You are on page 1of 9

PHNG GD - T M LINH P N + HD CHM KHO ST HSG HUYN

Mn: Ting Anh lp 8 - Nm Hc 2014 - 2015

Part I. Listening.(3pts)
1. teacher 2. 311 3. 3:15 4. course 5. 405
6. two/2 7. buy 8. tomorrow 9. work 10. Wednesdays

Part II. Phonetics.(1pt)


11. A 12. C 13. A
14. A 15. B

Part III. Vocabulary and grammar.(8pts)


A. Choose the best answer A, B, C or D to complete the sentences.(3pts)
16. D 17. B 18. D 19. A 20. C
21. C 22. B 23. D 24. D 25. A
26. C 27. A 28. A 29. C 30. B

B. Find the mistakes in the following sentences.(1pt)


31. B. 32. B.
33. A. 34. D.
35. C. 36. C.
37. D. 38. A.
39. B. 40. A.

C. Fill in the blank with a suitable preposition.(1pt)


41. in 42. by 43. to 44. up 45. out

D. Fill in each gap with one suitable word to complete the following sentences.(1pt)
46. take 47. made 48. picks 49. come 50. took

E. Supply the correct forms of the words in the capital letters.(2pts)


51. comfortable 52. behavior 53. arrangement 54.successfully 55. Unfortunately
56. flights 57. different 58. orphanage 59. natural 60. encourage

Part IV. Reading.(4pts)


A. Read the following passage and choose the correct answer (A, B, C or D) for the following
questions.(2pts)
61. A 62. B 63. C 64. B 65. B
66. C 67. D 68. A 69. C 70. A

B. Complete the passage with the suitable words.(2pts)


71-learning 72-are 73-of 74-you 75-how
76-book 77-fly 78-yourself 79-playing 80-practice

1
Part V. Writing.(4pts)
A. Finish each of the following sentences in such a way that it means exactly the same as the
sentence printed before it.(2pts)
81. Rice is grown in tropical countries.
82. Shall we go to the beach this weekend?
83. Mai said (that) she was having a wonderful time there.
84. The interviewer asked me when my school vacation started.
85. It is not easy to speak English fluently.

B. In about 150 words,write a passage to show your opinion on the following statement:
Some people believe that childrens leisure activities must be educational, otherwise they are
a complete waste of time(2pts)
1. Form: passage (0,2 point)
- Easy to follow
- Coherent
2. Content: (0,8 point)
+Successful fulfillment of the task.
3. Language: (0,5 point)
+ Appropriate vocabulary (0,15 point)
+ Suitable connectors (0,1 point\
+ Correct grammar (0,15 point)
+ Punctuation / Spelling (0,1 point)

_________________The end_________________

2
thi kho st cht lng u nm mn Ting Anh lp 8
THI KHO ST CHT LNG U NM - 1
NM HC 2014 2015
MN: TING ANH 8
Thi gian: 45 pht
I. Choose the words which have the underlined part is pronounced differently from the
others. (0.5 point)
(Chn mt t m phn gch chn c cch pht m khc vi cc t cn li.)
1. A. Scholarship B. champagne C. school D. Christmas
2. A. relax B. pagoda C. admire D. advance
II. Circle into the words which are different from the other. ( 0.5 point)
(Khoanh trn vo t khc vi cc t cn li. )
Eg: 0. A. you B. Nam C. he D. they
1. A. child B. children C. fine D. teacher
2. A. morning B. night C. Bye D. evening
III. Choose the best answer A, B, C or D to complete these sentences. (2.5 points).
(Chn mt p n ng nht trong s A, B, C hoc D hon thnh cc cu sau.)
1. How old? She is thirty years old.
A. she is B. shes C. is she D. is he
2. How many..are there in your family?
A. child B. childs C. childrens D. children
3. My mother smiledat the joke.
A. quietly B. loudly C. strongly D. widely
4. I ..ever go to the theatre.
A. rarely B. not C. sometimes D. hardly
5. Please come in and sit
A. up B. this C. down D. that
6. Could you..me how to use this new telephone?
A. shared B. show C. say D. remember
7. The lightout while we were having tea.
A. was going B. went C. had gone D. has gone
8. Math is harder English
A. than B. more C. best D. the
9. Would you like to..a cup of tea?
A. has B. have C. had D. having
10. Nam is my.friend.
A. best B. more C. is D. friends
IV. Write the correct forms of the verbs. (2.0 point)
(Chia dng ng ca ng t)
1. Yesterday, Minh (go) to the cinema with Nam.
2. My brother is (tall) than Minh brother.
3. My father (work) in a factory last year.
4. They (going to) the hospital to meet Mr. Le.

