Secretele unui milionar pe internet

Interviu cu Corey Rudl –
Secretele unui „milionar online”

Descoperă secretele unui milionar în acest interviu exclusiv cu maestrul marketingului
online Corey Rudl. Corey este autorul celui mai vândut curs din lume, „The Insider
Secrets to Marketing Your Business on the internet”.

Secretele unui milionar in dolari pe internet – liderulmeu.bhn.ro 1

Corey. Acele reviste mi-au mâncat aproape toŃi banii. şi îŃi mulŃumesc foarte mult pentru că ai acceptat să dai acest interviu.6 milioane de dolari anul trecut. Secretele unui milionar in dolari pe internet – liderulmeu.ro 2 . Acest lucru duce la o întrebare bună: De ce cursul „Insider Secrets to Marketing Your Business on the Internet” are un succes aşa de mare? Succesul se datorează unui singur motiv şi anume: noi punem în practică ceea ce-i învăŃăm pe alŃii.. Acesta este motivul succesului nostru! De exemplu. Corey dezvăluie cum şi-a dezvoltat afacerea de la o persoana care lucra într-un subsol la 4 afaceri ce atrag 1. însă am adunat toate economiile pe care le aveam şi am reuşit să lansez primul meu site. Prima mea „îndrăzneală” a fost în 1994. Şi în aceştia nu sunt incluse zecile de milioane de dolari generate de clienŃii ajutaŃi de noi.000 de afiliaŃi şi peste 1. nu vreau sa vă plictisesc. Desigur. Avem peste 70. Salut Corey.În următorul interviu.6 milioane dolari pe an. am urmat sfatul unui prieten şi m-am decis să încerc să vând cartea pe internet. atunci nu vei plăti nimic. Am generat 7. Cum spuneam. adică în profit. După ce am cheltuit o grămadă de bani pe anunŃuri în diverse reviste de specialitate.. Un alt motiv al succesului nostru masiv este că noi ne asumăm toate riscurile. doar din afacerile online.8 milioane de vizitatoi unici pe lună. Scrisesem o carte numita „Car Secrets Revealed” şi am încercat să o vând offline. noi îŃi vom înapoia banii. Chiar şi dacă nu îŃi place cum este printat pe hârtie.marketingtips. eu sunt Preşedintele companiei „The Internet Marketing Center”. Cred că cea mai bună cale de a începe este să ne povesteşti câte ceva despre tine şi compania ta.. pe care o puteŃi găsi online la adresa www. aşa că o să fac un mic rezumat. ne poŃi povesti puŃin despre tine? Cum ai început afacerile online? Ei bine. GaranŃia noastră este simplă – dacă nu faci bani din ceea ce ai învăŃat în cursul nostru.bhn. Dacă el nu poate fi bogat. Noi suntem specializaŃi în a-i învăŃa pe oameni cum pot aduce tone de trafic pe site-urile lor şi cum pot converti acest trafic în vânzari.com .. cum te va ajuta pe tine? Deci cheia către succesul tău este acea că aplici ceea ce predai? Exact. noi aplicăm toate metodele pe care le predăm clienŃilor noştrii. tu ai angaja un broker sărac să investească pentru tine la bursă? BineînŃeles că nu. Îl poŃi înapoia când vrei şi pentru orice motiv. Corey dezvăluie exact cum a procedat el.8 milioane vizitatori pe lună si generează vânzări de 7. Ei bine.

