 Programari online

:
 0744315133
 0724554580
 spbioxim@gmail.com

 Acasa
 Medicina Muncii
 Oftalmologie
 Tratamente oftalmologice
 Programari online
 Contact

deoarece se distruge nervul optic. chiar pana la cecitate. in special. care apare pe retina. Din pacate. In mod normal. Imaginea vizuala. se transmite prin intermediul acestor celule si apoi pe calea nervului optic se transmite la creier. glaucomul este o afectiune destul de raspandita.Tratarea Glaucomului  Home  Tratamente Oftalmologice  Tratarea Glaucomului Glaucomul este o boala oculara grava. In cazul glaucomului are loc afectarea nervului optic. care se manifesta prin cresterea presiunii intraoculare. Cedand substantele nutritive si oxigenul. Datorita metodelor moderne de tratament. care frecvent conduce la orbire incurabila. stiinta cunoaste doar o singura cale de prevenire a orbirii ca o consecinta a glaucomului: diagnosticul oportun si tratamentul corect. care apare pe retina. De aceasta boala sufera. Lichidul intraocular spala si hraneste cristalinul. Datorita metodelor moderne de tratament. Defectarea sau deteriorarea cel putin a unui inel in acest lant conduce la afectarea vederii. pe care le refracta. afectarea nervului optic si diminuarea vederii. oftalmologia cunoaste doar o singura cale de prevenire a cecitatii. majoritatea pacientilor reusesc sa-si pastreze vederea si sa se bucure de perceptia lumii inconjuratoare. ochiul nostru este comparat cu un aparat de fotografiat. ca prin conductori. Acesta este transparent. cauzate de glaucom: diagnosticul oportun si tratamentul corect. Rolul peliculei fotosensibile il indeplineste retina ochiului. nu se mai transmite la creier. Insa glaucomul ii poate afecta si pe tineri (glaucomul juvenil) si chiar pe nou-nascuti (glaucomul congenital). Acest fapt conduce la ruperea legaturii dintre globul ocular si creier: imaginea. In acest caz. in interiorul ochiului permanent se produce un lichid intraocular special. Rolul obiectivului il indeplinesc corneea si cristalinul: acestea permit patrunderea razelor. majoritatea bolnavilor reusesc sa-si pastreze vederea si bucuria perceptiei lumii inconjuratoare. Ce este glaucomul? Glaucomul este o afectiune cronica a ochilor. retina si corpul vitros. in care se afla celulele fotosensibile. persoanele cu o varsta de peste 40 de ani. bogat in substante nutritive si oxigen. In ziua de astazi. Cecitatea provocata de glaucom are un caracter ireversibil. In prezent. Cauzele aparitiei glaucomului Nu rareori. lichidul . este deja imposibil a ii reda vederea persoanei care a orbit.

