Lampiran 1

MAKLUMAT PERIBADI

Nama Sekolah : SJKT LADANG REGENT
Nama Murid : DINESHKUMAR A/L MURUGAN
No. Sijil Lahir / No KP : 051001-05-0211 Jantina : LELAKI
Kaum : INDIA Agama : HINDU
Warga Negara : MALAYSIA Tarikh Lahir : 10/01/2005
No Fail OKU : LD050613000107
Jenis OKU : SLOW LEARNER Anak Yatim : TIDAK
Jenis Kecacatan : TEMBAM
Program Murid : PPKI

Adakah murid ini akan mencapai 14 tahun sebelum akhir PPI ini ? TIDAK

Adakah murid ini tinggal di institusi kebajikan? TIDAK
Jika ya, sila nyatakan :

Adakah terdapat ahli keluarga yang mengalami masalah yang sama? TIDAK
Jika ya, sila nyatakan :

Menerima sumbangan/bantuan TIDAK
Jika ya, sila nyatakan :

MAKLUMAT KELUARGA

Nama Penjaga : MURUGANA//P JEGANATHAN
No KP : 801030-04-5497 Status :
TINGGAL BERSAMA
Pekerjaan Bapa : PEKERJA KEBUN SAWIT Penjaga
Nama Ibu : KAMALADEVI A/P JAYAPAL
Pekerjaan Penjaga : OPERATOR KILANG Adik Beradik Di : TIDAK
Bil Isi Keluarga : 5 Asrama
Jarak Rumah :
Bil Yang Masih Belajar : 3 5
Ke Sekolah

ALAMAT TETAP DAN SURAT MENYURAT

Alamat Rumah : NO 2072 TAMAN GEMBIRA : NO 2072 TAMAN GEMBIRA
Alamat Surat

Poskod : 73200 Poskod : 73200
Bandar : GEMENCHEH Bandar : GEMENCHEH
Negeri : SEMBILAN Negeri : SEMBILAN
No telefon :

Lampiran 1

Email :
Catatan :

M KANAGAMANY Guru Penolong Kanan PKhas 2 EN JEYA ANAND A/L SOMASONDRAM Guru Kelas 3 EN JEYA ANAND A/L SOMASONDRAM Guru Subjek BM 4 EN JEYA ANAND A/L SOMASONDRAM Guru Subjek Matematik . NAMA PERANAN 1 PN MARY JANAKI A/P S.GARIS MASA MAKLUMAT PPI Tahun 2017 Tarikh Mula 1/3/2017 Tarikh Tamat 1/6/2017 Tarikh Semakan Akan Datang 15/6/2017 Tarikh Laporan Penilaian Seterusnya 31/9/2017 INDIVIDU TERLIBAT BIL.

PELAN PENDIDIKAN INDIVIDU 1: PERANCANGAN MASA HADAPAN Perancangan Masa Hadapan : Murid berjaya menyelesaikan operasi tambah dan tolak dalam 2 angka PELAN PENDIDIKAN INDIVIDU 2: FAKTOR KHAS PEMBELAJARAN Adakah murid ini bertingkah laku yang boleh mengganggu pembelajarannya atau rakan yang lain ? Ya / Tidak Adakah murid ini mempunyai keupayaan yang rendah dalam Bahasa Melayu ? / Ya Tidak Adakah murid ini mempunyai keupayaan yang rendah dalam Matematik ? / Ya Tidak Adakah murid ini buta atau rabun ? Ya / Tidak Adakah murid ini bermasalah dalam komunikasi ? (keperluan bagi yang berkeperluan khas pendengaran) Ya / Tidak Adakah murid ini bermasalah dalam komunikasi ? (boleh mendengar tapi masalah pertuturan) Ya / Tidak Adakah murid ini memerlukan perkhidmatan (alat bantuan teknologi?) Ya / Tidak Adakah murid ini memerlukan Pendidikan Jasmani Suaian ? Ya / Tidak Sila Nyatakan Jika Selain Di Atas: .

