είπε ψυθυριστά η Ελένη. «Τι περίεργο. αφού είναι ήδη παντρεµένοι». η Ιζαµπέλα είχε ερωτευτεί τον γοητευτικό ∆ηµήτριο Κοντογιώργη. Η προσοχή όµως στράφηκε περισσότερο στη µικρή Νάντια και όχι στην Ελένη.». 62 .

η µαµά µου φυσικά». αρκετά ήµουν σκληρός µαζί σου». πηγαίνω. σε περιµένω σπίτι σήµερα όπου µαζί θα ξεκλειδώσουµε το µυστικό σου δώρο”. θα έρθω σύντοµα. είπε η Άννα. Η Ιζαµπέλα έφτασε στο σπίτι όπου εκεί την περίµενε µια αιφνιδιαστική έκπληξη. «Σ’ ευχαριστώ. “Πολυαγαπηµένη µου Μπέλα.«Κυρία έχετε αυτό το γράµµα». να φάµε και τούρτα». χαρούµενα γενέθλια να έχεις. 63 . γεµάτη υγεία. «Για τα γενέθλια µου θα είναι. «Πήγαινε στη µητέρα σου. να είσαι πάντα ευτυχισµένη.

σε µια οικογένεια που ουσιαστικά δεν είναι οικογένεια µου. σου 64 .» είπε η Νάντια. όχι θα µείνω εδώ µέχρι να µάθω την αλήθεια». γύρνα σπίτι σου. «Ξεροκέφαλη σαν την µάνα σου. «Μετά απ’ όλα αυτά µου ζητάτε να γυρίσω και σπίτι µου. ποιός ήταν. που µας έµπλεξε άσχηµα. για το ποιον συνάντησε η µητέρα µου εκείνο το βράδυ που είχε γενέθλια.. «Είναι αργά παιδί µου.. σε περιµένουν». ή µάλλον σαν την θεία σου που χαντάκωσε την αδερφή της λόγω έρωτος και σαχλαµάρες.ΕΠΙΛΟΓΟΣ «Κάπου εδώ τελειώνω και εγώ την εξιστόρηση της ιστορίας µου παιδί µου». και τώρα φύγε προτού σε διώξω µε τις κλωτσιές. είπε η Ρωξάνη εµφανώς καταβεβληµένη. «Το κόψατε στο καλύτερο.

την άκουσες». θέλω την ησυχία µου. θα φύγω λοιπόν». «Πολύ καλά. όχι παραπάνω. «Μάλιστα. «Χρήστο συνόδεψε την µέχρι την έξοδο. φρόντισε να φύγει από το γνωστό δρόµο». «Λυπάµαι πολύ για την συµπεριφορά της γιαγιάς. «∆ε θέλω να σε ξαναδώ αγαπηµένη µου εγγονή. η πολύ πληροφορία βλάπτει. Και έτσι ο Χρήστος και η Νάντια οδηγήθηκαν ξανά στο δάσος. 65 . φύγε από το σπίτι µου τώρα». δεν το συνηθίζει» «∆ε θέλω να το συζητήσω αυτό το θέµα» «Βρήκα αυτό το φάκελο στο δωµάτιο της ενώ µιλούσατε». να σαι σίγουρη» .είπα µέχρι εκεί που µπορώ. αρκετά προβλήµατα έχω στο κεφάλι µου». πάµε Νάντια. «Θα ξανάρθω.

και µπορω να στο αποδείξω». «Με τι τρόπο. «Και εγώ θέλω». την άκουσα και οµολογώ πως εξεπλάγην. γιατι θα ήταν τροµερό» «Γιατί τροµερό. η Ρωξάνη να είναι η αληθινή σου γιαγιά.» «Γατί είµαι ερωτευµένος µαζί σου. περίεργο». τουλαχιστον δεν είναι η πραγµατική µου γιαγιά. «Κάνεις λάθος Χρήστο. απίστευτο.«Μια πρόσκληση για tea party στην Πάρνηθα την ηµέρα που η µητέρα µου έχασε τη ζωή της.». 66 . «Θέλω να πάµε πίσω στο σπίτι και ας λέει η Ρωξάνη ότι θέλει». Και φιλιούνται «Αυτό». αλλά τι λέω σιγά µην κοιτάξεις εµένα». «Τροµερή η ιστορία.