Calea principala de evacuare a lichidului intraocular este unghiul camerei anterioare (iridocornean) a ochiului. Lichidul intraocular se produce in interiorul ochiului. vasele. Echilibrul dintre cantitatea de lichid. spala globul ocular pe dinauntru si se scurge prin sistemul de drenaj in vasele venoase. insa in mediu oscileaza in limitele 16-25 mm ai coloanei de mercur (la efectuarea masurarii cu tonometrul Maklakov). Presiunea ridicata in interiorul ochiului comprima si vasele oftalmice. ceea ce conduce la afectarea fibrelor nervoase Un rol important in aparitia glaucomului il joaca factorul ereditar. la locul iesirii nervului optic. Acest segment slab se curbeaza spre exterior. este cea subtire. Cantitatea de sange. ceea ce conduce la strangularea (comprimarea) fibrelor nervoase. Dumneavoastra trebuie sa fiti deosebit de prudent si sa consultati in mod regulat un oftalmolog. mentine presiunea intraoculara (PI) la un nivel constant.intraocular preia de la acestea produsele de metabolism. Consultul oftalmologului si masurarea presiunii intraoculare cel putin 1 data pe an va permite depistarea la timp si tratarea eficienta a bolii. nu mai rar de o data pe an! Simptomele si formele glaucomului Pentru glaucom sunt caracteristice trei simptoame principale:  cresterea presiunii intraoculare. Daca rudele dumneavoastra au suferit de glaucom. care. in care nervul optic se afla in aceasta situatie o perioada indelungata de timp. care intra in ochi se micsoreaza. pe care le evacueaza din ochi. In afara de aceasta. Valorile normale ale presiunii intraoculare sunt individuale. unde se afla un sistem special de drenaj. . care alimenteaza nervul optic se incovoie si vascularizarea acestuia este afectata in mod esential. iar mai apoi survine distrugerea ireversibila a acestora) si vederea se inrautateste. Circulatia lichidului intraocular are loc lent: in decurs de 24 ore in interiorul ochiului se produce aproximativ 4 ml de lichid si tot atat lichid se scurge din acesta.  ingustarea campului vizual. care se produce in ochi si cantitatea de lichid. Lacrimile spala globul ocular pe dinafara. acesta se atrofiaza (mai intai este afectata activitatea vitala a fibrelor nervoase. creste presiunea intraoculara. care se scurge din ochi. Nu confundati lichidul intraocular cu lacrimile. Presiunea intraoculara inalta prea puternic actioneaza asupra membranei externe a ochiului. Presiunea intraoculara poate creste in doua cazuri importante:  lichidului intraocular se produce intr-o cantitate excesiva. prin care are loc vascularizarea retinei si nervului optic. in rezultatul modificarii acestuia In consecinta.  cand este afectata evacuarea lichidului intraocular prin sistemul de drenaj al ochiului. acestea sunt produse de glanda lacrimala si se scurg prin unghiul intern al ochiului in cavitatea nasului. In cazul. NU UITATI! Fiecare om are nevoie de consultul medicului oftalmolog.

Nu rareori. durere de cap. Vederea ochiului bolnav se diminueaza brusc. slabiciune generala. la copiii nou-nascuti se depisteaza PI (presiunea intraoculara) crescuta. care deja in mod nefast actioneaza asupra nervului optic. pe masura evolutiei bolii. fara a aminti de ochi. voma. atat de necesar in primele ore ale aparitiei accesului. cand nu se constata simptoame clare. aceasta forma de glaucom evolueaza pe neobservate si despre existenta acesteia. In acest caz. afectiune acuta a stomacului. se deregleaza evacuarea lichidului intraocular in rezultatul inchiderii sistemului de drenaj al ochiului de catre iris. Omul poate sa nu simta de loc cresterea moderata a presiunii intraoculare. Insa.  modificarile nervului optic. cat si vederea centrala. In acest caz. insa evacuarea lichidului intraocular este defectuoasa. deoarece bolnavul acuza dureri de cap. meningita.  senzatia de disconfort in ochi: senzatie de greutate si tensiune. cand unghiul camerei anterioare este deschis. greata. Aceasta forma de glaucom decurge frecvent sub forma de accese.  crampe nesemnificative in ochi. In cazul cresterii presiunii intraoculare. poate aparea senzatia de greata. totodata.  diminuarea capacitatii de a vedea in amurg. slabiciune generala. mai intai este afectata vederea periferica (se ingusteaza campul vizual). gripa.  prezenta “cercurilor iriene” la privirea unei surse de lumina (de exemplu: o lampa luminoasa). bolnavul poate ramane fara ajutorul. durere de dinti. In aceasta forma de glaucom. bolnavul pierde. in majoritatea cazurilor. Accesul acut al acestei forme de glaucom are simptoame caracteristice: cresterea considerabila a presiunii intraoculare (pana la 60-80 mm ai coloanei de mercur). in rezultatul dereglarilor in sistemele vasculare si de drenaj ale ochiului. Pentru depistarea la timp a glaucomului este important de stiut simptoamele acestuia si senzatiile subiective ale bolnavului Glaucomul cu unghi deschis – este cea mai raspandita forma a acestei afectiunii. iar vederea centrala o perioada oarecare de timp se mentine in limite normale. o durere puternica in regiunea ochilor. frecvent bolnavul afla intamplator. aparitia “plasei” inaintea ochilor. In cazul glaucomului cu unghi inchis. Accesul acut al glaucomului cu unghi inchis frecvent este confundat cu o migrena. iar in cazuri izolate pate fi remarcata cresterea dimensiunii globului . Aceasta este o varianta destul de periculoasa a bolii. conducand la pierderea vederii. atat vederea periferica.  dureri nesemnificative in jurul ochiului. Glaucomul poate fi si congenital. pot fi remarcate urmatoarele simptome:  incetosarea vederii. ochiul bolnav nu se deosebeste cu nimic de cel sanatos. cand vederea este deja semnificativ diminuata. Din pacate. Insa. in timpul accesului.

