RANCANGAN PENGAJARAN HARIAN MINGGU 24

ISNIN (10/7/2017)

Kelas 1UTM
Masa 9.00-9.30
Tajuk Kelecek bola dengan kaki
Fokus Berkebolehan melakukan kemahiran mengelecek bola dengan kaki.

Standard Kandungan 1.4, 2.3, 5.2, 5.3

Standard Pembelajaran 1.4.9, 2.3.7, 5.2.1, 5.3.1

Di akhir pengajaran dan pembelajaran, murid akan dapat:-
1. Mengelecek bola ke hadapan menggunakan bahagian dalam kaki.
2. Mengenal pasti kedudukan kaki semasa mengelecek.
Objektif Pembelajaran
3. Memperlihatkan rasa seronok melakukan aktiviti baru dalam Pendidikan
Jasmani.
4. Berkomunikasi secara berkesan semasa melakukan aktiviti fizikal.
1. Memanaskan badan
2. Penyampaian standard pembelajaran
Aktiviti 3. Permainan kecil atau persembahan
4. Menyejukkan badan
5. Pentaksiran

EMK Kreativiti dan inovasi

BBM Bola getah saiz kecil dan besar, skital dan gelung.

Penilaian P&P Murid dapat melakukan kemahiran mengelecek bola dengan kaki.
Pada akhir pengajaran;

______ murid dapat mencapai objektif yang ditetapkan dan ______ murid
yang tidak mencapai objektif akan diberi bimbingan khas dalam sesi akan
Refleksi datang.

PdP ditunda kerana…………………………………………....................................
………………………………………………………………………………………………….

1

RANCANGAN PENGAJARAN HARIAN MINGGU 24

Kelas 4UPM
Masa 11.20-12.20

KELAS DIAJAR OLEG GURU PRAKTIKUM

2

RANCANGAN PENGAJARAN HARIAN MINGGU 24

Kelas 4UTM
Masa 12.20-1.20
Bidang Nombor dan Operasi
Tajuk Perpuluhan
Standard Kandungan 8.5 Pendaraban nombor perpuluhan
(i) Mendarab nombor perpuluhan dengan nombor satu digit dan hasilnya
hingga tiga tempat perpuluhan.
Standard Pembelajaran
(ii) Mendarab nombor perpuluhan hingga tiga tempat perpuluhan dengan
10, 100 dan 1000.

Di akhir pengajaran dan pembelajaran, murid akan dapat:-
Objektif Pembelajaran
1. Mendarab nombor perpuluhan menggunakan bentuk lazim dan cara
kekisi.
1. Guru menunjukkan cara mendarab nombor bulat dengan menggunakan cara
bentuk lazim dan juga cara kekisi.
2. Guru menyelitkan cara pendaraban dalam nombor perpuluhan.
Aktiviti 3. Beberapa contoh dibincangkan.
4. Latihan
5. Perbincangan jawapan dan perbincangan pembelajaran hari ini.
6. Kerja rumah

Nilai Murni: Mendengar arahan guru, keyakinan
EMK
EMK: Keusahawanan

BBB Buku teks
Penilaian TP3
Pada akhir pengajaran;

______ murid dapat mencapai objektif yang ditetapkan dan ______ murid yang
tidak mencapai objektif akan diberi bimbingan khas dalam sesi akan datang.
Refleksi
PdP ditunda
kerana………………………………………….............................................................
………………………………………………………………………………………………………………….

3

RANCANGAN PENGAJARAN HARIAN MINGGU 24

Selasa (11/7/2017)

Kelas 4UPM
Masa 7.30-8.00

KELAS DIAJAR OLEG GURU PRAKTIKUM

4

2. pundi kacang.00-8.30 Aspek Kategori Memadang Tajuk Baling dan Tangkap Bola Sisi Standard Kandungan 1. ______ murid dapat mencapai objektif yang ditetapkan dan ______ murid yang tidak mencapai objektif akan diberi bimbingan khas dalam Refleksi sesi akan datang.2.1. 1. Persembahan/Permainan Kecil 4. 2. 2. Berkeyakinan untuk melakukan pelbagai pergerakan berkemahiran. 4. Menyatakan pergerakan tangan semasa melakukan balingan tangan Objektif Pembelajaran lurus dan balingan sisi. RANCANGAN PENGAJARAN HARIAN MINGGU 24 Kelas 4UTM Masa 8.8. 2. 3. meja. Mengenal pasti kedudukan tangan semasa menangkap bola dari arah sisi pada pelbagai aras. gelung.8.00-9. murid akand dapat:- 1. tin.3. 5.8.8. Membaling bola dengan gaya balingan sisi. 5. 2. botol.8. 5. 1. 5. PdP ditunda kerana……………………………………………………………… Kelas 4USM Masa 8.2 5 . Penyampaian Standard Pembelajaran Aktiviti 3.8.8. Penilaian pengajaran dan pembelajaran EMK Kreativiti dan Inovasi Bola getah kecil atau foam. Pada akhir pengajaran dan pembelajaran.2 Standard Pembelajaran 1. Menyejukkan badan 5. Menangkap bola dari arah sisi. 2.8.6.5. Memanaskan badan.00 PAGI Aspek Kategori Memadang Tajuk Baling dan Tangkap Bola Sisi Standard Kandungan 1. dan BBM beg plastik.2 Berkebolehan melakukan kemahiran membaling dan menangkap bola Fokus dari arah sisi dengan lakuan yang betul. Penilaian P&P Pada akhir pengajaran.

8. murid akand dapat:- 1. botol. Penilaian P&P ada akhir pengajaran. Membaling bola dengan gaya balingan sisi.5.3. 2. gelung. 5.2 Berkebolehan melakukan kemahiran membaling dan menangkap bola Fokus dari arah sisi dengan lakuan yang betul. 1.5. RANCANGAN PENGAJARAN HARIAN MINGGU 24 Standard Pembelajaran 1. Penilaian pengajaran dan pembelajaran EMK Kreativiti dan Inovasi Bola getah kecil atau foam.8. 1.8. 5.2. 2. 2.8.2. Penyampaian Standard Pembelajaran Aktiviti 3. Persembahan/Permainan Kecil 4. 2. Memanaskan badan.1.6. Objektif Pembelajaran Pada akhir pengajaran dan pembelajaran.8. Menyatakan pergerakan tangan semasa melakukan balingan tangan Objektif Pembelajaran lurus dan balingan sisi. tin. Pada akhir pengajaran dan pembelajaran. 4.30 Aspek Kategori Memadang Tajuk Baling dan Tangkap Bola Sisi Standard Kandungan 1.1. PdP ditunda kerana……………………………………………………………… Kelas 4UUM Masa 9.00-9. Menangkap bola dari arah sisi. 2. pundi kacang. ______ murid dapat mencapai objektif yang ditetapkan dan ______ Refleksi murid yang tidak mencapai objektif akan diberi bimbingan khas dalam sesi akan datang. Berkeyakinan untuk melakukan pelbagai pergerakan berkemahiran. dan BBM beg plastik. 1. 3.8. 5.8.3. Mengenal pasti kedudukan tangan semasa menangkap bola dari arah sisi pada pelbagai aras. meja. 2.8.8. murid akand dapat:- 6 . 5. 2.2 Standard Pembelajaran 1.6.8. Menyejukkan badan 5.2 Berkebolehan melakukan kemahiran membaling dan menangkap bola Fokus dari arah sisi dengan lakuan yang betul.

