You are on page 1of 13

DESCRIPTIVE

The Hobbit is a film series consisting of three epic fantasy adventure films directed by
Peter Jackson. They are based on the 1937 novel The Hobbit by J. R. R. Tolkien, with large
portions of the trilogy inspired by the appendices to The Return of the King , which expand on
the story told in The Hobbit, as well as new material and characters written especially for the
films. The films are subtitled An Unexpected Journey (2012), The Desolation of Smaug (2013),
and The Battle of the Five Armies (2014).
The screenplay was written by Fran Walsh, Philippa Boyens, Jackson, and Guillermo del
Toro, who was originally chosen to direct before his departure from the project. The films take
place in the fictional world of Middle-earth sixty years before the beginning of The Lord of the
Rings, and follow hobbit Bilbo Baggins (Martin Freeman), who is convinced by the wizard
Gandalf the Grey (Ian McKellen) to accompany thirteen dwarves, led by Thorin Oakenshield
(Richard Armitage), on a quest to reclaim the Lonely Mountain from the dragon Smaug
(Benedict Cumberbatch). The films also expand upon certain elements from the novel and other
source material, such as Gandalf's investigation at Dol Guldur, and the pursuit of Azog and Bolg,
who seek vengeance against Thorin and his ancestors.
The first film in the series premiered at the Embassy Theatre in Wellington, New
Zealand on 28 November 2012. One hundred thousand people lined the red carpet on
Courtenay Place, and the entire event was broadcast live on television in New Zealand and
streamed over the Internet. The second film of the series premiered at the Dolby Theatre in Los
Angeles, California on 2 December 2013. The third and final film premiered at Leicester Square
in London on 1 December 2014.
1. The Hobbit is a movie which is based on a book whose author is
a. Jackson
b. Tolkien
c. Peter Tolkien
d. J.R.R Jackson
2. They are based on the (Paragraph 1). The word they in the sentence refers to
a. The Hobbit books
b. The Hobbit actors
c. Adventure series films
d. The Hobbit film series
3. The films take place in the fictional world ( Paragraph 2). The antonym of
fictional
is
a. Fabricated
b. Fictive
c. True
d. Imagined
4. If The Lord of The Ring takes place on 1150, when will probably The Hobbit film
takes place?
a. 1100
b. 1210
c. 1090
d. 1134
5. What did the Wizard want Bilbo to do in the movie?
a. To join the dwarves journey
b. To take care of the dwarves
c. To accompany him to meet smaug
d. To accompany dwarves and smug to the lonely mountain
6. The role of the dwarves leader is played by?
a. Thorin Oakenshield
b. Bilbo Baggins
c. Richard Armitage
d. Ian McKellen
7. who seek vengeance against Thorin and his ancestors. (Paragraph 2). The
synonym of vengeance.
a. Kindness
b. Revenge
c. Reconciliation
d. Anger
8. who seek vengeance against Thorin and his ancestors. (Paragraph 2). The word
his in the sentence refers to
a. Azoh
b. Bolg
c. Thorin and ancestors
d. Thorin
9. How many people that lined in the red carpet on the first premiered The Hobbit
film?
a. 1000000
b. 100000
c. 10000
d. 1000
10.Which of the following statement is false according to the text?
a. The premiers of the hobbit movies were held in the different places of the same country
b. The Hobbit movies consists of three epic adventurous film that were released on
different years
c. The first series of The Hobbit wasnt premiered in Europe
d. The Third series of the Hobbit was premiered in a country of an European continent