vasculare. Acest lucru se intalneste in diverse dereglari endocrine si necesita examinarea multilaterala a pacientului. Oftalmologii din cadrul Complexul Tehnico Stiintific Interramural “Microchirurgia ochiului” vor efectua toate investigatiile necesare cu ajutorul aparaturii moderne de inalta precizie. Rezultatele investigatiilor enumerate vor permite medicului sa va recomande tratamentul necesar. daca suferiti de glaucom si ce forma este. Glaucomul cu presiune intraoculara normala (joasa) apare in rezultatul dereglarii vascularizarii ochiului. mai frecvent sufera de glaucom. cel putin de doua ori pe an. Atragem atentia dumneavoastra asupra faptului. De aceea. Glaucomul secundar apare ca o consecinta a altor afectiuni oftalmice (inflamatorii. In caz de necesitate. diminuarea acuitatii vizuale. legate de patologia cristalinului. presiunea intraoculara este ridicata. Tratamentul glaucomului .ocular. In cazul acestei forme de glaucom. insa la varsta copilariei sau tineretii. care sufera de diabet zaharat. efectuarea unui consult la medicul oftalmolog. in afara de consultul regulat al medicului terapeut sau endocrinolog. hipertensiune arteriala si ateroscleroza. pierduta din cauza glaucomului. Aveti grija de ochii dumneavoastra! Protejati-i si fiti atenti chiar si la lucruri aparent marunte! NU UITATI! Vederea. De regula.  stabilirea starii nervului optic in procesul examinarii fundului de ochi (oftalmoscopiei).  examinarea campului vizual (perimetria). Diagnosticul glaucomului necesita urmatoarele investigatii principale:  masurarea presiunii intraoculare (tonometria). distrofice. nu mai poate fi recuperata! Cu boala putem lupta cu succes doar depistand-o la timp! Diagnosticarea Doar un specialist poate stabili. a aparatului de drenaj si a nervului optic. Cauza cresterii PI in glaucomul secundar este determinata de dereglarea evacuarii lichidului intraocular. insa nu in acelasi timp: in al doilea ochi acesta poate aparea peste cateva luni sau ani. aparitia atrofiei nervului optic are loc pe fondul PI normale. acestor bolnavi se recomanda. medicul poate indica investigatii suplimentare. ca persoanele. traumelor). glaucomul apare in ambii ochi. Glaucomul nu este o boala contagioasa. Daca acestea sunt nesemnificative. insa alte simptoame ale glaucomului lipsesc. mai intai de toate. Cauzele acestei forme de glaucom sunt defectele congenitale ale structurii aparatului de drenaj al ochiului. Uneori. ingustarea hotarelor campului vizual. boala poate fi depistata nu dintr-o data.