KURIKULUM SUBJEK KEKUATAN KELEMAHAN STRATEGI DIMATLAMATKAN Sila pilih Sila pilih Sila pilih Sila pilih Sila pilih .PELAN PENDIDIKAN INDIVIDU 3 TAHAP KEUPAYAAN AKADEMIK BIL.

PELAN PENDIDIKAN INDIVIDU 3 TAHAP KEUPAYAAN KEFUNGSIAN BIL. SUB KEFUNGSIAN KEKUATAN KELEMAHAN STRATEGI DIMATLAMATKAN Sila pilih Sila pilih Sila pilih Sila pilih .

KURIKULUM SUBJEK KEKUATAN KELEMAHAN STRATEGI DIMATLAMATKAN Sila pilih Sila pilih Sila pilih . Sila pilih PELAN PENDIDIKAN INDIVIDU 3 TAHAP KEUPAYAAN KEMAHIRAN BIL.

Sila pilih Sila pilih PELAN PENDIDIKAN INDIVIDU 3 TAHAP KEUPAYAAN BAKAT BIL. SUB KEFUNGSIAN KEKUATAN KELEMAHAN STRATEGI DIMATLAMATKAN Sila pilih Sila pilih .

Sila pilih Sila pilih .

Sila pilih Ya Tidak .

PELAN PENDIDIKAN INDIVIDU 4 MATLAMAT TAHUNAN Sila Pilih Akademik KEUPAYAAN : Sila Pilih Kefungsian KURIKULUM : KSSR (Pendidikan Khas) Kemahiran SUBJEK : Matematik Bakat MATLAMAT TAHUNAN : TARIKH MULA STATUS BIL OBJEKTIF KEMAHIRAN AKTIVITI HINGGA PENCAPAIAN SELESAI Sila Pilih KEUPAYAAN : Sila Pilih akademik KURIKULUM : SUBJEK : MATLAMAT TAHUNAN : TARIKH MULA STATUS BIL OBJEKTIF KEMAHIRAN AKTIVITI HINGGA PENCAPAIAN SELESAI Sila Pilih .

KEUPAYAAN : Sila Pilih KURIKULUM : SUBJEK : MATLAMAT TAHUNAN : TARIKH MULA STATUS BIL OBJEKTIF KEMAHIRAN AKTIVITI HINGGA PENCAPAIAN SELESAI Sila Pilih KEUPAYAAN : Sila Pilih KURIKULUM : SUBJEK : MATLAMAT TAHUNAN : .

TARIKH MULA STATUS BIL OBJEKTIF KEMAHIRAN AKTIVITI HINGGA PENCAPAIAN SELESAI Sila Pilih .

Sila Pilih Objektif tercapai Dalam proses Objektif tidak tercapai .

Bakat Bakat .

PELAN PENDIDIKAN INDIVIDU 5 TRANSISI PERSEKITARAN Jika lain-lain sila nyatakan : Penyelaras Program Transisi : Tarikh : Keperluan Perkhidmatan Transisi (Mula Seawal Umur 14 Tahun Atau Yang Bersesuaian Untuk Umur 16 Tahun Dan Ke Atas. nyatakan : Tarikh Graduasi : Peluang Pekerjaan Selepas Tamat Persekolahan : Aktiviti Tahun Semasa Dan Perkhidmatan : Individu Yang Bertanggungjawab : Tarikh Mula : Tarikh Tamat : Matlamat Aktiviti Perkhidmatan : Objektif Aktiviti Perkhidmatan : .

nyatakan : Untuk Umur 16 Tahun Dan Ke Atas. nyatakan : Tarikh Graduasi : Peluang Pekerjaan Selepas Tamat Persekolahan : Aktiviti Tahun Semasa Dan Perkhidmatan : Individu Yang Bertanggungjawab : Tarikh Mula : Tarikh Tamat : Matlamat Aktiviti Perkhidmatan : Objektif Aktiviti Perkhidmatan : .PELAN PENDIDIKAN INDIVIDU 5 TRANSISI KERJAYA Penyelaras Program Transisi : Tarikh : Keperluan Perkhidmatan Transisi (Mula Seawal Umur 14 Tahun Atau Yang Bersesuaian) Untuk Umur 14 Tahun Dan Ke Atas.