Berkeyakinan untuk melakukan pelbagai pergerakan berkemahiran. 3. Membaling bola dengan gaya balingan sisi. gelung. 2. dan BBM beg plastik. ______ murid dapat mencapai objektif yang ditetapkan dan ______ Refleksi murid yang tidak mencapai objektif akan diberi bimbingan khas dalam sesi akan datang.  Mengapa perlu kita melaksanakan semua perkara dalam teka 7 .3 Pada akhir pengajaran. Persembahan/Permainan Kecil 4.2. Mengenal pasti kedudukan tangan semasa menangkap bola dari arah sisi pada pelbagai aras. Menyejukkan badan 5. 1. Berbincang silang bersama guru. murid dapat: Objektif Pembelajaran 1. Penilaian pengajaran dan pembelajaran EMK Kreativiti dan Inovasi Bola getah kecil atau foam. 2. tin. Penilaian P&P Pada akhir pengajaran. meja. pundi kacang. Aktiviti 2. Menangkap bola dari arah sisi. 4.50 Modul KESIHATAN MENTAL. Menjelaskan kepentingan ramai sokongan ahli keluarga dalam menangani gejala sosial. PdP ditunda kerana……………………………………………………………… Kelas 4UPM Masa 10.2 Standard Pembelajaran 2. Menyatakan pergerakan tangan semasa melakukan balingan tangan lurus dan balingan sisi.20-10. Penyampaian Standard Pembelajaran Aktiviti 3. 5. 1. EMOSI DAN SOSIAL Tajuk KEKELUARGAAN Standard Kandungan 2. botol. Memanaskan badan. Murid menjawab teka silang kata. RANCANGAN PENGAJARAN HARIAN MINGGU 24 1.

Guru mengaitkan nombor perpuluhan dalam kemahiran pembahagian. Perbincangan jawapan dan perbincangan pembelajaran hari ini. Membahagi nombor perpuluhan menggunakan bentuk lazim dan cara kekisi. 5... 1....30-8... Latihan 6.... Guru mendemonstrasikan cara pembahagian nombor perpuluhan.. buku tulis Penilaian P&P Soalan (Bertulis atau lisan) Pada akhir pengajaran.. 7..... Rabu (12/7/2017) Kelas 4UTM Masa 7... 3. keyakinan EMK EMK: Keusahawanan 8 . ______ murid dapat mencapai objektif yang ditetapkan dan ______ murid yang tidak mencapai objektif akan diberi bimbingan khas dalam Refleksi sesi akan datang. Beberapa contoh dibincangkan.. Di akhir pengajaran dan pembelajaran. EMK Kreatif dan Inovatif BBM Buku teks..... Aktiviti 4.... Perbincangan dan rumusan. PdP ditunda kerana…………………………………………... Guru mengulangkaji kemahiran membahagi nombor bulat. Kerja rumah Nilai Murni: Mendengar arahan guru. RANCANGAN PENGAJARAN HARIAN MINGGU 24 silang kata? 3. murid akan dapat:- Objektif Pembelajaran 1..6 Pembahagian nombor perpuluhan (i) Membahagi nombor perpuluhan dengan nombor satu digit dan hasilnya Standard Pembelajaran hingga tiga tempat perpuluhan. 2...00 Bidang Nombor dan Operasi Tajuk Perpuluhan Standard Kandungan 8....

2.. Refleksi PdP ditunda kerana…………………………………………... Menangkap bola dari arah sisi. Aktiviti 1. 4. ………………………………………………………………………………………………………………….00 Aspek Kategori Memadang Tajuk Baling dan Tangkap Bola Sisi Standard Kandungan 1.... Kelas 4UPM Masa 8.6. 2. Persembahan/Permainan Kecil 4.. 2.8. Menyejukkan badan 9 .. 5... 2.....2 Standard Pembelajaran 1.5.. 2.. 3...... Memanaskan badan. 1.8. murid akand dapat:- 1.....8.. RANCANGAN PENGAJARAN HARIAN MINGGU 24 BBB Buku teks Penilaian TP3 Pada akhir pengajaran..30-9... Menyatakan pergerakan tangan semasa melakukan balingan tangan Objektif Pembelajaran lurus dan balingan sisi.3... 5......8. 5..... Berkeyakinan untuk melakukan pelbagai pergerakan berkemahiran.8....1.... Penyampaian Standard Pembelajaran 3..2 Berkebolehan melakukan kemahiran membaling dan menangkap bola Fokus dari arah sisi dengan lakuan yang betul...... Mengenal pasti kedudukan tangan semasa menangkap bola dari arah sisi pada pelbagai aras.... Membaling bola dengan gaya balingan sisi.2.....8. Pada akhir pengajaran dan pembelajaran. ______ murid dapat mencapai objektif yang ditetapkan dan ______ murid yang tidak mencapai objektif akan diberi bimbingan khas dalam sesi akan datang..

meja. 2.2. Menyejukkan badan 10. Memperlihatkan rasa seronok melakukan aktiviti baru dalam Pendidikan Jasmani. dan lagu kanak-kanak Trek : 4. Melakukan imbangan dan sokongan dengan bahagian badan secara statik. ______ murid dapat mencapai objektif yang ditetapkan dan ______ murid yang tidak mencapai objektif akan diberi bimbingan khas dalam Refleksi sesi akan datang. 3. Penilaian pengajaran dan pembelajaran EMK Kreativiti dan Inovasi Bola getah kecil atau foam.6. dan BBM beg plastik. 10 .30 Tajuk Sokongan badan Berkebolehan melakukan kawalan badan dan sokongan badan dalam Fokus pergerakan. pundi kacang. 5. RANCANGAN PENGAJARAN HARIAN MINGGU 24 5. 1.2 Standard Pembelajaran 1. dua dan satu tapak sokongan bahagian Objektif Pembelajaran badan. murid akan dapat:- 1. 2. gelung. tin. Penyampaian standard pembelajaran Aktiviti 8. Mengenal pasti tapak sokongan.7.1 Di akhir pengajaran dan pembelajaran.2. Melakukan imbangan dengan tiga. Standard Kandungan 1.1. 6. 2. 5.1.7. 4. Refleksi Pada akhir pengajaran. PdP ditunda kerana……………………………………………………………… Kelas 1UTM Masa 9. Permainan kecil atau persembahan 9. Pentaksiran EMK Kreativiti dan inovasi BBM Tilam gimnastik. botol. Memanaskan badan 7.00-9.6. judul : ‘Mari Menyanyi’ Murid dapat melakukan kawalan badan dan sokongan badan dalam Penilaian P&P pergerakan. Penilaian P&P Pada akhir pengajaran.7.