. .. «Κάνεις λάθος Ελένη. Να σου εξηγήσω. . ολόκληρη κοπέλα έγινες κόρη µου». θα δοθεί ένα τέλος». . . είπε αιφνιδιαστικά η Ιζαµπέλα σε όλους. «Βλέπω έχεις καλή παρέα. ούτε και εσύ Ελένη κόρη της οικογένειας µου». αρκετά πια. µη µου πεις η. «ΕΣΥΥΥ. . ∆ΕΝ ΜΠΟΡΕΙ» είπε τρεµάµενα η Ελένη «Ποιά είσαι.«Μπράβο γλυκιά µου αδερφούλα που µας έχεις ήδη ξεγράψει» είπε χειροκροτώντας επιδεικτικά η Ελένη «Ελένη. αλλά όχι µη γυρίσεις πίσω. θα ερχόµουν τώρα».» «Ο κύκλος αυτός θα κλείσει µια για πάντα. «∆εν είµαι η κόρη σου.. 67 . εσύ εδώ πάνω. δεν ανήκεις στην οικογένεια µου».

είπε η Νάντια «Η Αρµονία δεν πέθανε. όµως επέστρεψε την ηµέρα των γενεθλίων µου.. «∆εν είσαι η Ιζαµπέλα. µόνη χωρίς το παιδί της όπου πέθανε στη γέννα από ανίατη 68 . είσαι η Αρµονία. «Κάνεις λάθος. βλέπω πως κρατάς την πρόσκληση που µου έστειλε η εξαφανισµένη αδερφή µου» «Τι θες να πεις. απλά έφυγε στην Ελβετία και εκεί έχασε τα χαρτιά της .. Είµαι η Ελένη Κοντογιώργη και εσύ ένα φάντασµα». δε θυµάσαι τίποτα γιατί είχες ένα ατύχηµα και χτύπησες στο κεφάλι και έχασες τη µνήµη σου. αν είσαι η µητέρα µου µίλησε µου». Μίλα. υπάρχουν χαρτιά που έχω καλά κρύψει.ευτυχώς για σένα».»είπε η Ελένη «Ιζαµπέλα ονοµάζοµαι.«ΠΩΣ. γι΄αυτό και δεν είχε εµφανιστεί για τόσα χρόνια. είσαι υιοθετηµένη από την ηλικία των οχτώ.είσαι η Ελεάννα Παυλίδη. έτσι δεν είναι.

«Ναι Νάντια. εκείνη ήθελε τη βόλτα στην Πάρνηθα και έτσι έγινε.». νόµιζε ότι το παιδί που είχα δηλαδή εσύ ότι είναι δικό του και µε απειλούσε ότι θα µε σκοτώσει. όµως έµαθε ότι ήµουν µε τον άντρα της. προφανώς θα έγινε κάποιος τσακωµός µέσα στο αµάξι µε αποτέλεσµα να πέσουν στο γκρεµό». της είπα ότι θα έφευγα από τη µέση και ας τον αγάπησα.». Μου έκανε έκπληξη επειδή γιατρεύτηκε. «∆ηλαδή αυτή που πέθανε ήταν η Αρµονία.αρρώστια . «∆ηλαδή είσαι η µητέρα µου. «Και που κρυβόσουν όλα αυτά τα χρόνια.». είχε κλειστεί στο ψυχιατρείο γι’ αυτο το γεγονός. και αλλάξαµε θέσεις εκείνο το βράδυ». 69 . µπορούµε να κάνουµε και τεστ DNA αν πιστεύεις ότι όλο αυτό είναι φάρσα». «Ναι .

«Τόσα χρόνια ζούσαµε στο ψέµα. 70 . Και κάπως έτσι τελειώνει η ιστορία µας. Η Νάντια παντρεύτηκε τον Χρήστο και έζησαν στο εξωτερικό ανοίγοντας δικό τους φωτογραφείο. όµως κάτι µε έφερνε εδώ» . προσπαθούσα να αποµακρυνθώ. Ακούγοντας όλα αυτά. όµως οι αναµνήσεις παραµένουν.«Σε άλλη περιοχή. όχι δεν µπορώ να το δεχτώ». η Κατερίνα έφυγε από το σπίτι και το σπίτι πουλήθηκε. η Ιζαµπέλα ζούσε µε τη µητέρα της και τον καινούργιο της σύντροφο. η Ελένη έπαθε σύγχυση. είπε η Ελένη και έφυγε τρέχοντας προς το σπίτι. πήγε στο δωµάτιο της και από εκεί έβγαλε ένα όπλο που είχε και αυτοπυροβολήθηκε.

ΤΕΛΟΣ 71 .