Kunci jawaban
1. B
2. D
3. C
4. C
5. A
6. C
7. B
8. D
9. B
10.A
The Hobbit is a film series consisting of three epic fantasy adventure films directed by
Peter Jackson. They are based on the 1937 novel The Hobbit by J. R. R. Tolkien, with large
portions of the trilogy inspired by the appendices to The Return of the King , which expand on
the story told in The Hobbit, as well as new material and characters written especially for the
films. The films are subtitled An Unexpected Journey (2012), The Desolation of Smaug (2013),
and The Battle of the Five Armies (2014).
The screenplay was written by Fran Walsh, Philippa Boyens, Jackson, and Guillermo del
Toro, who was originally chosen to direct before his departure from the project. The films take
place in the fictional world of Middle-earth sixty years before the beginning of The Lord of the
Rings, and follow hobbit Bilbo Baggins (Martin Freeman), who is convinced by the wizard
Gandalf the Grey (Ian McKellen) to accompany thirteen dwarves, led by Thorin Oakenshield
(Richard Armitage), on a quest to reclaim the Lonely Mountain from the dragon Smaug
(Benedict Cumberbatch). The films also expand upon certain elements from the novel and other
source material, such as Gandalf's investigation at Dol Guldur, and the pursuit of Azog and Bolg,
who seek vengeance against Thorin and his ancestors.
The first film in the series premiered at the Embassy Theatre in Wellington, New
Zealand on 28 November 2012. One hundred thousand people lined the red carpet on
Courtenay Place, and the entire event was broadcast live on television in New Zealand and
streamed over the Internet. The second film of the series premiered at the Dolby Theatre in Los
Angeles, California on 2 December 2013. The third and final film premiered at Leicester Square
in London on 1 December 2014.
1. The Hobbit is a movie which is based on a book whose author is
a. Jackson
b. Tolkien
c. Peter Tolkien
d. J.R.R Jackson
2. They are based on the (Paragraph 1). The word they in the sentence refers to
a. The Hobbit books
b. The Hobbit actors
c. Adventure series films
d. The Hobbit film series
3. The films take place in the fictional world ( Paragraph 2). The antonym of
fictional
is
a. Fabricated
b. Fictive
c. True
d. Imagined
4. If The Lord of The Ring takes place on 1150, when will probably The Hobbit film
takes place?
a. 1100
b. 1210
c. 1090
d. 1134
5. What did the Wizard want Bilbo to do in the movie?
a. To join the dwarves journey
b. To take care of the dwarves
c. To accompany him to meet smaug
d. To accompany dwarves and smug to the lonely mountain
6. The role of the dwarves leader is played by?
a. Thorin Oakenshield
b. Bilbo Baggins
c. Richard Armitage
d. Ian McKellen
7. who seek vengeance against Thorin and his ancestors. (Paragraph 2). The
synonym of vengeance.
a. Kindness
b. Revenge
c. Reconciliation
d. Anger
8. who seek vengeance against Thorin and his ancestors. (Paragraph 2). The word
his in the sentence refers to
a. Azoh
b. Bolg
c. Thorin and ancestors
d. Thorin
9. How many people that lined in the red carpet on the first premiered The Hobbit
film?
a. 1000000
b. 100000
c. 10000
d. 1000
10.Which of the following statement is false according to the text?
a. The premiers of the hobbit movies were held in the different places of the same country
b. The Hobbit movies consists of three epic adventurous film that were released on
different years
c. The first series of The Hobbit wasnt premiered in Europe
d. The Third series of the Hobbit was premiered in a country of an European continent

Kunci jawaban
1. B
2. D
3. C
4. C
5. A
6. C
7. B
8. D
9. B
10.A

Natural Bridge National Park

Natural Bridge National Park is luscious tropical rainforest.

It is located 110 kilometers from south of Brisbane and is reached by following the Pacific
Highway to Nerang and then by travelling through the Numinbah Valley. This scenic roadway
lies in the shadow of Lamington National Park.

The phenomenon of the rock formed into a natural arch and the cave through which a waterfall
cascades is a short one-kilometer walk below a dense rainforest canopy from the main picnic
area. Swimming is permitted in the rock pools. Night-time visitors to the cave will discover the
unique feature of the glow worms. Picnic areas offers toilets, barbeque, shelter sheds, water and
fireplaces; however, overnight camping is not permitted.

Baca juga: Contoh Resep Makanan Dalam Bahasa Inggris

1. What is the function of paragraph 1?


a. as an identification
b. as an orientation
c. as a thesis
d. as a classification
e. as an abstract

2. The text above is in form of.


a. hortatory exposition
b. narrative
c. description
d. report
e. explanation

3.What is the communicative purpose of the text?


a. to present two points of views about natural bridge national park
b. to explain the bridge national park
c. to describe the bridge national park
d. to retell the bridge national park
e. to persuade readers to treat preserve the bridge nationl park

4. Where is the natural bridge national park located?


a. 110 kilometers from South of Brisbane
b. 110 kilometers from Pacific Highway
c. 110 kilometers from Numinbah Valley
d. 110 kilometers from Lamington National Park
e. 110 kilometers from Nerang

