You are on page 1of 4

1. Which of the following does not belong to the group?

a. VGA
b. DVI
c. HDMI
d. USB

2. It is the observation that the number of transistors in a dense integrated circuit doubles
approximately every 2 years.
a. DeMorgans Law
b. Moores Law
c.Harleys Law
d. Morgans Law

3. is a general purpose device that can be programmed to carry out a set of arithmetic or logical
operations automatically.
a.Calculator
b.Computer
c.Both a and c
d. None of the above

4. Around 1820, Charles Xavier Thomas de Colmar created what would over the rest of the century
become the first successful, mass-produced mechanical calculator, called ____________.
a.Arithmometer
b.Pascaline
c.Colmarograph
d.None of the above

5.He is known as the father of the computer.


a.Agustus Byron
b.Alan Turing
c.Charles Babbage
d.Aristotle

6.A/an _______________ is a digital circuit used to perform arithmetic and logic operations. It
represents the fundamental building block of the central processing unit (CPU) of a computer.
a.ALU
b.Microprosessor
c.Control Unit
d.Floating point

7. Computer ___________ is the storage space in computer where data is to be processed and
instructions required for processing are stored.
a.RAM
b.ROM
c.Hard Drive
d.Memory

8. Convert 39887.5625 to 32-bit floating point format


a. 11001100111010110111100110100011
b. 11000000010010010000111111111001
c. 11000100101001000010101000000000
d. 01000111000110111100111110010000

9. A kind of system software designed to help analyze, configure, optimize and maintain the computer.
a.administrator tools
b.wizard
c.utilities
d.antivirus

10. A device or program that enables a computer to transmit data over,for example,telephone or cable
lines.
a.switch
b.router
c.modem
d.demux

11. A form of problem solving. It is a logical, systematic search for the source of a problem so that it can
be solved, and so the product or process can be made operational again.
a.troubleshooting
b.repair
c.trial and error
d.maintenance

12. Which of the following does not belong to the group?


a.Mouse
b.Printer
c.Speakers
d.Monitor

13. _____________ serves as a single platform to connect all of the parts of a computer together.
a.Computer Case
b.Interfaces
c.Motherboard
d.Ports
14. This variable data type can handle whole numbers ranging from -32,768 to 32,767.
a.single
b.double
c.integer
d.byte

15. This variable data type can handle very large or very small numbers including decimal values with 32
bits. It ranges values from -3.402823E+38 to -1.401298E-45 for negative values and 1.401298E-45 to
3.402823E+38 for positive values.
a.single
b.double
c.integer
d.byte

16. In the expression F(i) = {1,2,3,4,5}, what does the lower case i stand for?
a.indent
b.increment
c.index
d.i dont know

17. In the expression F(i) = {1,2,3,4,5}, what is F(3)x [F(4)-F(2)] equal to?
a.6
b.8
c.10
d.18

18. What is the equivalent ASCII character of 61(hex)?


a.d
b.a
c.b
d.none of the above

19. In an 8-bit register AL, which had the value 69(dec), is shifted 4 times to the right (ROR AL,01).
What would be its new value?
a.96(dec)
b.10001010
c.54(hex)
d.D2

20.Fill in the blank 10101010 XOR ____________ = 01101101


a. 11000110
b. 11000101
c. 11010111
d. 11000111

ans key:
1.d
2.b
3.b
4.a
5.c
6.a
7.d
8.d
9.c
10.c
11.a
12.a
13.c
14.c
15.a
16.c
17.b
18.b
19.c
20.d