You are on page 1of 5

tutorial Word este necesar pentru orice student.

Noi facem o listă cu 15 comenzi utile în
Microsoft Word în completarea campaniei „Gadget de student“.

Trecem la un tutorial Word pentru „Gadget de student“, urmând să publicăm o listă de comenzi
utile și pentru Excel și PowerPoint, cele mai folosite trei programe din pachetul Microsoft
Office. Campania „Gadget de student“ a avut până acum liste cu laptopuri pe care să le cumperi
ca student.

Fie că ți-ai luat un laptop „de buget“ sau unul subțire și ușor, fie că ți-ai luat unul foarte
performant, mai ai de cumpărat o versiune Microsoft Office Home and Student. Preț: 600 de lei.
Poți alege și Microsoft Office 365 Personal cu licență pe un an, apoi o înnoiești. Preț: 300 de lei.

Tutorial Word – Sincronizarea cu OneDrive
Partea frumoasă la Microsoft Office, odată cu versiunea 2013, e că ai acces la OneDrive. Îti poți
salva acolo documentele, poți importa de acolo și așa nu riști să le pierzi. Nu omite să îți faci
cont Outlook și să îți sincronizezi suita Office cu One Drive.

dai dublu click și gata. Microsoft a vrut astfel să introducă în mediu digital modul natural cu care scrii pe o foaie obișnuită. Acum nu mai e cazul de așa ceva. fără spațiu La vechile versiuni de Microsoft Office Word trebuia să dai space până ajungeai unde doreai să scrii în pagină. . pur și simplu navighezi unde vrei să scrii.Citeşte şi: Cum ascunzi pictogramele de pe desktop și le aduci rapid înapoi Tutorial Word – Cum să scrii oriunde în foaie.

s-ar putea să găsești greoaie selecția unei singure fraze. . dintr-un text. Soluția e simplă: ții apăsată tasta CTRL și dai click pe un cuvânt. poate și întinsă pe două pagini.Tutorial Word – Cum să selectezi rapid și simplu o frază din paragraf Dacă folosești un laptop cu un touchpad mai prost.

am reușit să selectez un text și să-l colorez. nu trebuie să deschizi mereu calculatorul din Windows sau să folosești unul fizic. Tutorial Word – Cum să calculezi fără calculator Dacă ai un document în care ai de făcut mai multe calcule. Poți accesa unul preinstalat în Word. Găsești Calculate și o treci în Quick Access Toolbar. . Poți face asta pur și simplu prin ținerea tastei ALT și selectearea cu mouse-ul sau touchpad-ul. Cum introduci comanda rapidă? Din meniul Customize Quick Access Toolbar (click dreapta pe bara de instrumente rapide). formatezi doar textul în cauză după cum dorești. Apoi. selectezi formula pe care o ai de calculat și apeși pe cercul din bara Quick Access (vezi foto). apoi Customize și alegi să îți afișeze mai multe comenzi rapide pe care le ai.Tutorial Word – Cum să selectezi text în mijlocul paragrafului După cum se vede în poza de mai jos.