Baca juga: Pengertian dan Contoh Paragraf Eksposisi dalam Bahasa Inggris

5. What the visitors will see in the night?


a. a common glow worm
b. the unique feature of the glow worms
c. a great dark cave
d. the unique rocks
e. the fantastic bridge

6. The word luscious in the text means..


a. succulent
b. dense
c. dull
d. dry
e. arid

Advertisement

Text 2

On the banks of the Chao Phraya, Bangkoks River of Kings, lies a hotel that has already set
new standards of hospitality for this celebrated city.
Set in magnificently lanscaped tropical gardens, the Shangri-La Bangkok provides guests with
all the charm and warmth of the orient and, at the same time, unsurpassed range of facilities and
leisure activities.

There is a choice of 12 superb settings in which to wine and dine, a large free-form swimming
pool that overlooks the river, conventoin and meeting facilities for up to 2000 people, and a 24-
hour business centre.

And, from every single guest room and suite, there is a breathtaking view of all the exotic hustle
and bustle of the fabled River of Kings.

One might expect such a well-equipped and positioned hotel to be miles away from the city
center but, at Shangri-La Bangkok the busness district and main shopping areas are mere minutes
away.

From more than 200 years, Bangkoks granduer has been reflected in the waters of the Chao
Phraya. Today, the Shangri-La Bangkok towers beside this majestic river, offers its guests the
golden promise of the East.

7. The text mainly focuses on..


a. Bangkoks granduer
b. Shangri-La Bangkok
c. Bangkoks River Kings
d. the water of the Chao Praya
e. the majestic river in Bangkok

8. The type of text above is a/an


a. report
b. recount
c. anecdote
d. narrative
e. descriptive

9. For how many people the meeting facilities are up to?


a. 6000 people
b. 4000 people
c. 2000 people
d. 5000 people
e. 1000 people

10. The communicative purpose of this text is


a. to describe Chao Praya
b. to retell events for entertainment
c. to present at least two points of view about an issue
d. to tell the luxury of Shangri-La Bangkok
e. to inform readers, listeners, or viewers about events of the day

Kunci Jawaban:

1. A
2. C
3. C
4. A
5. B
6. A
7. B
8. E
9. C
10. C
The Giraffes

Giraffes are truly giant animals. They amaze me. I like giraffes because their long neck. They can
grow up to 17 feet tall and weigh as much as 3,000 pounds. The male giraffes, called bulls, are
typically larger than the females, called cows. The babies arent exactly small either. A baby
giraffe, called a calf, is 6 feet tall at birth! Giraffes also have large hearts. Their hearts can be up
to 2 feet long and weigh over 20 pounds. They need these large hearts to pump blood all the way
up their long necks.

It is always fun to watch giraffes eat from the tree. Their favorite types of leaves are from the
acacia tree. Giraffes are herbivores, meaning they eat plants rather than meat. They use their long
necks and tongues (which they can stick out up to a foot and a half!) to get to leaves on trees. A
typical full-grown adult giraffe will eat over 70 pounds of leaves, twigs, and fruit each day.
Giraffes dont need to drink water very often because there is so much water in the leaves they
eat. However, when they do drink water, they can drink several gallons at a time. I think this is
not good because a giraffe has to bend down and get into a vulnerable position when drinking.
Not a good idea when there are lions sneaking around!

Taj Mahal

Taj Mahal is regarded as one of the eight wonders of the world. It was built by a Muslim
Emperor Shah Jahan in the memory of his dear wife at Agra.

Taj Mahal is a Mausoleum that houses the grave of queen Mumtaz Mahal. The
mausoleum is a part of a vast complex comprising of a main gateway, an elaborate
garden, a mosque (to the left), a guest house (to the right), and several other palatial
buildings. The Taj is at the farthest end of this complex, with the river Jamuna behind it.
The Taj stands on a raised, square platform (186 x 186 feet) with its four corners
truncated, forming an unequal octagon. The architectural design uses the interlocking
arabesque concept, in which each element stands on its own and perfectly integrates
with the main structure. It uses the principles of self-replicating geometry and a
symmetry of architectural elements.

Its central dome is fifty-eight feet in diameter and rises to a height of 213 feet. It is
flanked by four subsidiary domed chambers. The four graceful, slender minarets are
162.5 feet each. The central domed chamber and four adjoining chambers include
many walls and panels of Islamic decoration.

