You are on page 1of 14

1

1. = ____
2
A 5 C 15
B 10 D 20

2. ____ = 250
A 5 C 20
B 10 D 25

3. 5 40 = ______
A 300 C 500
B 340 D 540

4. =______________
A 363 C 365
B 364 D 366

5. 5 = ____

A 1 C 50
B 15 D 60

6. 3 30 = ____
A 180 C 240
B 210 D 260

7. 4 365 = ____ ____


A 27, 54 C 54, 27
B 45, 72 D 72, 45

1
8. 4 = ____
4
1
A 225 C 245
B 235 D 255

9. 648 = ____
A 10 C 27
B 18 D 72

10. 11:03 =
A 11:03 a.m. C 1103
B 11:03 p.m. D 1103

11. 5:00 p.m. 7:00 p.m.



A 7 hours C 26 hours
B 19 hours D 30 hours

12.



8:45 a.m. 7:50 p.m.

TABLE 1

.
A 7 5 C 11 5
B 9 5 D 13 5

13. =
A
B +
C -

2
12 12
11 1 11 1
10 2 10 2

9 3 9 3

8 4 8 4
7 5 7 5
6 6

14.
A 5:30 a.m. C 12:10 p.m.
B 6:25 a.m. D 2:00 p.m.

15.
?
A 7 35 minutes C 6 35
B 7 25 minutes D 6 25
16. ?
A 50 + 40 = 1 30
1
B 20 + = 35
4
1
C 12 + 18 =
2
D 1 + 25 = 65
2

17. 2 45
.
?

12
11 1
10 2

9 3

8 4
7 5
6

What is the actual time?


A 11:15 C 11:25
B 11:20 D 11:30

3
18. 85 minutes + B minutes = 5 hours

What is the value of B?


A 215 C 205
B 210 D 200

19. 69 seconds + 75 seconds + 120 seconds =


A 3 minutes 24 seconds C 5 minutes 24 seconds
B 4 minutes 24 seconds D 6 minutes 24 seconds

20. Find the sum of 14 hours 25 minutes and 23 hours 15 minutes.


A 37 hours 35 minutes C 38 hours 35 minutes
B 37 hours 40 minutes D 38 hours 40 minutes

21. 2 decades 2 years = ____ years


A 20 C 22
B 21 D 23

22. 76 months + 159 months + 13 months =


A 20 years 10 months C 19 years 10 months
B 20 years 8 months D 19 years 8 months

23. 200 months 44 months = ____ years


A 13 C 15
B 14 D
16

24. 62 decades 54 decades = ____ years


A 80 C 60
B 70 D 50

25. Muniandy is 7 years 8 months old while his father is 38 years 10 months old. Find the
difference in their ages.
A 28 years 2 months C 30 years 2 months
B 29 years 2 months D 31 years 2 months

4
26. A test starts at 9:15 a.m. and ends at 11:30 a.m. Calculate the duration of the test.
A 1 hour 15 minutes C 2 hours 15 minutes
B 1 hour 45 minutes D 2 hours 45 minutes

27. Find the value of P in the calculation below.


.

Hour Minute

1 8 P
6 3 2
1 1 4 8

A 20 C 40
B 30 D 50

28. 45 minutes before 7:25 p.m. is


A 6:55 p.m. C 6:45 p.m.
B 6:50 p.m. D 6:40 p.m.

29. 185 minutes Q minutes = 2 hours

What is the value of Q?


A 50 C 60
B 55 D 65

30. Mrs. Tan starts working at 8:30 a.m. and stops at 4:45 p.m. Calculate the duration of her
working time.
A 8 hours 15 minutes C 8 hours 25 minutes
B 8 hours 20 minutes D 8 hours 30 minutes

3
31. Calculate the total hours in day.
4
A 6 hours C 18 hours
B 12 hours D 24 hours

32. 37 minutes 7 = ____ hours ____ minutes


A 3, 19 C 5, 19
B 4, 19 D 6, 19

5
33. 762 seconds 3 =
A 36 minutes 6 seconds C 38 minutes 6 seconds
B 36 minutes 26 seconds D 38 minutes 26 seconds

34. Hawa works 6 hours 15 minutes a day. How long does she work in 5 days?
A 30 hours 15 minutes C 31 hours 15 minutes
B 30 hours 20 minutes D 31 hours 20 minutes

3
35. hour 6 = ____ minutes
4
A 45 C 180
B 90 D 270

36. 44 seconds A = 5 minutes 52 seconds

What is the value of A?


A 8 C 10
B 9 D 11

37. Every day Azhar spends 2 hours 15 minutes for co-curriculum activities. How much time
does he spend for these activities in three days?
A 6 hours 45 minutes C 5 hours 45 minutes
B 6 hours 15 minutes D 5 hours 15 minutes

38. A test is held for 3 hours 15 minutes each day. Calculate the total time required to do
the test in 5 days.
A 15 hours 15 minutes C 16 hours 15 minutes
B 15 hours 45 minutes D 16 hours 45 minutes

39. Salmah exercises four days a week. Each day she exercises for 45 minutes. How much
time does she spend on exercising each week?
A 3 hours C 170 minutes
B 3 hours 15 minutes D 190 minutes

40. A leap year occurs in every ____years.


6
A 2 C 4
B 3 D 5

41. 450 seconds 6 = ____ minutes ____ seconds


A 1, 15 C 2, 15
B 1, 25 D 2, 25

42. 675 months 5 = ____ months


A 125 C 135
B 130 D 140

43. 788 minutes 4 = ____ hours ____ minutes


A 2, 17 C 2, 2
B 3, 17 D 3, 2

44. 400 months 8 = ____ years ____ months


A 3, 2 C 4, 2
B 3, 3 D 4, 8

45. Q hours 4 = 9 hours

Find the value of Q.