In aceasta situatie. doar in unele cazuri rare. care sufera de afectiuni ale sistemelor cardiovasculare si respiratorii. ce-i drept. va asigura pastrarea vederii bolnavilor. decat acest lucru se face in prezent. actioneaza asupra sistemului de drenaj si imbunatateste evacuarea lichidului intraocular. iar administrarea indelungata a unor preparate poate conduce la complicatii. elaborata in cadrul Complexul Tehnico Stiintific Interramural “Microchirurgia ochiului” a primit denumirea de “sclerectomie adanca nepenetranta” In timpul operatiei. Cu parere de rau. Tratamentul cu laser este nedureros. Pentru majoritatea covarsitoare. trecand prin acestea. in cazurile de accese ale glaucomului. tratamentul incepe cu administrarea preparatelor medicamentoase: in ochi se picura colire. ca urmare a acestor complicatii vederea se inrautateste. Unele preparate sunt contraindicate pacientilor.Feodorov. In afara de acesta. insa actioneaza negativ asupra ochiului. se efectueaza in ambulatoriu. cea mai eficienta metoda de tratament este operatia chirurgicala. specialistii din cadrul Complexul Tehnico Stiintific Interramural “Microchirurgia ochiului” au elaborat si utilizeaza cu succes noi metode calitative de tratament a glaucomului: eficiente. raza de laser nu-i poate ajuta pe toti bolnavii de glaucom.In caz de glaucom. De aceea. principial noua. De regula. ca de un burete. care sufera de aceasta afectiune. excizeaza o sectiune mica de sclera si uneste vasele mici cu camera anterioara. micsoreaza producerea de lichid intraocular. glaucomul trebuie diagnosticat si tratat chirurgical cu mult mai devreme. sigure si putin traumatice. se creeaza o cale noua de evacuare a lichidului intraocular. care imbunatatesc alimentatia nervului optic si a membranei retiniene. Cu parere de rau. pacientii au nevoie de tratament sistematic si indelungat. . care diminueaza presiunea intraoculara. Operatia chirurgicala pentru crearea unei cai noi de evacuare a lichidului intraocular. raza de laser patrunde in ochi fara obstacol. Un astfel de tratament poate fi eficient doar la etapele incipiente ale bolii. deschide membrana vasculara a ochiului. care diminueaza presiunea intraoculara. multe medicamente au o actiune iritanta asupra ochilor. chirurgul ridica putin sclera. se administreaza comprimate. cu un astfel de tratament. cand presiunea intraoculara este crescuta nesemnificativ si. care sufera de glaucom. Aceasta conduce la dereglarea alimentarii tuturor structurilor ochiului.N. tratamentul medicamentos este suficient. presiunea intraoculara se normalizeaza. S-a demonstrat. obligatoriu sub supravegherea medicului. amplifica modificarile distrofice ale nervului optic si retinei. Avantajul primordial al acestui tratament consta in faptul. descrise anterior. Astfel. Cele mai raspandite preparate. Utilizarea indelungata diminueaza eficacitatea preparatelor medicamentoase. ca globul ocular nu este supus actiunii chirurgicale. contractia pupilei. In primul caz. dereglarea vascularizarii ochiului. iar starea nervului optic nu se inrautateste. Aceasta operatie. medicamentele se vor utiliza tot restul vietii. La acestea se refera: operatia cu laser si interventia chirurgicala. de asemenea. efectuata cat mai precoce. ca utilizarea preparatelor medicamentoase traditionale. Lichidul intraocular este captat de aceste vase. provocand reactii inflamatoare si alergice. Conform opiniei academicianului S. deseori nu numai ca nu ajuta. de exemplu: avansarea cataractei deja existente. nu necesita mult timp.

cu lame din diamant. In functie de indicatii.Sclerectomia adanca nepenetranta poate fi aplicata cu succes pentru orice forma de glaucom cu unghi inchis. conform recomandarii medicului. conform indicatiilor. pacientilor cu dereglari ale vascularizarii ochiului. ca in mod regulat. safir si alte materiale de inalta durabilitate. daca indicatiile au fost indeplinite corect. La acestea se refera: stimularea magnetica si cu laser a nervului optic. Sclerectomia adanca nepenetranta se efectueaza cu utilizarea anesteziei locale. Dupa operatie va trebui sa va picurati picaturi antiinflamatoare. care consta in efectuarea sclerectomiei adanci nepenetrante si inlaturarea cataractei cu inlocuirea cristalinului opac cu un cristalin calitativ nou. este necesar sa le cumparati din timp. operatia de vasoreconstructie. In afara de sclerectomia adanca nepenetranta. poate conduce din nou la cresterea presiunii intraoculare (PI). in caz de glaucom avansat. strict conform indicatiilor. care Va vor pregati pentru interventia chirurgicala. destinate pastrarii vederii pacientilor cu glaucom. de asemenea. Dumneavoastra veti putea privi linistit la lumina. Operatia se efectueaza cu utilizarea celui mai nou microscop de operatie. cu parere de rau. Cauza eficacitatii insuficiente a operatiei o poate stabili medicul oftalmolog . de asemenea. sa consultati medicul oftalmolog pentru verificarea acuitatii vederii si controlul presiunii intraoculare. va recomandam. Aceasta operatie se realizeaza. Va vor ajuta sa va eliberati de tensiunea nervoasa. Pentru efectuarea operatiei sunt utilizate instrumente microchirurgicale speciale. Progresarea dereglarilor in sistemele vasculare si de drenaj ale ochiului si. Cel mai important merit al noii operatii consta in faptul. Ultima realizare a savantilor din cadrul Complexul Tehnico Stiintific Interramural “Microchirurgia ochiului” o constituie utilizarea laserului excimer la efectuarea sclerectomiei adanci nepenetrante. cicatrizarea excesiva in regiunea efectuarii operatiei antiglaucomatoase. de 3-4 ori pe an. in special. nu rareori are loc si in caz de presiune intraoculara . de aceea. Acest fapt exclude posibilitatea patrunderii infectiei. aceasta va conduce la normalizarea presiunii intraoculare si pastrarea vederii. de asemenea. care va efectua tratamentul necesar. Durata operatiei este in mediu 20 de minute. cu participarea obligatorie a medicilor anestezisti. congestia (hiperemia) ochiului operat va disparea. v-au stabilit si diagnosticul de cataracta. Peste 10-14 zile. In cadrul Complexul Tehnico Stiintific Interramural “Microchirurgia ochiului” au fost elaborate un sir de metode noi de tratament. care amelioreaza vederea. ca aceasta se efectueaza fara deschiderea globului ocular. care. si de asemenea. Daca operatia a fost efectuata la timp. elaborate. interventia se va realiza pe rand sau intr-un singur timp. in cadrul Complexul Tehnico Stiintific Interramural “Microchirurgia ochiului” Daca in afara de glaucom. sigur si desavarsit. In continuare. atunci aveti nevoie de un tratament chirurgical. lacrimarea si senzatia de corp strain in ochi nu va vor mai deranja. diminueaza considerabil riscul complicatiilor in timpul operatiei. se utilizeaza si alte metode de operatii antiglucomatoase.