Taj Mahal is built entirely of white marble. Its stunning architectural beauty is beyond
adequate description, particularly at dawn and sunset. The Taj seems to glow in the light
of the full moon. On a foggy morning, the visitors experience the Taj as if suspended
when viewed from across the Jamuna river.

Panda

Have you ever wathc the cartoon movie "Kung fu Panda"? But the Panda that would be
described below is not the Panda who can do Kung fu like in that movie. Pada is the
icon of the Chinese country becasue its unik. Here are the desciption about Panda.

Giant pandas are bear-like in shape with striking black and white markings. The "Giant"
Pandas are hardly "Giants". It would take about forty (40) giant pandas to weigh as
much as one elephant. Adult giant pandas have a length of 160 to 180 centimeters (5
1/4 to 6 feet). The weight of an adult male giant panda is normally between 80 and 125
kilograms (176 and 276 pounds) with males typically weighing about 10% to 20% more
than females -- about the same size as theAmerican black bear. However, unlike the
black bear, giant pandas do not hibernate and cannot walk on their hind legs.Giant
panda bears have a massive head, heavy body, short tail (approximately 5 inches),
rounded ears and plantigrade feet (i.e., both heel and toe make contact with the ground
when walking in a manner similar to humans). The throat of the giant panda has an
esophagus with a tough, horny lining to protect the bear from injury by bamboo
splinters. The stomach is similarly protected with its thick muscular wall linings.Giant
pandas have forepaws which are extremely flexible. They have an enlarged wrist bone
(the radial sesamoid) that works in the manner of an opposable thumb. This highly
functional thumb allows the panda to manipulate bamboo stems and leaves, with
dexterity and precision. The hind feet of the giant panda lacks the heel pad found in the
other seven bear species.

The basic fur color of the giant panda is white with black eye patches, ears, legs, feet,
chest, and shoulders. White areas are different shades of white from pure white to
orangish or a light brown. Within its natural environment (the deep forest and, at upper
elevations, snow androck), its mottled coloringprovides camouflage. There is also
speculation that its striking color pattern may be a clear message to other pandas to
stay away since the giant panda is an extremely solitary animal.The fur of the giant
panda is thick and coarse. It consists of a coarse outer layer and a very dense, wooly-
like underfur. To the touch, the fur feels oily. This oily protective coating helps protects
pandas from the cool and damp climate in which the bear lives.

Giant pandas generally move in a slow, determined manner. When startled, they will
move at a slow trot to escape danger. Giant pandas, with their sharp claws, are capable
of climbing trees very easily. Giant panda cubs are born weighing 3 to 5 ounces or
about 4-5 grams each (1/900th of the mother's weight) The cubs are born blind and
hairless. At about 10 days the skin where the black hair will eventually grow turns gray.

4. The White Rhinoceros (Rhino)

The rhinoceros is a large, primitive looking mammal that in fact dates from the Miocene
era millions of years ago. In recent decades rhinos have been relentlessly hunted to the
point of near extinction. Since 1970 the world rhino population has declined by 90
percent, with five species remaining in the world today, all of which are endangered.

The white or square-lipped rhino is one of two rhino species in Africa. It in turn occurs as
two subspecies, the southern and the northern. The southern dwindled almost to
extinction in the early 20th century, but was protected on farms and reserves, enabling it
to increase enough to be reintroduced. The northern white rhino has recovered in
Democratic Republic of Congo from about 15 in 1984 to about 30 in the late 1990s. This
population has been threatened by political conflict and instability.

There are two kinds of rhino who live in Africa, first is Black Rhinoceros ( Diceros
bicornis) and second is White Rhinoceros (Ceratotherium simum). The white rhino's
name derives from the Dutch "weit," meaning wide, a reference to its wide, square
muzzle adapted for grazing. The white rhino, which is actually grey, has a pronounced
hump on the neck and a long face. While the black, or hooked-lipped rhino, along with
all other rhino species, is an odd-toed ungulate (three toes on each foot). It has a thick,
hairless, grey hide. Both the black and white rhino have two horns, the longer of which
sits at the front of the nose.

Rhino includes the bigest land mamals who live in africa besides elephant and other
mamals. Rhino can live up to 35 to 40 years. The size of the rhinoceros stands about 60
inches at the shoulder. And the weight of Black Rhino is 1 to 1 tons, while White Rhino
is over 2 tons.