. am învăŃat cum sa utilizez programele FTP. listelor de discuŃii.ro 3 . Şi pot spune că 95 din 100 de idei eşuau.. Construieşte şi vinde numai produse care pot rezolva problemele oamenilor. însă le voi prezenta doar pe cele „principale”. De ce crezi tu că majoritatea celor ce încearcă să-şi construiască un venit online eşuează? Waw. funcŃionau la superlativ! În mai puŃin de 18 luni am avut cea mai vândută carte online despre maşini. vei avea garantat o afacere de succes. şi câteva chestii de genul acesta.Am făcut totul de unul singur – am construit site-ul în HTML 1. Secretele unui milionar in dolari pe internet – liderulmeu. Cât de mari sunt ei? Ce fac bine şi ce fac greşit? ÎnvaŃă de la oameni care aplică ceea ce învaŃă – caută oameni care ŞTI că au succes pe internet şi urmează-le traseul pe care aceştia l-au parcurs. cum ar fi grădinăritul. Inveseşte timp în a te educa şi află tot ce funcŃionează. forum-urilor. după care află care sunt problemele lor comune. Sunt aşa de mulŃi „escroci” care scriu cărŃi despre succesul afacerilor online. creşterea prepeliŃelor. Totul era nou şi captivant! Stăteam 18 de ore pe zi lipit de calculator testând tot felul de idei „nebune” şi încercam să văd care funcŃionează. încearca să găseşti o nişă căreia să-i vinzi.bhn.0. etc. Dacă te întrebi „Care ar fi un produs bun să-l vând pe internet?” ai face această greşeală chiar acum! Mai întâi trebuie să te decizi asupra pieŃei pe care vei vinde. Toate acestea se întâmplau când a apărut Netscape 1. Aceasta este probabil cea mai mare greşeală. Construiesc produsul după care caută piaŃa de desfacere. etc. Studiază şi restudiază piaŃa. studiază şi iar aplică.. Trebuie să te asiguri că ai o audienŃă „nelipsită”. Pe internet este foarte uşor să găseşti oameni interesaŃi într-un anumit domeniu. Dacă poŃi construi un produs care să rezolve măcar o parte din aceste probleme. aplică. Nu vă gândiŃi că faceŃi un site şi traficul va apărea din senin.. o întrebare grea! Sunt aşa de multe motive.. ce sugestii ai avea pentru cineva interesat de începerea unei afaceri pe internet? Studiază. Nu încerca să reinventezi roata şi nu-i asculta pe cei ce nu pot dovedi că au făcut ceea ce încerci tu să faci. am construit şi un banner. grupurilor de ştiri (newsgroups). Acest lucru se datorează web site-urilor. Este extrem de uşor – exact aşa sunt construite toate afacerile mele. Un alt lucru de urmărit este competiŃia.0 şi pe atunci nu existau lucruri de genul „securitate în timp real a tranzacŃiilor online”. cultivarea de ciuperci. Nu merge aşa. Găseşte pe cineva care şti ca are succes şi foloseşte-l ca pe un mentor – asta am făcut şi eu. însă celelalte 5. şi este #1 şi acum! Deci. dar n-au o afacere profitabilă nici măcar pentru ei.