Memanaskan badan.8..1.....5. tin.8. 2. botol. Persembahan/Permainan Kecil 4....00 Aspek Kategori Memadang Tajuk Baling dan Tangkap Bola Sisi Standard Kandungan 1..2 Berkebolehan melakukan kemahiran membaling dan menangkap bola dari arah Fokus sisi dengan lakuan yang betul...8...3... …………………………………………………………………………………………………. Menyejukkan badan 5.... 5. 5.. gelung. Kelas 4UKM Masa 9.8. Penilaian pengajaran dan pembelajaran EMK Kreativiti dan Inovasi Bola getah kecil atau foam. 1... Mengenal pasti kedudukan tangan semasa menangkap bola dari arah sisi pada pelbagai aras..8..2 Standard Pembelajaran 1.. Penyampaian Standard Pembelajaran Aktiviti 3. PdP ditunda kerana…………………………………………. 2. pundi kacang.2......8.. 2. meja.. murid akand dapat:- 1. dan beg BBM plastik.. Menyatakan pergerakan tangan semasa melakukan balingan tangan lurus Objektif Pembelajaran dan balingan sisi. Membaling bola dengan gaya balingan sisi.. 4. 2. Menangkap bola dari arah sisi. 1. 5. 2.30-10.6. Berkeyakinan untuk melakukan pelbagai pergerakan berkemahiran.. 3. Penilaian P&P Refleksi Pada akhir pengajaran. 11 . RANCANGAN PENGAJARAN HARIAN MINGGU 24 ______ murid dapat mencapai objektif yang ditetapkan dan ______ murid yang tidak mencapai objektif akan diberi bimbingan khas dalam sesi akan datang. ______ murid dapat mencapai objektif yang ditetapkan dan ______ murid yang tidak mencapai objektif akan diberi bimbingan khas dalam sesi akan datang.. Pada akhir pengajaran dan pembelajaran.

Perbincangan jawapan dan perbincangan pembelajaran hari ini... ______ murid dapat mencapai objektif yang ditetapkan dan ______ murid yang tidak mencapai objektif akan diberi bimbingan khas dalam sesi akan datang........ 7..... 2.... 12 . murid akan dapat:- 1.. Guru memperkenalkan pergerakan titik perpuluhan apabila pembahagian nombor perpuluhan dengan 10.... keyakinan EMK EMK: Keusahawanan BBB Buku teks Penilaian TP3 ..20-12.... Guru mengulangkaji pembahagian nombor perpuluhan dalam bentuk lazim. Latihan 6. 5... Menyelesaikan masalah harian yang melibatkan operasi asas dalam nombor perpuluhan...7 Penyelesaian masalah nombor perpuluhan (ii) Membahagi nombor perpuluhan hingga tiga perpuluhan dengan 10. Aktiviti 4... TP4 Refleksi Pada akhir pengajaran.... 100 dan 1 000.... Standard Pembelajaran (i) Menyelesaikan masalah harian melibatkan operasi asas dalam nombor perpuluhan. PdP ditunda kerana…………………………………………..... Beberapa contoh dibincangkan.. RANCANGAN PENGAJARAN HARIAN MINGGU 24 PdP ditunda kerana……………………………………………………………… Kelas 4UTM Masa 11... Objektif Pembelajaran 2.... 1. 100 dan 1000..... Membahagi nombor perpuluhan dengan 10.6 Pembahagian nombor perpuluhan Standard Kandungan 8. 100 dan 1 000.20 Bidang Nombor dan Operasi Tajuk Perpuluhan 8. Guru mendemonstrasikan cara pergerakan titik perpuluhan... 3. Di akhir pengajaran dan pembelajaran........ Kerja rumah Nilai Murni: Mendengar arahan guru..

RANCANGAN PENGAJARAN HARIAN MINGGU 24 ………………………………………………………………………………………………………………….20 KELAS DIAJAR OLEG GURU PRAKTIKUM 13 . Kelas 4UPM Masa 12.50-1.

dan beg BBM plastik. murid akand dapat:- 1. Persembahan/Permainan Kecil 4. meja. Berkeyakinan untuk melakukan pelbagai pergerakan berkemahiran. Menangkap bola dari arah sisi.6.5. 5. PdP ditunda kerana……………………………………………………………… 14 . Mengenal pasti kedudukan tangan semasa menangkap bola dari arah sisi pada pelbagai aras. Memanaskan badan.30-8.8. 5. 2. RANCANGAN PENGAJARAN HARIAN MINGGU 24 Khamis (13/7/2017) Kelas 4UUM Masa 7.1. 2. 2. 2. 5. Penyampaian Standard Pembelajaran Aktiviti 3. Penilaian P&P Pada akhir pengajaran.2 Standard Pembelajaran 1. tin. 1.8. Menyejukkan badan 5.8. gelung. ______ murid dapat mencapai objektif yang ditetapkan dan ______ murid yang Refleksi tidak mencapai objektif akan diberi bimbingan khas dalam sesi akan datang.8. Menyatakan pergerakan tangan semasa melakukan balingan tangan lurus Objektif Pembelajaran dan balingan sisi. pundi kacang.8. 3.00 Aspek Kategori Memadang Tajuk Baling dan Tangkap Bola Sisi Standard Kandungan 1. 1. 2. Penilaian pengajaran dan pembelajaran EMK Kreativiti dan Inovasi Bola getah kecil atau foam.2 Berkebolehan melakukan kemahiran membaling dan menangkap bola dari arah Fokus sisi dengan lakuan yang betul.2. Membaling bola dengan gaya balingan sisi.8.3. Pada akhir pengajaran dan pembelajaran. 4. botol.