Diet description of The black rhino is a browser, with a triangular-shaped upper lip
ending in a mobile grasping point. It eats a large variety of vegetation, including leaves,
buds and shoots of plants, bushes and trees. While the white rhino is a grazer feeding
on grasses.

Rhinos live in home ranges that sometimes overlap with each other. Feeding grounds,
water holes and wallows may be shared. The black rhino is usually solitary. The white
rhino tends to be much more gregarious. Rhinos are also rather ill-tempered and have
become more so in areas where they have been constantly disturbed. While their
eyesight is poor, which is why they will often charge without apparent reason, their
sense of smell and hearing are very good.

They have an extended "vocabulary" of growls, grunts, squeaks, snorts and bellows.
When attacking, the rhino lowers its head, snorts, breaks into a gallop reaching speeds
of 30 miles an hour, and gores or strikes powerful blows with its horns. Still, for all its
bulk, the rhino is very agile and can quickly turn in a small space.

The rhino has a symbiotic relationship with oxpeckers, also called tick birds. In Swahili
the tick bird is named "askari wa kifaru," meaning "the rhino's guard." The bird eats ticks
it finds on the rhino and noisily warns of danger. Although the birds also eat blood from
sores on the rhino's skin and thus obstruct healing, they are still tolerated.

RECOUNT

My experience met with taufik hidayat

Orientation:
Last sunday, there was Thomas cup badminton championship between
Indonesa and China. It was held on Istora Gelora Bung Karno. I went to
Istora Gelora Bung Karno with my Brother, Andi.
Events:
Before entering Istora Gelora Bung Karno, we looked the bus that took
Indonesian badminton team players. I saw taufik Hidayat, Muhammad
Ahsan, Hendra Setiawan, Hayom Rumbaka, Angga Pratama, Rian Agung,
Simon Santoso, Sony Dwi Kuncoro and the other Indonesian badminton
players in that bus. They were very handsome. Then, we followed that bus
to main-entrance. I found that Taufik Hidayat left from the bus. When we
wanted to get close to Taufik Hidayat, a security guard held me back. But, I
thought that security guard was familiar because He was my old friend when
I was senior high school, he was Andre. After that, he let me in, finally i
could meet Taufik Hidayat and got his signature.
Reorientation:
Then, I went back to my seat at the Istora stadium to support Indonesian
team. The supporter was very crowded. They shouted IN-DO-NE-SI-A
during the match.

Study Tour To Bogor and Bandung


I went to bogor with my teachers and my friends. It was a study tour
actually. Study tour was held when I was junior high school. That was my
first time I went to Puncak, Bogor. My teacher, my class friends, and I were
in the same bus. We left our school at 10 p.m. trip to Puncak from Cirebon
was about 7 hous.After 7 hours on the way, finally we arrived in Bogor. It
was about 5.00 Am. We stopped in a mosque to pray first. Some of my
friends took a bath in the mosque. But, I just brushed my teeth and washed
my face because there was was so cold. It made me lazy to touch the
water.After that, we went to a restaurant to have a breakfast. I was so
hungry. Then, we went to Taman safari Bogor. We saw animal collection
there. The animal collection was very complete. In taman safari, every
Sunday there was an animal circus and fortunately we visited Taman safari
on Sunday. So, we could watch the animal circus there. The animal circus
was very funny and made us entertained. After watched the animal circus
we went back to the bus and we we went to the villa to take a rest. In villa I
and my friends swam together. In the next day, we left bogor to visit
Bandung. The journey from Bogor to Bandung was abut 3 hours. Actually, it
was a funny journey because I spent all of my time with my friends, like
playing games, laughing, and kidding. But I felt that all of my tiredness gone
all of sudden when we arrived at bandung. In Bandung, we visited
Cihampelas. Cihampelas was a very busy street. There were so many factory
outlet there. We used that moment to buy some clothes and souvenirs
there. After From Cihampelas. We went home to our city. Study tour made
me very tired, but I was very happy because I could spend many time with
my friends.

