You are on page 1of 7

TYPE OF TEXT: MEMO

1. What is the main purpose of this memo?


a. To inform all employees of a new expiration date

b. To put staff members on probation

c. To introduce the HR department

d. To inform supervisors of a change in policy

ANSWER:
Choice A is incorrect because the memo is only for supervisors and the subject is
probationary periods.

Choice B is incorrect because it is only new employees that go on probation.


Choice C is who will send the notice to remind supervisors of the date.
The correct answer is D.

2. When does the change come into effect?


a. Today c. In 3 months

b. In 2 days d. On January 1st

ANSWER:
Choice A is not mentioned.

Choice B confuses "2 days in advance" (which is when the supervisors will get their notice)
with "in 2 days".

Choice C is how long the probationary period is.

The correct answer is D.

TYPE OF TEXT: ADVERTISEMENT


3. What is this advertisement for?
a. A summer trip c. A special deal
b. A travel company d. A free magazine

ANSWER:

Choice A confuses travel magazine with trip. The picture of the sun might make you choose
this one by mistake.

Choice B confuses travel magazine with travel company.

Choice D confuses which item is free. In this special offer the sunglasses are free. You have
to buy a magazine subscription to get the glasses.
The correct answer is C.

4. How much do the sunglasses cost?


a. They are free with a subscription c. They cost $3 Canadian

b. They cost $1 d. They cost $21. 95 US

ANSWER:
Choice B confuses $1 with #1 magazine.

Choice C confuses $3 Canadian with 3$ US (the shipping charge for Canadian subscribers).

Choice D is the cost of the magazine subscription.

The correct answer is A.

5. Who cannot benefit from this special deal?


a. Canadians c. North Americans

b. UK residents d. US residents

ANSWER:
Choice A can benefit from the deal, but they have to pay for shipping.
Choice C confuses outside of North America and North America. Both Canada and the
United States are in North America.
Choice D can benefit.
The correct answer is B. (The UK is outside of North America.)

TYPE OF TEXT:

6. The text is aimed at ...


a. Librarians c. Council workers
b. Library users d. School students

ANSWER:
The correct answer is: B. The text is aimed at all library users. It doesnt mention any
particular groups.

7. The text is about ...


a. Resources at Frimsborough County Library
b. Opening times at Frimsborough County Library
c. Resources at Rimsborough County Library

ANSWER:
The correct answer is: A. This text is all about resources at Frimsborough County Library.

8. Which category of video isnt listed?


a. Educational c. Film
b. Exercise d. Travel

ANSWER:
The correct answer is: D. The answer is that travel isnt listed.

9. A telephone number is provided.


a. True b. False c. The text doesnt say
ANSWER:
The correct answer is: A. This is true, there is a telephone number at the bottom of the text.

10. Members can also borrow CD-ROMs.


a. True b. False c. The text doesnt say

ANSWER:
The correct answer is: C. The text doesnt say. Library users can borrow music and story CDs,
but the text doesnt mention CD-ROMs. In the first paragraph, however, it does say that there are
other items you can borrow; these might be CD-ROMs.

11. Which month is library month?


a. November c. September
b. August d. April

ANSWER:
The correct answer is: D. The answer is April.

12. What is the name of the library?


a. Frimsborough Town Library c. Frimsborough Village Library
b. Frimsborough County Library d. Framborough District Library

ANSWER:
The correct answer is: B. The library is called Frimsborough County Library.
13. What type of text is this text?
a. Informative c. Persuasive
b. Descriptive d. Instructive

ANSWER:
The correct answer is: A. The answer is informative. Informative texts advise or tell you about
something factual.

TYPE OF TEXT:
14. The text is aimed at ...
a. People who are selling furniture c. Karina
b. People who want to buy furniture d. Budi

ANSWER:
The correct answer is: B. This text is aimed at people who want to buy furniture.

15. The suite is made of ...


a. 50% polyester, 50% cotton c. 54% polyester, 46% cotton
b. 49% polyester, 51% cotton d. 46% polyester, 54% cotton

ANSWER:
The correct answer is: C. The answer is 54% polyester, 46% cotton.

16. Does the catalogue company offer a home delivery service?


a. Yes. It costs 100.00
b. Yes. Delivery is free
c. There is no delivery service offered
d. Yes, but the cost of the service is unknown

ANSWER:
The correct answer is: D. The answer is yes, but the cost of the service is unknown

17. How much does the 3 seater sofa cost?


a. 479.95 c. 359.95
b. 409.95 d. 232.99

ANSWER:
The correct answer is: B. The answer is that the 3 seater sofa costs 409.95.
18. For what type of use is the Karina range designed / made?
a. Heavy domestic use c. Light domestic use
b. General domestic use d. Commercial use

ANSWER:
The correct answer is: B. The answer is general domestic use.

19. How much does the smallest piece of furniture cost?


a. 59.95 c. 79.99
b. 69.99 d. 189.95

ANSWER:
The correct answer is: A. The footstool is the smallest piece of furniture and costs 59.95.

20. How many pieces of furniture cost more than 350?


a. 1 c. 3
b. 2 d. 4
ANSWER:
The correct answer is: D. The answer is that 4 pieces of furniture cost more than 350.