Sekolah menengah kebangsaan

KEPONG BARU,KL

MATAPELAJARAN :PENDIDIKAN SIVIK DAN
KEWARGANEGARAAN
TAJUK:MAKANAN TRADISIONAL DI MALAYSIA
NAMA KUMPULAN: C.DARSHANI A/P CHANDRA KUMAR
DARSHANA A/P SIVABALAN
NAVENA MAHLARR A/P RABINDRAN
SHARVATA A/P SUBRAMANIAM
SUVASHYREE A/P RAJAGOPAL
KELAS:3B
NAMA GURU:ROSELIZAH BINTI SON

DARSHANI A/P MAKANAN TRADISIONAL CHANDRA KUMAR CINA SUVASHRYEE A/P MAKANAN TRADISIONAL RAJAGOPAL INDIA NAVENA MAHLAR A/P MAKANAN TRADISIONAL RABINDRAN CHRISTIAN SHARVATA A/P MAKANAN TRADISIONAL SUBRAMANIAM PUNJABI . PEMBAHAGIAN TUGAS NAMA MAKANAN TRADITIONAL DARSHANA A/P SIVABALAN MAKANAN TRADITIONAL MELAYU C.

Capati. dokumen abad ke-16. India dan Pakistan. oleh Maharaja Mughal. yang ruji di utara Asia Selatan. Perkataan-perkataan tersebut sering digunakan silih berganti. Abul-Fazl ibn Mubarak. Chapati adalah satu bentuk roti atau rotta (roti). Sejarah Perkataan 'Chapati' bermakna "leper bulat" dalam bahasa India. dimakan. wazir Akbar. Versi hidangan yang juga boleh didapati di Asia Tengah dan Tanduk Afrika di negara-negara seperti Kenya. dengan roti rata laobing dihidangkan sebagai variasi tempatan di China. Tanzania dan Uganda. chapati adalah roti yang dibuat daripada tepung gandum dan dimasak pada tava (kuali rata). MAKANAN TRADSIONAL PUNJABI Chapati. . Keping capati adalah salah satu bentuk yang paling biasa di mana gandum. Chappati atau Chapathi adalah roti rata yang tidak beragi (juga dikenali sebagai roti) dari Nepal. Chapati dicatatkan di dalam Ain-i-Akbari. Walaupun roti atau rotta merujuk kepada mana-mana roti yang tidak beragi rata. Ia adalah topik makanan di Asia Selatan dan juga di kalangan ekspatriat Asia Selatan dan di seluruh dunia.

[1] Keping capati adalah salah satu bentuk yang paling biasa di mana gandum. Abul- Fazl ibn Mubarak. Chapati adalah satu bentuk roti atau rotta (roti). oleh Maharaja Mughal. Abul- Fazl ibn Mubarak. Perkataan-perkataan tersebut sering digunakan silih berganti.MASAKAN Perkataan 'Chapati' bermakna "leper bulat" dalam bahasa India. Perkataan-perkataan tersebut sering digunakan silih berganti. Walaupun roti atau rotta merujuk kepada mana-mana roti yang tidak beragi rata. wazir Akbar. wazir Akbar. yang ruji di utara Asia Selatan. Chapati dicatatkan di dalam Ain-i-Akbari. Walaupun roti atau rotta merujuk kepada mana-mana roti yang tidak beragi rata. oleh Maharaja Mughal. dokumen abad ke-16. chapati adalah roti yang dibuat daripada tepung gandum dan dimasak pada tava (kuali rata). Chapati adalah satu bentuk roti atau rotta (roti). chapati adalah roti yang dibuat daripada tepung gandum dan dimasak pada tava (kuali rata). yang ruji di utara Asia Selatan. dimakan. Perkataan 'Chapati' bermakna "leper bulat" dalam bahasa India. dokumen abad ke-16. [1] Keping capati adalah salah satu bentuk yang paling biasa di mana gandum. Chapati dicatatkan di dalam Ain-i-Akbari. dimakan. DISEDIAKAN OLEH:SHARVATA A/P SUBRAMANIAM .

Related Interests