Holiday In Malaysia
Last holiday, My family was on vacation. we went to Malaysia. We used
travel agent to manage our holiday . We had booked two days tour in
Malaysia. We went malaysia by plane. The travel agent had booked ticket for
us. The flight was only one hour from Jakarta. On the plane the cabin crews
were very friendly and they were very handsome and beautiful. They gave
us some directions before the flight. Our plane, garuda Indonesia had very
complete fasilities to accompany passanger during the journey, such as
movies player, music player, newspaper, magazine, etc. We had a very
pleasant flight. On arrival at Kuala Lumpur, we had to go to Customs and
Immigration. The officers were pleasant. They checked the document
carefully but their manners were very polite. After that, the travel agent
brought us to Petronas Tower and took some photos there.In the afternoon,
we went to hotel to take a rest. The hotel was a well-known five-star hotel.
The room had perfect view of city. On the third floor, there was a restaurant
serving American, african, Asian European food. They had variety of food.In
the next day, we went to Sepang circuit to watch MotoGp race. I wanted to
watch directly my idol Valentino Rossi and took photos with him. During the
race, I was surprised because that was my first time I saw motorcycles ran
fast up to 300 km/hour in front of my eyes. In the ending of the race, Rossi
was the first rider who touched the finish line. I was so happy because he
won.The two days in Malaysia went by fast. At the end of the second day,
we were quite tired but we felt very happy.

Text 1

On Wednesday, my students and I went to Yogyakarta. We stayed at Dirgahayu Hotel which is


not far from Malioboro.

On Thursday, we visited the temples in Prambanan. There are three big temples, the Brahmana,
Syiwa and Wisnu temples. They are really amazing. We visited only Brahmana and Syiwa
temples, because Wisnu temple is being renovated.

On Friday morning we went to Yogya Kraton. We spent about two hours there. We were lucky
because we were led by a smart and friendly guide. Then we continued our journey to
Borobudur. We arrived there at four p.m. At 5 p.m. we heard the announcement that Borobudur
gate would be closed.

In the evening we left for Jakarta by wisata bus.


Baca juga: Contoh Explanation Text About Tsunami dan Artinya

1.The text above mainly discusses about..


a. the writers trip to Yogyakarta
b. the writers first visit to Prambanan
c. the writers impression about the guide
d. the writers experience at Yogya Kraton
e. the writers impression about Borobudur

2. The text is written in the form of a/an


a. recount
b. narrative
c. report
d. anecdote
e. spoof

3. The purpose of the text is to.


a. tell past events
b. entertain readers
c. describe the smugglers
d. report an event to the police
e. inform readers about events of the day

4. What are the big temples in Prambanan?


a. angkor wat, syiwa, and sudra temples
b. paria, brahmana, and temples
c. brahmana, syiwa, and wisnu temples
d. wisnu, syiwa, and borobudur temples
e. borobudur, syiwa, and brahmana temples

5. When did they go home?


a. On Saturday morning
b. On Friday evening
c. On Thursday evening
d. On Friday afternoon
e. On Saturday evening

Baca juga: 3 Contoh Diary Bahasa Inggris Tentang Cinta dan Kehidupan Sehari Hari

6. Why did they only visit Brahmana and Syiwa temples?


a. because there was no wisnu temple
b. because wisnu temple was amazing
c. because wisnu temple was too small
d. because wisnu temple was being repaired
e. because wisnu temple was being destroyed

Text 2

The police thought that two burglars started the robbery at 151 Pattimura street on Sunday
afternoon. The burglars broke into the students room while they were going to a football game.
They never thought that while they were away, burglars would break into their boarding house.

7. The communicative purpose of this text is


a. to retell events for the purpose of informing
b. to present perspective points about an issue
c. to describe the way they are
d. to acknowledge readers about informative events
e. to share an amusing incident

Baca juga: Contoh Teks Bahasa Inggris Tentang Kesehatan Tubuh

8. The text is in form of a/an


a. description
b. report
c. anecdote
d. recount
e. news item

9. Where did the robbery take place?


a. at 151 Pattimura street
b. at 151 Gajahmada street
c. at 161 Pattimura street
d. at 212 Sisingamangaraja street
e. at 161 Sisingamangaraja street

10. When did the robbery happen?


a. Sunday morning
b. Sunday afternoon
c. Saturday morning
d. Saturday afternoon
e. Monday evening

11. The lexico grammatical features are mostly written in..


a. passive voice
b. direct speech
c. reported speech
d. simple past tense
e. simple present tense

Kunci Jawaban

1. A
2. A
3. A
4. C
5. B
6. D
7. A
8. B
9. D
10. B
11. B

Related Interests