You are on page 1of 2

REPUBLIKA E KOSOVS / REPUBLIKA KOSOVA / REPUBLIC

OF KOSOVO

QEVERIA E KOSOVS / VLADA KOSOVA /GOVERNMENT OF KOSOVA

MINISTRIA E TREGTIS DHE INDUSTRIS / MINISTARSTVO TRGOVINE I INDUSTRIJE


MINISTRY OF TRADE AND INDUSTRY

AGJENCIA KOSOVARE PR STANDARDIZIM / KOSOVSKA AGENCIJA ZA STANDARDIZACIJU


KOSOVO STANDARDISATION AGENCY

PROCESVERBALI

Nga mbledhja e Kshillit Profesional t Standardizimit (KSP), e mbajtur me 28.06.2017, n salln


e takimeve me fillim n orn 12:30 n MTI.

N kt mbledhje ishin t pranishm: Muhamet Rudari nga Ministria e Tregtis dhe Industris;
Letafete Latifi nga AMMK/IHMK;; Artan Demolli nga Konsumatori; Sefer Susuri nga SHPK.
Vllezrit e Bashkuar/Asociacioni i betonierve t Kosovs; Kumbim Shala nga QAK-Eurolab;
Hafiz Gara nga Agjencia Kosovare pr Standardizim/MTI, si dhe Bujar Istogu nga Agjencia
Kosovare pr Standardizim/MTI.

Hapja e mbledhjes
Mbledhjen e radhs t Kshillit e hapi Nnkryetari i AKS Muhamet Rudari, Raportin e arritjeve e
paraqiti Bujar Istogu, ndrsa planin pr kuartalin 3-4 t puns e shtjelloi Kryeshefi i AKS-s, Hafiz
Gara, n cilsi t Sekretarit t KPS.
Pamundsin pr pjesmarrje dhe pajtimin pr planin e puns e konfirmuan Hysni Osmani dhe
Driton Dalipi, ngaq mbledhja e Janarit ishte shqyrtim njvjear i ktij Plani, dhe votimi i
gjysmvjetorit t dyt, mbetej vetm shtje prmbushjeje e UA pr KPS.

Minutat e takimit
Raporti i puns s gjashtmujorit t par, paraqitur nga B.Istogu iu dhan komplimente, pas
sqarimeve t disa pjesve, ku KPS ndjente nevoj pr kthjellim t aktiviteteve t realizuara.
Plani i puns s gjashtmujorit t dyt, u elaborua nga sekretari i KPS Hafiz Gara, ku u paraqitn
nuanca t drojtjes s mosrealizimit komplet t ktij gjysmvjetori, ngaq Marrveshja ndrmjet
AKS-CEN/CENELEC (pr qasje n standaerdet EN) ende ska kaluar MPJ, kshtuq Agjencia
nuk mund t furnizohet mtutje me standarde evropiane nga AKS, ngaq CENi e ka ndaluar kt
form shprndarjeje DPS-AKS. Me startim t qasjes s AKS direkt n standardet EN, numri i
planifikuar prej 1400 standardesh/gjat 2017 edhe mund t tejkalohet, mirpo mund t ngelemi
nn shifrn e synuar, nse Marrveshje prolongohet tepr, apo dshton krejt.
L. Latifi u interesuar pr standarde t fushs s meteorologjis, t cilat AKS i ka planifikuar n
Komitetin teknik t Mjedisit, ndrsa mbetetet obligim i ktij KT t procedojm m tepr standarde
t ksaj fushe.
K. Shala parashtroi nevojn e krijimit t nj shtese buxhetore t AKS pr punn e KPS. Po t
kishte mditje, edhe Kshilli do t funksiononte m efektshm. Agjencia do ta shqyrtoi mundsin
e plotsimit t ksaj krkese n UA-n e KPS, pas miratimit t Ligjit t ri.
A. Demolli, gjithashtu u interesuar pr nj mbarvajtje dhe pun m efikase t Kshillit.
M. Rudari (nnkryetar i KPS) paralajmroi mungesn e tij n punn e Kshillit, n takimet e
ardhshme, ngaq sht pensionuar. Ai falnderoi Kshillin pr punn e palodhshme (gjithnj
vullnetare) n zhvillimin e standardizimit n Kosov.

Takimi filloi n 12,30 dhe prfundoi n 13,35

Pr KPS u shtrua drek pune.

Hafiz Gara
Sekretar i KPS

--------------------------

Muhamet Rudari
Nnkryetari KPS

_______________ Prishtin
28 qershor 2017