You are on page 1of 4

Stand Up for Europe

Agenda of the 7th European Convention


Stand Up for Europe Board and Munich Team

Date: Nov 3- Nov 5 2017


Place: Hochschule fr Philosophie, Kaulbachstr. 31a 80539 Munich, Europe
Contact at location: Mr. Marstaller, mobile 0151-26687851, ralf.marthaler@hfph.de

Participants:
- Members of Stand Up for Europe.
- Saturday morning session will also be open to non-members from 08:15 until 12:15 subject
to availability.

Friday
Visit of the city of Munich, organized by 14:00-16:00 2 hour Max-Joseph Platz. In front
members of the Munich City-Team. of Opera House
Check in and Registration 16:00-17:00 1 hour Kaulbachstr. 31a
Welcome and Introduction by the 17:00-17:30 30 min Kaulbachstr. 31a
Munich Team
Opportunity for members to meet 17:30-18:30 1 hour Kaulbachstr. 31a
and engage in Pan-European
discussions on selected aspects of the
European integration process

Telling things with humor: I play


Europe by E. Candenot (confirmed) 18:30-18:40 10 min
Walking together through the City Park 18:40-19:00 20 min
English Garden towards Dinner
Restaurant Leib und Seele
Get together in Bavarian Restaurant 19:00-open Oettingenstr. 36
Leib und Seele end

Saturday
Welcome from the Munich team 8:15-9:15 1 hour Kaulbachstr. 31a

7th European Convention August 2017


Stand Up for Europe

One year after federalizing the


federalists in 2016: Where do we stand
and where do we go? A
comprehensive overview of activities and
projects, the status and the vision of
Stand Up for Europe presented by
Richard Laub, President and Pietro de
Matteis, Vice-President
Key Note Adress by the former President 9:15-10:00 45 min Kaulbachstr. 31a
of the European Commission, Mr.
Jacques Santer (confirmed)
Coffee break 10:00-10:15 15 min
st
1 Panel: Discussion on a Vision for the 10:15-11:15 1 hour Kaulbachstr. 31a
future of Europe: Chances of closer
economic, fiscal and social union. What
are the next steps?
- Dr. Theo Waigel (confirmed)
German Minister of Finance (1989
1998)

- Henri Malosse (confirmed)


Former President of the European
Economic and Social Committee (2013-
2015)

- Gisela Mller-Brandeck-
Bocquet (confirmed)
General Director of the Institute for
political sciences and sociology in
Wrzburg

- Prof. Martin Stuchtey


(confirmed)
Management consultant, founding
partner of SystemiQ, 20 y Partner of Mc
Kinsey and Professor for Sustainable
resources management at Innsbruck
University

- Mrs. Dr. Susanna Poth (pending)


Expert in Industrial Engineering and
Management

Moderator Jeanne Rubner


Journalist and editorial manager
Bayerischer Rundfunk

2nd Panel: Discussion on civil society and 11:15-12:15 1 hour

7th European Convention August 2017


Stand Up for Europe

European activism
- Jacques Santer (confirmed)
President of the European Commission
(1995-1999)

- Pawel Adamowicz (confirmed)


Lordmayor of Danzig, and one of the
most prominent pro-European voices in
Poland

- Guillaume Klossa (confirmed)


Writer, Founder of EuropaNova and Chairman
of Civic Europa

- Catherine Vieilledent-Montfors
(confirmed)
Secretary General UEF Group Europe

Moderator Jeanne Rubner


Journalist and editorial manager
Bayerischer Rundfunk

For more details on the panelists please


see biographies attached
Coffee break 12:15-12:30 15 min

General meeting

Vote on the Secretary for the minutes of 12:30-12:35 5 min Kaulbachstr. 31a
the Convention
Adoption of the changes to the bylaws 12:35-12:45 10 min Kaulbachstr. 31a
Approval of the accounts and the budget 12:45-13:00 15 min Kaulbachstr. 31a
for the new fiscal year
Lunch Break 13:00-14:15 1 hour 15
min
Vote on the political proposals of Stand 14:15-15:15 1 hour Kaulbachstr. 31a
Up for Europe drafted by the board and
the city teams in preparation of the
Convention (our proposals)
Discussion on the strategy of Stand up 15:15-16:30 1 1/4 Kaulbachstr. 31a
for Europe towards the next European hour
Elections in 2019
Coffee break 16:30-16:45 15 min

Election of the new Board (incl. 16:45-18:30 1 3/4 Kaulbachstr. 31a


introduction of applicants) hour
Free Time / Dinner 18:30-21:00 2 1/2 Widenmayrstr. 52
(Italian Restaurant Taverna del Sud) hour

7th European Convention August 2017


Stand Up for Europe

European Dance Night: Dance for 22:00- open Kardinal-Faulhaber-Strae


Europe at Lovelace end 1
(Free entrance, donations are welcomed)

Sunday
Meeting of the new Board 8:30-9:30 1 hour Kaulbachstr. 31a
Open Space Discussion How do we 9:30-12:00 2 hour Kaulbachstr. 31a
grow Stand up for Europe? Break outs
discussing strategies, instruments and
actions for growing the number of city-
teams and the members of Stand up
for Europe
Presentation of different projects, 12:00-12:40 40 min Kaulbachstr. 31a
organized or supported by Stand up for
Europe:
A) Presentation of the citizen
Convention project by H.
Malosse (confirmed)
B) Presentation of a Youth Council
that organized discussions at
local schools about their vision
of a future Europe in
preparation of the Stand up for
Europe conference by S.
Stuchtey (confirmed)

Concluding Remarks. End of Convention 12:40-13:00 20 min Kaulbachstr. 31a


by P. Willisch, Munich team leader

Lunch/ Free Time 13:00-14:00 1 hour


Joining Pulse of Europe Demonstration 14:00-15:00 1 hour Max-Joseph Platz. In front
of Opera House

7th European Convention August 2017

Related Interests