You are on page 1of 3

U NIVERSITETI I T IRANS

PROPOZIM PR TEMN E
DETYRS S KURSIT

Grupi:
Ardit Zotaj Udhhoqn:
Adi Xhomara Dr. Silvana Greca
Alxhip Halilaj Msc. Suela Maxhelaku
Ardit Xhamallati

Propozim mbi temn e projektit

N lndn:

Databaz n ORACLE
Departamenti i Informatiks

Maj 2017
i

UNIVERSITETI I TIRANS

Abstrakt
Fakulteti i Shkencave t Natyrs
Departamenti i Informatiks

PROPOZIM PR TEMN E DETYRS S KURSIT


by Grupi: AZ

Migrimi i t dhnave nga baza t dhenash t ndryshme nga Oracle


(MySQL, Microsoft Sql Server) drejt bazs s t dhnave Oracle

N jetn e prditshme na ndodh shpesh t jemi klient t biznese t llo-


jeve t ndryshme t cilt n zbatim t teknologjis sigurisht kan nj baz
t dhnash ku bazohen. Nj supermarket ka nj baz t dhnash me pro-
duktet q shet, nj hotel ka nj baz t dhnash ku ruan informacion pr
klientt, dhomat, personelin. Jo vetm n sektorin privat por dhe at insti-
tucional ka nevoj gjithnj pr nj baz t dhnash. Ministria e Arsimit dhe
Sportit ka nj baz t dhnash shum t gjer dhe komplekse, sepse ruhen
informacion pr t gjith nxnsit q studiojn n Republikn e Shqipris.
Ndodh q t kemi migrime t t dhnave nga njra databaz n tjetrn.
Duhet pak pun pr t migruar t dhnat nga nj databaz n ORACLE n
nj databaz tjetr n ORACLE, por duhet shum pun pr t migruar nj
baz t dhnash t krijuar n ambientet MySQL, Microsoft Sql Server n
ambientet e ORACLE. Vshtirsia qndron n faktin se teknologjit e pr-
dorura pr secilin mjedis ndryshojn. Ndryshojn gjithashtu dhe mnyra
e ruajtjes s t dhnave, procesimi i tyre dhe trajtimi i problemeve. do
mjedis ka veorit e veta, megjithat migrimi i bazs s t dhnave nga nj
mjedis i par n nj mjedis tjetr sht i realizueshm.
ii

Pasqyra

Abstrakt i