Uni oameni se aşteaptă ca afacerea lor să aibă succes imediat şi visurile lor să se împlinească peste noapte. noi produse în fiecare lună! Majoritatea eşuează. Deci închide televizorul. nu te mai duce cine ştiu unde după programul de la serviciu.. nu mai găsi cine ştie ce scuze şi apucă-te serios de muncă! Vei avea o grămadă de timp pentru toate celelalte când o să înceapă să vină banii. si noi ne aşteptăm la aşa ceva. o numim testare. vei putea creşte cu 700% mai repede decât orice afacere offline. Gândeşte-te puŃin la aceasta: daca sunt doar 30 de oameni ce se înscriu la newsletter-ul tău zilnic. Nu vă pot spune câŃi oameni cu idei şi planuri extraordinare am cunoscut. la ce trebuie să se aştepte oamenii când vor începe o afacere pe internet? Nu vă descuraja-Ńi dacă rezultatele nu apar imediat. care ar fi acel lucru? Secretele unui milionar in dolari pe internet – liderulmeu. Să fim drepŃi. Asta înseamnă că vei avea o bază de date de peste 10. Daca faci lucrurile cum trebuie. Dacă nu o faci te vei răni pe tine însuŃi. Aceasta este o altă barieră psihologică. De obicei aceasta nu se va-ntâmpla. Al doilea mare obstacol psihologic este frica de nereuşită. Singura diferenŃă este aceea că pe internet poŃi automatiza afacerea. Şi nu o numim eşuare. ai creat un „activ” ce valorează $50.. noi strategi.. Dacă nu greşeşti. noi preŃuri. Dar când încep să se „învârtă”. nu înveŃi. „eşuăm” în fiecare zi. Niciodată să nu te temi de nereuşită! Firar să fie.ro 4 .000 de oameni interesaŃi de produsele tale. Cheia este să „eşuezi” puŃin. însă doar câŃiva au făcut ceea ce susŃineau că vor face. ToŃi suntem buni în a justifica scuze pentru noi înşine. Dacă ai spune cuiva un singur lucru despre cum să aibă succes în afacerile online. deoarece Internetul se mişcă de şapte ori mai repede decât mediul offline..000.Care sunt cele mai mari obstacole psihologice pentru antreprenorii online? Cel mai mare obstacol este cu siguranŃă amânarea.000 subscriberi într-un an. Testăm noi idei. elimini ideile nefolositoare şi te apropii tot mai mult de ideile care funcŃionează. De fapt.bhn. Şi eu am găsit diverse scuze de câteva ori! Însă nu există nici o scuză pentru a nu-Ńi urma visele. şi vei putea face multe lucruri mult mai REPEDE decât într-o afacere offline. Deci dacă aduci măcar 30 de oameni noi pe zi. Vorbind despre rezultate. De obicei afacerile online încep încet – la asta ar fi bine să te aştepŃi. se vor „învârte” FOARTE repede! Şi va trebui să fi pregătit. biletul către succes este să „eşuezi” regulat! De fiecare dată când eşuezi. ar veni peste 10. O afacere online este la fel ca orice afacere – va funcŃiona.

aş vrea să te întreb despre motoarele de căutare. testează şi iar testează. însă doar dacă nişa ta de piaŃă caută informaŃii despre ceea ce vinzi tu pe motoarele de căutare. şi poŃi schimba chiar produsul dacă acesta nu se vinde foarte bine. Care este cel mai important lucru pe care trebuie să-l facă cineva care începe o afacere pe internet? Testează. dacă vrei ca site-ul tău să apară mereu când cineva caută cuvintele „gift basket”. Motoarele de căutare „Pay-per-click” par o fi un loc excelent pentru testarea produselor. Asigură-te că ai mai multe surse de trafic pentru site-ul tău.ro 5 . nişte parteneriate cu oameni care lucrează în acelaşi domeniu cu al tău. diferite tipuri de publicitate. poŃi testa diferite titluri. site-ul.. Dacă Secretele unui milionar in dolari pe internet – liderulmeu.61 per click pentru „Valentin gift basket”. Succesul cu ajutorul motoarelor de cautare „pay-per-click” Ńine doar matematică. atunci sunt o investiŃie profitabilă. Aceste motoare de căutare „Pay-per-click” sunt ideale pentru a-Ńi testa oferta. Întotdeauna să testezi tot. motoarele de căutare sunt o metodă foarte costisitoare de a aduce trafic pe site-ul tău.Este destul de uşor! ÎnvaŃă cum să aduci trafic de calitate pe site-ul tău. paragrafe. va trebui să plăteşti până la $2. O dată ce ai trafic. fără să cheltuieşti sume mari si restul va veni de la sine. mulŃi începători plătesc prea mult. Din păcate. Este prea mult! Însă poŃi plăti $0.bhn. Cât de importante sunt acestea pentru startul unei afaceri? Atunci când începi o afacere pe internet. Nu are sens să cheltuieşti toŃi banii pe o campanie de promovare uriaşă când nu şti dacă site-ul tău poate vinde. Dar o bună campanie de promovare.65 per click. şi niciodată nu calculează cât de mult îşi permit să cheltuiască. Testează-Ńi oferta. adesea pierzând o mulŃime de bani. un program de afiliere. dacă una nu mai funcŃionează să nu fi nevoit să abandonezi afacere. poŃi schimba designul site-ului. Cheia este să testezi câte puŃin. Sunt şocat când văd aşa de mulŃi oameni care nu ştiu să urmărească „rata de conversie” a site-ului lor – câte vânzări au la suta de vizitatori.36 per click când sunt căutate cuvintele „discount gift basket” sau $0. Şi de asemeni trebuie să fi capabil să urmăreşti ceea ce se întâmplă pe site-ul tău. chiar şi produsul să vezi dacă se vinde. preŃul produsului. Ce ar trebui să ştie oameni despre strategia pay-per-click ? Motoarele de căutare „Pay-per-click” sunt o metodă foarte bună de a aduce trafic pe site- ul tău. Pentru a nu cheltui foarte mulŃi bani cu motoarele de căutare „pay per click” foloseşte-te de acest mic truc: de exemplu. Corey. Dacă traficul pe care Ńi-l aduc acestea îŃi aduce mai mulŃi bani decât cheltuieşti.. îŃi vor îmbunătăŃi din ce în ce mai mult poziŃia în motoarele de căutare – garantat.