Tratamente Oftalmologice Mica bliblioteca a pacientului Tratarea ambliopiei Tratarea strabismului . alergatul in trap marunt si alte exercitii fizice.normala.  primele 1-2 saptamani dupa operatie. dumneavoastra trebuie sa consultati in fiecare an medicul oftalmolog. descrise in aceasta brosura. Profilaxia pierderii vederii In cazul depistarii la timp si tratamentului corect. care transporta substante nutritive. dumneavoastra puteti incepe sa faceti gimnastica de dimineata.  este permisa utilizarea cosmeticii pentru ochi nu mai devreme de o luna dupa operatie. bazinului. catre ochi se va indrepta o cantitate mai mare de sange.  nu frecati ochiul operat cu maniile si nu apasati asupra lui. contribuie la pastrarea vederii a multor mii de bolnavi. datorita metodelor moderne. Daca aveti o varsta peste 40 de ani. straduiti-va sa nu dormiti pe partea ochiului operat. Numai un specialist Va poate ajuta sa recunoasteti exact boala.  straduiti-va sa nu supuneti ochiul operat oscilatiilor bruste de temperatura. Dupa acesta. baii cu abur. Doar prin intermediul ochilor nostri noi primim 90% informatie din lumea inconjuratoare. Daca Dumneavoastra ati depistat simptoamele. la majoritatea bolnavilor de glaucom reusesc sa-si pastreze vederea. Va aducem la cunostinta ca anume abordarea multilaterala si individuala a metodei de tratament a glaucomului.  in decursul primei luni dupa operatie. Diminuarea presiunii intraoculare si prevenirea acceselor bolii dau posibilitate de a pastra aceasta functie importanta a organismului si de a evita cecitatea. primele 2-3 luni dupa operatie abtineti-va de la frecventarea baii. propusa in cadrul Complexul Tehnico Stiintific Interramural “Microchirurgia ochiului”. sa practicati inotul. se va exclude cu desavarsire practicarea sportului. care sufera de aceasta afectiune. urmati sfaturile specialistilor nostri. neaparat trebuie sa consultati medicul.  pe strada utilizati ochelari de soare. Sfaturi pentru o insanatosire grabnica Pentru ca perioada postoperatorie sa treaca pentru dumneavoastra repede si fara complicatii. In rezultatul interventiei chirurgicale necomplicate.