8. Menangkap bola dari arah sisi. 5.2 Standard Pembelajaran 1. 5. murid akand dapat:- 6. tin. pundi kacang.00 15 .00 Aspek Kategori Memadang Tajuk Baling dan Tangkap Bola Sisi Standard Kandungan 1. Persembahan/Permainan Kecil 4.8. Membaling bola dengan gaya balingan sisi. 1.5. Berkeyakinan untuk melakukan pelbagai pergerakan berkemahiran. Penilaian P&P Pada akhir pengajaran.2. Memanaskan badan. 4. 2. Pada akhir pengajaran dan pembelajaran. 2. Penilaian pengajaran dan pembelajaran EMK Kreativiti dan Inovasi Bola getah kecil atau foam.2 Berkebolehan melakukan kemahiran membaling dan menangkap bola dari arah Fokus sisi dengan lakuan yang betul.8. Menyejukkan badan 5.1. Menyatakan pergerakan tangan semasa melakukan balingan tangan lurus Objektif Pembelajaran dan balingan sisi. meja. 1. 2. ______ murid dapat mencapai objektif yang ditetapkan dan ______ murid yang Refleksi tidak mencapai objektif akan diberi bimbingan khas dalam sesi akan datang. Penyampaian Standard Pembelajaran Aktiviti 3.8.8.8. Mengenal pasti kedudukan tangan semasa menangkap bola dari arah sisi pada pelbagai aras. dan beg BBM plastik.30-9. 3. botol. PdP ditunda kerana……………………………………………………………… Kelas 4UPM Masa 9. 1.00-10. 2. RANCANGAN PENGAJARAN HARIAN MINGGU 24 Kelas 4USM Masa 8.3. gelung. 2.6.

RANCANGAN PENGAJARAN HARIAN MINGGU 24 KELAS DIAJAR OLEG GURU PRA KELAS DIAJAR OLEG GURU PRAKTIKUM Kelas 4UTM 16 .

20-12.... ______ murid dapat mencapai objektif yang ditetapkan dan ______ Refleksi murid yang tidak mencapai objektif akan diberi bimbingan khas dalam sesi akan datang... murid dapat: Objektif Pembelajaran 1.. RANCANGAN PENGAJARAN HARIAN MINGGU 24 Masa 10... 2....2 Standard Pembelajaran 2. EMOSI DAN SOSIAL Tajuk KEKELUARGAAN Standard Kandungan 2.50 Modul KESIHATAN MENTAL. Perbincangan dan rumusan.2. Kelas 4UUM Masa 12.2... EMK Kreatif dan Inovatif BBM Buku teks......50 Modul KESIHATAN MENTAL.....20-10.. 1... Menjelaskan kepentingan ramai sokongan ahli keluarga dalam menangani gejala sosial. Murid menjawab teka silang kata... buku tulis Penilaian P&P Soalan (Bertulis atau lisan) Pada akhir pengajaran.. Aktiviti  Mengapa perlu kita melaksanakan semua perkara dalam teka silang kata? 3.3 Pada akhir pengajaran..2 Standard Pembelajaran 2. PdP ditunda kerana…………………………………………... Berbincang silang bersama guru.3 17 .. EMOSI DAN SOSIAL Tajuk KEKELUARGAAN Standard Kandungan 2...

.....7 Penyelesaian masalah nombor perpuluhan (i) Menyelesaikan masalah harian melibatkan operasi asas dalam nombor Standard Pembelajaran perpuluhan.. ______ murid dapat mencapai objektif yang ditetapkan dan ______ Refleksi murid yang tidak mencapai objektif akan diberi bimbingan khas dalam sesi akan datang....... 1. Perbincangan dan rumusan.. Murid menjawab teka silang kata.50-1. buku tulis Penilaian P&P Soalan (Bertulis atau lisan) Pada akhir pengajaran..... 2.. murid dapat: Objektif Pembelajaran 1.. RANCANGAN PENGAJARAN HARIAN MINGGU 24 Pada akhir pengajaran. Kelas 4UTM Masa 12... Menyelesaikan masalah harian yang melibatkan operasi asas dalam 18 . EMK Kreatif dan Inovatif BBM Buku teks......20 Bidang Nombor dan Operasi Tajuk Perpuluhan Standard Kandungan 8.. Berbincang silang bersama guru.. murid akan dapat:- 1. Objektif Pembelajaran Di akhir pengajaran dan pembelajaran.. PdP ditunda kerana…………………………………………. Menjelaskan kepentingan ramai sokongan ahli keluarga dalam menangani gejala sosial...... Aktiviti  Mengapa perlu kita melaksanakan semua perkara dalam teka silang kata? 3.

.. TP6 Pada akhir pengajaran... Jumaat (14/7/2017) MAJLIS SAMBUTAN HARI RAYA 19 ..... 6.. Perbincangan jawapan dan perbincangan pembelajaran hari ini.. RANCANGAN PENGAJARAN HARIAN MINGGU 24 nombor perpuluhan.. Kerja rumah Nilai Murni: Mendengar arahan guru..... keyakinan EMK EMK: Keusahawanan BBB Buku teks Penilaian TP5......... 2.... 3.. Latihan 5... Murid menyelesaikan masalah dengan menggunakan operasi sesuai. Guru membincangkan kehendak masalah dan gariskan kata kunci......... Aktiviti 4...... ………………………………………………………………………………………………………………….. Beberapa contoh dibincangkan... ______ murid dapat mencapai objektif yang ditetapkan dan ______ murid yang tidak mencapai objektif akan diberi bimbingan khas dalam sesi akan datang.... Refleksi PdP ditunda kerana…………………………………………......... 1.....

RANCANGAN PENGAJARAN HARIAN MINGGU 24 Kelas 4UTM Masa 8. Membaling bola ke sasaran dengan tangan lurus mengikut arah pusingan 20 . Objektif Pembelajaran Pada akhir pengajaran dan pembelajaran. 5.1.00-8.8. 2. 5.8. murid akand dapat:- 1. 2.8.5 Melakukan kemahiran membaling bola dengan tangan lurus Fokus menuju ke sasaran.1.1.30 Aspek Kategori Memadang Tajuk Membaling Dengan Tangan Lurus Standard Kandungan 1.8.1 Standard Pembelajaran 1.

8. ______ murid dapat mencapai objektif yang ditetapkan dan ______ murid yang Refleksi tidak mencapai objektif akan diberi bimbingan khas dalam sesi akan datang. Persembahan/Permainan Kecil 4. 5.1. 2. Membaling bola ke sasaran dengan tangan lurus mengikut arah pusingan jam. Menyatakan pergerakan tangan semasa melakukan balingan tangan lurus dan balingan sisi. bola foam.1. Pada akhir pengajaran dan pembelajaran. 3. 2.8. Memanaskan badan. Murid dapat melakukan kemahiran membaling bola dengan tangan lurus Penilaian P&P menuju ke sasaran. Penyampaian Standard Pembelajaran Aktiviti 3.30-9. Pada akhir pengajaran. 21 .5 Melakukan kemahiran membaling bola dengan tangan lurus Fokus menuju ke sasaran.1 Standard Pembelajaran 1. Memanaskan badan. Menyatakan pergerakan tangan semasa melakukan balingan tangan lurus dan balingan sisi. 3. Penilaian pengajaran dan pembelajaran EMK Kreativiti dan Inovasi BBM Bola getah kecil. Menyejukkan badan 5.1. RANCANGAN PENGAJARAN HARIAN MINGGU 24 jam. 2. Objektif Pembelajaran 2. skital kecil. Aktiviti 1.8. dan gelung. 1. 2.00 Aspek Kategori Memadang Tajuk Membaling Dengan Tangan Lurus Standard Kandungan 1. 5. Mengenal pasti ruang selamat untuk melakukan aktiviti. PdP ditunda kerana……………………………………………………………… Kelas 4UTM Masa 8. murid akand dapat:- 1.8. skital besar. Mengenal pasti ruang selamat untuk melakukan aktiviti.

