You are on page 1of 13

1 / 6

:1

: : 6

1. 1, P, Q, R S 4 .

101 010 100 010 100 100 110 010

P Q R S

A P
B Q
C R
D S

2. 9 218 537- 2- ?

A.
B.
C.
D.

3. 2.05 .

A. 2 000 005
B. 2 005 000
C. 2 050 000
D. 2 500 000

2016
1/ 6 Page 1
4. 120 ( 4 8 ) =

A. 15
B. 60
C. 240
D. 480

5. 2 .

2
.

A. 1
3
B. 1
5
C. 1
12
D. 1
15

6. 13.05kg =

A. 13 kg 5 g
B. 13050 g
C. 13500 g
D. 13005 g

7. 86.2 29.03 + 1.27 =

A. 55.96
B. 56.90
C. 57.50
D. 58.44

2016
1/ 6 Page 2
8.

500 g 1000 g

A. 1:2
B. 2:1
C. 5:1
D. 1:5

9. .

2 1 4 P 2
9 3 9 3

P - 45% .

A. 45

B. 40

C. 30

D. 25

10. 14 848 41 =

A. 683 800
B. 608 768
C. 683 008

2016
1/ 6 Page 3
D. 608 800

11. 0.08- .

A. 2
5
B. 4
5
C. 2
25
D. 8
25

1 1 1
12. 1 + 2 -1 =
2 3 4
5
A. 2
12
7
B. 2
12
5
C. 3
12
7
D. 3
12

13.
2.43
3 . 2 9 - .
10
A. 5.30
B. 5.33
C. 3.37
D. 3.67

14. 6.7% - .

A. 67
B. 6.7
C. 0.67
D. 0.067

2016
1/ 6 Page 4
15. 4 .

A. 40%
B. 50%
C. 60%
D. 70%

16. 3 504 + 4 820 4 =

A. 4 709
B. 4 060
C. 3 944
D. 2 081

17. 100 = 2.07 10

- ?

A. 0.207
B. 0.27
C. 2.07
D. 20.7

18. 5 3 - 2 7
10 100

A. 2.60
B. 2.96
C. 3.23
D. 3.40

2016
1/ 6 Page 5
19. 4 1 2 =
6 3

A. 6 1
4
B. 5 1
4
C. 4 1
9
D. 2 1
3

1
20. 0.75 - - 19
4

A. 948100
B. 508100
C. 498100
D. 345600

13
21. 6 - ?
1000

A. 6.013
B. 6.001
C. 6.113
D. 6.131

22. ?

A. 0.4 = 4
10
B. 0.22 = 22
100
C. 5.6 = 56
10
D. 1.9 = 19
100

2016
1/ 6 Page 6
23.
. , .
3 412 . 78 .
1 560 . ,
.

A. 3 490
B. 8 832
C. 9 832
D. 10 832

24.
4.25 .
3 .
5
. .

A. 0.85
B. 1.7
C. 170
D. 255

25. 9 - 92 561 ?

A. 10 284
B. 10 295
C. 833 049
D. 833 058

26. 1 080 . ,
60 90 .
.

A. 10
B. 15
C. 20
D. 23

2016
1/ 6 Page 7
27. 1
5
.

Group Number of pupils



By Bus/ By
Bicycle/
Yellow/ 40 0
Red/ 36 5
Green/ 32 5
Blue/ 30 12
White/ 22 18

Table 1/ 1

A. 25
B. 60
C. 75
D. 80

28. 2 5 ,
8
. .

A. 200
B. 750
C. 1 000
D. 1 250

2016
1/ 6 Page 8
29. 5 .
60
. 9 %
.
?

A. 291
B. 273
C. 240
D. 300

30.
.

0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 y

A ( 4, 3 )
B ( 6, 5 )
C ( 5, 6 )

2016
1/ 6 Page 9
D ( 7, 4 )

31. 10 - 6.35- 12.078


- .

A. 10.778
B. 15.728
C. 13.578
D. 65.578

32. 6 .

A. 30%
B. 50%
C. 40%
D. 60%

33. ?

A. 1 = 40%
2
B. 1 = 10%
C. 3 = 45%
4
D. 1 = 25%
4
34. 60 . 15%
. ?

2016
1/ 6 Page 10
A. 9
B. 35
C. 47
D. 51

35. 7, .

Diagram 7 / 7
.

A. 50
B. 45
C. 40
D. 35

36. 8, P,Q,R S .

P Q R S
30.09 3.009 3.09 30.009

A. P
B. Q
C. R
D. R

37. . 150 . 50
. 4
. ?

A. 25
B. 37
C. 42
D. 55

38. 780 .
80 .

2016
1/ 6 Page 11
?

A. 250
B. 350
C. 430
D. 700

39. 120
. 30%
?

A. 84
B. 80
C. 36
D. 30

40. 100
. ,
20 .

?

A. 40
B. 70
C. 60
D. 50

--------------------- ------------------------------

2016
1/ 6 Page 12
(..) ( .)

Answer Sheet
Mathematics Paper 1/2012

1 B 21 B
2 C 22 D
3 C 23 B
4 B 24 B
5 A 25 C
6 A 26 B
7 D 27 D
8 D 28 B
9 D 29 B
10 B 30 D
11 C 31 B
12 B 32 B
13 B 33 D
14 D 34 D
15 C 35 A
16 A 36 B
17 A 37 A
18 C 38 B
19 A 39 A
20 C 40 A

2016
1/ 6 Page 13