933/2002 al MSF si Ord.centru de diagnostic si tratament. Specializari  Medicina Muncii  Oftalmologie  Tratarea ambliopiei  Tratarea strabismului  Tratamente oftalmologice Contact Adresa: Str. Bucuresti Telefon: 0744 315 133 Telefon: 0724 554 580 Fax: 021 421 46 68 © 2016 Centrul Medical Speranta Bioxim | Web Design by Hollo . Nedelcu Ilie nr.10. Serviciile pentru MEDICINA MUNCII sunt perfect incadrate in Ord. sigur. Aceste calitati ne sunt caracteristice fara ca ele sa modifice in vreun fel preturile deja stabilite. sector 5.Tratarea hipermetropiei Tratarea miopiei Operatia cataractei Tratarea glaucomului Retinopatia diabetica Dezlipirea de retina Centrul Medical Speranta Bioxim "SPERANTA BIOXIM" .508/2002 al MMSS privind Normele Generale de Protectie a Muncii. va ofera o gama larga de servicii ce privesc MEDICINA MUNCII cu rezultat prompt. in care puteti avea maxima incredere.

Cristian Moraru Dr.021.2011  Noutati   Noutati  Arhiva 2015  Arhiva 2014 .70 Dr.80.9628 | 021.317. Ozana Moraru  Home  Povestea Oculus o  Infiintare si evolutie  Misiunea noastra  Expertiza Oculus  Oculus in cifre  Palmares international   Palmares 2016  Palmares 2015  Palmares 2014  Palmares 2013  Palmares 2012  Palmares 2006 .

tomografie de nerv optic (HRT) o de mentionat ca exista si glaucomul cu “tensiune joasa” sau “fara tensiune”. camp vizual. diagnosticarea glaucomului este uneori dificila. Tensiunea oculara marita o domeniul normal este intre 10 si 21-22 mm coloana de mercur. impunand controale oftalmologice periodice si corelarea cu alte examene oculare. in acest caz celelalte masuratori pot confirma sau infirma diagnosticul Pahimetria (grosimea corneei) este foarte importanta in evaluarea corecta a presiunii intraoculare! Presiunea . gasite in mod repetat. ochii presei  Comunicate de presa  Sa facem cunostinta  Servicii o  Consultatii  Optica medicala  Echipamente si tehnologie  Operatii  Tarife  Afectiuni o  Cataracta  Vicii de refractie  Glaucomul  Afectiuni retiniene  Afectiuni corneene  Traumatismele oculare  Galerie Foto  Intreaba o  Intrebari frecvente  Sfaturi utile  Contact   Home /  Diagnostic si tratament Diagnostic si tratament Diagnosticarea glaucomului Avand in vedere simptomele specifice. dar si in acest caz trebuie corelate cu alte examinari: pahimetrie.  Oculus PRIN. dar are cateva indicii obiective: 1.. pledeaza serios pentru acest diagnostic. valorile de 22-23 sunt la limita.. valorile peste 23-24.

Numai medicul oftalmolog care va urmareste evolutia poate stabili tratamentul adecvat. obligatoriu de corelat cu grosimea corneei). fara alte modificari specifice glaucomului. Afectarea specifica a campului vizual. Trabeculectomie sub volet scleral b. zilnic. combinand tratamentul medical (picaturi) cu tratamentul laser si interventii chirurgicale. pe langa tratament medicamentos (picaturi. Glaucomul acut Reprezinta o urgenta de diagnostic si tratament: el necesita. tensiuna oculara trebuie masurata cu tratamentul efectuat inclusiv in ziua controlului  urmarirea bianuala a campului vizual (CV)  efectuarea bianuala a tomografiei de nerv optic (HRT)  examenul fundului de ochi pentru aspectul nervului optic o tratamentul initial: cu picaturi. gonioscopia (forma unghiului dintre cornee si iris sau prezenta de material anormal la nivelul lui.are dezavantajul ca poate avea efect limitat in timp  Interventie chirurgicala propriu-zisa. intraoculara se masoara cu Tonometrul Goldmann si cu Tonometrul computerizat non- contact 2. si boala da semne ca inainteaza (pe CV si HRT). sau tratamentul combinat. sau cand pacientul se prezinta direct in faze avansate ale bolii. factorii de risc. care se incadreaza in Sindromul de hipertensiune intraoculara. Tratamentul glaucomului Glaucomul necesita un tratament adaptat. continuu (fara intreruperi). 1.cel mai modern tratament chirurgical al glaucomului cronic 2. Aceasta poate fi:  Trabeculoplastie laser . Implantare de Sunt Ex-Press . constand in realizarea unei fistule prin care umoarea apoasa poate sa circule mai usor si sa fie eliminata din ochi. schimbarea lui in alta faza a bolii. Exista cresteri ale presiunii intraoculare. perfuzii) si tratament laser (iridotomii Laser Yag ). . scazand astfel presiunea intraoculara a. Afectarea nervului optic la examenul fundului de ochi: acesta prezinta o largire specifica (excavatie) 3. chiar in stadii incipiente o Alte elemente de diagnostic: simptomatologia. 4. se recomanda interventia chirurgicala. ce poate impiedica scurgerea umorii apoase) o Nu orice crestere a tensiunii intraoculare inseamna glaucom. Glaucomul cronic o necesita controale periodice si dispensarizare:  masurarea lunara a tensiunii oculare (normal este intre 12-22 mmHg. pastile. comform prescriptiei medicului o daca tratamentul cu picaturi este sau devine ineficace. ereditatea. Modificari specifice pe HRT (tomografie de nerv optic). sau direct operatie. Aceasta entitate trebuie urmarita cu mare atentie de catre medicul oftalmolog.