Penyampaian Standard Pembelajaran Aktiviti 3. Memanaskan badan. Mengenal pasti ruang selamat untuk melakukan aktiviti.00 Aspek Kategori Memadang Tajuk Membaling Dengan Tangan Lurus Standard Kandungan 1.8. bola foam. Penilaian pengajaran dan pembelajaran EMK Kreativiti dan Inovasi BBM Bola getah kecil. 2. skital kecil. dan gelung. Murid dapat melakukan kemahiran membaling bola dengan tangan lurus Penilaian P&P menuju ke sasaran. Pada akhir pengajaran.1. 3. murid akand dapat:- 1. Persembahan/Permainan Kecil 4. Menyatakan pergerakan tangan semasa melakukan balingan tangan lurus dan balingan sisi.1. 2. ______ murid dapat mencapai objektif yang ditetapkan dan ______ murid yang Refleksi tidak mencapai objektif akan diberi bimbingan khas dalam sesi akan datang. Penilaian pengajaran dan pembelajaran EMK Kreativiti dan Inovasi 22 . 5.8. Objektif Pembelajaran 2. Persembahan/Permainan Kecil 4. Menyejukkan badan 5. Membaling bola ke sasaran dengan tangan lurus mengikut arah pusingan jam.8.1. RANCANGAN PENGAJARAN HARIAN MINGGU 24 2.30-10. Menyejukkan badan 5. PdP ditunda kerana……………………………………………………………… Kelas 4UKM Masa 9. skital besar. Penyampaian Standard Pembelajaran 3. 2. 1.8.1 Standard Pembelajaran 1. Pada akhir pengajaran dan pembelajaran.5 Melakukan kemahiran membaling bola dengan tangan lurus Fokus menuju ke sasaran. 5.

.. 1... Pada akhir pengajaran.. bola foam.. PdP ditunda kerana……………………………………………………………… Kelas 4UKM Masa 10. 23 . RANCANGAN PENGAJARAN HARIAN MINGGU 24 BBM Bola getah kecil....... Aktiviti  Mengapa perlu kita melaksanakan semua perkara dalam teka silang kata? 3.... Menjelaskan kepentingan ramai sokongan ahli keluarga dalam menangani gejala sosial.2..... Berbincang silang bersama guru....50 Modul KESIHATAN MENTAL. EMOSI DAN SOSIAL Tajuk KEKELUARGAAN Standard Kandungan 2.. 2.. PdP ditunda kerana………………………………………….... Murid dapat melakukan kemahiran membaling bola dengan tangan lurus Penilaian P&P menuju ke sasaran..3 Pada akhir pengajaran.. dan gelung. Murid menjawab teka silang kata... Perbincangan dan rumusan..2 Standard Pembelajaran 2. EMK Kreatif dan Inovatif BBM Buku teks.20-10. ______ murid dapat mencapai objektif yang ditetapkan dan ______ murid yang Refleksi tidak mencapai objektif akan diberi bimbingan khas dalam sesi akan datang. buku tulis Penilaian P&P Soalan (Bertulis atau lisan) Refleksi Pada akhir pengajaran. skital besar.. ______ murid dapat mencapai objektif yang ditetapkan dan ______ murid yang tidak mencapai objektif akan diberi bimbingan khas dalam sesi akan datang. murid dapat: Objektif Pembelajaran 1.. skital kecil.

...2 Standard Pembelajaran 2. RANCANGAN PENGAJARAN HARIAN MINGGU 24 Kelas 4USM Masa 11..3 Pada akhir pengajaran. Perbincangan dan rumusan. EMOSI DAN SOSIAL Tajuk KEKELUARGAAN Standard Kandungan 2......2. 1.. 2.. Murid menjawab teka silang kata. Berbincang silang bersama guru........ buku tulis Penilaian P&P Soalan (Bertulis atau lisan) Pada akhir pengajaran.. Menjelaskan kepentingan ramai sokongan ahli keluarga dalam menangani gejala sosial. murid dapat: Objektif Pembelajaran 1. ______ murid dapat mencapai objektif yang ditetapkan dan ______ Refleksi murid yang tidak mencapai objektif akan diberi bimbingan khas dalam sesi akan datang...... Aktiviti  Mengapa perlu kita melaksanakan semua perkara dalam teka silang kata? 3.50 Modul KESIHATAN MENTAL........20-11.... EMK Kreatif dan Inovatif BBM Buku teks. 24 . PdP ditunda kerana………………………………………….

2. Menyejukkan badan 10. Penyampaian Standard Pembelajaran Aktiviti 8. bola foam. 5.8. Membaling bola ke sasaran dengan tangan lurus mengikut arah pusingan jam.1.8. 7. Memanaskan badan.8.30 Aspek Kategori Memadang Tajuk Membaling Dengan Tangan Lurus Standard Kandungan 1. Menyatakan pergerakan tangan semasa melakukan balingan tangan lurus dan balingan sisi. Pada akhir pengajaran dan pembelajaran.1. 6. dan gelung.8.1. ______ murid dapat mencapai objektif yang ditetapkan dan ______ murid yang Refleksi tidak mencapai objektif akan diberi bimbingan khas dalam sesi akan datang. Mengenal pasti ruang selamat untuk melakukan aktiviti. Objektif Pembelajaran 5. skital kecil. Penilaian pengajaran dan pembelajaran EMK Kreativiti dan Inovasi BBM Bola getah kecil. Murid dapat melakukan kemahiran membaling bola dengan tangan lurus Penilaian P&P menuju ke sasaran. murid akand dapat:- 4. Persembahan/Permainan Kecil 9. RANCANGAN PENGAJARAN HARIAN MINGGU 24 SABTU (17/6/2017) pdp JUMAAT Kelas 4UTM Masa 8. PdP ditunda kerana……………………………………………………………… 25 . 2. 6.00-8.5 Melakukan kemahiran membaling bola dengan tangan lurus Fokus menuju ke sasaran. 5.1 Standard Pembelajaran 1. skital besar. Pada akhir pengajaran.