PELAN PENDIDIKAN INDIVIDU 6 KHIDMAT SOKONGAN Tarikh Tarikh Perkhidmatan Matlamat Pemberi Khidmat Kekerapan Mula Tamat 1 Khidmat Khusus 2 3 1 Bahan Teknologi 2 3 1 Akomodasi 2 3 1 Modifikasi 2 .

Modifikasi 3 .

semak keperluan akomodasi / modifikasi yang diperlukan: Kenderaan yang diubah suai Pengangkutan kerusi roda Lain-lain Sila nyatakan: Adakah murid ini memerlukan khidmat pengangkutan berulang-alik dari rumah ke sekolah? Ya Tidak PELAN PENDIDIKAN INDIVIDU 8 PENTAKSIRAN Adakah murid ini mencukupi syarat untuk menduduki peperiksaan awam? Ya Tidak Adakah murid ini akan mengambil peperiksaan di darjah dan peperiksaan awam dengan/secara akomodasi? Ya Tidak Bagi setiap subjek yang diuji dalam peperiksaan. Jika "Dengan Akomodasi" yang dipilih.PELAN PENDIDIKAN INDIVIDU 7 AKSESIBILITI Adakah murid ini memerlukan pengangkutan khas ? Ya Tidak Adakah murid ini memerlukan akomodasi atau modifikasi pada pengangkutan tersebut? Ya Tidak Jika ya. pilih kaedah pentaksiran. Peperiksaan Subjek Dengan akomodasi? Ya Tidak Modifikasi Ya Tidak Butiran akomodasi Adakah murid ini akan menduduki peperiksaan alternatif? Ya Tidak Sila beri justifikasi tentang pemilihan Sila nyatakan jika selain di atas . sila jelaskan tentang Akomodasi bagi setiap subjek.

.

Sidang PPI telah memutuskan bahawa tempoh persekolahan perlu dilanjutkan. Sidang PPI perlu untuk mengumpul data selanjutnya sebelum bermesyuarat semula Sila nyatakan jika selain di atas . perkembangan dan kefungsian murid Ya Tidak Keperluan untuk melanjutkan persekolahan murid Sidang PPI telah memutuskan bahawa tempoh persekolahan murid TIDAK perlu dilanjutkan.PELAN PENDIDIKAN INDIVIDU 9 FAKTOR AM Adakah telah mengambil kira perkara-perkara di bawah? Keprihatinan ibubapa terhadap anak Ya Tidak Laporan penilaian terkini murid Ya Tidak Keputusan peperiksaan terkini murid Ya Tidak Keperluan akademik.

.

PELAN PENDIDIKAN INDIVIDU 10 SIDANG Tarikh Mesyuarat : Mesyuarat kali : Perjumpaan Konferen Jenis Sidang : Bersama Video Perbualan Telefon Tujuan : Catatan : KEHADIRAN MESYUARAT Nama Jawatan Hadir .

Ulasan Dokumen Tahunan ( Jika ada pertukaran) Saya memberi kuasa untuk pertukaran dokumen ini. Saya memberi kebenaran untuk memulakan perkhidmatan pendidikan khas yang berkaitan dalam PPI ini kecuali Saya tidak memberi kebenaran untuk memulakan perkhidmatan pendidikan khas yang berkaitan dalam PPI ini Ulasan Dokumen Tahunan Saya bersetuju dengan dokumen PPI ini.PELAN PENDIDIKAN INDIVIDU 11 PERAKUAN Permulaan RPI Saya memberi kebenaran untuk memulakan perkhidmatan pendidikan khas yang berkaitan dalam PPI ini. Saya bersetuju dengan dokumen PPI ini kecuali Saya menandatangani dokumen ini sebagai penyertaan /kehadiran dalam SIDANG PPI. Nama ibu bapa / Penjaga : Tarikh tandatangan ibu bapa / Penjaga : . Saya tidak memberi kuasa untuk pertukaran dokumen ini Salinan Segala salinan notis prosedur keselamatan ini telah diberikan kepada ibu bapa/penjaga dalam SIDANG PPI YA Tidak Jika tidak tarikh salinan diserahkan kepada ibu bapa ……………………………………………….