. unice in tara: Ultrabiomicroscopul (UBM). interventie chirurgicala. dupa tratarea ochiului cu atac. se va face tratament profilactic la celalalt ochi . o pacientii care au facut atac de glaucom la un ochi au un risc marit de a face si la celalalt ochi. pana la scaderea vederii prin edem macular cistoid. diagnosticarea si tratamentul precoce reprezinta singura aparare contra bolii. interventiile chirurgicale pot avea complicatii intra-si postoperatorii (vezi pagina "Chirurgia glaucomului . examenul oftalmologic trebuie sa fie continuu si regulat  glaucomul netratat duce mai intai la scaderea periferica a vederii si apoi la orbire ireversibila. Echipamente Ca dovada a respectului sau pentru standardele cele mai inalte de calitate. De asemenea. pentru a-l tine sub control. cel mai important lucru de controlat este reducerea presiunii intraoculare prin tratament medicamentos si/sau chirurgical. necesitand interventie chirurgicala precoce intr-un serviciu specializat de oftalmo-pediatrie 4. Glaucomul congenital Este.determinat de anumite boli oculare sau generale . o urgenta de diagnostic si tratament. eventual. asociata cu tratament cu picaturi anti-glaucomatoase si. Citeste mai mult » Palmares International . glaucomul NU dispare.se trateaza in primul rand prin rezolvarea cauzei care a dus la cresterea tensiunii oculare.complicatii") Concluzii:  o data diagnosticat glaucomul. de aceea. inrosirea ochiului. urmata de mentinerea ei la un nivel corespunzator  prin tratament.. doar oftalmologul curant poate schimba tratamentul. Glaucomul secundar . cresterea genelor. Mentionam ca tratamentul cu picaturi poate avea reactii adverse.iridotomii Laser Yag 3. el se afla doar intr-o stare “protejata” care nu afecteaza viata zilnica. Topograful Orbscan. de asemenea. Combina Aberometru + Topografuk CRS Master. sau reactii alergice marcate). Clinica Oculus detine cateva aparate extrem de complexe. In aceste cazuri. de obicei lipsite de gravitate (usturime la instilare.

80. operând pacienţi cu afectiuni oftalmologice foarte grave.9628 | 021.230.ro . Bucuresti T: 021. Citeste mai mult » Date de contact Calea Floreasca 91-111. Citeste mai mult » Oculus in ochii presei În această secțiune puteți găsi aparițiile în presă..14.. parter.. precum și din domeniul oftalmologiei. bloc F1. în faţa elitei medicale internaţionale..317. precum şi demonstraţii live.A devenit o traditie internationala ca specialistii Oculus faca prezentari ale tehnicilor originale pe care le aplică în mod curent în clinica.70 | 021. interviuri și emisiuni video în care doctorii Ozana și Cristian Moraru prezintă informații și noutăți despre tehnici și echipamente noi de la Clinica Oculus.91 E: oculus@eye.ro | programari@eye. Sector 1. cod 014464.

TPL_SCROLL .Servicii oferite  Consultatii  Operatii  Optica medicala  Tarife  Echipamente de ultima generatie © 2016 Clinica oftalmologica Oculus. Powered by Emiral Media.