Menyejukkan badan 10. Objektif Pembelajaran 5. Mengenal pasti ruang selamat untuk melakukan aktiviti. 7. murid akand dapat:- 4.8.30-10. ______ murid dapat mencapai objektif yang ditetapkan dan ______ murid yang Refleksi tidak mencapai objektif akan diberi bimbingan khas dalam sesi akan datang.8.5 Melakukan kemahiran membaling bola dengan tangan lurus Fokus menuju ke sasaran. Membaling bola ke sasaran dengan tangan lurus mengikut arah pusingan jam.1. dan gelung.1 Standard Pembelajaran 1. 5. 2. 2. Pada akhir pengajaran dan pembelajaran. Menyatakan pergerakan tangan semasa melakukan balingan tangan lurus dan balingan sisi. bola foam. Penyampaian Standard Pembelajaran Aktiviti 8. RANCANGAN PENGAJARAN HARIAN MINGGU 24 Kelas 4UTM Masa 8. 6. 5.1 26 . Pada akhir pengajaran.1.8.8. skital kecil.8.00 Aspek Kategori Memadang Tajuk Membaling Dengan Tangan Lurus Standard Kandungan 1.1. Penilaian pengajaran dan pembelajaran EMK Kreativiti dan Inovasi BBM Bola getah kecil.00 Aspek Kategori Memadang Tajuk Membaling Dengan Tangan Lurus Standard Kandungan 1. Persembahan/Permainan Kecil 9. 5. skital besar.30-9. Memanaskan badan.8. 2. PdP ditunda kerana……………………………………………………………… Kelas 4UKM Masa 9. Murid dapat melakukan kemahiran membaling bola dengan tangan lurus Penilaian P&P menuju ke sasaran. 6.

murid akand dapat:- 4.20-10.5 Melakukan kemahiran membaling bola dengan tangan lurus Fokus menuju ke sasaran. 2. bola foam. skital kecil.2. Memanaskan badan. Menyejukkan badan 10. Pada akhir pengajaran. Objektif Pembelajaran 5. dan gelung. Menyatakan pergerakan tangan semasa melakukan balingan tangan lurus dan balingan sisi. Murid dapat melakukan kemahiran membaling bola dengan tangan lurus Penilaian P&P menuju ke sasaran. skital besar.1. Mengenal pasti ruang selamat untuk melakukan aktiviti.3 27 . 7. 6. Membaling bola ke sasaran dengan tangan lurus mengikut arah pusingan jam.8. RANCANGAN PENGAJARAN HARIAN MINGGU 24 Standard Pembelajaran 1. 5. PdP ditunda kerana……………………………………………………………… Kelas 4UKM Masa 10. ______ murid dapat mencapai objektif yang ditetapkan dan ______ murid yang Refleksi tidak mencapai objektif akan diberi bimbingan khas dalam sesi akan datang.8. Penyampaian Standard Pembelajaran Aktiviti 8.1.2 Standard Pembelajaran 2.1. Pada akhir pengajaran dan pembelajaran.50 Modul KESIHATAN MENTAL. 6. EMOSI DAN SOSIAL Tajuk KEKELUARGAAN Standard Kandungan 2. Persembahan/Permainan Kecil 9. Penilaian pengajaran dan pembelajaran EMK Kreativiti dan Inovasi BBM Bola getah kecil.

.20-11. Berbincang silang bersama guru. Aktiviti  Mengapa perlu kita melaksanakan semua perkara dalam teka silang kata? 3... Murid menjawab teka silang kata.... Kelas 4USM Masa 11.... PdP ditunda kerana…………………………………………. RANCANGAN PENGAJARAN HARIAN MINGGU 24 Pada akhir pengajaran.2.. EMK Kreatif dan Inovatif BBM Buku teks. murid dapat: Objektif Pembelajaran 2. EMOSI DAN SOSIAL Tajuk KEKELUARGAAN Standard Kandungan 2..... 2....2 Standard Pembelajaran 2... ______ murid dapat mencapai objektif yang ditetapkan dan ______ Refleksi murid yang tidak mencapai objektif akan diberi bimbingan khas dalam sesi akan datang... 1.3 28 . Menjelaskan kepentingan ramai sokongan ahli keluarga dalam menangani gejala sosial..... buku tulis Penilaian P&P Soalan (Bertulis atau lisan) Pada akhir pengajaran........ Perbincangan dan rumusan..50 Modul KESIHATAN MENTAL..

.. Murid menjawab teka silang kata.... Berbincang silang bersama guru.... PdP ditunda kerana…………………………………………...... Menjelaskan kepentingan ramai sokongan ahli keluarga dalam menangani gejala sosial.. buku tulis Penilaian P&P Soalan (Bertulis atau lisan) Pada akhir pengajaran.... murid dapat: Objektif Pembelajaran 2.. ______ murid dapat mencapai objektif yang ditetapkan dan ______ Refleksi murid yang tidak mencapai objektif akan diberi bimbingan khas dalam sesi akan datang. 29 .. 1.. RANCANGAN PENGAJARAN HARIAN MINGGU 24 Pada akhir pengajaran...... Aktiviti  Mengapa perlu kita melaksanakan semua perkara dalam teka silang kata? 3.... Perbincangan dan rumusan.. EMK Kreatif dan Inovatif BBM Buku teks.. 2.....

RANCANGAN PENGAJARAN HARIAN MINGGU 24 RANCANGANPENGAJARANHARIAN MING U19 ISNIN (15/5/2017) 30 .

2 Di akhir pengajaran dan pembelajaran..... 11.... Menyejukkan badan 15... Kelas 4UPM 31 ... Lirik Lagu ’Sentuh Kaki’ Pada akhir pengajaran...4..00-9.. Pentaksiran EMK Kreativiti dan inovasi BBM Perkusi.. Memperlihatkan rasa seronok semasa melakukan aktiviti dalam kumpulan. Memanaskan badan 12.4 Standard Pembelajaran 1... RANCANGAN PENGAJARAN HARIAN MINGGU 24 Kelas 1UTM Masa 9.... 2. lagu ”Nenek Si Bongkok Tiga” Trek 18 dan pemain CD..30 PAGI Tajuk Pergerakan Bukan Lokomotor Berirama Berkebolehan melakukan pelbagai pergerakan bukan lokomotor dengan Fokus lakuan yang betul mengikut irama... Permainan kecil atau persembahan 14. Penyampaian standard pembelajaran Aktiviti 13. 5. Melakukan pergerakan bukan lokomotor mengikut irama. 5.3.... 3.... Murid dapat melakukan pelbagai pergerakan bukan lokomotor dengan lakuan Penilaian P&P yang betul mengikut irama. Objektif Pembelajaran 2.3..3... PdP ditunda kerana………………………………………….. Membezakan tempo pergerakan lokomotor dan bukan lokomotor. murid akan dapat:- 1.2. Lirik Lagu ’Sentuh Kaki’ Standard Kandungan 1. 2.2.3. ______ murid dapat mencapai objektif yang ditetapkan dan ______ murid yang tidak mencapai objektif akan diberi bimbingan khas dalam sesi akan Refleksi datang.. ………………………………………………………………………………………………….

