You are on page 1of 3

Republika e Kosovs

Republika Kosova-Republic of Kosovo


Qeveria-Vlada-Government

MINISTRIA E ARSIMIT E MINISTRASTVO OBRAZOVANJA MINISTRY OF EDUCATION


SHKENCS DHE E NAUKE I TEHNOLOGIJE SIENCE & TECHNOLOGY
TEKNOLOGJIS

Departamenti i Shkencs dhe Teknologjis


Kshilli Shkencor i MASHT

Ftes pr pjesmarrje n konferencn Java e shkencs 2018

T nderuar puntor shkencor t institucioneve krkimore-shkencore t Kosovs dhe t


Rajonit,

Ju rikujtojm se DSHT MASHT, do vit organizon konferencn vjetore kombtare t


shkencs Java e Shkencs , e cila mton t jet ngjarje e prmasave ndrkombtare shkencore
n t ciln shkenctart kosovar dhe t rajonit do ti paraqesin arritjet e tyre shkencore
njvjeare.
Me qllim q n vitin 2018, n konferenc t prfshihen shkenctar nga t gjitha trevat
shqiptare nga diaspora dhe vendet e rajonit, prgatitjet pr konferenc kan filluar q n shtator
t vitit 2017. Me kt rast, me an t ftess duam tju informojm me koh, me qllim q n
javn e mbajtjes s konferenc (15, 16, 17 dhe 18 maj 2018) t jeni sa m t prgatitur.
Duke e vlersuar kontributin tuaj n zhvillimin shkencor, ekonomik, kulturor dhe
shoqror t vendit ton, ju lusim q kt njoftim ta kuptoni si ftes pr konferencn e ktij viti
njkohsisht, t njjtn ta shprndani tek komuniteti shkencor i vendit ton brenda dhe jasht
Kosovs.
Shpresojm q me ndihmn dhe kontributin tuaj t arrijm q konferencn kombtare t
shkencs, ta shndrrojm n ngjarjen m t rndsishme shkencore t vendit dhe n rajon .
Ju njoftojm se drgimi i abstrakteve bhet n adresat zyrtare t zyrtarve prgjegjs pr
fushat shkencore :
1. Studimet gjuhsore, kulturore dhe historike, abstraktet drgohen n emailin:
Fidan.kozhani@rks-gov.net.

2. Burimet natyrore, energjia dhe mjedisi ; Shkencat teknike, inovacionet dhe transferi
i teknologjis, abstraktet drgohen n emailin: Ardiana.shabaj@rks-gov.net
3. Prodhimi bujqsor dhe sigurimi i ushqimit; Krkimet shkencore n mjeksi,
abstraktet drgohen n emailin: Yllza.memeti@rks-gov.net

4. Studimet n fushn e edukimit dhe arsimit; Studimet shoqrore dhe ekonomike,


abstraktet drgohen n emailin: Sebahate.jupolli@rks-gov.net

Abstraktet drgohen n form elektronike n word deri m 31 janar 2018. Njoftimi pr


abstraktet e przgjedhura nga kshillat shkencore t fushave do t publikohet deri m 15 mars
2018.

Konferenca prve seancave plenare do t organizohet n kto seanca t veanta tematike:

1. Studimet gjuhsore dhe kulturore


2. Studimet historike
3. Burimet natyrore, energjia dhe mjedisi,
4. Prodhimi bujqsor dhe sigurimi i ushqimit,
5. Ndrkombtarizimi i shkencs kosovare
6. Shkencat teknike, inovacionet dhe transferi i teknologjis
7. Studimet n fush t edukimit dhe arsimit
8. Krkimet shkencore n mjeksi,
9. Studimet shoqrore dhe ekonomike,
10.Paraqitja e rezultateve t projekteve shkencore t financuara nga MASHT.

Shpjegim: Abstraktet duhet t prmbajn m s shumti 200 fjal, t ken emrin, mbiemrin e
autorit, emrin e institucionit ku punon autori si dhe emrin, mbiemrin dhe institucionin ku punojn
recensentt (nse sht vlersuar prej recensentve) e punimit t cilt duhet t ken gradn
shkencore apo edhe thirrjen akademike s paku t nivelit t autorit t punimit. Abstraktet duhet t
drgohen n adresat elektronike t lartshnuara. Aplikuesit duhet ta ken parasysh se abstraktet
do t vlersohen nga Kshilli Shkencor i MASHT dhe kshillat shkencore t fushave prkatse
shkencore dhe vetm pas nj vlersimi t till do t bhet pranimi ose refuzimi i tyre.
Ju njoftojm se MASHT nuk siguron akomodim apo transport pr t interesuarit pr pjesmarrje
n konferenc, prve nse jan t ftuar mysafir t veant t MASHT.

Ju dshirojm pun t suksesshme shkencore.


Mir u pafshim n konferencn shkencore Java e Shkencs 2018.

Departamenti i Shkencs dhe Teknologjis MASHT

Dr. Murteza Osdautaj