3
SUMMER 2015

I. Choose the correct word or phrase to fill in each of the following sentences (5 points).
1.What an _________ kitchen!
A. amaze B. amazes C. amazing
2.A _________ takes care of sick people.
A. teacher B. doctor C. engineer
3.Which is the _________ expensive in the shop?
A. more B. most C. the most
4._________ do you get up?
A. What B. What time C. Where
5.There _________ a lot of books in our school library.
A. is B. are C. am
6.Which is _________ river in Viet Nam?
A. longest B. longer C. the longest
7.Ba never _________ to class early.
A. go B. goes C. going
8.How _________ is it from here to the nearest station?
A. many B. long C. far
9.My tooth doesn't stop hurting. I will go to see my _________.
A. writer B. nurse C. dentist
10.I hope the _________ can repair my car quickly.
A. chemist B. engineer C. mechanic
11._________ a delicious smell!
A. What B. Who C. Where
12.I am ten years old. She is twelve years old. She is _________ me.
A. older B. oldest C. older than
13.It is difficult _________ by heart that poem.
A. learn B. to learn C. learning
14.The roses _________ your garden are very beautiful.
A. at B. in C. on
15.Next week Mary _________ to Hue to visit her grandparents.
A. go C. will goes C. will go
16.There is a cake _________ the table.
A. at B. next to C. on

4
17.They usually _________ to church every Sunday morning.
A. goes B. will go C. go
18.Tomorrow I will go to the _________ to send a letter.
A. police station B. post office C. museum
19.Will you stay _________ home tomorrow?
A. in B. at C. on
20.My house _________ three bedrooms, a kitchen and a bathroom.
A. is B. have C. has
II. Match the questions in the column A with the answers in the column B (1.5 points).

1. Where do you play soccer?

2. Why are you always late?

3. How many skirts do you have?

4. Do you like cats?

5. Which colour do you like: red or blue?

6. What does your sister do?

a. I like blue.

b. I have three.

c. She is a singer.

d. In the yard.

e. Yes, I do.

f. Because I don't have a watch.

1. 2. 3. 4. 5. 6.
5
III. Write the numbers into words. (1 point)
1.21st 2.39th 3.42nd 4.33rd
IV. Read the text and decide the following statements are True (T) or False (F). (1.5 points)
Hi! My name is Peter. I am a student and I am eleven years old. I live in Romania, in the countryside. My
school is about one kilometer from my home. My sister goes to school by bike every morning, but I dont
have a bike so I walk. I walk to school in about fifteen minutes, and its good exercise.
My school is not big but it is very beautiful and I have a lot of friends there. My teacher, Ms Hoa, is really
nice. She is the most wonderful teacher in the school. I feel I am very lucky.
1.Peter is seven years old.
2.Peter lives in a small town.
3.It is about one km from his home to his school.
4.He and his sister walk to school every morning.
5.His school is big and beautiful.
6.He feels lucky because he has a wonderful teacher.
V. Choose the best answer. (1 point)
1.Doctors / well / people / sick / make
A. Doctors make well people sick.
B. Doctors make sick people well.
C. Sick people make doctors well.
2.They / home / dinner / go / have / together
A. They go home and have dinner together.
B. They have home and go dinner together.
C. They go together home and have dinner.
3.news / I / again / soon / will / write / more / with
A. I soon will write again with more news.
B. Soon I will write again with more news.
C. I will write again soon with more news.
4.family / Which / for / be / my / will / suitable / most / the / ?
A. Which will be the suitable most for my family?
B. Which will be suitable the most for my family?
C. Which will be the most suitable for my family?