......... 2.....20 Bidang Nombor dan Operasi Tajuk Pecahan Standard Kandungan 7..... Perbincangan jawapan dan perbincangan pembelajaran hari ini... Menambah dan menolak pecahan wajar dengan penyebut sama dan tak sama.... keyakinan EMK EMK: Keusahawanan BBB Buku teks Penilaian TP4 Pada akhir pengajaran.... Latihan 6.. 5.. Menukarkan pecahan setara sebelum menambah dan menolak pecahan. Beberapa contoh dibincangkan.... ______ murid dapat mencapai objektif yang ditetapkan dan ______ murid yang tidak mencapai objektif akan diberi bimbingan khas dalam sesi akan datang.... Guru mengulangkaji penambahan dan penolakan pecahan wajar dengan murid..... …………………………………………………………………………………………………………………... Standard Pembelajaran (a) Penyebut sama (b) Penyebut tak sama.. 3. 2.4 Penambahan dan penolakan pecahan (i) Menambah dan menolak pecahan wajar. RANCANGAN PENGAJARAN HARIAN MINGGU 24 Masa 11. Kerja rumah Nilai Murni: Mendengar arahan guru. Di akhir pengajaran dan pembelajaran..... 1. Guru menekankan pertukaran penyebut kepada yang sama sebelum Aktiviti penambahan atau penolakan dijalankan dan pertukaran kepada nombor bercampur sekiranya perlu. 32 ... 4...... hingga 10 dengan menggunakan pelbagai strategi.20-12... Refleksi PdP ditunda kerana…………………………………………. 7...... murid akan dapat:- Objektif Pembelajaran 1. Guru memperkenalkan operasi bergabung pada pecahan wajar iaitu penambahan dan penolakan...

. murid akan dapat:- 1. ______ murid dapat mencapai objektif yang ditetapkan dan ______ murid yang tidak mencapai objektif akan diberi bimbingan khas dalam sesi akan datang.. Kerja rumah Nilai Murni: Mendengar arahan guru. RANCANGAN PENGAJARAN HARIAN MINGGU 24 Kelas 4UTM Masa 12.. 3. keyakinan EMK EMK: Keusahawanan BBB Buku teks Penilaian TP4 Pada akhir pengajaran.... Beberapa contoh dibincangkan......20-1..5............ Di akhir pengajaran dan pembelajaran.. 2.. 2.4 Penambahan dan penolakan pecahan (ii) Menambah dan menolak pecahan wajar.. 5....2017) 33 . Refleksi PdP ditunda kerana………………………………………….. hingga 10 dengan menggunakan pelbagai strategi.... 7....... Guru menekankan pertukaran penyebut kepada yang sama sebelum Aktiviti penambahan atau penolakan dijalankan dan pertukaran kepada nombor bercampur sekiranya perlu.. 4... 1. …………………………………………………………………………………………………………………....... Guru mengulangkaji penambahan dan penolakan pecahan wajar dengan murid. Latihan 6. Guru memperkenalkan operasi bergabung pada pecahan wajar iaitu penambahan dan penolakan... Menambah dan menolak pecahan wajar dengan penyebut sama dan Objektif Pembelajaran tak sama..20 Bidang Nombor dan Operasi Tajuk Pecahan Standard Kandungan 7...... (c) Penyebut sama Standard Pembelajaran (d) Penyebut tak sama. Perbincangan jawapan dan perbincangan pembelajaran hari ini. SELASA (16. Menukarkan pecahan setara sebelum menambah dan menolak pecahan.....

Guru mengulangkaji penambahan dan penolakan pecahan wajar dengan murid. 3...30-8.... Di akhir pengajaran dan pembelajaran.. (i) Menyelesaikan masalah harian melibatkan penambahan dan penolakan dua pecahan wajar dengan menggunakan pelbagai strategi..... Menukarkan pecahan setara sebelum menambah dan menolak pecahan............. Kerja rumah Nilai Murni: Mendengar arahan guru. hingga 10 dengan menggunakan pelbagai Standard Pembelajaran strategi.5 Penyelesaian masalah melibatkan pecahan (i) Menambah dan menolak pecahan wajar.. 7... RANCANGAN PENGAJARAN HARIAN MINGGU 24 Kelas 4UPM Masa 7.. Latihan 6.00 Bidang Nombor dan Operasi Tajuk Pecahan 7.. Perbincangan jawapan dan perbincangan pembelajaran hari ini. Objektif Pembelajaran 2... Refleksi PdP ditunda kerana…………………………………………... Menyelesaikan masalah yang melibatkan penambahan dan penolakan pecahan.. keyakinan EMK EMK: Keusahawanan BBB Buku teks Penilaian TP5 Pada akhir pengajaran. Guru menekankan pertukaran penyebut kepada yang sama sebelum Aktiviti penambahan atau penolakan dijalankan dan pertukaran kepada nombor bercampur sekiranya perlu...... Menambah dan menolak pecahan wajar dengan penyebut sama dan tak sama. 4..... ………………………………………………………………………………………………………………….... 3... 1. murid akan dapat:- 1.. 2...... 34 ...4 Penambahan dan penolakan pecahan Standard Kandungan 7.. (a) Penyebut sama (b) Penyebut tak sama. ______ murid dapat mencapai objektif yang ditetapkan dan ______ murid yang tidak mencapai objektif akan diberi bimbingan khas dalam sesi akan datang.. Guru menyelitkan penyelesaian masalah yang melibatkan penambahan dan penolakan pecahan. 5.. Beberapa contoh dibincangkan....

