You are on page 1of 3

Universiteti i Prishtins

Hasan Prishtina
UNIVERSITAS STUDIORUM PRISHTINIENSIS
Rr. Xhorxh Bush, 10 000 Prishtin, Republika e Kosovs
Tel: +381-38-244183 URL: http://www.uni-pr.edu
Fax: +381-38-244187 Mail: rektorati@uni-pr.edu

E KSTRAKT
nga procesverbali i mbajtur n mbledhjen e Kshillit botues t Universitetit t Prishtins
Hasan Prishtina m 13 shtator 2017, ora 1400

T pranishm:
1. Prof. dr. Faton Berisha, kryetar
2. Prof. asoc. dr. Muhamet Mala, antar
3. Prof. dr. Hysni Osmani, antar
4. Prof. asoc. dr. Naser Pajaziti, antar
5. Prof. asoc. dr. Shemsedin Dreshaj, antar
6. Prof. dr. Lule Ahmedi, antare,
7. Prof. asoc. dr. Shqipe Bajinca, antare

Munguan antart: Prof. dr. Justina Pula, prof. dr. Muj Gjonbalaj dhe prof. asoc. dr. Misin
Misini

RENDI I DITS

1. Miratimi i ekstraktit t procesverbalit nga mbledhja e kaluar.


1. Shqyrtimi i krkesave pr leje botimi.
2. Shqyrtimi i raporteve t redaktorve pr tekstet q kan krkuar leje pr botim dhe
prdorim pr nevoja universitare.
3. T ndryshme.

I. Antart e Kshillit e miratuan ekstraktin pa ndryshime.

II. N pikn e dyt t rendit t dits u shqyrtuan krkesat pr leje botimi dhe prdorimi
universitar, dhe pas analizimit t dokumentacionit, Kshilli unanimisht aprovoi lejen pr
botim pr kto tekste:

- Gjyqsia kushtetuese: Shqyrtime teorike dhe krahasimore, autor prof. dr. Visar
Morina, Fakultetit Juridik redaktore prgjegjse prof. Justina Pula, me t drejt t
caktoj redaktor profesional.
- Historia gojore, autor prof. asoc. dr. Bujar Dugolli, Fakulteti Filozofik redaktor
prgjegjs u caktua prof. Naser Pajaziti meqense prof. Muhamet Mala sht recensent
i tekstit. Prof. Pajaziti mund t caktoj redaktor profesional.
- Matematika 3-Drejtimi i Kompjuteriks (Me matematik diskrete), autore prof.
ass. dr. Qfsere Doko Gjonbalaj, FIEK, - redaktor prgjegjs u caktuar prof. Hysni
Osmani meqense prof. Lule Ahmedi sht recensente e tekstit. Prof. Osmani mund t
caktoj redaktor profesional.
- Prmbledhje detyrash nga Matematika 3 - Drejtimi i Kompjuteriks (Me
matematik diskrete), autor prof. ass. dr. Qefsere Doko Gjonbalaj dhe mr.sc. Shukri
Haxha, FEK, redaktor prgjegjs u caktuar prof. Hysni Osmani meqense prof. Lule
Ahmedi sht recensente e tekstit. Prof. Osmani mund t caktoj redaktor profesional.

III. N kt pik u shqyrtuan raportet pozitive t redaktorve prgjegjs pr tekstet


prkatse dhe, pasi u konstatuar se tekstet jan n prputhje me rregulloren, KB-ja
vendosi t jap lejen pr botim, prkatsisht ribotim, dhe prdorim pr nevoja
universitare pr tekstet:
- Standardet e mjekimit me dializ n Republikn e Kosovs, autor prof. ass. dr.
Ibrahim Rudhani dhe prof. dr. Ymer Elezi, propozuar nga Fakultetit i Mjeksis, -
raporti pozitiv nga redaktori prgjegjs prof. Shemsedin Dreshaj.
- Ngrohja dhe klimatizimi I (Ngrohja) autor prof. dr. Fejzullah Krasniqi, propozuar
nga Fakulteti i Inxhinieris Mekanike, - raporti pozitiv nga redaktori prgjegjs prof.
Hysni Osmani.
- Ngrohja dhe klimatizimi II (Ventilimi dhe klimatizimi) autor prof. dr. Fejzullah
Krasniqi, propozuar nga Fakulteti i Inxhinieris Mekanike, - raporti pozitiv nga
redaktori prgjegjs prof. Hysni Osmani.
- Materialet mekanike Prmbledhje detyrash autor prof. dr. Hysni Osmani,
propozuar nga Fakulteti i Inxhinieris Mekanike, - raporti pozitiv nga redaktori
prgjegjs prof. Misin Misini.
- Aspektet nacionale dhe ndrkombtare t regjimit pasuror martesort
bashkshortve autor prof. ass. dr. Bedri Bahtiri, propozuar nga Fakulteti Juridik, -
raporti pozitiv nga redaktorja prgjegjse prof. Justina Shiroka Pula.