ai testat probabil sute de strategi diferite.bhn. m-am decis să încerc câteva metode. fă câteva greşeli – odată ce ai început. programele de afiliere şi listele de utilizatori. Intri pe internet pentru a vedea ce filme sunt la cinematograful din orasul tău. cum vei putea pune în aplicare diferite lucruri să vezi dacă îŃi îmbunătăŃesc vânzările. incepe-o! Aplică. îl poŃi folosi petru a te educa în orice domeniu. Da. nu te vei mai uita în spate! Secretele unui milionar in dolari pe internet – liderulmeu. sună excelent!”.nu şti aceasta.ro 6 . Să spunem că site-ul tău are 500 de vizitatori pe zi şi vinzi în jur de 5 produse pe zi. care sunt cele mai puternice două metode de a promova şi a vinde pe internet? Răspunsul este foarte simplu. dar trebuie să aplici nu să rămâi la stadiul de teorie! Dacă vrei să începi o afacere pe internet. Dacă vrei să şti cum este vremea. foloseşti internetul pentru a plăti facturi. Hai să-Ńi spun un secret: Când promovam online prima mea carte „Car Secrets Revealed”.. te poŃi aştepta să ai o vânzare). la fiecare sută de vizitatori. Aporape toată lumea foloseşte email-ul acum. după ceva timp m-am decis să promovez cartea tuturor celor ce doreau să cumpere o maşină. testează. Unde crezi că ne va duce internetul pe viitor? Cât de important va deveni internetul pentru afacerile în care vor fi impicaŃi şi copii noştri? Realitatea este că Internetul devine o parte din viaŃa noastră din ce în ce mai importantă pe zi ce trece. Câteva cuvinte de încheiere? ReŃine faptul că singurul lucru carte te opreşte să faci bani mai mulŃi eşti TU! Poate că ai citit acest interviu şi ai spus „Oau. (Cu alte cuvinte. „Rata de conversie” a site-ului tău este de o vânzare la suta de vizitatori. deci nu celor ce aveau una. te uiŃi pe internet.. Prima a fost aceea de a promova cartea tuturor celor ce aveau o maşină. PoŃi da un exemplu? BineînŃeles. Descoperirea acestui lucru (promovarea unei categorii restrânse de public) mi-a schimbat viaŃa! Vânzările noastre au crescut cu 400% peste noapte! Bazându-te pe experienŃa ta. Ei bine.

pentru început. ne poŃi spune câte ceva despre site-ul tău şi despre ce promovează acesta? Secretele unui milionar in dolari pe internet – liderulmeu.ro 7 .000 (două sute de mii de dolari) anul trecut Interviu cu Jermaine Griggs – Secretele unui „milionar online” Jermaine la 19 ani a construit un site care ia adus $200.bhn. Secretele unui site ce a generat $200.000 Hai să vedem cum a procedat Jermain! ÎNTREBARE: Jermaine.