raket tenis.00 PAGI (30 minit) 35 . Penilaian pengajaran dan pembelajaran EMK Kreativiti dan Inovasi Bola getah.2. Menerima kemenangan dan kekalahan dalam permainan secara positif. 2. RANCANGAN PENGAJARAN HARIAN MINGGU 24 Masa: 8. 2. murid akand dapat:- 1. Penilaian P&P Pada akhir pengajaran. 5. dan bet ping pong. 5. dan ahli kumpulan 1. ______ murid dapat mencapai objektif yang ditetapkan dan ______ murid yang tidak mencapai objektif akan diberi bimbingan khas dalam Refleksi sesi akan datang.7. bulu tangkis. guru.2.00-8. Penyampaian Standard Pembelajaran Aktiviti 3. Pada akhir pengajaran dan pembelajaran. Objektif Pembelajaran 3. 1. 2. raket BBM kayu. Melakukan pukulan kilas. Memanaskan badan. bola ping pong.7. 5.3 Standard Pembelajaran 1.30 PAGI (30 minit) Pendidikan Jasmani Mata Pelajaran & Kelas: 4 UTM Kehadiran : Aspek Kategori Jaring Tajuk Pukulan Pepat Standard Kandungan 1. Berkomunikasi antara rakan. 5. bola tenis. Persembahan/Permainan Kecil 4. semasa melakukan aktiviti fizikal.30-9.1. Mengenal pasti titik kontak semasa melakukan servis. 4. PdP ditunda kerana……………………………………………………………… Masa: 8.1 Fokus Berkebolehan melakukan pukulan kilas dengan lakuan yang betul. menerima. 2. Menyejukkan badan 5.6.3.5. dan menghantar bola.7.7.

bola ping pong. 6. Pada akhir pengajaran dan pembelajaran. dan bet ping pong.7. 5.00 PAGI (30 minit) Mata Pelajaran & Kelas: Pendidikan Jasmani 36 . guru. Mengenal pasti titik kontak semasa melakukan servis. ______ murid dapat mencapai objektif yang ditetapkan dan ______ murid yang tidak mencapai objektif akan diberi bimbingan khas dalam Refleksi sesi akan datang. 5.6.2. Menyejukkan badan 10. Objektif Pembelajaran 7.30-10. Persembahan/Permainan Kecil 9.7.3. 5. Berkomunikasi antara rakan.2. 8. raket BBM kayu. raket tenis. Melakukan pukulan kilas. bulu tangkis.7. dan ahli kumpulan 2.3 Standard Pembelajaran 1.7. 2. PdP ditunda kerana……………………………………………………………… Masa: 9. RANCANGAN PENGAJARAN HARIAN MINGGU 24 Pendidikan Jasmani Mata Pelajaran & Kelas: 4 USM Kehadiran : Aspek Kategori Jaring Tajuk Pukulan Pepat Standard Kandungan 1. murid akand dapat:- 5.5. semasa melakukan aktiviti fizikal. dan menghantar bola. 7. Penyampaian Standard Pembelajaran Aktiviti 8. Memanaskan badan. 5.1. Penilaian P&P Pada akhir pengajaran. 6. menerima. Menerima kemenangan dan kekalahan dalam permainan secara positif.1 Fokus Berkebolehan melakukan pukulan kilas dengan lakuan yang betul. 2. Penilaian pengajaran dan pembelajaran EMK Kreativiti dan Inovasi Bola getah. bola tenis.

bola ping pong. Memanaskan badan.1 Fokus Berkebolehan melakukan pukulan kilas dengan lakuan yang betul. raket tenis. bulu tangkis. dan menghantar bola. Penilaian pengajaran dan pembelajaran EMK Kreativiti dan Inovasi Bola getah. guru.50 PAGI Modul KESIHATAN MENTAL. 5.3 Standard Pembelajaran 1. Objektif Pembelajaran 11. 5. 5.5. PdP ditunda kerana……………………………………………………………… Kelas 4UPM Masa 10.2. 2. ______ murid dapat mencapai objektif yang ditetapkan dan ______ murid yang tidak mencapai objektif akan diberi bimbingan khas dalam Refleksi sesi akan datang.7. Persembahan/Permainan Kecil 14.2.1. menerima. 5.7.7. 12. Melakukan pukulan kilas. murid akand dapat:- 9. dan bet ping pong. Menerima kemenangan dan kekalahan dalam permainan secara positif. bola tenis. dan ahli kumpulan 3. EMOSI DAN SOSIAL Tajuk KEKELUARGAAN 37 .7. 2.3. Penyampaian Standard Pembelajaran Aktiviti 13. 11.6. Pada akhir pengajaran dan pembelajaran. semasa melakukan aktiviti fizikal. RANCANGAN PENGAJARAN HARIAN MINGGU 24 4 UUM Kehadiran : Aspek Kategori Jaring Tajuk Pukulan Pepat Standard Kandungan 1.20-10. raket BBM kayu. 10. Menyejukkan badan 15. Penilaian P&P Pada akhir pengajaran. 12. Berkomunikasi antara rakan. Mengenal pasti titik kontak semasa melakukan servis.

.. Bersoal jawab mengenai peranan dan tanggungjawab ahli keluarga.. 3.....com/2016/09/22/rph-pendidikan-kesihatan-tahun-4/ RABU (17.....5. Pernyataan dibaca dan teka siapakah ahli keluarga yang perlu bertanggungjawab. Menerangkan peranan dan tanggungjawab ahli keluarga dalam mencegah serta menangani gejala sosial. Perbincangan dan rumusan.. murid dapat: Objektif Pembelajaran 3. ______ murid dapat mencapai objektif yang ditetapkan dan ______ murid yang tidak Refleksi mencapai objektif akan diberi bimbingan khas dalam sesi akan datang. http://sumberpendidikan. Kreatif dan Inovatif EMK Buku teks...2 Kandungan Standard 2.... PdP ditunda kerana…………………………………………...2017) 38 ...... buku tulis BBM Soalan (Bertulis atau lisan) Penilaian P&P Pada akhir pengajaran.. “Roda Keluargaku Sayang” diputar dan ambil pernyataan tanggungjawab setiap ahli Aktiviti keluarga berdasarkan nombor. 1... 4. RANCANGAN PENGAJARAN HARIAN MINGGU 24 Standard 2..2 Pembelajaran Pada akhir pengajaran......2. 2..

2017) 39 .5. RANCANGAN PENGAJARAN HARIAN MINGGU 24 KURSUS BENGKEL ANUGERAH PANDU PUTERI TUNAS HARAPAN PERINGKAT NEGERI SELANGOR 2017 KHAMIS (18.

2017) 40 .5. RANCANGAN PENGAJARAN HARIAN MINGGU 24 JUMAAT (12.

RANCANGAN PENGAJARAN HARIAN MINGGU 24 41 .

BAGAN LALANG 42 . RANCANGAN PENGAJARAN HARIAN MINGGU 24 KHAMIS (6/4/2017) PERKHEMAHAN BENGKEL CALIT EMAS PANDU PUTERI TUNAS BERTEMPAT DI PUSAT KOKURIKULUM.

RANCANGAN PENGAJARAN HARIAN MINGGU 24 43 .

imcikgu.com/2016/09/22/rph-pj-tahun-1/ http://www.html 44 .com/p/kssr-rph. RANCANGAN PENGAJARAN HARIAN MINGGU 24 http://sumberpendidikan.