6
CC EM HC SINH YU QU
DI Y THY XUT MT S CH KIM TRA NI GIP CC TR C TH NH
HNG BI KIM TRA NI. CC TR CHUN B CC CH THEO DNG BI VIT HOC
TP NI, BI NI C DI CHNG 6-10 CU N, TNG NG 50-80 T. CC TR NH
NI DUNG V RA 02 CU HI V MI BI C TH THY C S HI PHNG VN. PHN
NI C TH S C T CHC THI V NH GI NGAY TI TRNG, CC BI THI CN LI
S NP CP TRN CHM TP TH. GIM KHO C TH L GV CA TRNG HOC N V
KHC C V. HY CHUN B CHO TT CC TR S T TIN V THNH CNG.

TOPIC 01: IN A FIVE-MINUTE TALK, INTRODUCE SOMETHING ABOUT YOURSELF.


TOPIC 02: IN A FIVE-MINUTE TALK, INTRODUCE SOMETHING ABOUT YOUR FAMILY.
TOPIC 03: IN A FIVE-MINUTE TALK, SAY SOMETHING ABOUT YOUR TYPICAL DAY.
TOPIC 04: IN A FIVE-MINUTE TALK, SAY SOMETHING ABOUT ONE OF YOUR FAVORITE
SUBJECTS.
TOPIC 05: IN A FIVE-MINUTE TALK, SAY SOMETHING ABOUT ONE OF YOUR FAVORITE
BOOKS.
TOPIC 06: IN A FIVE-MINUTE TALK, SAY SOMETHING ABOUT ONE OF YOUR HOBBIES.
TOPIC 07: IN A FIVE-MINUTE TALK, SAY SOMETHING ABOUT YOUR SPEDING FREE TIME.
TOPIC 08: IN A FIVE-MINUTE TALK, SAY SOMETHING ABOUT ONE OF YOUR BEST FRIENDS.
TOPIC 09: IN A FIVE-MINUTE TALK, SAY SOMETHING ABOUT ONE OF YOUR MOST ADMIRED
PERSONS.
TOPIC 10: IN A FIVE-MINUTE TALK, SAY SOMETHING ABOUT YOUR SCHOOL.
TOPIC 11: IN A FIVE-MINUTE TALK, SAY SOMETHING ABOUT YOUR CLASS.
TOPIC 12: IN A FIVE-MINUTE TALK, SAY SOMETHING ABOUT ONE OF YOUR FAVORITE
SPORTS.
TOPIC 13: IN A FIVE-MINUTE TALK, SAY SOMETHING ABOUT A TV PROGRAM YOU LIKE.
TOPIC 14: IN A FIVE-MINUTE TALK, SAY SOMETHING ABOUT AN ANIMAL YOU LOVE.
TOPIC 15: IN A FIVE-MINUTE TALK, SAY SOMETHING ABOUT A PLACE YOU VISITED.
TOPIC 16: IN A FIVE-MINUTE TALK, SAY SOMETHING ABOUT YOUR STUDY HABIT.
TOPIC 17: IN A FIVE-MINUTE TALK, SAY SOMETHING ABOUT ONE OF YOUR FAVORITE
FILMS.
TOPIC 18: IN A FIVE-MINUTE TALK, SAY SOMETHING ABOUT THE IMPORTANCE OF
ENGLISH.
TOPIC 19: IN A FIVE-MINUTE TALK, SAY SOMETHING ABOUT ONE OF YOUR FAVORITE
TEACHERS.
TOPIC 20: IN A FIVE-MINUTE TALK, SAY SOMETHING ABOUT A JOB YOU WOULD LIKE TO
GET IN THE FUTURE.
TOPIC 21: IN A FIVE-MINUTE TALK, SAY SOMETHING ABOUT YOUR FAVORITE SINGER.
TOPIC 22: IN A FIVE-MINUTE TALK, SAY SOMETHING ABOUT YOUR FAVORITE FILM STAR.
TOPIC 23: IN A FIVE-MINUTE TALK, SAY SOMETHING ABOUT YOUR FAVORITE FOOD.
TOPIC 24: IN A FIVE-MINUTE TALK, SAY SOMETHING ABOUT YOUR HOMETOWN/ HOME
VILLAGE.
TOPIC 25: IN A FIVE-MINUTE TALK, SAY SOMETHING ABOUT THE ADVANTAGES OF HAVING
A MOBILE PHONE.
TOPIC 26: IN A FIVE-MINUTE TALK, SAY SOMETHING ABOUT THE ADVANTAGES OF THE
INTERNET.
TOPIC 27: IN A FIVE-MINUTE TALK, SAY SOMETHING ABOUT THE NEGATIVE EFFECTS OF
USING A MOBILE PHONE.
TOPIC 28: IN A FIVE-MINUTE TALK, SAY SOMETHING ABOUT THE NEGATIVE EFFECTS OF
BROWSING WEBSITES TOO MUCH.