HearandPlay. Aşa că am creat nişte manuale pentru „elevii” mei. la vârsta de 15 ani. Deci am luat ceea ce îmi trebuia si am făcut fluturaşi pe care i-am răspândit prin diverse locuri publice. După aceea. şi cum ai progresat? Jermaine: Am intrat prima dată pe internet când aveam 15 ani.Jermaine: Cum să nu. Într-o zi un părinte al unui elev mi-a spus: „Ar trebui să vinzi aceste manuale şi la alŃii”. După aceea m-am gândit: „Dacă aş construi un web site pe care să vând aceste manuale?” Aşa a luat naştere HearandPlay. am combinat cele cinci cărŃi într-una de 300 de pagini (în martie 2002).66 pe lună.com ÎNTREBARE: Cum a funcŃionat acest site după ce l-ai lansat? Jermaine: Ei bine. vroiam să încerc ceva nou. Acesta era un cec venit din munca depusă pe 3 luni. ÎNTREBARE: Ne poŃi spune despre începutul tău pe internet? Care a fost primul tău web site. aceasta a avut un succes imens şi mi-a adus până acum peste $200. Am fost extrem de fericit. Însă nimeni nu m-a sunat. Mi-a luat câteva săptămâni să îl construiesc – dar nu mi-a adus bani decât dintr-un program care îmi plătea $0. După această experienŃă. Site-ul conŃine peste 60 de lecŃii gratuite şi şase newslettere adresate atât începătorilor cât şi avansaŃilor. Am devenit afiliatul la peste 1000 de comercianŃi online şi am avut propriul meu mall online. am primit primul meu cec de $800 (doar din click-uri plătite). oricum... am vândut primul meu set de cinci cărŃi în Noiembrie 2000.ro 8 .com este un site specializat în ai învăŃa pe oameni cum să cânte la pian. Am învăŃat să cânt la pian la vârsta de 9 ani şi mi-a fost propus să învăŃ şi câŃiva copii din vecini să cânte.50 per click! Spre surprinderea mea.bhn..000 ÎNTREBARE: Ne poŃi spune câte ceva despre tine? Care a fost viaŃa ta înainte de a începe afacerile online? Secretele unui milionar in dolari pe internet – liderulmeu. Acesta chiar că nu-mi trecuse prin minte. nu mă puteam îmbogăŃi câştigând $266.

apoi triplat.500 se înscriu la newsletter-ul nostru. ÎNTREBARE: Cât timp şi câŃi bani ai cheltuit pentru a-Ńi lansa site-ul? Jermaine: Am cheltuit $70. însă auzeam o voce imaginară care îmi spunea să stau treaz şi să lucrez. doar o grămadă de timp. ce vroiau cumpărătorii. Cel mai mult trafic îl avem din motoarele de căutare şi programele pay-per-click. Am spus din fericire deoarece dacă n- aş fi fost mai sărac. ÎNTREBARE: Cât trafic aduci pe site-ul tău lunar? Şi de unde vine cel mai mult trafic? Jermaine: Am aproximativ 30. m-am născut într-o familie mai săracă.bhn. Din aceştia în fiecare lună 3. ce trebuia să fac şi ce nu.Jermaine: Din fericire. Deci până la urmă am dovedit că se poate începe o afacere stând acasă. Bunica mă implora în fiecare seară să mă culc. Când am împlinit 15 ani. însă mama ne ducea în fiecare săptămână la biserică. După luna martie a anului 2002 am început să fac $5000 pe lună. şi aproape 15. ÎNTREBARE: Şi câŃi bani îŃi aduce site-ul tău astăzi? Jermaine: Am făcut $60 în prima lună (Noiembrie 2000). Aceasta se întâmpla când construiam primul meu site. Mama ne-a crescut de una singură pe mine şi pe sora mea încă din copilărie. de ce aveau nevoie aceştia. După această investiŃie iniŃială.ro 9 . cum să promovez. după aceea venitul s-a dublat. am plecat să locuiesc cu bunica deoarece avea nevoie de cineva care să o ajute.000 dintre ei sunt vizitatori noi. cu un buget mic şi cu informaŃiile potrivite.000 – 40. n-aş fi avut un motiv pentru a munci aşa de mult pentru succesul meu. Momentan avem o listă de 23. Am crescut într-un cartier rău-famat unde o puteam lua uşor pe o cale greşită.000 până la 3. Totul a început de la biroul meu micuŃ dintr-un colŃ al sufrageriei.000 vizitatori per lună.000 de pianişti. Secretele unui milionar in dolari pe internet – liderulmeu. ÎnvăŃam într-una cum sa fac bani. nu am mai cheltuit nimic pentru a începe afacerea.