A 32 C 36
B 34 D 38

46. State 521 months in years and months.


A 43 years 5 months C 43 years 7 months
B 43 years 6 months D 43 years 8 months

47. Convert 680 seconds into minutes and seconds.


A 11 minutes 10 seconds C 12 minutes 10 seconds
B 11 minutes 20 seconds D 12 minutes 20 seconds

48. The total time required to weave three baskets is 13 hours 18 minutes. Calculate the
period of time required to weave one basket.
A 4 hours 26 minutes C 3 hours 26 minutes

7
B 4 hours 18 minutes D 3 hours 18 minutes

49. Cikgu Aziz spends 756 minutes to prepare a set of Mathematics test paper. Calculate
the time spent by him in hours and minutes.
A 12 hours 16 minutes C 13 hours 16 minutes
B 12 hours 36 minutes D 13 hours 36 minutes

50. Calculate the number of days from 28 February 2004 to 13 March 2004.
A 14 days C 16 days
B 15 days D 17 days

8
PAPER 2

This question paper consists of 30 questions. Answer all questions. The diagrams in the
questions provided are not drawn to scale unless stated.

2
1. hour = ____ minutes
5
Answer: 24

2. Leman spends 3 hours to study everyday. How much time does he spend in studying
each week?
Answer: 21 hours

1
3. State the time hour before 9:15 p.m.
4
Answer: 9.00 p.m.

9
4. A Mathematics test started at 8:15 a.m. and ended at 9:00 a.m. How long was the test?
Answer: 45 minutes

5. It takes 3 hours 45 minutes to travel from Taiping to Kuala Lumpur. If Azri departed
from Taiping at 6:30 p.m., at what time would he reach Kuala Lumpur?
Answer: 10:15 p.m.

6. 8 hours 4 hours 30 minutes = ____ hours ____ minutes


Answer: 3 hours 30 minutes

1
7. 1 decades = ____ years
2
Answer: 15 years

8. A TV drama starts at 7:05 p.m. and ends at 9:45 p.m. In that period, advertisements take
15 minutes. Therefore, what is the actual duration of the drama?
Answer: 2 hours 25 minutes

9. 32 minutes 9 = ____ hours ____ minutes


Answer: 4 hours 48 minutes

10. 5 hours Q minutes


+ P hours 27 minutes
21 hours 13 minutes

What are the values of P and Q?


Answer: P = 15 and Q = 46

11. A carpenter spends 7 hours 45 minutes to make 5 desks. How much time is needed to
make one desk?
Answer: 1 hour 33 minutes

1
12. 1 year = ____ months
4
Answer: 15

10
13. Diagram 1 shows a clock.

12
11 1

10 2

9 3

8 4
7 5
6

DIAGRAM 1

State the time 50 minutes after the time shown in Diagram 1.


Answer: 5:05

14. Diagram 2 shows a clock.

12
11 1
10 2

9 3

8 4
7 5
6

DIAGRAM 2

A netball match started at 5:15 p.m. The match ended 70 minutes later. Draw the hour
hand and minute hand in Diagram 2 to show the time the match ended.
Answer:

12
11 1
10 2

9 3

8 4
7 5
6

11
15. Diagram 3 shows a clock.

12
11 1
10 2

9 3

8 4
7 5
6

DIAGRAM 3

State the time 45 minutes before the time shown in Diagram 3.


Answer: 1:35

16. Calculate the number of days for the duration from 25 July 2007 to 8 August 2007.
Answer: 15 days

17. 669 minutes 3 = ____ minutes


Answer: 223

18. 7 336 minutes 4 = ____ hours ____ minutes


Answer: 30 hours 34 minutes

19. A minutes 4 = 156 minutes

What is the value of A?


Answer: 624

20. Diagram 4 shows the time for Zul to travel from A to C.

2 hours 20 minutes 80 minutes

12
A B C

DIAGRAM 4

Calculate the total travel time.


Answer: 3 hours 40 minutes

21. Eileen is 13 years 10 months old and Sharifah is 20 years 4 months old. Find the
difference in their age.
Answer: 6 years 6 months

22. 261 minutes 9 = ____ hours ____ minutes


Answer: 39 hours 9 minutes

23. 63 hours + 45 hours = ____ days ____ hours


Answer: 4 days 12 hours

24. 152 months + 78 months = ____ years ____ months


Answer: 19 years 2 months

25. State the time 36 minutes after 6.30 p.m.


Answer: 7:06 p.m.

26. Diagram 4 shows the time Salina goes to school.

12
11 1
10 2

9 3

8 4
7 5
6

DIAGRAM 5

Write the time in the 12-hour system.


Answer: 7:10 a.m.

13
27. 16 decades 8 years = ____ years
Answer: 168

28. Diagram 6 shows two different times in a day.

12 12
11 1 11 1
10 2 10 2

9 3 9 3

8 4 8 4
7 5 7 5
6 6

Morning Evening

DIAGRAM 6

What is the duration of time between them?


Answer: 9 hours 40 minutes

Questions 29 and 30 are based on Table 1 below.

Susanas Table of Activities on Saturday


Time Activities
7:30 a.m. 8:00 a.m. Wakes up and gets dressed
8:00 a.m. 8:30 a.m. Breakfast
8:30 a.m. 10:00 a.m. Attends additional class
10:00 a.m. 12:00 p.m. Rest

TABLE 1

29. How long was Susanas additional class?


Answer: 1 hour 30 minutes

30. How much time did Susana take to get dressed and eat breakfast?
Answer: 1 hour

14