7
Topic 3: Write a paragraph giving your opinions of the benefits of being able to use English. (at least 130 words)
Obviously, English, in our globalization world, has been considered as the international passport to enable us to be the
global citizen. That means the good demand of English helps us live and work well in any corner of the world. First, English
is an international language that is spoken everywhere, so if you are able to use English, you can communicate with people
all around the world. It is the English language that is used in aviation, international sports, music, commerce, and other.
Countless newspapers, periodicals, radio and television stations use English as their prior language. Secondly, we can learn
almost all things with the help of this useful language. If your English is good enough, you can take full advantages of the
internet the mass media storage and sources of knowledge and entertainments. You can realize your long-harbored dream
of working overseas by providing yourself good practice of English. For example, you will easily apply for a vacant at an
international company, organization, corporation, or a global group or enterprise so that you have chance to better your life
and work. In conclusion, English benefits us various ways including communication, knowledge, work, entertainment, or
even the way we lead our life.
Thch Bnh lun

Topic 1: Write a paragraph describing a person you admire most. (at least 150 words)
Of all my acquaintances, the principal of our school is the one who has created the
greatest ever impression on me. I must say that I am not only impressed by his good
managerial skills but also his personalities. First, this principal is one of the dedicated
educational managers who always know how to find new ways to run the school
effectively. For example, he has initiated various ideas and programs to improve the
schools educational quality, the teaching staffs lives despite limited resources. He also
knows very well that he can not do all things by himself. Therefore, he tries to motivate all
the teaching staff to join him towards better achievements treating them fairly. Secondly,
he instantly sets a clear example of a moderate but dedicated officer who loves to work
more than to talks. He has led a simple life. In short, his leadership skills and personalities
are greatly admired by not only myself but by everyone in our school.
Topic 2: Write a paragraph giving your opinions of what makes a person successful in life.
(at least 150 words)
There are many factors that make a person successful, but in my opinion the way people
define success is the most important. This is because the term success can be
interpreted differently by different individuals, and the unclear definition of this concept
may mislead people in life. The result is that each individual may not know how successful
he is, even when he achieves what he really wishes to. To me, success means you
achieve what your abilities allow you to. In other words, the achievement within ones
abilities gives him or her the sense of success. For example, if you are not intellectually
good enough to study at universities, but you actually have some innate (in-born) ability for
8
soccer, then a choice to become a football player may bring you success. So, unless we
define success clearly in our own way and act upon that understanding, success will
stay out of our reach.