You are on page 1of 2

Pozicioni i mjeteve n karrexhat

Mjetet me motor duhet t qarkullojn n ann e djatht t karrexhats pran vijs ansore edhe
kur rruga sht e lir dhe nuk kryqzohemi me mjete t tjera.
Mjetet pa motor dhe kafsht gjithashtu duhet t lvizin sa m afr krahut t djatht t karrexhats.

Detyrimi pr t mbajtur krahun e djatht t karrexhats


N rrug me dy sense t qarkullimit t ndar n dy korsi mjetet me motor duhet t lvizin
sa m afr krahut t djatht t karrexhats:

kur kryqzohen me n kthesa apo kurrize kur duan t kthehen


mjete t tjera rruge kur parakalohen djathtas

Karrexhata me sens unik Karrexhata me dy apo me Rruge me dy karrexhata te Qarkullimi


shume korsi levizjeje per sens pavarura n rrug me dy
sense lvizjeje
Rrug me nj karrexhat t ndar n dy korsi(vija e mesit e vazhduar)
Duhet t prshkohet vetm korsia n t djatht dhe t mos impenjojm t majtn; nuk mund t
bhet ndryhimi i sensit dhe kthimi nga e majta.Parakalimi sht i lejuar vetm n
JO
gjysmkarrexhat(n qoft se nuk jan arsye t tjera ndalimi) n mnyr q t
mos tejkalohet vija e vazhduar.
rrug me nj karrexhat me dy korsi(nj korsi pr sens)