IV. N pikn T ndryshme u shqyrtua krkesa e Fakultetit Filozofik pr dhnien e lejes


pr marrjen e numrit ISBN pr konferencn shkencore q do t mbahet n shenim t
20 vjetorit t protestave studentore t vitit 1997. Antari prof. M. Mala propozoi q
leja t jepet duke e futur konferencn n kategorin e publikimeve t veanta q i
parasheh rregullorja, por kryetari F. Berisha shfaqi shqetsimin se rregullorja nuk
parasheh ndonj kategorizim t sakt pr konferencat dhe nse kjo trajtohet si
publikim, ather duhet t kaloj n procedura si grumbullimi i dorshkrimeve,
recensioni, aprovimi i recensionit nga kshilli i fakultetit etj. gj q, shtoi ai, sht
problem pasi konferencat kan procedura t tjera. Antari prof. Pajaziti tha se, si do
q t jet, Biblioteka kombtare nuk e jep kt kod pa pasur leje t institucionit q
sht i regjistruar si botues, ndrsa antari prof. Dreshaj shtoi se duhet t kihet
kujdes n kt rast sepse mund t shndrrohet n nj barr t madhe pr KB-n pasi
mund t ket shum krkesa t tilla.
KB-ja u pajtua unanimisht q t krkohet nga Kshilli shkencor i konferencs nj
raport recensues t prgjithshm dhe m pas Kshilli botues do ta ket m t leht ta
kaloj n procedurat standarde.

N kuadr t ksaj pike u diskutua edhe shtja e caktimit t nj redaktori


profesional pr tekstin Biologjia molekulare, autor prof. ass. dr. Mentor Sopjani,
propozuar nga Fakulteti i Mjeksis. Pr kt, antari prof. Dreshaj sqaroi se
pavarsisht prpjekjeve t tij asnjri nga profesort e fushs prkatse, as nga
Fakulteti i Mjeksis e as nga FSHMN-ja, nuk ka shfaqur gatishmri pr ta marr
prsipr hartimin e nj raporti pr kt tekst. Prof. Dreshaj shtoi se mendon se
rruga e vetme sht q KB-ja ti drejtohet zyrtarisht Fakultetit t Mjeksis dhe ata
t propozojn nj msimdhns adekuat pr redaktor profesional t ktij teksti.
Antarja prof. L. Ahmedi tha se pajtohet plotsisht me kt propozim sepse, sipas
saj, njsia akademike propozuese e tekstit sht adresa e par ku duhet t krkohen
profesionistt adekuat.
Kshilli botues vendosi unanimisht q ti drejtohet Fakultetit t Mjeksis me
krkesn q ata t propozojn nj redaktor profesional meq KB-ja nuk ka arritur ta
bj kt.
N vijim t mbledhjes, antarja prof. L. Ahmedi sqaroi se, po ashtu, as ajo nuk kishte
arritur t gjente redaktor profesional pr tekstin Zgjidhja e problemeve matematikore
me MAPL, autor dr. sc. Gani Pllana, propozuar nga Fakulteti i Inxhinieris Mekanike,
dhe krkoi q KB-ja t gjente nj zgjidhje dhe me kt rast me miratim t t gjith
antarve, redaktor u caktua prof. H. Osmani.
Antari prof. Pajaziti tha se duhet t bhet e qart q mund t ket edhe raporte
negative dhe se KB-ja edhe mund t refuzoj tekste.

Me kaq mbledhja prfundoi.

Procesmbajtse, Kryetari i Kshillit botues,


Sinavere Ukshini Prof. dr. Faton Berisha