You are on page 1of 1

1. Si: a * b = 4a + 3b 7.

Sabiendo que:
Halle: "5 * 2"
a) 18 b) 42 c) 28 d) 26 e)
24
Calcule:

2. Si:

Halle: 8 2
a) 10/3 b) 5/4 c) 5/2 d) 3/8 e) a) 0 b)4 c)-2 d)2 e)
5/8 N.A.

8. Si:
3. Si: p * q = pq - 2 P ۞ Q = 3P + 2Q; si: P  Q
Halle: (2 * 3) * (-1) P ۞ Q = 3Q + 2P; si: P < Q
a) -6 b) 4 c) 10 d) 12 e) -8 Halle:
(-2 ۞ 3) ۞ (-1)
a) -2 b) -4 c) -6 d) 12 e)
13

4. Si: x # y = x + xy + y
Halle: (-1 # -2) # (-1)

a) 0 b) -1 c) -2 d) 2 e) -3 9. Si:

5. Si:
; Si x es par Halle: [(1 ∆1) ∆ (4 ∆ 3)] ∆2
a) 1 b) 2 c) 3 d) 4 e)
; Si x es impar
N.A.
Halle:

a) 6 b) 5 c) 4 d) 9 e) 8

10. Dado:
a * b  a(b * a)
6. Si: a * b = 2a Ω b
a Ωb = a(b - 1) Halle: 16 * 2
Halle: 4 * 7 a) 1 b) 2 c) 8 d) 4 e) 5
a) 24 b) 28 c) 36 d) 42 e)
48