Curând am aflat că toate site-urile care fac bani mulŃi au un lucru în comun: Toate au popup-uri.ro 10 . deoarece dacă ai un produs bun fără un plan bun de promovare nu vei vinde mai nimic! Secretele unui milionar in dolari pe internet – liderulmeu.. şi curând vânzările au crescut extraordinar! De ce? Deoarece vizitatorii au văzut că noi suntem o companie capabilă şi dornică să-i ajutăm. Dar curând am realizat că „misiunea” mea era să-i ajut pe muzicieni să-şi astupe golurile.. Nu popup-uri obişnuite. am adăugat la site-ul meu nişte chat rooms.. liste de discuŃii. ÎNTREBARE: PoŃi să ne povesteşti despre un moment în care Ńi-ai spus „Dacă aş fi ştiut mai devreme. Trebuia să găsesc o cale pentru a creşte acest număr.” Jermaine: La început. sau 120 de secunde după ce părăseşti site-ul. aveam cam 10 – 15 subscriberi pe zi. 30. ÎNTREBARE: Care este cea mai mare greşeală pe care ai făcut-o de când ai lansat site- ul? Jermaine: Hmm.bhn. ÎNTREBARE: Ce sfat ai avea pentru cei ce sunt interesaŃi să vândă pe internet? Jermaine: Ai nevoie de un produs bun! Şi de asemenea de un plan bun de marketing. aşa că am studiat cum alte site-uri îşi măresc listele de utilizatori aşa de repede. mă concentram asupra vânzărilor... Cea mai mare greşeală a fost atunci când am pus câteva bannere pe site-ul meu deoarece am crezut că arată mai bine aşa. etc. ci unele sofisticate.ÎNTREBARE: Ce strategie foloseşti pentru a atrage aşa de mulŃi subscriberi la newsletter- ul tău? Jermaine: La început. Unele popup-uri se deschid la 10. Acum am înŃeles că aceasta este una din cele mai mari greşeli pe care un webmaster o poate face (mai ales dacă pui bannere care trimit către site-uri ce nu au nimic în comun cu informaŃiile oferite de site-ul tău). După ce am realizat aceasta.

Ajută oamenii. nu le vinde oamenilor: După ce Jermaine a realizat că vizitatorii lui caută informaŃii şi nu sunt neaapărat pregătiŃi să cumpere. Secretele unui milionar in dolari pe internet – liderulmeu. şi urmez o facultate fără să mă tem de tot ce Ńine de partea financiară. după ce aŃi găsit nişa de piaŃă potrivită să construiŃi mai întâi produsul şi „pagina de vânzare”. el s-a concentrat asupra credibilităŃii din partea acestora şi le-a oferit tone de cursuri gratuite dar în acelaşi timp valoroase. Asta la ajutat foarte multe în vânzările lui viitoare.Vă sugerez. Sunt capabil să locuiesc singur. testaŃi-le – şi niciodată să nu abandonaŃi testarea unei noi idei sau a unui nou produs. mi-am îmbunătăŃit studioul audio.bhn.com viaŃa? Jermaine: Site-ul m-a ajutat să devin independent financiar de părinŃii mei încă de la o vârstă la care majoritatea locuiesc cu părinŃi şi sunt dependenŃi de aceştia. cum Ńi-a influenŃat HearandPlay.ro 11 . ÎNTREBARE: Ar mai fi o întrebare.