Quiz: Do You Understand Deafness? This quiz comprises several aspects, namely Hearing and hearing impairment 1.

Which mechanism does not contribute to hearing? a. Bone conduction b. Ear-drum vibration c. Nerves simulation d. Muscle contraction

2. Which represents the most common hearing impairment that is age-induced?

a

b

c

d source: www.earinfo.com

3. What is the loss for “severe” hearing impairment? a. 0 dB to 30 dB b. 40 dB to 70 dB c. 70 dB to 90 dB d. >90 dB

Misconceptions about the deaf 4. What is a common misconception about deaf with hearing aids a. The wearer will be able to hear the same sound quality as a hearing person. b. The wearer will be able to pick up conversation at ease even in a noisy environment. c. The wearer can benefit from the same hearing aid under all environments. d. The wearer is absolutely comfortable wearing the hearing aid under all bodily and facial movement. e. All of the above

5. A deaf person is incapable to do the following. a. Listen to music b. Sing c. Be a professional d. Communicate effectively e. None of the above Habilitative approaches and Assistive devices 6. What is the most crucial age for a child with hearing impairment to acquire listening skill and speech? a. 0-3 years b. 3-5 years c. 5-7 years d. < 12 years 7. Which is the assistive device that facilitates a deaf to use digital mobile phones? a. Hearing Aids b. Induction Loop c. Vibration Phone d. FM system 8. Which are the assistive devices catered for increasing order of hearing loss? a. Behind-the-Ear Hearing Aid, In-the-Canal Hearing Aid, Analogue Hearing Aid b. In-the-Canal Hearing Aid, Behind-the-Ear Hearing Aid, Cochlear Implant c. FM system, Analogue Hearing Aid, Digital Hearing Aid d. Cochlear Implant, Induction Loop, FM system 9. A cochlear implant works by a. Implanting an artifical coil around the cochlear to simulate the nerve endings … b. Implanting a digital amplifier in the inner ear to amplifier the received sound.

c. Patching the perforated ear-drum to regain the middle ear’s ability to listen d. Implanting a vibrator on the inner ear bone to simulate bone conduction. Communication issues 10. Which is not a challenge faced by deaf in communication? a. They have difficulty hearing the harmonics frequencies, which are responsible for the richness and timbre of a sound. b. They have difficulty hearing both vowels and consonants of words, resulting in inaccurate speech production and poor pronunciation. c. They have difficulty speaking because of the impairment in their speech production organs. d. They have difficulty speaking because of the impairment in their auditory organs.

11. How can the hearing communicate more effectively with the deaf? a. Speak slowly and clearly b. Don’t shout c. Face the deaf when talking d. Be patient e. All of the above

Deaf culture in Singapore 12. Which is not a common habilitative approach in Singapore? a. Auditory Verbal Therapy b. Natural Oral Auditory c. Total Communications d. Cued Speech 13. Which is not a common sign system in Singapore? a. Shanghainese Sign Language b. American Sign Language c. Pidgin Sign Language d. British Sign Language e. Signing Exact English 14. Which is not a service provider for the deaf a. Singapore School for the Deaf (SSD) and Canossian School (CS) b. Balestier Hill Secondary School (BHSS) and Mountbatten Vocational School (MVS) c. Deaf & Hard-of-Hearing Federation (Singapore) d. None of the above

Miscellaneous 15. Which is not a service required by the deaf? a. Sign Interpretation b. TV/Movie Text Captioning c. Legal Protection d. Subsidy for Assistive Hearing Devices e. Social Acceptance

Suggested Answers: (1) D (2) C (3) C (4) E (5) E (6) A (7) B (8) B (9) A (10) C (11) E (12) D (13) D (14) D (15) C

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful

Master Your Semester with Scribd & The New York Times

Special offer for students: Only $4.99/month.

Master Your Semester with a Special Offer from Scribd & The New York Times

Cancel anytime.